Odwiedzin 38845647
Dziś 2117
Wtorek 29 kwietnia 2025

Forum: Na każdy temat - Bąkiewicz !

Pokaż wpisy
AutorBąkiewicz !
Bakiewicz

Wpisów: 1
Od: 2024-11-21
2024-11-21 18:49
Nareszcie w Sztokholmie. Będzie miał spotkanie w Klubie OPON na Ostermalmie w sobotę. Zapraszamy !!!!! .
Robert Bąkiewicz (ur. 2 maja 1976 w Pruszkowie – polski aktywista, osoba publiczna, w latach 2017–2023 prezes Stowarzyszenia Marsz Niepodległości oraz Stowarzyszenia Roty Niepodległości, organizator corocznego Marszu Niepodległości, założyciel i szef Straży Narodowej.

Profil uzytkownika: Bakiewicz     
Poważny temat! Ten temat został oznaczony jako poważny. Oznacza to, że autor oczekuje poważnej dyskusji lub odpowiedzi na pytanie.
alwa12

Wpisów: 13280
Od: 2015-08-26
2024-11-21 21:52
Moze jakas godzina, adres ?

Ja akurat wiem adres, ale moje wiadomosci sa sprzed
wielu lat, mysle ze inni zainteresowani tez tak maja.

Sobota (imieniny kota) czyli 23 listopad

adres i godzina tego spotkania, i w przyblizeniu, czego¨
bedzie dotyczyc to spotkanie, jesli laska.
  Profil uzytkownika: alwa12     
Uwe
Alandy

Wpisów: 16596
Od: 2003-03-12
2024-11-22 22:10
Olszański vel Jabłonowski, „Dziad” i Jakubiak też będą?
Kobylańskiemu się niestety zmarło...
  Profil uzytkownika: Uwe     
Bakiewcz c.d.

Od: 2024-11-23
2024-11-23 05:48
Faszysta pan Bąkiewiczto odłam gangu pruszkowskiego, stamtąd też pochodzi. miły gość poskich Organizacji Niepodległożciowych?
Wikipedia:
"Gang pruszkowski, grupa pruszkowska, mafia pruszkowska – polska zorganizowana grupa przestępcza. Jej założyciele wywodzili się głównie z drobnych przestępców (cinkciarzy, złodziei mieszkaniowych itp.), którzy poprzez zorganizowanie się i wyspecjalizowanie w nowych rodzajach przestępstw bardzo szybko bogacili si. Gang przez dekadę był największą polską zorganizowaną grupą przestępczą. Nazwa gangu pochodzi od podwarszawskiego miasta Pruszków (na południowy zachód od Warszawy), z którego pochodziła część członków grupy.

Historia
Grupa powstała w wyniku przemiany ustrojowej w Polsce po 1989 (upadek PRL). Ówczesna Milicja Obywatelska, przekształcona w 1990 w Policję, nie potrafiła poradzić sobie z falą nowej przestępczości. Grupa zaczynała od przestępczości gospodarczej (przemyt z zagranicy spirytusu i papierosów), następnie zajęła się przestępstwami kryminalnymi (napady na samochody ciężarowe, wymuszanie haraczy, obrót narkotykami[2], porwania, zabójstwa na zlecenie. Gang pobierał również „opłaty licencyjne” od innych grup przestępczych z całej Polski. Lokalni bossowie z terenu kraju zyskami dzielili się z szefostwem gangu pruszkowskiego. Na samym szczycie gangu stał zarząd kolegialnie podejmujący decyzje. W pierwszej połowie lat 90. z grupą połączył się gang ożarowski.

Założycielami grupy (tzw. „zarząd”) byli Ireneusz Piszczałkowski, ps. „Barabasz”, Janusz Prasol ps. „Parasol”, Jacek D., ps. „Dreszcz”[8]. Późnej do zarządu weszli Leszek Danielak, ps. „Wańka”, Mirosław Danielak, ps. „Malizna”, Andrzej Zieliński, ps. „Słowik”, Ryszard Pawlik, ps. „Krzyś”, Zygmunt Raźniak, ps. „Bolo” i Ryszard Szwarc, ps. „Kajtek”.

