Autor | Powrot zbrodniarza i kryminalisty! |
walus2024

Wpisów: 1 Od: 2024-12-07
| 2024-12-07 14:45 30 lat temu zabił działacza w RPA. Janusz Waluś wylądował w Polsce. Powitał go Braun
Janusz Waluś w sobotę 7 grudnia doleciał do Warszawy. O deportacji Polaka rząd Republiki Południowej Afryki poinformował w piątek. To pokłosie decyzji Sądu Konstytucyjnego z 2022 roku.
Janusz Waluś i jego adwokat podczas przesłuchania w Pretorii.
Janusz Waluś już w Polsce: Janusz Waluś, który w przeszłości dokonał zabójstwa południowoafrykańskiego działacza antyapartheidowego Chrisa Haniego, po godz. 9 w sobotę przyleciał samolotem na lotnisko Chopina w Warszawie. Jak informuje "Gazeta Wyborcza", na miejscu był widziany w towarzystwie europosła Konfederacji Grzegorza Brauna. Dziennik podaje, że Waluś został deportowany z Johannesburga przez Zurych. Na miejscu, według "GW" powitały go osoby kojarzone z neonazistowską grupą Bad Company. Koszty deportacji Walusia ma pokryć polska ambasada.
Kulisy deportacji: Rząd Republiki Południowej Afryki poinformował w piątek 6 grudnia, że deportuje Janusza Walusia do Polski. Decyzję w tej sprawie podjął tamtejszy Sąd Konstytucyjny w 2022 roku. W 1993 roku Waluś zastrzelił czarnoskórego lidera Południowoafrykańskiej Partii Komunistycznej Chrisa Haniego na zlecenie nacjonalistycznego polityka Clive'a Derby-Owena (wyszedł z więzienia w 2015 r., rok później zmarł z powodu nowotworu).
Protesty po wypuszczeniu Walusia z więzienia: Janusz Waluś odsiedział w południowoafrykańskim więzieniu prawie 30 lat z dożywotniego wyroku za zamordowanie Haniego. W 2022 roku został warunkowo zwolniony, co wywołało protesty w Republice Południowej Afryki. Niektórzy twierdzili, że to ponownie otworzyło "głębokie rany nierówności rasowej".
|
| |
Poważny temat! Ten temat został oznaczony jako poważny. Oznacza to, że autor oczekuje poważnej dyskusji lub odpowiedzi na pytanie. |
EnWrotka Stockholm

Wpisów: 5487 Od: 2011-05-25
| 2024-12-07 17:00 I ?
Czyli to dwóch powróciło.
Ale nazywac Brauna kryminalistą tylko dlatego , że czekał na Walusia to przesada.😛
A Ty Alik siedziałeś w Szwecji zamiast lecieć na Okęcie i rzucać w zbrodniarza jajami.
Ja wolę zrobic sobie omleta
bo uważam , że Waluś 30lat w afrykanskim wiezieniu odpokutował za polityczne winy ,zastrzelenie człowieka.
Daj człowiekowi żyć, mscicielu skoro Afrykanie juz mu darowali.
Za Ks Popiełuszkę dużo krócej siedzieli a skazani zostali za morderstwo i torturowanie.
Nawet Ali Agca zamachowiec na Papieża siedział 18lat.
Może doczekasz wyjścia Brewika to już hoduj kury, żebyś miał zbuki zboku. |
| |
czytam

Wpisów: 1 Od: 2024-12-07
| 2024-12-07 17:52 Zeby pisac, trzeba umiec czytac/ po polsku/ ! Zbrodniarzi kryminalista odnosi sie do Walusia Polanalfabetka ? |
| |
EnWrotka Stockholm

| 2024-12-07 20:00 Skoro to takie ważne w temacie to mogę się skupić na " i".
Brauna i innych witających Walusia opuścimy.
Po polsku jak przyszedł malarz i murarz na budowę. To ilu ich pracuje? 😀
Bo jak przyszedł malujący i murujący to jeden zapierdziela na budowie .
Nie rozróżniasz jak spójnia " i" przymiotniki i rzeczowniki.
Musi być rzeczownik potem przymiotnik i przymiotnik.Wtedy przymiotniki odnoszą się do rzeczownika. |
| |
walus2

