Autor | Chrupiące bułeczki | mikolajf Stockholm
Wpisów: 402 Od: 2008-09-27
| 2023-11-21 13:52 Witam szanowne grono. Próbuję upiec chrupiące bułeczki na śniadanie, które można zamrozić i odmrozić tak żeby nie straciły smaku. O ile wiem w PL są różne gatunki mąki np 450, 550, ale nie wiem jakie są ich odpowiedniki w Szwecji. Może ktoś ma wypróbowaną receptę i podzieli się wiadomością. Z góry wielkie dzięki. | | | Poważny temat! Ten temat został oznaczony jako poważny. Oznacza to, że autor oczekuje poważnej dyskusji lub odpowiedzi na pytanie. | yoka
Wpisów: 1851 Od: 2015-05-14
| 2023-11-21 15:17
Jeżeli zaczynasz swoją przygodę z wypiekami, to wielki szacun, to wymagająca dyscyplina, ale efekt zależy od tego, co Tobie będzie smakowało.
Jeśli masz dobry przepis na ciasto, to wystarczy zachować reżim, czyli ciepło w kuchni, bo ciasto musi "odpocząć i wyrosnąć " w ciepłym pomieszczeniu.
A co do mąki, to używałem:
ICA I love eco | | |
|
|