Odwiedzin 38847072
Dziś 641
Środa 30 kwietnia 2025

Forum: Sprawy polonijne - Anglicy kladli tory, naszisci po nich jechali

Pokaż wpisy
AutorAnglicy kladli tory, naszisci po nich jechali
MichaelN

Wpisów: 248
Od: 2018-07-24
2025-04-29 14:45
Dowiedzalem sie ze przed Druga Wojna Swiatowa anglicy tutaj kladli tory pociagowe dla szwedow. A w czasach Drugiej Wojny Swiatowej niemieccy naszisci po nich jechali walczyc na ich fronczie wschodnim przecziwko systemu komunistycznego obok Finlandii. Ja prubuje wam pokazac jak dobrze wspolpracuje luteranie szwedscy, angielscy i amerykanscy aby niszczyc Polske i kosciol katolicki. Nawet myszlalem ze III Rzeczpospolita Polska jest stucznym stworem przes germanow dla podporzodkowania polakow i niszczenia kosciola katolickiego. Ale nie wiem do konca. Oni po prostu widza w siebie ziomkow z powodu wygladow i luteranskich oszustowskich zasad. A my nie mozeme cofac sie i cofac w wschod bo po pierwsze to jest glupie tchorzostwo a tam mozeme zginac od atakow ruskiego FSB. Wiec Niepodleglosc jest najwyszy cel. A Mormoni w USA powstali i ich zalozyciel mial mnustwo seksu i ziwazki z mnustwo kobietami i nawet nastolatkami i system w USA pozwala na rozwoj tej sekty mormonskiej i jeszcze pozwolilo im wyjechac do Szwecji. I ja mialem pranie mozgo robione przes takich mormonow ktorych napotkalem tu. Walcze o godnosc i to nie jest tak ze my mamy przewage militarna do pouczania ich o naszych wartosciach. My jestesmy biedacy do nich ale mamy prawdziwa wiare. Jak wy myszlicie ze to jest latwo z naszymi groszami pouczac dzikusow luteranskich co maja mnustwo bogactw, to calkiem sie mylicie. Trzeba miec odwage aby skierowac pouczanie wobec luteranskich dzikich wariatow.
  Profil uzytkownika: MichaelN     
Black_sabath

Wpisów: 1211
Od: 2015-07-31
2025-04-29 17:40

To szczególne miejsce dla wariatów.
  Profil uzytkownika: Black_sabath     
Forum -> Sprawy polonijne -> Anglicy kladli tory, naszisci po nich jechali
Pokaż wpisy

Dam prace przy sprzataniu (Uddevalla)
Praca sprzątanie (Stockholm )
Praca ogólnobudowlana (Stockholm )
Firma sprzatajaca (Stockholm)
Firma budowlana zatrudni do pracy (Stockholm )
Szukamy pracownikow stolarzy malarzy (Vårby)
Stolarz (Haninge )
Praca dla spawaczy w Boden (Boden)
Więcej

Żelazny chłopiec z Gamla Stan
Agnes na szwedzkiej ziemi
Mårten Trotzigs gränd czyli najwęższa uliczka Sztokholmu
Nawiedzony zamek Södertuna
Clean flat AB
Polka w Szwecji
Nowe szwedzkie słowa 2024 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Koncert muzyki polskiej w Göteborgu
Smaki życia na obczyźnie
25 lat Chorus Polonicus Gotheborgensis
Smaki życia na obczyźnie

Odwiedza nas 20 gości
oraz 0 użytkowników.

Szwedzki „wstyd przed lataniem” napędza renesans podróży koleją
Katarzyna Tubylewicz: W Sztokholmie to, gdzie mieszkasz, zaskakująco dużo mówi o tym, kim jesteś
Migracja przemebluje Szwecję. Rosną notowania skrajnej prawicy
Szwedka, która wybrała Szczecin - Zaczęłam odczuwać, że to już nie jest mój kraj
Emigracja dała mi siłę i niezależność myślenia

© Copyright 2000-2025 PoloniaInfoNa górę strony