Autor | internet w Polsce bez abonamentu |
limajka Lidkoping

Wpisów: 71 Od: 2008-11-12
| 2010-04-22 20:22 W lipcu jadę na miesiąc do Polski i przydałby mi się tam dostęp do internetu. Może wiecie czy i gdzie można kupić internet bez podpisywania umowy. Mam modem Telii, umowa właśnie mi się kończy i nie chcę jej przedłużać (mam internet w kablu), ale może mogę wykorzytać ten modem do zakupienia internetu na czas pobytu w Polsce ?
Słyszałam też, że np. PLUS oferuje internet bez abonamentu, ale podobno mają wysokie opłaty na początku ? Macie jakieś doświadczenia ?
|
| |
qwerty633

Wpisów: 58 Od: 2008-05-09
| 2010-04-22 23:40 Dowiedz sie najpierw, czy Twoj modem ma simlocka na Telie. Jesli ma, i jesli go nie zdejmiesz, to ciezko bedzie go wykorzystac w Polsce. Sa jakies karty sim-przejsciowki omijajace simlocka, ale moga nie dzialac,zwlaszcza z nowszymi urzadzeniami. Jesli nie masz simlocka, to nie bedziesz miec tez problemu z netem. Jedna z najkorzystniejszych opcji dostepu na dzien dziesiejszy jest np. zakup startera Gaduair, pakiet 300mb kosztuje 11zl, Gaduair korzysta z sieci Plusa, wiec maja dobry zasieg generalnie w calej Polsce. |
| |
qwerty633

Wpisów: 58 Od: 2008-05-09
| 2010-04-22 23:43 Jeszcze mi sie przypomnialo: jesli umowa Ci sie konczy, to nawet jak ten modem ma simlocka, to po skonczonej umowie powinni Ci na prosbe za darmo tego simlocka sciagnac. Przynajmniej tak jest w Polsce. |
| |
grzegorzkrawczyk

Wpisów: 112 Od: 2010-02-17
| 2010-04-26 16:20 Ale jesli chcesz internet tutaj w polsce to najlepsza droga sa pakiety startowe w karzdej sieci dostaniesz pakiet internetu na karte a doladowanie jest takie jak doladowanie telefonu , tym bardziej ze jest najtaniej i wygodnie,a przede wszystkim nie martwisz sie ze moga to zablokowac . |
| |