Odwiedzin 39812121
Dziś 888
Sobota 24 stycznia 2026

Forum: Życie w Szwecji - Palicz jak prawdziwy polski zolnierz

Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy
AutorPalicz jak prawdziwy polski zolnierz
MichaelN

Wpisów: 264
Od: 2018-07-24
2022-03-26 23:14
Cześć

Zacząłem palić papierosy jak mój dziadek, Józef Nowik (r. 1907 -> + r. 1969). Dziadek umarł na raka.

I dlatego mam pytanie, jakie papierosy palili żołnierze w armii generała Andersa i generała Maczka?

Pewnie angielskie, a może kanadyjskie?

Profil uzytkownika: MichaelN     
Poważny temat! Ten temat został oznaczony jako poważny. Oznacza to, że autor oczekuje poważnej dyskusji lub odpowiedzi na pytanie.
alwa12

Wpisów: 13469
Od: 2015-08-26
2022-03-26 23:25
W Armii Andersa moj ojciec palil Camele, mama nie palila,
przydzial sprzedawala i pieniadze wysylala do Afryki
dla swoich rodzicow i mlodszej siostry.

Rzuc natychmiast to swinstwo, szkoda zdrowia i pieniedzy.
Mowi Ci to nalogowa palaczka, a poza tym Twoje mieszkanie
i ubrania beda smierdziec na odleglosc.

Palenie nie czyni z czlowieka zolnierza, wrecz przeciwnie

Bedziesz palic, dostaniesz gorszy vård.
  Profil uzytkownika: alwa12     
MichaelN

2022-03-26 23:47
Rozumiem. Dobra, to nie będę palił. Ale trudno nie przypominać sobie walki przeciwko nazizmie w której dziadek i pewnie wielu innych zachodnio-alianckich żołnierzy palili, jedli czekolady i zwyciężali nad rasizmem od partii NSDAP, i brać przykład z tego i zwalczać zorganizowany i systematyczny anty-semityzm polski który mnie trafia.
alwa12

2022-03-27 00:04
Antysemityzm dotyka nie tylko Polske. Smialo moge powiedziec ze w Polsce on jest bardzo lagodny.
I smialo moge powiedziec ze jesli Polske dotknelaby
wojna i nagonka na Zydow, to Polacy by im pomagali
z narazeniem zycia, tak jak to robili w czasie
II Wojny Swiatowej.

Znow sie zastanawiam czy ktos Toba nie kieruje, by
wywolac na Forum dyskusje na temat Zydow i by znow
oczerniac Forumowiczow i PI.

Skoncz pisac na ten temat, a jak chcesz sie przypieprzac
do antysemityzmu, to studiuj historie panstw takich jak Francja, Holandia, Belgia, i jak te panstwa zachowywaly sie w stosunku do Zydow w czasie II Wojny Swiatowej.

Uwazam temat za zakonczony !!!
MichaelN

2022-03-27 01:10
A ja jednak chce napisać cos. A rzeczywiście istnieją Polacy co całym swoim kopernikowym rozumem zwalczają Polaków z imigranckim pochodzeniem (ormiańskie korzenie), jak ja raczej. Gdyby to nie byli volksdeutsch co umia po polsku atakowac.
alwa12

2022-03-27 01:51
Zyjesz w Szwecji, napisz cos o terroryzowaniu Zydow
przez muzulmanow tu w Szwecji.
Polacy nie torreryzuja Ormian jako narod i nie
terroryzuja Zydow.

Mowilam Ci przeprowadz sie w lepsze miejsce, bo jakis
cymbal polaczek i jakas baba zachodza Ci za skore,
ale to nie dowod ze Polacy chca niszczyc Ormian, czy Polakow ormianskiego pochodzenia.

