Autor | Problem z monitorem |
kingus

Wpisów: 419 Od: 2009-12-26
| 2010-12-18 13:26 Pomozcie! Monitor w komputerze stacjonarnym gasnie zaraz po wlaczeniu, wiec trzeba go wylaczyc i wlaczyc jeszcze raz, a on i tak po paru sekundach gasnie. Ostatnio zauwazylam tez ze cos sie dzieje z kolorami, np ikonki na pulpicie sa rozmazane, myslalam ze to kwestia poruszania kabelkiem lub monitorem, bo z poczatku faktycznie pomagalo, a teraz lipa Monitor ma okolo 2.5 roku, HP.
Ktos ma jakies pomysly? |
| |
electra

Wpisów: 3440 Od: 2005-05-02
| 2010-12-18 15:33 poprosic mikolaja o nowy |
| |
KasiaTom

Wpisów: 1227 Od: 2010-09-23
| 2010-12-18 15:44 faktycznie moze byc problem z kablem, skoro piszesz o zmianie kolorow, sprobuj zmienic kabel na nowy, czy juz moze to zrobilas? |
| |
Highlander Sztokholm

Wpisów: 13 Od: 2010-02-05
| 2010-12-18 19:16 Sprawdź wtyczkę od monitora, czy aby przypadkiem nie masz wyłamanych lub pogiętych bolców Rozmazane ikonki to również objaw rąbniętej karty graficznej. Monitor raczej będzie w porządku. Bardziej wygląda mi to na problem sprzętowy lub wykorbiony system... PS. Czy ostatnio było coś instalowane na kompie lub dokładany był jakiś sprzęt? Pzdr. |
| |
Highlander Sztokholm

Wpisów: 13 Od: 2010-02-05
| 2010-12-18 19:23 Skleroza nie boli Jeszcze jedno pytanie - dokładałaś pamięć RAM? Albo sprawdź ile teraz Ci pokazuje. Często przy uszkodzonej karcie pamięci dzieje się podobnie. Pzdr. |
| |
akil

Wpisów: 123 Od: 2009-10-04
| 2010-12-18 20:47 mialem cos podobnego z kolorami i okazalo sie, ze karta sie grzala. jesli masz mozliwosc, to mozesz ja wypiac i wpiac ponownie, moze cos nie styka. albo podepnij monitor pod zintegrowana karte (poprostu doczep do plyty glownej) i jesli bedzie dzialac przez jakis czas to bedziesz wiedziec ze to wlasnie to : ) |
| |
kingus

Wpisów: 419 Od: 2009-12-26
| 2010-12-19 12:01 Zapomnialam dodac, ze rowniez tv jest podlaczony pod komputer, moze karta graficzna nie wytrzymala? Wtyczke sprawdzalam kilka razy, zadnych ramow nie dokladalam. Ostatnio tylko robilam przemeblowanie i wszystko odlaczalam od komputera, moze faktycznie cos zle zrobilam, kurcze, sprawdze jeszcze raz te kable. Wydawalo mi sie ze skoro wszystko dziala to dobrze podlaczylam... Sprawdze i odezwe sie jeszcze... |
| |
skoczek

Wpisów: 4902 Od: 2003-02-15
| 2010-12-19 12:36 "Pomozcie! Monitor w komputerze stacjonarnym gasnie zaraz po wlaczeniu, wiec trzeba go wylaczyc i wlaczyc jeszcze raz, a on i tak po paru sekundach gasnie. Ostatnio zauwazylam tez ze cos sie dzieje z kolorami, np ikonki na pulpicie sa rozmazane, myslalam ze to kwestia poruszania kabelkiem lub monitorem, bo z poczatku faktycznie pomagalo, a teraz lipa Monitor ma okolo 2.5 roku, HP.
Ktos ma jakies pomysly?"
Mam tez HP kupiony z drugiej reki.Tez wysiadla karta graficzna.Objawy : ekran podzielony na 4 czesci ( wzdluz) Okazalo sie ze mam 2 tygodnie do czasy uplyniecia 3 letniej gwarancji ktora zostala zawarta z Moderna za sume okolo 2000 tys kr extra przez poprzedniego wlasciciela.( Cena kompa z gwarancja 3 letna - 14 tys koron w chwili zakupu).Zdazylem na te dwa tygodnie przed uplywem extra ubezpieczenia z Moderna )zglosic awarie do El- giganten bylo to dwa miesiace temu... podczas tych 2 miesiacy przerzucania mnie od jednego do drugiego okazalo sie ze reklamationrätt oraz tillverkaren odmowili zalatwienia szkody ( mimo iz przeciez to jest tekniskt fel , a szwedzkie prawo mowi ze:enligt svensk lag får en felaktig vara reklameras inom tre år efter köpet) teraz wszystko jest w rekach Moderny ktora zada odemnie ÖVERLÅTELSEBEVIS od poprzedniego wlasciciela... no wiec szukam facia od ktorego kupilem kompa pare lat temu , a idzie mi to si och sa Najlepsze jest ze wszyscy mi mowia : " vi gör allt att du ska vara nöjd" ostatni raz jak mi to gosc powiedzial 2 tygodnie temu to sie tak wkurwilem ze myslalem ze go wyciagne za tej lady ...i chyba dzieki temu dostalem od razu kompa zastepczego od nich....
Nigdy wiecej HP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
| |