Odwiedzin 40326933
Dziś 400
Środa 10 czerwca 2026

Forum: Nauka - Sas distans a macierzynski

Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy
AutorSas distans a macierzynski
Aleksandra751

Wpisów: 2
Od: 2012-10-05
2012-10-05 15:40
Hej

W lipcu urodzilam drugie dziecko i obecnie jestem na macierzynskim.Moj starszy synek(17miesiecy)chodzi do przedszkola 4 dni w tygodniu po 6h.
Z moim mlodszym dzieckiem zamierzam zostac w domu do sierpnia 2013r a potem ze wzgledu niefajna atmosfere w pracy chce sie zwolnic i isc do szkoly na Sas grund.W planie mialam uczyc sie rano plus zapisac sie na angielski i moze cos jeszcze....pytanie tylko czy jezeli ja sie bede uczyla to czy moje dzieci beda mogly zostac w przedszkolu dluzej niz 25h w tygodniu?? Sprawdzalam schemat tak wstepnie i wychodzi na to ze mialabym zajecia o roznych porach czasem np czesc rano,przerwa i reszte po poludniu...
moj maz pracuje calymi dniami takze nie mam mowy ze on zajmie sie dziecmi podczas moich popoludniowych zajec.
Im wiecej sie nad tym zastanawiam i czytam tym mniej to wszystko ogarniam.....chce wreszcie skonczyc ten sas bo juz dwa razy przerwalam ale boje sie ze mimo oplacania przedszkola to i tak moje dzieci nie beda mialy wystarczajacej opieki.

Znajoma mowila mi ze bedac na macierzynskim moge uczyc sie na dystans i tylko 1 w miesiacu spotykac sie z nauczycielem i ze podobno moge dostac ok 2000kr z csn???
niestety nie moge znalezc zadnych konkretnych informacji na ten temat.
A jezeli to prawda to moglabym moze zaliczyc sas grund jeszcze na macierzynskim a potem od razu isc na sas a albo jakis kurs.....

Przejzalam kilka watkow na forum ale nie znalazlam odpowiedzi na moje pytanie!!!Bede wdzieczna za pomoc
  Profil uzytkownika: Aleksandra751     
pati_sko

Wpisów: 8960
Od: 2006-05-15
2012-10-05 15:53
"pytanie tylko czy jezeli ja sie bede uczyla to czy moje dzieci beda mogly zostac w przedszkolu dluzej niz 25h w tygodniu?? "

wszystko zalezy gdzie mieszkasz
  Profil uzytkownika: pati_sko     
Aleksandra751

Wpisów: 2
Od: 2012-10-05
2012-10-05 16:09
mieszkam w haninge kommun
  Profil uzytkownika: Aleksandra751     
Lulu Confaboulu
Sarkazm i szydera

Wpisów: 6700
Od: 2009-03-30
2012-10-05 16:30
A nie lepiej sie skontaktowac z komvuxem w haninge? Skad forumowicze maja znac szczegoly? Kazdy moze miec inna sytuacje i byc inaczej zakwalifikowany.
  Profil uzytkownika: Lulu Confaboulu     
aniuladoniula

Wpisów: 438
Od: 2007-03-01
2012-10-05 19:31
Ja robilam sas grund na maciezynskim wieczorowo. Raz w tyg zajecia w szkole a reszta pracy w domu. Plus jakis dodatkowo kurs np. komputerowy i dostawalam z csn za deltid. Oni liczyli föräldrapenning jak zarobki i nie mozna przekroczyc ilus tam tysiecy by dostawac z csn.
Zaznaczam ze to bylo w Lidingö i 2-3 lata temu.
  Profil uzytkownika: aniuladoniula     
aniuladoniula

Wpisów: 438
Od: 2007-03-01
2012-10-05 19:32
A dzidci mogly chodzic tyle godzin ile bylo potrzebne jak ja sie uczylam na caly etat.
  Profil uzytkownika: aniuladoniula     
Forum -> Nauka -> Sas distans a macierzynski
Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy

Praca dla płytkarza (Stockholm Uppsala)
Hydraulik /Rörmockare (Jordbro )
Praca sprzątanie (Tyresö )
Prace ogrodnicze - okolice Sztokholmu (Akersberga)
Praca w firmie sprzątającej (Södertälje )
Sprzątanie (Sztokholm )
Praca w PL ścianki działowe GK/sufity modułowe (Chełm)
Szukam pracownika do prac zewnętrznych (Värmdö )
Więcej

Czego nie należy robić w Szwecji
Agnes na szwedzkiej ziemi
Nowe szwedzkie słowa 2025 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Advents mossa – mech adwentowy.
Härkeberga kaplansgård
Nowe szwedzkie słowa 2024 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Koncert muzyki polskiej w Göteborgu
Smaki życia na obczyźnie
25 lat Chorus Polonicus Gotheborgensis
Smaki życia na obczyźnie

Odwiedza nas 14 gości
oraz 0 użytkowników.

Szwecja. Zmiana trendu. Coraz wiecej Polaków wyjezdza | TVN24 Biznes
Cła Donalda Trumpa . Szwedzki producent zmuszony do zwolnień - PolsatNews.pl
Szwecja. Dane o strzelaninach. Pierwszy miesiąc bez ofiar śmiertelnych od 8 lat - PolsatNews.pl
Szwedzki „wstyd przed lataniem” napędza renesans podróży koleją
Katarzyna Tubylewicz: W Sztokholmie to, gdzie mieszkasz, zaskakująco dużo mówi o tym, kim jesteś

© Copyright 2000-2026 PoloniaInfoNa górę strony