Odwiedzin 37801307
Dziś 1751
Czwartek 25 kwietnia 2024

 
 

Wykład z udziałem Joanny Rajkowskiej

 
 

Kiedy  Piątek 21 października 2011, godz. 10:00
Gdzie  Konstfack, LM Ericsons Väg 14, Sztokholm
Organizuje  Instytut Polski w Sztokholmie
Mossutställningar
 
STOCKHOLM FUTURE IMPERFECT WORKSHOP
17-22 OKTOBER
Av JOANNA RAJKOWSKA

FÖRELÄSNING OM OCH MED JOANNA RAJKOWSKA
fredag 21 oktober kl 10
Konstfack, LM Ericsons Väg 14

PRESENTATION OCH DISKUSSION AV WORKSHOP RESULTAT
söndag 23 oktober kl 18
Mossutställningars ”Nya kontoret”
Birger Jarlsgatan 18 A, 4 tr.
Gratis! Soppa bjuds!

Kom och prata om stadens offentliga institutioner!

Polska konstnären Joanna Rajkowska gör en djupdykning i det svenska institutionssamhället i Stockholm tillsammans med storstadens konststudenter. I en vecka besöker de samhällets vackraste eller värsta gömmor beroende på hur man ser det: Migrationsverket i Märsta, Krigsarkivet på Karlaplan, Krematoriet på Skogskyrkogården, Äldreboende i Roslagstull.

Workshopen Stockholm Future Imperfect är ett försök att tänka på framtiden – att sätta igång fantasier om stadens framtida liv, dess möjliga utveckling eller felutveckling och alla slags förändringar i samhällslivet. Workshopen kommer att äga rum i flera steg och varje steg börjar med ett besök på en plats som är viktig för samhället, t ex Krigsarkivet, Micasa Fastigheter (äldreboenden), Migrationsverket, och Skogskyrkogårdens krematorium. Vi ställer frågan: vad kommer att hända i Stockholm om tjugo, femtio, sjuttio eller hundra år? Hur kommer arkiven att se ut? Hur kommer gamla människors hem att se ut? Vad kommer att hända med kyrkogårdarna? Kommer de urbana heterotopierna att ändra karaktär, och i så fall hur? Och vad kommer att hända med det mångskiktade och komplicerade minnet av stadens historia? Vi ska försöka reflektera över alla dessa frågor från en framtidsposition för att kunna aktivera dessa okända och osäkra domäner i futurum imperfekt. Allt för att undvika att falla i det förflutnas giftiga fälla och i stället använda minnet för att fantisera om framtiden för det som är här och nu, om vad som är viktigt och möjligt för staden.

Konstnärens och studenternas reflektioner presenteras den 23 oktober kl 18.00 på Mossutställningars lokaler på Nya kontoret, Birger Jarlsgatan 18 A. Stockholm Future Imperfect är titeln på denna workshop om institutionernas framtid som konstnären hittills hållit i Warsawa och Gdansk, nu är den här!

JOANNA RAJKOWSKA är född 1968 i Bydgoszcz (Polen). Hon skapar objekt, filmer, installationer, aktioner samt interventioner i det offentliga rummet. Joanna Rajkowska är en av de mest omdiskuterade nutida polska konstnärerna. Mottagandet av hennes verk är mycket tydligt avhängigt av de politiska och sociala förändringarna i Polen. Hennes mest kända verk från senare år är Pozdrowienia z Alei Jerozolimskich (Hälsningar från Jerozolimskiavenyn), 2002-2009 och Dotleniacz (Syrsättaren), 2006-2007. Båda hade formen av sociala skulpturer installerade i Warszawas offentliga rum. Båda skulpturerna gav möjligheter att observera mänsklig interaktion och blev även orsak till interaktion, de gav upphov till gräsrotsinitiativ och diskussioner om det gemensamma stadsrummets historia och minne. 2007 fick hon tidskriften Politykas prestigefyllda kulturpris ”Paszport”. Enligt juryns motivering fick hon det för ”ovanliga projekt som förverkligas i det offentliga rummet, för att hon sträcker ut handen mot den människa som irrar omkring i staden".

Mossutställningar
I samarbete med Polska Institutet
Med stöd av Kulturrådet
   
Link  www.mossutstallningar.com
Link  www.rajkowska.com
Mapa 
Będą  Zalogowani użytkownicy mogą tu zobaczyć listę osób, które wybierają się na Wykład z udziałem Joanny Rajkowskiej oraz zadeklarować swoją obecność.


🌟 Szukamy pracownikow do zespołu sprzątającego! (Stockholm)
Praca dla Ogolnobudowlanca (malmö)
Sprzatanie (Sztokholm)
Firma zatrudni (Bandhagen )
praca w restauracji (stockholm)
Firma sprzatajaca - Cleanflat (STOCKHOLM)
Praca - sprzątanie (Spånga)
Spawacz 136/138 Sztokholm (Sztokholm)
Więcej

Ugglegränd o jednej z najkrótszych uliczek w Sztokholmie.
Agnes na szwedzkiej ziemi
Szwecja o smaku lukrecji czyli spotkanie w bibliotece Morenowej.
Agnes na szwedzkiej ziemi
Kristineberg slott – piękny pałacyk z Kungsholmen.
Agnes na szwedzkiej ziemi
Firma Sprzątająca
Polka w Szwecji
Moja historia cz.5
Polka w Szwecji
Przygoda z malowaniem
Polka w Szwecji
Nowe szwedzkie słowa 2023 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji


Odwiedza nas 20 gości
oraz 0 użytkowników.


Szwedzki „wstyd przed lataniem” napędza renesans podróży koleją
Katarzyna Tubylewicz: W Sztokholmie to, gdzie mieszkasz, zaskakująco dużo mówi o tym, kim jesteś
Migracja przemebluje Szwecję. Rosną notowania skrajnej prawicy
Szwedka, która wybrała Szczecin - Zaczęłam odczuwać, że to już nie jest mój kraj
Emigracja dała mi siłę i niezależność myślenia


© Copyright 2000-2024 PoloniaInfoNa górę strony