Wpisów: 1 Od: 2024-12-08
| 2024-12-08 07:59 Waluś wrócił do Polski z Grzegorzem Braunem. Skandaliczne słowa Schreiber
"Zapytany przeze mnie o odczucia związane z powrotem do kraju i opinią terrorysty tylko coś mruknął. Potem smutni, silni panowie odseparowali mnie od niego" – tak zrelacjonował tę sytuację Rafał Górski z "Gazety Wyborczej". Dziennik podał też, że Waluś został deportowany do Polski z Johannesburga (RPA) przez Zurych w Szwajcarii.
Powrót Walusia do Polski ucieszył najwyraźniej celebrytkę Mariannę Schreiber. "Witaj w domu biały bracie" – taki wpis dodała w serwisie X. A jej nowy partner Przemysław Czarnecki stwierdził: "Janusz Waluś – ofiara komunistycznych kłamstw".
Jak informowaliśmy w listopadzie 2022 roku, sąd w RPA zdecydował wówczas, że Janusz Waluś zostanie warunkowo wypuszczony na wolność. Polak odsiadywał tam od 29 lat wyrok dożywotniego pozbawienia wolności za zabójstwo Chrisa Haniego, lidera Południowoafrykańskiej Partii Komunistycznej.
Waluś został skazany w RPA za morderstwo
Janusz Waluś urodził się w 1953 roku w Zakopanem, miał także południowoafrykańskie obywatelstwo. W 1981 roku wyemigrował do Republiki Południowej Afryki, gdzie dołączył do ojca i brata, którzy przebywali tam już od kilku lat.
10 kwietnia 1993 roku Waluś zastrzelił wspomnianego już Chrisa Haniego, czarnoskórego lidera partii komunistycznej. Zrobił to przed jego własnym domem. W efekcie na ulice wyszło 1,5 miliona ludzi, doszło niemal do wojny domowej, a sytuacja została cudem opanowana.
Polak stał się tam synonimem apartheidu, rasizmu i terroryzmu. Sam zainteresowany podkreślał po latach, że popełnił "grzech ciężki", ale nie wykazał skruchy.
Tak przed sądem mówił o zdarzeniu: "Wychodził ze swojego samochodu. Wsadziłem pistolet Z88 za pasek z tyłu moich spodni i podszedłem do niego. Nie chciałem strzelać w plecy, więc zawołałem: Mister Hani. Odwrócił się, a ja wyciągnąłem pistolet i strzeliłem w niego. Kiedy się przewracał, strzeliłem drugi raz. Tym razem w głowę. Kiedy upadł na ziemię, oddałem jeszcze dwa strzały w skroń. Zaraz potem wsiadłem do samochodu i odjechałem stamtąd najszybciej, jak to było możliwe".
Do Wrotki ! to powazny temat. dziekuje za udzial i ....do widzenia ! |
| |
EnWrotka Stockholm

| 2024-12-08 10:16 "Do Wrotki ! to powazny temat. dziekuje za udzial i ....do widzenia !"
Dzien dobry.
A to przepraszam.
Na poważnie to uścisle poprzedni wpis.
Malujący, murujący - to część mowy , imiesłów przymiotnikowy czynny.
Ps
Jedyne Twoje własne zdanie było w temacie i to z błędem.
Jak Marusia nazywasz zbrodniarzem to nie będzie jak po polsku nazwać Hitlera i innych zbrodniarzy wojennych.
Masz jakąś obsesję na punkcie Marusia albo zacięła Ci się maszyna kopiuj-wklej bo się powtarzasz.
Z nowości, które zamieściłeś to moze byc ciekawe , że Czarnecki jest z Marianną na kocią łapę. |
| |
kawaler

Wpisów: 12431 Od: 2008-10-01
| 2024-12-08 15:11 Jeden ekstremista zabil drugiego ekstremiste.
30 lat odsiedzial,
dla jego zwolenników jest odpowiednikiem Mandeli który siedzial 27 lat w wiezieniu za dzialalnosc polityczna.
Widzimy co rezim Tuska robi w Polsce,
kieruje nimi nienawisc i zemsta... bolszewicka demokracja walczaca
Lenin po przejeciu wladzy tez mówil o demokracji walczacej, ze musi pierw wykoczyc wszystkich przeciwników a potem zapanuje usmiechnieta Rosja
|
| |
Pikowany_Kon

