Odwiedzin 39944593
Dziś 2568
Czwartek 26 lutego 2026

Forum: Na każdy temat - Najbardziej znienawidzone prezenty

Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy
AutorNajbardziej znienawidzone prezenty
maggie
Stockholm

Wpisów: 12192
Od: 2001-01-02
2004-12-20 13:53
Czyli czego nie kupowac szkoda tylko, że tak póżno o tym piszą......
Cytat z netu:
Tanie perfumy to najgorszy ze wszystkich możliwych pomysłów na prezent gwiazdkowy

Aż 20 proc. pytanych powiedziało, najbardziej nie lubi dostawać pod choinkę tanich perfum, podczas gdy 14 proc. nienawidzi chusteczek do nosa, zaś trzecie miejsce na liście najbardziej znienawidzonych podarunków zajęły skarpetki.

Wśród innych nielubianych prezentów znalazły się również kapcie, czekoladki i swetry ze świątecznymi motywami.

Profil uzytkownika: maggie     
Jolaes
Sztokholm

Wpisów: 1431
Od: 2004-05-24
2004-12-20 14:05
Czytalam ten artykul rano i sie smialam - bo to przeciez standard
U nas od paru lat stosujemy zasade aby kupic cos co samemu by sie chcialo miec....polecam bo sposob sprawdzony od lat.
Oczywiscie chodzi tu o drobiazgi na ktore zawsze szkoda kasy ale jako prezent dla kogos z rodziny -super.
Dziala poczta pantoflowa i jestesmy swietnie zorientowani o czym delikwent marzy )
  Profil uzytkownika: Jolaes     
maggie
Stockholm

Wpisów: 12192
Od: 2001-01-02
2004-12-20 14:14
No a się spodziewam bardzo egzotycznego i takiego, jak powiedziała moja córka „co do mnie wogóle nie pasuje”, na tyle, że aż mnie się sam pomysł spodobał.......... był to komplet garków, 6 sztuk z pokrywkami.
  Profil uzytkownika: maggie     
gigge

Wpisów: 8515
Od: 2002-07-27
2004-12-20 14:16
Ten temat juz byl troche dyskutowany w 3po3:

http://www.poloniainfo.se/ forum/temat.php?forum=12&temat=3123

Prezent jest zawsze prezentem i ktos kto patrzy na prezenty jako dobre czy zle jest MATERIALISTA!
Nikt nie ma zlych intencji dajac komus prezent jaki by on nie byl! Ja sie ciesze, ze wszystkiego co dostane i jest to dla mnie cos szczegolnego. Nie rozumiem ludzi, ktorzy moga oddac prezent do sklepu lub dac go komus innemu. Jest to dla mnie rownoznaczne ze zniewazeniem danej osoby!
  Profil uzytkownika: gigge     
ewa
Sztokholm

Wpisów: 809
Od: 2000-09-11
2008-12-28 11:43
temat stary, a w dalszym ciagu aktualny...

tym razem o Szwedach:
http://www.poloniainfo.se/ artykul.php?id=1112
  Profil uzytkownika: ewa     
szedi

Wpisów: 3458
Od: 2008-10-02
2008-12-28 17:56
w podstawówce co roku modliłem się żeby nie dostać modelu samolotu do sklejania "ŁOŚ" i co roku go dostawałem po kilku łosiach dowiedziałem się do czego jeszcze może służyć klej supercement i tak po sklejeniu można było go częściowo oblać klejem i podpalić ,a taki nadpalony już trochę się różnił od tych sprzed kilku lat.dziewczęta zaś nienawidziły futerkowych małpek z kciukiem wsadzanym do dzioba i z butelką z mlekiem.hehe bałem się też znikopisów ,słonia skarbonki, zabawkowych czyli niedziałających zegarków, plastikowych niebieskich budzików wypełnionych radzieckimi pseudoczekoladkami koszmar.było tego dużo czego nie chciałem dostać.
  Profil uzytkownika: szedi     
monilka
Finlandia

Wpisów: 6493
Od: 2003-06-02
2008-12-28 17:58
Przesadzasz Gigge. To prawda, ze niektore prezenty nie sa trafione i czemu o tym nie mowic teraz i tutaj. Sa to glownie takie podarki, ktore mowia, ze nasi bliscy albo zupelnie nas nie znaja albo zupelnie ich to nie obchodzi o czym marzymy, czego pragniemy. Przeciez wlasnie prezencik, chocby byla to laurka wymalowana wlasnorecznie, wyraza nasze uczucia. Obdarowywanie jest sztuka a nie tylko czyms do odwalenia. Gdy ktos odwala - obdarowany zaraz to widzi i czuje. Nie chodzi wiec o zaden materializm tylko wlasnie o to, ze prezent to jakby materialne ( podkreslam, ze nie chodzi o wartosc w pieniadzach ) okazanie uczuc milosci, sympatii, przyjazni.