Gang toczył wojny z konkurencyjnym gangiem wołomińskim oraz grupami z zachodniej i północnej Polski[12]. W maju 1990, w miejscowości Siestrzeń, miała miejsce pierwsza mafijna egzekucja w Polsce. Zostali zastrzeleni członkowie gangu pruszkowskiego, recydywiści Janusz S., ps. „Lulek” i Andrzej M., ps. „Słoń.

6 lipca 1990 przestępcy z gangu pruszkowskiego wpadli w policyjną zasadzkę, w wyniku której doszło do strzelaniny w motelu George koło Nadarzyna. W lutym 1996, w głośnej medialnie egzekucji, został zastrzelony na pruszkowskiej ulicy Wojciech Kiełbiński, ps. „Kiełbasa”. W grudniu 1999 w Zakopanem został zastrzelony lider gangu Andrzej Kolikowski ps. „Pershing”. W Polsce drugiej połowy lat 90. w zorganizowanej grupie przestępczej zabójstwa stały się czynami powszechnymi. Gangsterzy dokonywali egzekucji w biały dzień, wykorzystując do nich również materiały wybuchowe[.

Z gangiem współpracowali m.in. Marek Medvesek, ps. „Oczko” i Zbigniew Mikołajewski, ps. „Carrington”. W sierpniu 2000 członek gangu Jarosław Sokołowski, ps. „Masa” został świadkiem koronnym, po czym Policja zatrzymała większość kierownictwa grupy"

Profil uzytkownika: Bakiewcz c.d.     
Pikowany_Kon

Wpisów: 14211
Od: 2015-10-25
2024-11-23 06:38
Ale po co takie czarne scenariusze kreslicie?
Moze facet chce dokonac coming outu i szczerze opowie
ludziom o swoich bliskich kontaktach z ruskimi faszystami, jak wspolnie z pisem okradali Polske, jak tworzyli grupe przestepczą razem z tzw. Zjednoczoną prawica.
Przyznanie sie do winy zawsze moze wpłynac na łagodniejszy wymiar kary, a bedzie co łagodzic...
  Profil uzytkownika: Pikowany_Kon     
Bakiewicz3

2024-11-23 07:55
On jest "nienaprawialny". Pytanie jest inne. W jakim celu zaprasza sie do Sztokholmu tego bandyte i kto za to placi. Czy Kongres Polakow i Biblioteka ktora uzycza miejsca na spotkania a tym Panem postradaly rozum ? Nie oni takich ludzi popiraja. Odwilz w Polsce, w Sztokholmie po staremu !
  Profil uzytkownika: Bakiewicz3     
EnWrotka
Stockholm

Wpisów: 5487
Od: 2011-05-25
2024-11-23 08:01
Bąkiewiczow w Polsce tyle co mrówków bezgłówków ale chyba temat o Robercie.

Bąkiewicz ma teraz 48lat.

A Alik kopiuje pół internetu o gangu sprzed 34lat.
Sugeruje , że jako dzieciak był cinkciarzem i złodziejem a w wieku 14lat został gangsterem .

W wieku 22lat Bąkiewicz jak czytam z życiorysu założył firmę budującą autostrady.Zbankrutował.
Piłkarz, redaktor , prezes,polityk.

Organizator marszu niepodległości czyli zebrał ze 100tys Polaków w kupę.
To tyle co Napoleon Bonaparte.

Reasumując.
Takie osiągnięcie , gangster wyszedł na na ludzi i wychodzi w Stockholmie do ludzi.

23listopada to dzisiaj.

Niech no który znajdzie godzinę i idzie zobaczyć czy Bąkiewiczowi krawat pasował do butów.
  Profil uzytkownika: EnWrotka     
Bakiewicz4

2024-11-23 10:40
"Piłkarz, redaktor , prezes,polityk."

Ojojoj!
To polski FASZYSTA 100%
Idz, jak masz takie poglady jak ON ale nie pisz dyrdymalow! ok?
  Profil uzytkownika: Bakiewicz4     
EnWrotka
Stockholm

2024-11-23 11:21
Ale to Ty założyłeś temat , reklamujesz kogoś, zapraszasz na spotkanie.
I pytasz kto za to zaplaci.

