Autor | temporary files w corel draw 9 |
synko_gniew_rybaka Eire

Wpisów: 3607 Od: 2009-01-04
| 2010-08-13 15:52 jak je odszukac? - jak wyłączyc opcje zapisywania kopii?
znalazłem w necie np. taką odp., ale to nie działa...
Open up a "New" file and just hit "Save." It will take you to the directory that Corel uses as it's default. The back up files should be there.
It's been many years since I used my Corel, so I hope this still applies to the version you are using.
Source(s):
Designer, Illustrator and Desktop Publisher for over 30 years
szukałem w "tempach" pod windowsem, tam jest ponad 66 tysiecy plikow i kazdy ma tylko 4kb, czyli to chyba nie te... z kolei po wejsciu na partycje, na ktorej mam zainstalowany windows (xp), sa ogromne pliki 167MB, 345MB - tylko czy moge je usunąć, że tak powiem bezstratnie dla windowsa?? są to pliki: ~VMP 432324 coś tam cos tam. tmp
moge to wyrzucic?  |
| |
broccoli Niestety

Wpisów: 1787 Od: 2003-02-17
| 2010-08-13 15:56 Synko!
Otwiereasz menu "narzędzia" i z paska klikasz "opcje" (lub zwyczajnie bez niczego ctrl+J) następnie w podmenu "zapisywanie" odptaszkowujesz "zapisuj kopie zapasową".
Proste?
- proste
Aloha |
| |
synko_gniew_rybaka Eire

Wpisów: 3607 Od: 2009-01-04
| 2010-08-13 16:19 tak tez własnie uczyniłem, Brocco, dzieki... pytanie tylko teraz czy moge usunąc te dziwne pliki 245 megowe |
| |
broccoli Niestety

Wpisów: 1787 Od: 2003-02-17
| 2010-08-13 16:26 Samodzielnie, nie wiedząc który plik do czego, można czasem zrobić sobie ziaziu tym bardziej, że niektóre tempy są w użyciu.
Do czyszczenia tempów polecam jednak jeden z wielu programów typu Crap cleaner, Odkurzacz lub DiskMax, które przy okazji robią porządal w rejestrze. |
| |