Odwiedzin 40352163
Dziś 3477
Wtorek 16 czerwca 2026

Forum: Na każdy temat - prostytucja, czyli jak to jest

Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy
Autorprostytucja, czyli jak to jest
ritta

Wpisów: 50
Od: 2005-12-09
2009-01-13 20:45
Dzis w robocie Szwedy gadali o jakims programie co wczoraj widzieli w TV. Traktowal on o prostytucji gdzie w Wenezueli. Uzalali sie, ze piekna, powabna, mloda i soczysta dziewczyna musiala zabawiac sie za marna kase z jakims grubaskiem itp. Przy okazji zaczeli tez gadac, ze oczywiscie ona jest zmuszana, ze dobrowolnie by tego nie robila itp. Ja powiedzialam, ze to nie do konca tak, ze zawsze sa alternatywy, ze wystarczy sie postarac by dac sobie szanse na jakas prace (godna), ze te kobiety, ktore prostytuuja sie tlumaczac to brakiem innej pracy, chora mama itp. to.... wiadomo (leniwe babki co wybraly latwa kase, tak to ujelam). Oczywiscie przyjmuje mozliwosc wystepowania wyjatkow (kobiety zmuszane, szantazowane np. itp).
Moja wypowiedz rozpetala wojne, kilka kolezanek (sami Szwedzi) sie poplakalo niemalze borniac kazdej tajlandzkiej ku...rewki niczym lwice i mowiac, ze g... rozumiem.
Jakos gryzie mnie sumienie. Co Wy o tym myslicie? Widzial kto moze ten program? Czy kazda kobieta oddajaca sie za pieniadze to szlachetna matka/corka/pokrzywdzona przez los?
  Profil uzytkownika: ritta     
cezary cezary
STHLM

Wpisów: 108
Od: 2008-12-12
2009-01-13 22:25
[Wpis wykasowany na prośbę autora]
  Profil uzytkownika: cezary cezary     
kajetan
Sztokholm

Wpisów: 17008
Od: 2000-09-01
2009-01-14 00:24
Ja widzialem ten program. Byl o jakims takim hotelu, gdzie sie wynajmowalo pokoj razem z dziewczyna. Dziewczyny mozna sobie bylo zmieniac jak sie nie podobaly. Kosztowalo to o ile pamietam $200 za dobe a dziewczyna z tego miala $80.

Na pewno nie jest to ciekawa praca, tak dogadzac byle komu, ale dziewczyny nie byly w zaden sposob zmuszane. Jedna jak wyleciala z pracy to byla nawet zla z tego powodu.

Pytanie czy jest inne wyjscie czy nie ma jest troche bledne. Te dziewczyny maja czesto plany, ktore wiaza sie z konktretna kasa. Ukonczenie studiow, otworzenie jakiegos sklepu, itd. Majac dokladnie zero pieniedzy i rodzine, ktora ma dokladnie zero pieniedzy a do tego mieszkajac w biednym kraju, ktorego pieniadz nie jest duzo warty, nie ma sie wielu innych mozliwosci. Mozna zawsze zmienic plany i "jakos tam zyc" a mozna przecierpiec pare lat i ulozyc sobie zycie. Takie moje skromne zdanie.
  Profil uzytkownika: kajetan     
sebastian.jaw

