Autor | Jak się nazywa taka usługa po szwedzku | asterna

Wpisów: 6 Od: 2025-02-22
| 2025-08-24 04:29 Cześć,
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć pod jakim hasłem szukać w wyszukiwarce po szwedzku usługi polegającej na tym, że zanoszę do warsztatu fizycznie dobry przedmiot jak smartfon, czy nawet deskę rozdzielczą z dużego auta z elektroniką po to, żeby został wyzerowany w niej procesor? Wiecie o co chodzi, sprzęt sprawny, ale celowo programuje się procesory w elektronice tak, żeby po krótkim przebiegu zaczęły się psuć. Moja ostatnia komórka nawet 2 lat nie dożyła. Ktoś mi wspominał, że jest trochę Polaków prowadzących takie usługi za bardzo przystępne ceny, ale nie wiem pod jakim zapytaniem szukać?
Jak sprawdzić firmę? Jestem tu nowa i zielona wciąż, czy można sprawdzić hmmm wiarygodność firmy po jej numerze podatkowym??? | | | befsztyk

Wpisów: 958 Od: 2016-08-04
| 2025-08-24 13:58
Nie szukaj po szwedzku, tylko po polsku, usługa całkowicie nielegalna, robią to Polacy, a poszukaj sobie w dark web. | | | asterna

Wpisów: 6 Od: 2025-02-22
| 2025-08-24 19:06 Dzięki za podpowiedź, ale dalej nie wiem jaką frazę wpisać w wyszukiwarce, ktoś mógłby podpowiedzieć?
Tak, nielegalne, ale z drugiej strony, wiesz, ustawienie fabrycznie procesora tak, żeby się zepsuł po 2 latach użytkowania powinno być tak samo nielegalne. Producenci nie mają skrupułów wobec nas kupujących. | | | LukiPL

Wpisów: 77 Od: 2023-04-17
| 2025-08-28 15:32 Nie ma określenia na tę usługę, a jak jest to raczej po to żeby była zdefiniowana jako nielegalna. Nikt nie zaoferuje publicznie usługi zmiany numerów w samochodzie, telefonie czy konsoli do gier, bo jedyne wyjaśnienie takiej operacji jest takie że przedmiot jest kradziony.
Ale zakładając, że masz legalny cel i uzasadnioną przyczynę, trzeba pytać w serwisach danego sprzętu. Bez wiedzy jaki to przedmiot, trudno Ciebie pokierować nawet jakby ktoś na forum znał taki warsztat. | | |
|
|