Zejdz na ziemie.
MichaelN

2022-03-27 17:21
Ja jestem przesladowany na roznych adresach w Szwecji. Nawet w Polsce slyszalem zniewazajace krzyki i pruby namowienia do samobujstwa. Ja jestem publiczna osoba na YouTube i krotko bo mojim pierwszym filmie zjawili sie oni poza domem gdzie wtedy mieszkalem w Szwecji. Wiekszosc ludzi nie wierzy mi ze sa ludzie gotowi krzyczec przes ponad 3 lata i na zawsze uszkadzac moj mozg przes przerywanie snu nocnego. ja jestem ofiara i ile ja widzialem u ludzi zimnosci i obojetnosci na to co sie dzieje ze mna. Stalem sie bardziej agresywny i nawet stracilem swoj prawicowy charakter w chwilach furii. To co sie wookolo mnie dzieje jest skandalem i muszi byc raczej ujawnione aby ukarac tych systematycznych terrorystow raszistowskich co po polsku krzycza na przyklad.
alwa12

2022-03-27 17:33
Przeprowadz sie, bo to nie rasisci tylko chuligani
i patologia.

A az tak publiczna osoba nie jestes- nawet nie ma zadnego
komentarza pod Twoimi filmami.

Pochwaliles sie patologii z podworka ze krecisz filmy ?

No to masz...nauczke ze nie dyskutuje sie z pijakam.
MichaelN

2022-03-27 17:49
Patalogia z podworka... aby tak systematyczne terroryzowac i zniewazac antysemicko. Nawet uwazam ze prawdopodobnie brzmi mozliwe ze to Putinowscy agenczi albo ukraincy ktorzy kochaja anty semityzm slowianski. Ja szukam wsparcia szeroko, nawet w Azji kapitalistycznej. Musze byc rozsadny i powaznie podchodzic do sytuacji wookolo mnie.

A tez hce powiedziec ze to forum polskie ma super funkcje ze mozna przeczytac i poprawic swoj tekst przed wyslaniem.
alwa12

2022-03-27 22:01
Bo to Forum zalozyl madry czlowiek.

Chcesz powiedziec, ze ten nacpany glupol spod "trzepaka"
co Cie neka jest putinowskim agentem ?
MichaelN

2022-03-27 22:55
Moze. A przedchwila w mieszkaniu slyszalem od sufitu w kuchni bardzo cienky feminijny kobiecy glos co powiedzal: "Czy jusz pedofilski portret? No i co myszlał zydek?"

A moze to wlasnie dalsza rodzina Romanov razem z Szwedami znecaja sie na immigrantach z powodu utraty władzy w Rosji?

Wy myszlicie ze ja nie wiem jak długo zyc? Nie palic, nie pic i jeszce byc chudy jak osiemnastolatek. A oni hca pewnie abym zawał pijany z rakiem dostał w wieku piedziesąt pare lat. Bo są raszisci na pewno, 100%. Ten feminijny glos był taki ruski bo taki cienki, wiecze jak rosyjskie kobiety gadaja. Bardzo cienkim głosem. Ale jednak polski akcent.
MichaelN

2022-03-27 23:03
A pobozni polacy tylko licza pienedze ciagle i masowo niemieckie samochody skupuja i traktuja jak powod do dumy. I raczej mowia ze Bog wlasnie jest.
alwa12

2022-03-27 23:32
Nie wiem jakim glosem mowia ruskie baby, bo z zadna
nie spalam
alwa12

2022-03-27 23:34
A nie spalam, bo nie chcialam

Przeprowadz sie na ostatnie pietro to nie bedziesz
slyszec glosow z sufitu
MichaelN

2022-03-28 17:24
Moze troche smiezne, jakisz zart o seksie. Ale naprawde to ze głosy słychac u mnie ze sufitu to tak jakby dyktatura była. Komentarze po szwedsku i polsku. Kazdy raz jak mnie nazwal ktos zydem to sie raczej zle czulem albo jak ktos pytal sie czy jestem zydem.