Wpisów: 2005
Od: 2006-12-02
2009-01-14 10:09
Zgadzam sie z Kajetanem. Jego widzenie tego tematu jest prawdziwe. Bo takie jest. Nie mowimy tu o niewielkim, badz co badz w skali ogolnej, zmuszaniu do prostytucji. To sie zdarza, zdarzalo i bedzie.
Jednakze w zdecydowanej wiekszosci jest to swiadomy wybor kobiet wcale nie umierajacych z glodu.
I wcale ich nie potepiam. Wrecz przeciwnie. Uwazam ze o wiele madrzejsza jest kobieta ktora w kilka lat, niezadko kilka miesiecy, ustawi swoja niezaleznosc (kasa na studia czy biznes) wykorzystujac swoja dupe od tej ktora pol zycia spedzi na krojeniu szynki dziale w miesnym.
Tyle ze prostytucja to nielatwy zawod i trzeba miec niejako predyspozycje by podolac temu. Nie wystarczy byc ladna laska. Trzeba miec charakter, dystans, pokore (!), motywacje, odwage i mocna psyche.
Mowa oczywiscie o prostytutkach ktore widza w tym swoja przyszlosc i robia to w jakims konkretnym, dalekowzrocznym celu, a nie o tych "q..." co zrobia to za butelke wodki, kreske czy, niezadko, papierosa.
Te swiadome swojej atrakcyjnosci, inteligentne i, nawet, cyniczne kobiety podziwiam.
W Polsce nasila sie zjawisko prostytucji wsrod studentek i szokujace jest to ze naprawde robia to by zdobyc kase na studia i...ksiazki. Dokladnie ksiazki.
Na dupie zawsze dalo sie zarobic i to sie nie zmieni. Nawet jak za lat iles stworzony zostanie jakis rewolucyjny i nowatorski system s(t)ymulacji cyfrowej milosci to i tak popyt na takie uslugi w realu pozostanie.
Genialnym pomyslem byl pomysl lanci co to wystawila swoja cnote na licytacje. Obecnie nadal licytuje sie paru pomylencow a cena wzrosla juz do 4 mln dolarow (!). Pomimo tego ze wyraznie zaznaczyla ze w gre wchodzi tylko i wylacznie JEDNA noc.
I niech mi ktos powie ze laska jest glupia szmata. Nie jest.
Pomysl banalny, nic niby odkrywczego, ale w 12 godzin zarobi tyle co iles pokolen ekspedientek.
Sprawa ma zostac sfinalizowana jakos w lecie. Kto wie jak cena wzrosnie przez te kilka miesiecy.
A nawet jesli to sciema, a panna juz dawno dziewictwo stracila to i tak zarabia swoje na wywiadach, udzialach w programach. A jakas wytwornia chce kupic prawa do historii by zrobic film. Wszystko ma swoj przelicznik na kase.
Zatem jesli jakas atrakcyjna dziewczyna chce szybko zarobic i sie decyduje na taka prace to nie obrzucajmy ich blotem. Ma takie samo prawo wybrac sobie zawod jak ta, przyslowiowa, ekspedientka na miesnym.
To byl przyklad wiec niech sie zadna ekspedientka nie oburza i nie obraza.
A swoja droga, abstrachujac nieco...tez wole zeby mi na wedlinach mieso ktore bede wkladal do ust kroila ladna dziewczyna wiec zle by bylo gdyby wszystkie ladne panie z miesnych dzialow zmienily prace...

ps. Jesli ktos zechce przypominac mi o filmie "Niemoralna propozycja" to moze sobie odposcic
  Profil uzytkownika: sebastian.jaw     
flatron
470 km do Zamku Sth

Wpisów: 2684
Od: 2005-06-18
2009-01-14 12:16
...CYT Sebastian: Tyle ze prostytucja to nielatwy zawod i trzeba miec niejako predyspozycje by podolac temu. Nie wystarczy byc ladna laska. Trzeba miec charakter, dystans, pokore (!), motywacje, odwage i mocna psyche."

Przestan gloryfikowac prostytucje , wlasnie te cechy charakteru trzeba miec aby NIE byc prostytutka.
Prostytutka to (nie musi byc biedna) prymitiwna kobita bez wrazliwosci (albo narkomanka)dla której jedynym celem w zyciu i wartoscia najawazniejsza jest SZMAL.
Nie pisze o biednych w ubogich krajach które nie maja za co przezyc. Ale i tam jest wybór, jesli sie chce i nie idzie na latwizne.
Sebastian pisze to z racji ze jest mezczyzna i prostytutki mu pasuja.
W Szwecji juz od dawna mlode dziewczyny zarabiaja w ten sposób na pare drogich jeansów, mimo bogatego kraju.
  Profil uzytkownika: flatron     
zabardzochwalony

Wpisów: 4219
Od: 2007-02-19
2009-01-14 12:53
To zawsze bylo i bedzie niezaleznie od oburzenia moralistow, oczywiscie w biednych krajach wiecej. W Polsce np dodatkowo ok 10% dziewczyn na platnych studiach ma sponsora ktorego dobrowolnie wybiera. Temat byl juz tutaj wielokrotnie walkowany.
  Profil uzytkownika: zabardzochwalony     
sebastian.jaw

