Odwiedzin 39364216
Dziś 2881
Środa 15 października 2025

Forum: Komputer i człowiek - Jak się nazywa taka usługa po szwedzku

Pokaż wpisy
AutorJak się nazywa taka usługa po szwedzku
asterna

Wpisów: 6
Od: 2025-02-22
2025-08-24 04:29
Cześć,

Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć pod jakim hasłem szukać w wyszukiwarce po szwedzku usługi polegającej na tym, że zanoszę do warsztatu fizycznie dobry przedmiot jak smartfon, czy nawet deskę rozdzielczą z dużego auta z elektroniką po to, żeby został wyzerowany w niej procesor? Wiecie o co chodzi, sprzęt sprawny, ale celowo programuje się procesory w elektronice tak, żeby po krótkim przebiegu zaczęły się psuć. Moja ostatnia komórka nawet 2 lat nie dożyła. Ktoś mi wspominał, że jest trochę Polaków prowadzących takie usługi za bardzo przystępne ceny, ale nie wiem pod jakim zapytaniem szukać?
Jak sprawdzić firmę? Jestem tu nowa i zielona wciąż, czy można sprawdzić hmmm wiarygodność firmy po jej numerze podatkowym???
  Profil uzytkownika: asterna     
befsztyk

Wpisów: 958
Od: 2016-08-04
2025-08-24 13:58

Nie szukaj po szwedzku, tylko po polsku, usługa całkowicie nielegalna, robią to Polacy, a poszukaj sobie w dark web.
  Profil uzytkownika: befsztyk     
asterna

Wpisów: 6
Od: 2025-02-22
2025-08-24 19:06
Dzięki za podpowiedź, ale dalej nie wiem jaką frazę wpisać w wyszukiwarce, ktoś mógłby podpowiedzieć?

Tak, nielegalne, ale z drugiej strony, wiesz, ustawienie fabrycznie procesora tak, żeby się zepsuł po 2 latach użytkowania powinno być tak samo nielegalne. Producenci nie mają skrupułów wobec nas kupujących.
  Profil uzytkownika: asterna     
LukiPL

Wpisów: 77
Od: 2023-04-17
2025-08-28 15:32
Nie ma określenia na tę usługę, a jak jest to raczej po to żeby była zdefiniowana jako nielegalna. Nikt nie zaoferuje publicznie usługi zmiany numerów w samochodzie, telefonie czy konsoli do gier, bo jedyne wyjaśnienie takiej operacji jest takie że przedmiot jest kradziony.

Ale zakładając, że masz legalny cel i uzasadnioną przyczynę, trzeba pytać w serwisach danego sprzętu. Bez wiedzy jaki to przedmiot, trudno Ciebie pokierować nawet jakby ktoś na forum znał taki warsztat.
  Profil uzytkownika: LukiPL     
MichaelN

Wpisów: 260
Od: 2018-07-24
2025-10-10 17:42
Długo sie czułem namierzony i nawet podejrzewam że miałam włamania u siebie jak zdolny naprawiacz i monter komputerów PC. Te komputery mogą pewnie ponad 40 lat tykać ale wielki interes USA rząda wymianiy co ilesz lat. Asz do roku 2015 raczej nie urzywałem Onedrive, czyli Microsofta chmura plików z ozywistym podsłuchem USA, ale potem zaczałem jak mi wyzerowano jeden z najważniejszych plików na kompie z najnowszym windowsem. Szczerze mowiąc trzeba sie zebrać grupe lojalistów polaków i wyrobic system warty na dzrzwi i potem komputery by tykały ponad 50 lat ale cały system jest ustawiony na tryb roboty w dzień a ty masz oczywisce opuśćać swój dom to pracy i zostawiąc słabszą żone, kompa i jescze w niedziełe ułatwiać włamania. Niech zyje Polska!
  Profil uzytkownika: MichaelN     
Forum -> Komputer i człowiek -> Jak się nazywa taka usługa po szwedzku
Pokaż wpisy

Praca (Cała szwecja )
szukam pracownikow do pracy przy rozbiorkach (Malmö )
Praca Sztokholm (Sztokholm Sollentuna)
Praca (Täby)
Poszukiwany monter opon na sezon jesienny! (Ekerö)
demolition Works (Stockholm)
Poszukujemy monterów rusztowań (Mantorp)
Praca dla Podwykonawców (Stockholm)
Więcej

Dentysta w Szwecji dla dzieci
Agnes na szwedzkiej ziemi
Gamla Stan w Sztokholmie -10 obowiązkowych punktów
Prästgatan na Gamla Stan ulica księży i kata
Clean flat AB
Polka w Szwecji
Nowe szwedzkie słowa 2024 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Koncert muzyki polskiej w Göteborgu
Smaki życia na obczyźnie
25 lat Chorus Polonicus Gotheborgensis
Smaki życia na obczyźnie

Odwiedza nas 32 gości
oraz 1 użytkowników.

Problem z polskim bankiem
Szwedzki „wstyd przed lataniem” napędza renesans podróży koleją
Katarzyna Tubylewicz: W Sztokholmie to, gdzie mieszkasz, zaskakująco dużo mówi o tym, kim jesteś
Migracja przemebluje Szwecję. Rosną notowania skrajnej prawicy
Szwedka, która wybrała Szczecin - Zaczęłam odczuwać, że to już nie jest mój kraj
Emigracja dała mi siłę i niezależność myślenia

© Copyright 2000-2025 PoloniaInfoNa górę strony