Autor | Rozmowy do Polski taniej niż comviq |
omnix

Wpisów: 9 Od: 2010-01-16
| 2014-12-18 18:49 Cześć.
Razem z kilkoma osobami stworzyliśmy system alternatywnej telefonii komórkowej bez użycia internetu. Stawki do polski postanowiliśmy zostawić na poziomie 25 Sek za godzinę na komórkę polska lub 12.50 Sek za godzinę na stacjonarny. Wszystko z naliczaniem sekundowym. Czy grono Polaków mieszkającym w Szwecji potrzebuje alternatywy telefonicznej? Jak możemy zaistnieć na tutejszym rynku? Czy jest ktoś chętny lub ma pomysły na wykorzystanie tej technologii? |
| |
omnix

| 2014-12-31 18:06 Dzięki za informacje. Widać forum aż kipi od wylewności. Chyba projekt jest na straconej pozycji. A miało być tak pięknie. .. naliczanie sekundowe i .... szkoda ze nawet nie można podyskutować na ten temat z osobami, na stałe lub na chwile mieszkającym w Szwecji. Pozdrawiam |
| |
Basti7405

Wpisów: 1062 Od: 2014-08-10
| 2014-12-31 18:53 Nalegasz, to ci odpisze. W sieci TRE w zwyklym abonamencie mam usluge Tre Global. Place 0,18 kr/min.=10,8 kr za godzine na stacjonarne w calym cywilizowanym swiecie. A ty proponujesz mi 12,5 kr za godzine, czyli 0,208 za min. A pewnie Amigos jeszcze tanszy. Poza tym mam darmowego Wifoga, a w nim darmowe 200 min. + 200 SMS + 4 GB netu w zamian za obejrzenie raz na dwie godziny 30 sek. reklamy (tylko net, dzwonic i smsowac moge bez ogladania reklam). Telefoni IP nie blokuja. Gdzie logika?
Powodzenia! Szczesliwego Nowego Roku! |
| |
bolek1970 PZU

Wpisów: 11503 Od: 2006-07-05
| 2014-12-31 22:54 Viggo, utopil dzial marketingu....
pzdr, |
| |
troja

Wpisów: 946 Od: 2008-01-28
| 2015-01-01 09:45 Ha ha! A cwaniak z leszkiem w reku myslal ze ameryke odkryl z tanimi rozmowami  |
| |
Uppsalka

Wpisów: 773 Od: 2004-12-01
| 2015-01-01 11:38 "Place 0,18 kr/min.=10,8 kr za godzine na stacjonarne w calym cywilizowanym swiecie."
Tak wyglada oferta telefonii komorkowej... Ze Skype'a dzwonie na polska komorke za ok. 10 kr/h (nie wiem dokladnie, na pewno nie wiecej niz 12). 10 kr/h to mniej niz w PL z polskiej komorki na ten sam numer
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! |
| |
Uppsalka

Wpisów: 773 Od: 2004-12-01
| 2015-01-01 11:40 Btw, mnie i wielu innym nie przeszkadza uzywanie internetu do dzwonienia... |
| |
Basti7405

| 2015-01-01 11:50 Jak juz pisalem, mi tez nie przeszkadza dzwonic przez Skype lub Viber, a net mam za darmo w komorce.
Jak chce spokojnie zadzwonic do babci czy starszej cioci, to one maja stacjonarne tel. i wtedy place 0,18 kr/min.
Mistrz marketingu i wizerunku (awatar z piwem? rly?) chce nam sprzedac to samo, tylko drozej i dziwi sie, ze drzwiami i oknami nie walimy do niego. |
| |
Lunab

Wpisów: 3474 Od: 2009-10-01
| 2015-01-01 19:10 Propozycja komorkowej telefonii bezinternerowej jest interesujaca.
Jednakze musi byc konkurencyjna cenowo w stosunku do juz istniejacych rozwiazan.
Wszystko zalezy od indywidualnych potrzeb uzytkownika. |
| |
omnix

| 2015-01-18 19:03
Nalegasz, to ci odpisze. W sieci TRE w zwyklym abonamencie mam usluge Tre Global. Place 0,18 kr/min.=10,8 kr za godzine na stacjonarne w calym cywilizowanym swiecie. A ty proponujesz mi 12,5 kr za godzine, czyli 0,208 za min. A pewnie Amigos jeszcze tanszy. Poza tym mam darmowego Wifoga, a w nim darmowe 200 min. + 200 SMS + 4 GB netu w zamian za obejrzenie raz na dwie godziny 30 sek. reklamy (tylko net, dzwonic i smsowac moge bez ogladania reklam). Telefoni IP nie blokuja. Gdzie logika?
-W sieci tree w zwyklym abonamecie?
Czyli jakim? 499 sek/miesiac?
-Zobacz ceny amigosa i dopiero napisz skoro sie tak przygotowales.
-dzieki za uwagi
Naliczanie sekundowe rozumiem ze rowniez masz w cenie abonamentu i brak oplat za inicjacje?
|
| |
Basti7405

