Odwiedzin 38984184
Dziś 958
Poniedziałek 16 czerwca 2025

Forum: Życie w Szwecji - Skatt Polka

Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy
AutorSkatt Polka
JurekKiller

Wpisów: 45
Od: 2021-03-28
2023-04-25 06:56
Witam wszystkich. Czy ktos sie orientuje czy gdzies w Skåne pracuje w skatteverket Polka? Pamietam ze 3 lata temu przez przypadek trafilem na Polke ale bylem przejazdem z promu na polnoc, i nie pamietam miejscowosci. Mam pare spraw do zalatwienia i chcialbym stacjonarnie to zalatwic. Dodam ze porozumiewam sie od zawsze tutaj po angielsku i to mi wystarczylo z tym ze mam pare zagadnien do wytlumaczenia. Nie chce korzystac z tlumacza bo w ostatecznosci po angielsku porozmawiam. Takze dzieki za uszczypliwe komentarze. Moze ktos wie i ulatwi mi zadanie. Z gory dziekuje pozdrawiam
  Profil uzytkownika: JurekKiller     
nobody

Wpisów: 843
Od: 2011-05-18
2023-04-25 11:02
Skatteverket nie jest od pomocy .Od pomocy sa biura księgowe za których usługi trzeba zapłacić.

Życie:
https://www.youtube.com/wa tch?v=f-HHiFnFvGY
  Profil uzytkownika: nobody     
Anna ZM
Göteborg

Wpisów: 596
Od: 2011-10-25
2023-04-25 20:26
Akurat nobody nie masz racji, bo szwedzki urząd skarbowy jest od pomocy. Nawet organizuje bezpłatne spotkania/wykłady na różne tematy. Sama korzystałam z nich kilka razy i nawet częstowali nas kawą i kanapką.
Obecnie są organizowane bezpłatne spotkania internetowe t.zw. kostnadsfria webbseminarier
Oprócz tego można zawsze zadać pytanie na stronie internetowej SKV i odpowiedż przychodzi w ciągu kilku dni roboczych.
  Profil uzytkownika: Anna ZM     
nobody

Wpisów: 843
Od: 2011-05-18
2023-04-25 20:57
No spotkania, wykłady ale nie miejsca gdzie ktoś przyjdzie ze swoimi problemami/papierami i oni je rozwiążą. A do tego jak piszesz na seminariach czyli na specjalnych spotkaniach.
Skatteverket nie jest instytucją charytatywną, jego głównym celem jest zbieranie podatków i kontrola podatkowa, a nie udzielanie pomocy w każdej możliwej kwestii. Jakby ta było to księgowi zostaliby bez pracy
A ze można zadawać pytania do skv to oczywiste. Moze być ze nie mam racji jak piszesz bo nie znam się bo to nie moja działka i nie będę się wymądrzal. Bardziej mi ta osoba ze swoim zapytaniem podeszła pod ten filmik z youtuba.
  Profil uzytkownika: nobody     
Anreko
Rönninge

Wpisów: 28
Od: 2018-08-23
2023-04-25 21:48
pomagam odplatnie w sprawach urzedowych.
  Profil uzytkownika: Anreko     
Forum -> Życie w Szwecji -> Skatt Polka
Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy

Dam prace (norsborg)
Zatrudnimy od zaraz pracowników ogólnobudowlanych (Åkersberga )
Prace budowlane (Värnamo)
praca kucharz (Taby)
Sprzątanie extra (Sztokholm)
Kobieta lub mezczyzna do mycia okien i sprzatanie (Stockholm)
Sprzatanie (Upplands Väsby )
Städ hjälp (Södertälje)
Więcej

Evert Taube na Gamla Stan
Agnes na szwedzkiej ziemi
Katarina kyrkobacke
Węgry czyli wielkanocny wypad.
Clean flat AB
Polka w Szwecji
Nowe szwedzkie słowa 2024 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Koncert muzyki polskiej w Göteborgu
Smaki życia na obczyźnie
25 lat Chorus Polonicus Gotheborgensis
Smaki życia na obczyźnie

Odwiedza nas 31 gości
oraz 0 użytkowników.

Szwedzki „wstyd przed lataniem” napędza renesans podróży koleją
Katarzyna Tubylewicz: W Sztokholmie to, gdzie mieszkasz, zaskakująco dużo mówi o tym, kim jesteś
Migracja przemebluje Szwecję. Rosną notowania skrajnej prawicy
Szwedka, która wybrała Szczecin - Zaczęłam odczuwać, że to już nie jest mój kraj
Emigracja dała mi siłę i niezależność myślenia

© Copyright 2000-2025 PoloniaInfoNa górę strony