Ja zaraz widze kto wie o mnie duzo a kto nic. Sama uwielbiam dawac podarki. Zwykle dlugo mysle, wybieram, zastanawiam sie. W zasadzie kupije prezenty przez okragly rok bo gdy zobacze w sklepie cos co super pasuje do np Asi - to kupuje i czekam na jej urodziny lub inna okazje.
To o czym pisze Maggie - to fakt. Tanie perfumy to plaga. Potem uzywa sie ich do np dezynfekcji przez lata. Glupio wyrzucic, ale co z tym robic. Gest sie liczy, to prawda. Niemniej dlaczego nie ocenic tego podarku w duchu.
  Profil uzytkownika: monilka     
piotrek7878
Stockholm

Wpisów: 3093
Od: 2007-05-23
2008-12-28 18:02
Monilka ale Gigge to napisal ponad 4 lata temu.
  Profil uzytkownika: piotrek7878     
monilka
Finlandia

2008-12-28 18:08
No tak - ale dzisiaj sie do tego odnioslam

Nie zauwazylam
darsim
Stolica

Wpisów: 27205
Od: 2004-10-07
2008-12-29 06:21
http://www.aftonbladet.se/ nyheter/article4080012.ab
  Profil uzytkownika: darsim     
gigge

Wpisów: 8515
Od: 2002-07-27
2008-12-30 01:02
Oj o sobie Monilka ulzyla... po 4 latach

Ale ja nadal mam takie samo zdanie... moze za malo prezentow dostawalem i te tanie tez byly szczegolne?
  Profil uzytkownika: gigge     
karolina68
Warszawa

Wpisów: 13478
Od: 2004-03-02
2008-12-30 01:14
a ja nie rozumiem co zlego w tych skarpetkach???

Ja gubie zawsze skarpetke jedna, wiec jak dostaje dwie nowe, to przynajmniej wiem, ze przez jakis czas nie musze szukac tej jednej starej, bo bilans skarpetkowy zostal zachowany.

PS ja z kolej dostaje szalu na prezenty, ktore nie nadaja sie do przetransportowania.
  Profil uzytkownika: karolina68     
monilka
Finlandia

2008-12-30 09:48
Gigge - ale to byla tylko opinia a nie ulzenie

Skarpetki ja uwielbiam. Szczegolnie gdy sa takie cieple i mieciutkie.
Forum -> Na każdy temat -> Najbardziej znienawidzone prezenty
Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy

PRACA SKÅNE Malmä (SKÅNE MALMÖ)
Dołącz do naszego zespołu! 🧼✨ (Johanneshov)
❤️💙 PRACA – SPRZĄTANIE - SZTOKHOLM (Sunbyberg Bromma)
Praca dla płytkarza (Vega)
Sprzatanie (Älvsjö )
Stolarze Malmö , Skåne (Malmö)
Przyjmę do pracy budowlańców (Sztokholm )
Praca od zaraz (Sztokholm)
Więcej

Nowe szwedzkie słowa 2025 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Advents mossa – mech adwentowy.
Agnes na szwedzkiej ziemi
Härkeberga kaplansgård
Czarnogóra latem
Nowe szwedzkie słowa 2024 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Koncert muzyki polskiej w Göteborgu
Smaki życia na obczyźnie
25 lat Chorus Polonicus Gotheborgensis
Smaki życia na obczyźnie

Odwiedza nas 26 gości
oraz 0 użytkowników.

Zagadka dla Alwy
Obrus
Cła Donalda Trumpa . Szwedzki producent zmuszony do zwolnień - PolsatNews.pl
Szwecja. Dane o strzelaninach. Pierwszy miesiąc bez ofiar śmiertelnych od 8 lat - PolsatNews.pl
Szwedzki „wstyd przed lataniem” napędza renesans podróży koleją
Katarzyna Tubylewicz: W Sztokholmie to, gdzie mieszkasz, zaskakująco dużo mówi o tym, kim jesteś
Migracja przemebluje Szwecję. Rosną notowania skrajnej prawicy

© Copyright 2000-2026 PoloniaInfoNa górę strony