| 2015-01-18 19:30 W abonamencie za 69 kr + 29 kr za usluge Tre Global. Naliczanie sekundowe mnie nie interesuje, bo nie jestem gimbem, ktory pizdzielesiat razy dziennie dzwoni, zeby powiedziec czesc i sie rozlaczyc. Jak dzwonie do Mamy, to wisze z nia godzine czy poltorej na sluchawce i wtedy mnie te sekundy wala, chwytasz?
Oplate za nawiazanie polaczenia biore na klate, stac mnie na te 0,99 kr. Natomiast ty zapewne za inicjacje bedziesz musial zaplacic, jak juz do nie dojdzie.
Naucz sie odrobiny szacunku promujac swoja firme, bo twoja ignorancja nie wrozy ci dobrze. Czy ja pisalem cos o tree? |
| |
Basti7405

| 2015-01-18 19:34 Zeby dobic gwozdz do trumny dodam, ze w tym samym abonamencie mam za friko usluge Tre Vänner, ktora pozwala mi za darmo dzwonic i smsowac do wszystkich uzytkownikow Tre w Szwecji i Danii, oraz na wszystkie numery stacjonarne w Szwecji.
Aha, telefon tez mam za darmo, moze nie jest to iPhone czy Samsung galaxy, ale gwarantuje ci, ze z Xperii Miro tez da sie dzwonic. |
| |
omnix

| 2015-01-19 15:01 W abonamencie za 69 kr + 29 kr za usluge Tre Global. Naliczanie sekundowe mnie nie interesuje, bo nie jestem gimbem, ktory pizdzielesiat razy dziennie dzwoni, zeby powiedziec czesc i sie rozlaczyc. Jak dzwonie do Mamy, to wisze z nia godzine czy poltorej na sluchawce i wtedy mnie te sekundy wala, chwytasz?
Oplate za nawiazanie polaczenia biore na klate, stac mnie na te 0,99 kr. Natomiast ty zapewne za inicjacje bedziesz musial zaplacic, jak juz do nie dojdzie.
Naucz sie odrobiny szacunku promujac swoja firme, bo twoja ignorancja nie wrozy ci dobrze. Czy ja pisalem cos o tree?
*Jak dzwonie do Mamy, to wisze z nia godzine czy poltorej na sluchawce i wtedy mnie te sekundy wala, chwytasz
- Szkoda ze bez naliczania sekudowego.... nie trzeba byc gimpem by zlapac sie na poczte
*W abonamencie za 69 kr + 29 kr za usluge Tre Global
-musisz ja placic co miesiac = 98sek czyli 4h na komorke lub 8 h na stacionarny z naliczaniem sekundowym u nas.
*bo nie jestem gimbem
- brak za inicjacje za polaczenie i naliczania sekundowego, to usluga nie tylko dla gimbow
*Oplate za nawiazanie polaczenia biore na klate, stac mnie na te 0,99 kr.
- musisz... u nas nie musisz nic na klate brac
-Prawde mowiac to inicjacja kosztuje tyle co u nas 5 minut gadki na kom lub 10 na stacionarne
*Naucz sie odrobiny szacunku promujac swoja firme, bo twoja ignorancja nie wrozy ci dobrze
-to nie firma lecz usluga! czytaj ze zrozumieniem, tutaj mialem otrzymac informacje czy dzialac z tym cos wiecej.... ignorantem sie nie czuje... wybacz
*chwytasz?
-tak dzieki
Widac strasznie naskoczyles na usluge ze drogo, ze masz taniej, itp
suma sumarum placisz 98sek miesiecznie
placisz za inicjacje polaczenia 0.99sek
wykonujac 1 godzinne polaczenia na komorke co tydzien za sam abonament bys u Nas dzwonil! mysle ze reszta jeszcze by zostala!
Nie musisz podpisywac umowy ... wdzwaniasz sie w numer dostepowy i nastepnie wykonujesz polaczenia.
mimo wszystko ciesz sie ze mozesz wykonywac tanie polaczenia bo w comviq kosztuje polaczenie na komorke polaska po przecenie 1.70sek za minute plus inicjacja 0.99 sek
Na tej podstawie uwazalismy ze usluga ma sens i spelni oczekiwania... |
| |
Basti7405

| 2015-01-19 16:22 'nie trzeba byc gimpem by zlapac sie na poczte'
tak, poczta na stacjonarnym - nie ma aut. sekretarki
"W abonamencie za 69 kr + 29 kr za usluge Tre Global
-musisz ja placic co miesiac = 98sek"
69 sek to tzw. pott - na rozmowy mozna wykorzystac
"brak za inicjacje za polaczenie i naliczania sekundowego, to usluga nie tylko dla gimbow"
tej oplaty wcale sie nie odczuwa, rozloz 99 öre na kilkadziesiat minut rozmowy
pisze sie summa summarum
"za sam abonament bys u Nas dzwonil!"
dzwonie za abonament, 69 kr to pott
"Na tej podstawie uwazalismy ze usluga ma sens i spelni oczekiwania..."
to zalinkuj do niej, podaj jakies info gdzie mozna z niej skorzystac - moze znajdziesz klientow, ja odpadam
|
| |