Autor | Skatt Polka |
JurekKiller

Wpisów: 45 Od: 2021-03-28
| 2023-04-25 06:56 Witam wszystkich. Czy ktos sie orientuje czy gdzies w Skåne pracuje w skatteverket Polka? Pamietam ze 3 lata temu przez przypadek trafilem na Polke ale bylem przejazdem z promu na polnoc, i nie pamietam miejscowosci. Mam pare spraw do zalatwienia i chcialbym stacjonarnie to zalatwic. Dodam ze porozumiewam sie od zawsze tutaj po angielsku i to mi wystarczylo z tym ze mam pare zagadnien do wytlumaczenia. Nie chce korzystac z tlumacza bo w ostatecznosci po angielsku porozmawiam. Takze dzieki za uszczypliwe komentarze. Moze ktos wie i ulatwi mi zadanie. Z gory dziekuje pozdrawiam |
| |
nobody

Wpisów: 843 Od: 2011-05-18
| 2023-04-25 11:02 Skatteverket nie jest od pomocy .Od pomocy sa biura księgowe za których usługi trzeba zapłacić.
Życie:
https://www.youtube.com/wa tch?v=f-HHiFnFvGY
|
| |
Anna ZM Göteborg

Wpisów: 596 Od: 2011-10-25
| 2023-04-25 20:26 Akurat nobody nie masz racji, bo szwedzki urząd skarbowy jest od pomocy. Nawet organizuje bezpłatne spotkania/wykłady na różne tematy. Sama korzystałam z nich kilka razy i nawet częstowali nas kawą i kanapką.
Obecnie są organizowane bezpłatne spotkania internetowe t.zw. kostnadsfria webbseminarier
Oprócz tego można zawsze zadać pytanie na stronie internetowej SKV i odpowiedż przychodzi w ciągu kilku dni roboczych. |
| |
nobody

Wpisów: 843 Od: 2011-05-18
| 2023-04-25 20:57 No spotkania, wykłady ale nie miejsca gdzie ktoś przyjdzie ze swoimi problemami/papierami i oni je rozwiążą. A do tego jak piszesz na seminariach czyli na specjalnych spotkaniach.
Skatteverket nie jest instytucją charytatywną, jego głównym celem jest zbieranie podatków i kontrola podatkowa, a nie udzielanie pomocy w każdej możliwej kwestii. Jakby ta było to księgowi zostaliby bez pracy
A ze można zadawać pytania do skv to oczywiste. Moze być ze nie mam racji jak piszesz bo nie znam się bo to nie moja działka i nie będę się wymądrzal. Bardziej mi ta osoba ze swoim zapytaniem podeszła pod ten filmik z youtuba. |
| |
Anreko Rönninge

Wpisów: 28 Od: 2018-08-23
| 2023-04-25 21:48 pomagam odplatnie w sprawach urzedowych. |
| |