Wpisów: 14211 Od: 2015-10-25
| 2024-12-08 16:54 "Widzimy co rezim Tuska robi w Polsce,
kieruje nimi nienawisc i zemsta... bolszewicka demokracja walczaca
Dzisiaj czytałem to samo w moskiewskiej prawdzie.
Widac ze kawaler czytuje i cytuje słowa swoich ulubionych towarzyszy.
Ale moze delikatna prośba zeby ograniczył swoj zachwyt putinowskimi ideami, bo za to chyba w Europie jest kara. |
| |
kawaler

| 2024-12-08 17:53 No to sie znowu wydales...
przestan czytac ruskie gazety,
Tusk spelnil swoja obietnice wobec esbeków,
wyrównal wasze "krzywdy" jakie zaznaliscie za czasów PiS-u, przekazal na ten cel 4 miliardy... by przywrócic przywileje esbeckie
To byl najwiekszy priorytet koalicji 13 grudnia
mimo ze brak pieniedzy na wszystko inne.
|
| |
Pikowany_Kon

| 2024-12-08 17:57 Nie ciagnij tego tematu bo tu juz wszyscy wiedza o twoich konotacjach i nie przyznawaj sie publicznie do swoich esbeckich korzeni, bo to juz za pozno, wiemy o tym doskonale, czas na coming aut juz minął.
A wiadomo ze w pisie było najwiecej ubekow.
Wkleic kolejny raz liste? |
| |
alwa12

Wpisów: 13280 Od: 2015-08-26
| 2024-12-08 18:39 Pikowany, ales sie rozbujal, jak za dawnych czasow.
Imputujesz ludziom to czego nie ma, a co sam
chcialbys zeby bylo-pamietasz Jurka?
Jesli chodzi o esbekow, to po jednej i po drugiej
stronie jest/bylo ich multum.
Walus odsiedzial, a znamy gorszych mordercow i to
takze z ojczyznianego podworka, ktorzy skazywali
ludzi na tortury, a potem na smierc i nawet nigdy
do teraz nie staneli przed sadem.
Wielu z czasem wyemigrowalo i zylo w dostatku, tak
jak Szheter w Szwecji-brat Michnika.
Chcesz cos napisac o esbekach, to nie czepiaj sie
Kawalera tylko rozejrzyj sie wsrod swoich znajomych. |
| |
alwa12

| 2024-12-08 18:50 Ciekawe, ze wlasnie wyemigrowales przez ta ezbecje,
a ciagle trzymasz strone tejze, a raczej ich
potomstwu.
Moze Twoja emigracja nie byla i nie jest emigracja,
tylko zadaniem ?
Jak sie czujesz po przeczytaniu tego co wyzej ?
Nie chcalam Cie urazic, tylko pokazac ja smakuje
go#no, jesli odwrocimy strony.
To juz naprawde staje sie nudne i pokazuje ze nie masz
duzej inteligencji w manipulacji.
Jak i czego tam Cie uczyli na tych kursach, zes taki
niegramotny? |
| |
Pikowany_Kon

| 2024-12-08 19:38 "Kawalera tylko rozejrzyj sie wsrod swoich znajomych.
Wsrod moich znajomych tylko kawaler spełnia ten warunek, reszta przeszła weryfikacje. |
| |
kawaler

| 2024-12-08 19:45 "Nie ciagnij tego tematu bo tu juz wszyscy wiedza o twoich konotacjach i nie przyznawaj sie publicznie do swoich esbeckich korzeni, bo to juz za pozno, wiemy o tym doskonale, czas na coming aut juz minął.
A wiadomo ze w pisie było najwiecej ubekow."
Co za prymitywna zagrywka, uzywa liczby mnogiej
wszyscy,... juz wiedza, wiemy...
Pikowanego wywody prezentuja tak niski poziom ze az staje sie to nudne, a juz najglupsze sa te jego intrygi i oszczerstwa, kombinuje jak kon pod góre.
Juz lepiej wróc do wklejania tekstów z GW i innych szczujni.
|
| |
Pikowany_Kon

| 2024-12-08 20:03 Nie obronisz sie juz, tyle lat smrodu to teraz juz tylko ulac sie może.
Ponizanie polskiego papieża i uwielbienie putina robią swoje. |
| |
alwa12

| 2024-12-08 21:21 "kombinuje jak kon pod gore.."
Kawaler, a jak ma kombinowac? toz to kon
|
| |
alwa12

