Autor | Psychiatria szwedska truje lekami |
MichaelN

Wpisów: 248 Od: 2018-07-24
| 2022-10-30 16:12 Cześć
Psychiatria szwedzka truje lekami swoich pacjentów. Na przykład tabletki albo szcykawki. Ja myślę ze trzeba bardzo wysoki profesjonalizm w zachowaniu w Szwecji bo jak raz dostaniesz przez psychiatryka diagnozę negatywna to będziesz miał problemy nowe. Na przykład przymusowe używanie psychiatrycznych składników (sami nazywają to leki ale to nie są leki bo nic nie leczą).
Motyw do tego wątku jest aby z troską o Polskę ujawnić sadystyczny system psychiatryczny który truje szwedzkich obywatelow, również obywatelow pochodzenia polskiego.  |
| |
melchior

Wpisów: 909 Od: 2018-08-18
| 2022-10-30 16:19
A psychiatra polski truje ludzi kartoflami,
a ruski truflami,
a niemiecki fasolą.
Ty się tak okresowo urywasz z tego psychiatryka? |
| |
MichaelN

| 2022-10-30 16:36 Ja mam nadziej nie byc w psychiatryku nigdy wiecej w calym mojim zyciu. Duzo samo-kontroli trzeba i profesjonalizmu w zachowaniu. To jest kiepsko aby w takim miejscu spedzac czas. |
| |
melchior

| 2022-10-30 16:41 Ale widać,że potrzebujesz fachowej pomocy,
nie odrzucaj rad lekarzy i zażywaj lekarstwa.
|
| |
MichaelN

| 2022-10-30 17:00 Ja jestem w Szwecji i jakosz musze brac udzial w korupcji takze ale teraz cos innego waznego.
Wiecze ze jakby ktos popelnil przestepstwo jako szwedski obywatel to gdyby w jakisz sposob dostal kare jako psychiczne chory to by mogl siedzec w "rättspsykiatrin". To nie jest jak wiezenie zwykle tylko to jest psychiatryczne wiezenie i ja rozumiem ze to jest najbardziej surowa kategoria wiezien w calej Szwecji. Raczej mozna dziesatki lat gnic w takim wiezeniu. |
| |
melchior

| 2022-10-30 17:13
Nie myślałeś żeby poszukać sobie jakiegoś pozytywnego zajęcia? Jest tyle fajnych rzeczy na świecie.
|
| |
MichaelN

| 2022-10-30 17:57 Ja jestem studentem politycznej filozofii teraz na wyszej uczelni szwedskiej. Mam cos do robienia ale jednak wcesniej myszlalem ze lepiej poinformowac i psychiatrykach i wiezeniach psychiatrycznych bo to jest sadyzm legalny przes prawo Szwedskie. Ja nie chce bronic rozlamu lewackiego przes okreslenie to jako sadyzm tylko po prostu prawda jest prawda. Legalny sadyzm jest wciasz sadyzmem. |
| |
melchior

| 2022-10-30 18:33
Nie myślałeś,żeby wyskoczyć na ryby? Połazić po górach, taki piękny czas teraz,jesień maluje na tysiąc kolorów.
Zajęcie zdecydowanie lepsze dla Ciebie i bez nerwów.
A może poszukaj odpowiedzi w religii? bardzo fajny do zgłębienia jest islam,judaizm,chrześcijaństwo. Może to będzie jakieś lekarstwo? |
| |
Bartender ▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █

Wpisów: 3084 Od: 2017-03-11
| 2022-10-31 15:55 Nie dasz rady Melchior, nie dasz rady...
 |
| |
Zygmunt Freud Psykiater

Wpisów: 162 Od: 2007-06-08
| 2022-11-14 16:07 Michaelu, jezeli pacjent potrzebuje pomocy farmakologicznej, to niewatpliwie lekarstwa pomagaja choremu w funkcjonowaniu codziennym oraz spolecznym.
Druga sprawa to odpowiedni dobor lekarstw oraz lekarza.
Jeden psychiatra przepisze zastrzyki drugi tabletki.
Jezeli pacjent nie stwarza problemow w zyciu spolecznym to nikt chorego nie goni, nie przetrzymuje w szpitalach itd...
Widocznie w Twoim przypadku byl jakis problem, ze jestes tak negatywnie nastawiony na psychiatrie. |
| |
alwa12

Wpisów: 13293 Od: 2015-08-26
| 2022-11-15 00:42 Zygmunt, bardzo madre slowa.
Michael, psychiatria sama w sobie nie jest zla.
W Szwecji jest duzo dobrych specjalistow i bardzo zaangazowanych.
Juz Ci kiedys pisalam zebys zmienil lekarza.
Wiem ze journal bedzie sie ciagnal za Toba, ale jak
porozmawiasz o swoich rozterkach i o tym ze nie ufasz i dlaczego nie ufasz, to madry psychiatra zrozumie i Ci pomoze, tylko musisz takiego znalezc- prywatnie.
Poza tym leki pomagaja, ale po jakims czasie, zalezy od organizmu, czasami trzeba zmienic leki, bo nie kazdy lek
ma pozytywne dzialanie w kazdym przypadku. Ale to musi dziac sie pod kontrola lekarza.
Nie mozna odstawiac lekow samemu, bo wtedy robisz sobie
kogiel-mogiel w mozgu.
Nie mozna nagle przerwac lekow, tylko stopniowo zmniejszac dawki.
Zycze Ci powodzenia i dobrze Melchior napisal bys spedzal czas na lonie natury.
Osobiscie polecam robienie zdjec, napewno masz do tego zdolnosci, a jaka frajda z tego plynie i jakie wyciszenie.
Mozesz brac udzial w konkursach, wystawiac zdjecia na roznych forach, chocby na Fb. Ludzie lubia ogladac
przyrode- bedziesz mial satysfakcje i zadowolenie, a jest Ci ono bardzo potrzebne. |
| |