|
 |
Odwiedzin |
38872843 |
 |
 |
Dziś |
732 |
 |
|
Piątek 9 maja 2025 |
 |

Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone. |
|
Autor | przestuj w pracy | Dawid72

Wpisów: 1 Od: 2023-06-06
| 2023-06-29 11:31 Dzień dobry jestem już trzeci miesiąc na urlopie bezpłatnym ponieważ firma w której pracuję na terenie Szwecji nie ma nowych kontraktów (nie tylko ja jestem w takiej sytuacji w mojej firmie)Został mi wypłacony urlop płatny w pierwszym miesiącu parę dni które mi się należało. Chciałbym się poinformować czy należy mi się postojowe , (mam umowę zbiorową na czas nieokreślony).
Interesuje mnie tez czy mogę przebywając w Polsce na urlopie bezpłatnym iść na chorobowe.
Serdecznie pozdrawiam i dziekuje z góry za udzielenie informacji. | | | Poważny temat! Ten temat został oznaczony jako poważny. Oznacza to, że autor oczekuje poważnej dyskusji lub odpowiedzi na pytanie. | Anna ZM Göteborg

Wpisów: 595 Od: 2011-10-25
| 2023-07-03 21:17 Jeżeli ma pan umowę na czas nieokreślony oraz jest w niej zapisana ilość godzin pracy n.p. w tygodniu lub procent etatu, to pracodawca musi zapłacić za ten czas, kiedy nie ma pracy. Warunkiem jest jedynie gotowośc do pracy. Umowa działa dwustronnie. Pracownik zobowiązuje się do pracy w określonym czasie a pracodawca do dania tej pracy a w przypadku jej braku do zapłacenia za czas. Ja bym go nękała codziennie mejlami typu" jestem gotowy do pracy, gdzie mam się stawić".
Spotkałam się z podobną sprawą kilka lat temu. Pracodawca był zdziwiony, że jeden z pracowników upomniał się o wypłatę, ale grzecznie wypłacal mu pensję przez 4 miesiące a potem ogłosił bankructwo i otworzył nową firmę.
Jeśli chce pan bliższych informacji, to proszę podać nr telefonu na mejl: polonus26@gmail.com | | |
|
| Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone. |
|
|

|
|
 | Odwiedza nas 21 gości oraz 0 użytkowników. |
|

|