| 2024-12-08 21:28 "reszta przeszla weryfikacje.."
W Warszawie na Rakowieckiej?
To albo sciagales na testach, albo miales grube plecy,
bo cusik malo zdolny jestes  |
| |
Pikowany_Kon

| 2024-12-08 21:43 Ale jak pijesz to nie pisz bo bełkot połaczony z wódka to istne rzygowiny. |
| |
kawaler

| 2024-12-08 22:05 //Wsrod moich znajomych tylko kawaler spełnia ten warunek, reszta przeszła weryfikacje.//
W temacie weryfikacji...
to Pikowany jest juz dawno zweryfikowany przez Kajetana ze nadaje z Polski z okolic Kolobrzegu
Pikowany ma taki kobiecy napastliwy styl pisania, moze nawet kiedys byla w Szwecji na truskawkach albo u jakiegos Szweda ale nie udalo sie zostac w Szwecji i zamiast tego ma namiastke Szwecji na tym forum które zatruwa swomimi wypocinami.
Rumakowanie Pikowanego powinno byc ograniczone bo za bardzo dokazuje i obraza.
Ja bym mu/jej zaaplikowal ograniczenie do jednego wpisu na tydzien |
| |
Pikowany_Kon

| 2024-12-08 22:12 A najlepiej wogole nalozyc mu cenzure tak jak twoi towarzysze, osiem ostatnich lat było dla ciebie idyllą, bo wprowadziliscie zamordyzm i niszczenie ludzi.
Ciemne gomułkowskie czasy były przy was pieszczotliwym muskaniem motyla.
/wystarczy na damski delikatny jezyk spod samego koszalina?/ |
| |
Pikowany_Kon

| 2024-12-08 22:19 a pamietasz Jureczka? dzisiaj koszerna wodeczke mi stawia przy kazdym spotkaniu.
Chłop sie przyznał i od razu mu sie polepszyło... |
| |
alwa12

| 2024-12-08 22:35 Kawaler, ja juz kilka lat temu rozgryzlam Konia,
ze jest to Lenurka-cytrulka.
Styl pisania i iscie babskie intrygi jak z magla,
czy z podrzednego zakladu fryzjerskiego lat 60-siatych.
|
| |
alwa12

| 2024-12-08 22:43 Kon, no wlasnie, rzygowiny, tylko zauwaz, ze ja w tych
obrazliwo-niedorzecznych Twoich wpisach odwrocilam
strony, by Ci uzmyslowic jak dzialaja te rzygowiny.
Twoje rzygowiny.
A wodeczke stawia Ci Twoje odbicie z lustra, bo cala
sage i Jureczka wymysliles by opluc zone Abbego.
Nie pij do lustra, Bo Ci sie zupelnie popie#doli
w glowce, mimo ze kon ma duzy leb. |
| |
alwa222

Wpisów: 1 Od: 2024-12-09
| 2024-12-09 09:32 Dziękujemy ALWIE za wpisy ale to jest poważny temat. Taki język , wymysły i przykleństwa prosimy zachować na "użytek domowy".
Prosimy o zakończenie "działalnożci" w tym temacie. |
| |
alwa12

| 2024-12-09 12:13 dziekujemy, prosimy
Jesli dobrze rozumiem, to Ty prosisz a razem z Toba
wszystkie Twoje nicki
Oj Alik, Alik miej troche litosci nad samym soba. |
| |
kawaler

| 2024-12-09 15:28 https://www.fronda.pl/a/Pr zypominamy-Lustracja-Teresy-Trzaskowskiej -TW-Justyna-matki-Rafala-Trzaskowskiego,2 13134.html
"Rafał Trzaskowski, kandydat na prezydenta Warszawy z ramienia Platformy Obywatelskiej może "pochwalić się" rodziną bardzo mocno zakorzenioną w PRL. Teściowa Teresy Trzaskowskiej była kapitanem w UB, a teść - pułkownikiem Ludowego Wojska Polskiego."
"Matka Rafała Trzaskowskiego, kandydata PO i Nowoczesnej na prezydenta Warszawy, była tajnym współpracownikiem SB o pseudonimie "Justyna"" – ustaliła Gazeta Polska.
Szokujące doniesienia dziennikarzy wskazują, że Teresa Trzaskowska miała "meldować" bezpiece o kontaktach z dyplomatami USA muzyków jazzowych Jerzego Matuszkiewicza, Leopolda Tyrmanda i Romana Waschki."
 |
| |
ogarniamwiosne