Komentarze uliczne czy w blokach a potem agresja od mojej strony czesto... dziwnie zycie zaczelo sie od stycznia 2019.
MichaelN

2022-03-28 20:53
Wlasnie okazalo sie ze Stany Zjednoczone pchaja otwarty, glasnostowy raczej, Internet z prawdziwymi imionami i nazwiskami. I my z rodziny pokojowej ktorzy robilismy historycznie opor materialistycznym sadystycznym systemom jak Naszism a potem komunizm. Teraz jestesmy atakowani przes anty-semitow polskich. I Policja raczej bedzie dalej pilnowala parad neo naszistow w Szwecji. Po jusz tak bylo w Szwecji. Tak jakby oni zaslugiwali na jakiesz pilnowanie... A wy grzeczni polacy co teraz wiecze ze istnieja takie ludzie co nienawiscia i terrorem anty-semickim mnie atakuja. Czy wy moszecze cos napisac jescze bo naprawde robie sie zly prawie kazdego dna z tego braku respektu i wprost sadystycznemu anty semityzmie ktora oni reprezentuja. Tak jakby uduszili Jezusa i potem pszyszli po mnie aby mnie atakowac.

Czekam na odpowiedz/odpowiedzi bo nie wiem jak normalnie zyc i zostawic socjalnosc w spokoju teraz jak jestem pod atakiem systematycznie i kazdego dnia i noce tez.
alwa12

2022-03-29 00:45
Jesli odstawiles leki, to zacznij je brac.

Jesli bierzesz i tak sie czujesz, to popros lekarza
o zmiane lekow.

Inaczej nie dasz rady tak zyc, psychoza czesto jest grozniejsza od schizofreni gdy odstawia sie leki.

Pozdrawiam.
alwa12

2022-03-29 00:47
Prosze, potraktuj to na powaznie, nie chcialabym zeby
Ci sie cos stalo.
MichaelN

2022-03-29 12:25
Leki to tylko truja i robia zmeczonego stucznie. Moje przezycia sa prawdziwe i ile ludzi zarabia kase na wyprowadzaniu innych ludzi z rownowagi. Kiedy na przyklad mlody polak gra w gry komputerowe i placzi co mieszac za to. To oni w Stanach Zjednoczonych co zrobili gre to wzbogacaja sie na jego marnowianiu czasu. It.d..
Forum -> Życie w Szwecji -> Palicz jak prawdziwy polski zolnierz
Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy

przeprowadzka (Bagarmossen)
Sprzatanie Sztokholm (Stockholm)
Praca od zaraz (Malmo)
PRACA PRZY SPRZATNIU (Johanneshov)
Renowcja okien (Huddinge)
Elektryk Stockholm (Stockholm)
Sprzatanie Vallentuna i okolice (Täby)
Zatrudnie malarzy (Stockholm )
Więcej

Nowe szwedzkie słowa 2025 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Advents mossa – mech adwentowy.
Agnes na szwedzkiej ziemi
Härkeberga kaplansgård
Czarnogóra latem
Nowe szwedzkie słowa 2024 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Koncert muzyki polskiej w Göteborgu
Smaki życia na obczyźnie
25 lat Chorus Polonicus Gotheborgensis
Smaki życia na obczyźnie

Odwiedza nas 13 gości
oraz 0 użytkowników.

WośP 2026 zdrowe brzuszki
Czy WOSP jest obecnie potrzebny?
Szwedzki „wstyd przed lataniem” napędza renesans podróży koleją
Katarzyna Tubylewicz: W Sztokholmie to, gdzie mieszkasz, zaskakująco dużo mówi o tym, kim jesteś
Migracja przemebluje Szwecję. Rosną notowania skrajnej prawicy
Szwedka, która wybrała Szczecin - Zaczęłam odczuwać, że to już nie jest mój kraj
Emigracja dała mi siłę i niezależność myślenia

© Copyright 2000-2026 PoloniaInfoNa górę strony