Tak się gotujesz a przecież on może garnki sprzedawać .
Więc Ci się przyda.

Jakby to był Cezary Pazura albo najlepiej producent Zepter w faszystowskim mundurze Mussoliniego to bym zapłaciła za jakiś rondel.Z przykrywką.

Ojojoj.
A ten Bąkiewicz może mieć podróbki.
Na 100% nie wierzę Ci , że to oryginał.

EnWrotka
Stockholm

2024-11-23 12:03
"ale nie pisz dyrdymalow! ok? "

A czy ja się pytam czy mogę tu pisać?.
Gdzie widzisz , że odpowiedziałam OK ?

Ja Bąkiewicza nie znam, pisałam tylko co o nim piszą w wikipedii, w skrócie.

Bo nie muszę kopiować całego neta i dyrdymałów czyli coś mało istotnego jak Ty , że pruszkowski to nazwa od Pruszkowa .

Ty się znasz na faszystach i z faszystami.

Proponujesz , żeby pójść!!!

Pójdę i co mam kablować , że jakiś na forum przyjął na forum jego nazwisko?

To on mi powie jak to miło, że ktoś o mnie pamięta i chce być mną i ,że nakazywał przyjsc tu faszystom.

To o której tam się spotykacie?

Bo nie wiem czy zdążę wyszyć sobie slowiańską fastykę na bluzce.
kawaler

Wpisów: 12431
Od: 2008-10-01
2024-11-23 13:20
To takie bolszewickie, zakazywanie i cenzurowanie, macie to w swoim DNA.

Faszyzm obecnie wprowadza Tusk jego bodnarowcy,
oni za podwazanie ustroju panstwa, lamanie konstytucji kwalifikuja sie na kare ponad 10 lat wiezienia.

Zakwestionowali wszystkie instytucje panstwa liczy sie jedynie to co powie Führer Tusk.
  Profil uzytkownika: kawaler     
Bakiewicz 4

2024-11-23 14:17
Wikipedia ptsze o nim. Tez "bolszewicka i niewiarygodna"?
Poglądy i kontrowersje

Robert Bąkiewicz i Tomasz Sakiewicz w trakcie demonstracji w sprawie reparacji od Niemiec po II wojnie światowej (2023)
Robert Bąkiewicz reprezentuje poglądy nacjonalistyczne[3]. Wyznaje rzymski katolicyzm[12].

W 2021 poparł budowę bariery na granicy polsko-białoruskiej[20]. Jest przeciwnikiem aborcji[20] i ruchów LGBT[22]. Określił siebie przeciwnikiem liberalizmu demokratycznego[41]. W wywiadzie z 2017 roku stwierdził, że demokracja to „jeden z najgłupszych systemów, jakie stworzył człowiek”[42][43].

W 2017 poparł morderstwo Chrisa Haniego przez Janusza Walusia związanego z neonazistowską partią Afrykanerski Ruch Oporu, kiedy to wziął udział w pikiecie w obronie Walusia[44][9].

W 2020 do prokuratury wpłynęło doniesienie w sprawie obchodów 82. rocznicy powstania Obozu Narodowo-Radykalnego, które odbyły się w 2016 w Białymstoku. Wówczas to polityk był jednym z uczestników wydarzenia, w którym wykrzykiwano hasło: „A na drzewach zamiast liści będą wisieć syjoniści”. Wniosek złożył Rafał Gaweł, założyciel Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych. Dwaj prowadzący imprezę zostali skazani na rok i pół roku więzienia[45], Robert Bąkiewicz został uniewinniony od postawionych mu zarzutów[1].

Również w 2020 podczas protestów przeciw tzw. zaostrzeniu prawa aborcyjnego Robert Bąkiewicz (oraz członkowie Straży Narodowej) siłą wypchnęli i wynieśli dwie aktywistki ze schodów kościoła Świętego Krzyża w Warszawie[46]. W 2021 do sądu wpłynęły akty oskarżenia pod zarzutem naruszenia nietykalności kobiet[9]. 7 marca 2023 Sąd Rejonowy dla Warszawy-Śródmieścia, za użycie siły i naruszenie nietykalności cielesnej[46], skazał go na rok prac społecznych i 10 tys. złotych nawiązki dla Katarzyny Augustynek, pierwszej z pokrzywdzonych[47][48].