Wpisów: 429 Od: 2019-03-21
| 2024-12-09 16:52
Wybacz Kawaler, ale jeśli ktoś grzebie w rodzinie
i z góry ocenia kogoś poprzez rodzine jest plugawym karłem. |
| |
klamstwa

Wpisów: 1 Od: 2024-12-09
| 2024-12-09 17:19 Te BREDNIE Kawalera nie powinny nikogo juz dziwic! Dziwi tylko ze
REDAKTOR polinfo pozwala na wyskoki tego neonazi ! |
| |
kawaler

| 2024-12-09 17:56 Jezeli ktos ubiega sie o najwyzszy urzad w panstwie to musi sie liczyc z tym ze bedzie przeswietlany.
Wyborcy maja prawo wiedziec w jakim srodowisku sie wychowal i z jakiej rodziny pochodzi.
|
| |
ogarniamwiosne

Wpisów: 429 Od: 2019-03-21
| 2024-12-09 18:39
Każdy ma prawo wszystko wiedzieć, ale powtarzanie na forum swoich pragnień do wiedzenia wszystkiego jest ochydne.
Jeszcze raz powtórze, jesteś plugawym karłem i wstyd dla tego miejsca,że ktoś Cie tu toleruje. |
| |
kawaler

| 2024-12-09 19:15 To jest informacja publiczna...
a Trzaskowski jest osoba publiczna, widze ze masz uprzedzenia do karlów
To tez ludzie i nalezy im sie szacunek.
Trzaskowski oczywiscie skorzystal na tym ze jest z rodziny uprzywilejowanej w PRL.
Wychowal sie w ubecko-esbeckim towarzystwie, jednak juz jako osoba dorosla zawsze mógl sie odciac od tego srodowiska, ale cos slabo mu idzie bo dal dwa miliony agentce SB która otrula ksiedza.
https://i-pl.translate.goo g/agentka-sb-jolanta-lange-uciekla-z-pols ki-moze-miec-zwiazek-ze-smiercia-ks-blach nickiego-wiemy-gdzie-obecnie-przebywa/ar/ c1-17823897?_x_tr_sl=pl&_x_tr_tl=sv&_x_tr _hl=sv&_x_tr_pto=sc
"Jak dodał, agentka SB o pseudonimie "Panna" miała opuścić Polskę kilka miesięcy po tym, gdy prezes Instytutu Pamięci Narodowej Karol Nawrocki przekazał informacje o otruciu księdza Blachnickiego przez SB."
|
| |
kawaler

| 2024-12-09 19:19 "Po publikacji najnowszych ustaleń IPN w sprawie zabójstwa ks. Blachnickiego powróciła sprawa kontrowersji wokół Joalnty Lange i jej politycznych związków z prominentnymi działaczami PO. Jak informowaliśmy na łamach portalu Niezalezna.pl, Rafał Trzaskowski z budżetu Warszawy przekazał blisko 2 mln zł organizacji Jolanty Lange. O sprawie pisały szeroko polskie, włoskie i amerykańskie media. Ta aktywistka na rzecz LGBT, aborcji i feminizmu była podejrzewana o udział w otruciu Sługi Bożego ks. Franciszka Blachnickiego.
Gdy sprawa przyznania dotacji została nagłośniona przez media, Trzaskowski nie odciął się od Jolanty Lange. Mało tego, występował obok niej na rozmaitych imprezach."
https://niezalezna.pl/pols ka/kosciol/czy-znajoma-trzaskowskiego-bra la-udzial-w-otruciu-ksiedza-wyniki-sledzt wa-ipn-sa-jednoznaczne/478228
|
| |
Pikowany_Kon

| 2024-12-09 20:35 To jest bolszewik, widzisz co on wypisuje.
Milosnik putinowskiego reżimu, nienawidzi Polakow i wszystkiego co polskie. |
| |
biedny Waluś?

