Autor | Buleczki maslane |
kanadolka Dziki Zachód
Wpisów: 5374 Od: 2004-06-10
| 2019-02-27 02:17 dzieci komuny, czy pamietacie bulki maslane? boze jak za mna chodzily bulki maslane. probowalam piec i zawsze wychodzil mi jakic taki twardy, skorupowaty gniot. a buleczka maslana ma sie w ustach rozplywac. no i znalazlam przepis na nia. trzymajcie sie przepisu so do grama a wyjda wam identyczne jak na w zalaczonym linku buleczki. paluchy lizac.
https://www.chefsteps.com/ activities/brioche-burger-buns--3 |
| |
kanadolka Dziki Zachód
Wpisów: 5374 Od: 2004-06-10
| 2019-02-27 03:33 popatrzcie tutaj co rosjanie robia z ciastem na chałke. arcydzieła. przepis na chalke ten z wieksza ilosc jaj i masla jest rowniez rewelacyjny.
https://www.youtube.com/wa tch?v=XDQ9dWrqnQ0 |
| |
electra
Wpisów: 3440 Od: 2005-05-02
| 2019-02-27 16:32 bulki fajnie zwijane ...tylko ta obraczka na palcu ...nie wiem jak mozna robic jedzenie w czyms co jest siedliskiem bakteri |
| |
kanadolka Dziki Zachód
Wpisów: 5374 Od: 2004-06-10
| 2019-02-27 19:22 inaczej nie urosna jak nalezy, beda sie rozlazic. ciasto jest bardzo delikatne. eletra...te obraczki sa jednorazowki. ja mam silikonwe. w jaki sposob niby maja sie tam zbierac bakterie? serio pytam? zupelnie nie widze mozliwosci siedliska bakterii. |
| |
alwa12
Wpisów: 12778 Od: 2015-08-26
| 2019-02-27 19:31 Electra, obraczka na palcu nie jest az tak niebezpieczna
bo wszystkie bakterie zgina w temperaturze pieczenia.
Natomiast jesli jadasz czasami pizze w pizzeriach to radze z calego serca odstapic od salatki z surowej kapusty nie chce opisywac co sie tam kryje poza
baktriami, moczem, ect..
|
| |
electra
Wpisów: 3440 Od: 2005-05-02
| 2019-03-02 17:43 Lepiej nie myslec co jest we wszelkim jedzeniu w restauracjach...
Uzywanie pierscionkow obraczek w czasie jakich kolwiek prac w kuchni dyskwalifikuje wedlog mnie osobe gotujaca a juz szczegolnie jak to sie robi pokazowo? nie wiem o jakich jednorazowych obraczkach mowisz , ja mam jedna slubna |
| |
LARA333 Sthlm
Wpisów: 1878 Od: 2007-06-12
| 2019-03-20 22:03 Co z ta salatka ? |
| |
kanadolka Dziki Zachód
Wpisów: 5374 Od: 2004-06-10
| 2019-03-21 05:12 alwa, ja lubie pizzasallad, zawsze ja lubilam. kapusta, czarny pieprz olej, ocet, sol i cukier. rewelka. czesto ja sobie robie. |
| |