W 2021 Robert Bąkiewicz pozwał redakcję OKO.press za artykuł na temat Straży Narodowej, żądając 10-tysięcznego zadośćuczynienia za określenie jego organizacji „bojówką”[20].

11 listopada 2022 poseł i przewodniczący Nowoczesnej Adam Szłapka złożył wniosek do Najwyższej Izby Kontroli o sprawdzenie organizacji pozarządowych związanych z Robertem Bąkiewiczem[49][50].

Profil uzytkownika: Bakiewicz 4     
EnWrotka
Stockholm

2024-11-23 14:56
I tak dobrze , że nie skopiowałeś DNA, które może mieć 24km.

Brzmi przekonywująco tylko to , że " siłą wypchnęli i wynieśli dwie aktywistki ze schodów kościoła ".
Nie będę potem w upierdolonym płaszczu wracać do domu.

Ale nigdy się nie dowiem o czym była mowa na spotkaniu z Bąkiewiczem.

Bo same bąki puszczacie.
Przeżarliście się polityką .

Pikowany mówi , że pisowcy to faszyści i pójdą za cos siedzieć a Kawaler , że tuskowcy to faszyści i pójdą siedzieć
Alik w każdym widzi faszyste więc siedział.

Zaraz będzie ścisła dieta i nie będziecie truć bo pewnie temat pójdzie do smietnika przez te wasze PO-PISy.

Pikowany_Kon

Wpisów: 14211
Od: 2015-10-25
2024-11-23 16:39
Cale szczesie ze kawaler dorzucil swoją "złotą myśl',
to uwielbienie dla putinowskiego widzenia swiata duzo nam wyjasnia, gloryfikowanie przestepcow,bolszewickie ujecie sprawiedliwosci i jasna chec kary dla kazdego kto nie mysli tak jak reżim. Czekam na propozycje łagrów.

https://oko.press/duda-pol acy-zasluguja-na-wspolna-refleksje-nad-ko nstytucja-oko-press-przypomina-jak-prezyd ent-konstytucje-kilkanascie-razy-lamal-ja k-nia-poniewieral
  Profil uzytkownika: Pikowany_Kon     
Forum -> Na każdy temat -> Bąkiewicz !
Pokaż wpisy

Firma sprzatajaca (Stockholm)
Firma budowlana zatrudni do pracy (Stockholm )
Szukamy pracownikow stolarzy malarzy (Vårby)
Stolarz (Haninge )
Praca dla spawaczy w Boden (Boden)
Praca wykonczenia Sztokholm (Sztokholm )
Praca sprzątanie (Segeltorp )
Dołącz do naszej wyjątkowej firmy sprzatajacej! (Sztokholm i okolice)
Więcej

Żelazny chłopiec z Gamla Stan
Agnes na szwedzkiej ziemi
Mårten Trotzigs gränd czyli najwęższa uliczka Sztokholmu
Nawiedzony zamek Södertuna
Clean flat AB
Polka w Szwecji
Nowe szwedzkie słowa 2024 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Koncert muzyki polskiej w Göteborgu
Smaki życia na obczyźnie
25 lat Chorus Polonicus Gotheborgensis
Smaki życia na obczyźnie

Odwiedza nas 22 gości
oraz 1 użytkowników.

Zboczone luteranskie edukacje wobec Polski
Anglicy kladli tory, naszisci po nich jechali
Szaczunek dla turkow zamiast ormian
Szwedzki „wstyd przed lataniem” napędza renesans podróży koleją
Katarzyna Tubylewicz: W Sztokholmie to, gdzie mieszkasz, zaskakująco dużo mówi o tym, kim jesteś
Migracja przemebluje Szwecję. Rosną notowania skrajnej prawicy
Szwedka, która wybrała Szczecin - Zaczęłam odczuwać, że to już nie jest mój kraj
Emigracja dała mi siłę i niezależność myślenia

© Copyright 2000-2025 PoloniaInfoNa górę strony