Wpisów: 1 Od: 2024-12-10
| 2024-12-10 11:28 Wracajac do TEMATU:
GW pisze:
"Krzysztof Stanowski na razie nie przeprowadzi wywiadu z zabójcą Chrisa Haniego - Januszem Walusiem. Powodem jest jego obecny stan po powrocie do Polski. Dziennikarz ma jednak nadzieję, że rozmowa odbędzie się w innym terminie "nawet jeśli tak wielu osobom to przeszkadza".
Odwołany wywiad z Januszem Walusiem: W poniedziałek 9 grudnia Krzysztof Stanowski poinformował, że zapowiadany na kolejny dzień wywiad z Januszem Walusiem jednak się nie odbędzie. "Waluś zgodnie z przedstawianym nam wcześniej planem wylądował w Polsce, ale aktualnie jeszcze nie doszedł do siebie. Jest wycieńczony, z tego co nam powiedziano na razie wyłącznie je i śpi" - napisał prowadzący Kanału Zero.
Krzysztof Stanowski zabrał głos ws. Polaka: Zdaniem dziennikarza Janusz Waluś spędził niemal 30 lat w więzieniu "przede wszystkim dlatego, że do końca utrzymywał, że zamach nie był elementem żadnego większego spisku". "To jest strasznie skomplikowana, wielopoziomowa historia, na swój sposób straszna, na swój sposób fascynująca. Dlatego mam nadzieję, że w innym terminie tę rozmowę będę miał okazję przeprowadzić. Nawet jeśli tak wielu osobom to przeszkadza" - napisał dziennik.
Kim była ofiara Janusza Walusia? Chris Hani był liderem Południowoafrykańskiej Partii Komunistycznej i aktywnym przeciwnikiem apartheidu (doktryny społeczno-politycznej opartej na segregacji rasowej, dyskryminowaniu i wyzyskiwaniu między innymi czarnoskórych przez białą mniejszość, która rządziła w Afryce Południowej). W 1968 roku apartheid został uznany za zbrodnię przeciwko ludzkości. Krzysztof Stanowski napisał jednak, że Chris Hani był "szkolonym w Moskwie przez KGB i w NRD przez Stasi komunistą i terrorystą oraz jednym z liderów zbrojnej Włóczni Narodu, mającym liczne ofiary na sumieniu".
Więcej informacji na temat Janusza Walusia znajduje się w artykule: "30 lat temu zabił działacza w RPA. Janusz Waluś wylądował w Polsce. Powitał go Braun".
Biedny Walus, czy zdeprawowany rasista i morderca ?
|
| |
befsztyk

Wpisów: 957 Od: 2016-08-04
| 2024-12-10 22:06
Ale o co chodzi w tym temacie? |
| |
alwa12

| 2024-12-10 23:14 W temacie chodzi o morderce, ktory odsiedzial 30 lat
w afrykanskim wiezieniu.
Nasz wielonickowy kameleon Alik zalozyl temat
spodziewajac sie albo zbiorowego linczu mordercy,
albo duzej obrony tegoz mordercy.
Jak widac linczu nie ma- odsiedzial swoje.
Obrony i uzalania sie nad morderca tez nie ma.
Czyli plan Alika by wyklinac nas od rasistow znow
wzial w leb- bo po to Alik zalozyl ten temat.
Ups, znow niewypal
|
| |
alwa znow?

Wpisów: 1 Od: 2024-12-11
| 2024-12-11 08:18 Do Alwy !!!!!
Przecież już raz prosiłem aby Pani nie wypowiadała się w Tym temacie. To POWAZNY temaz, nie dla Pani. Proszę na zakupy albo na spacer. |
| |
alwa12

| 2024-12-11 11:51 Forum dyskusyjne jakby nie bylo.
Ja, Wrotka i Kawaler wypowiedzielismy sie w temacie,
ja w jednym zdaniu, bo o czym tu dyskutowac wiecej.
Morderca odsiedzial 30 lat. Jest Polakiem i wrocil
do Polski.
Czego nie rozumiesz ?
Mamy go linczowac ? czy pochwalac ze zabil komuniste?
Jakos poza dwoma wklejkami nie doczekalismy sie
Twojej opinii na temat tego mordercy.
Tematy powazne roznia sie od tematow prowokacyjnych.
Czego nie rozumiesz ?
Chcesz bawic sie w moderatora, to zmoderuj swoje
wszystkie nicki, bo juz dobiegaja setki.
|
| |
alwa12

| 2024-12-11 12:08 Okaze litosc, trzech nickow nie kasuj:
"fajer", "Pampers" i "Menda" niech zostana, bo pasuja
do Ciebie jak ulal.  |
| |
alwa12

| 2024-12-11 12:11 *frajer*, sory zjadlo mi literke r |
| |