2009-01-14 12:59
No i ja wlasnie o tym ze prostytutka to nie biedna, prymitywna kobieta...
Nie mam nic do zarzucenia tym ktore robia to swiadomie choc wcale nie musza.
Bo dlaczego mialbym to potepiac?
Czy mi prostytutki pasuja? Nawet ja tego nie wiem. Za to Ty wiesz. Luz
Poprostu mi nie przeszkadzaja i dobrze ze sa. Raz ze mam wybor bo jak bede chcial to pojde i skorzystam a dwa ze ludzie sa rozni i tylez samo ich kreci rzeczy ktore dla innych sa zalosne, zboczone lub smieszne. Sa tez desperaci ktorzy w "normalnych" warunkach w zyciu nie wyrwali by laski. Tacy pojda i zaplaca.
Dzieki temu nie porwie jeden z drugim dziewczyny z ulicy i nie zgwalci. A nawet jak mu sie gwalt zamarzy to taka prostytutka to dla niego zainscenizuje. Przebierze sie tez za pielegniarke facetowi ktorego zona jest "tylko" nauczycielka...
A wybor zawsze jest - sam o tym mowisz. Zatem jesli dziewczyna dokonuje takiego wlasnie wyboru to nie ma co jezdzic po takiej jak po szmacie.
To co dla jednych jest "latwizna" dla innych nie jest. Kazda dziewczyna (prawie kazda) na pytanie czy chciala by byc dziwka lub czy mogla by nia byc odpowie oburzona ze w zyciu.
Ciekawe zatem skad ich tyle.
sebastian.jaw

2009-01-14 13:03
Zgadza sie. Sponsor to mniejsza kasa, ale bezpieczniej sie ukryc przed rodzina, chlopakiem, znajomymi.
Czesto spisywany tez jest szczegolowy "kontrakt" a w nim co mozna, czego nie mozna, itp.
mabr

Wpisów: 7793
Od: 2000-09-08
2009-01-14 13:31
ritta, Szwedzi są zero-jedynowi w tak propagandowych sprawach jak prostytucja. Wg propagandy państwowej kobieta zawsze jest zmuszana i nawet jak mówi że nie jest, to feministki wiedzą lepiej.

Tutaj obowiązuje ta jedynie słuszna ideologia i w towarzystwie Szwedzi prześcigają się w tym, kto z nich wyznaje ją bardziej

Prywatnie natomiast niejeden z nich zapewne zapisał sobie nazwę tego hotelu...

Zresztą, Szwedom w ogóle z reguły brakuje odwagi cywilnej do tego, żeby mieć odmienne zdanie w jakiejkolwiek sprawie- do tego stopnia boją się najdrobniejszych konfrontacji, że o konfliktach nie wspomnę.
  Profil uzytkownika: mabr     
mamkaczuszke

Wpisów: 1037
Od: 2006-09-07
2009-01-14 17:40
a mnie wkurza, ze jezeli facet chce doropic moze skorzystac ze swoich miesni, pomachac lopata (nie musi to byc koniecznie latwe)i jest super, pracowity. ale kobiecie zamyka sie pewne drzwi, ona nie zarobi sila swoich miesni, czasem ma do zaoferowania swoje cialo ale kobieta nie jest juz super, bo spoleczenstwo uznalo ja za kur... poza tym jakos nikt nie narzeka na facetow ktorzy z tych uslug korzystaja??? bo biedny, gruby, krzywy, nikt go nie chce ale ma kase... on jest super... ewentualnie oblesny ale ona... kur..

kiedys spotkalam takiego goscia, co to podrywal laski na jedna noc na dyskotekach a potem mowil, ze z taka szmata z jaka spal by sie nigdy nie zwiazal... rany, pomyslalam, kto tu jest szmata????

mysle, ze latwo oceniac innych nie wiedzac jaka jest prawda.. bo przeciez nikt ich nie zmusza...ciekawa jestem jak wygladaloby zycie kazdego z nas gdybysmy sie znalezli w ich sytuacji zyciowej i z ich bagazem... pamietajcie, ze one sie nie wychowaly w katolickiej polsce gdzie pluje sie na "takie" kobiety w ten sposob. jak widze w szwecji jest troche wiecej zrozumienia, nawet jesli czasem troche przeginaja
  Profil uzytkownika: mamkaczuszke     
aga1977
Wrocław / Sztokholm

Wpisów: 1089
Od: 2007-08-03
2009-01-14 18:13
Ja osobiscie widze roznice miedzy prostytuka a ku....
Tych drugich wbrew pozorom jest calkiem sporo.
to te zbulwersowane wielkie panie co to maja mezow w domu pluja na prostytuki a czesto wyszly za maz bo gosciu mial kase i dom.
Slyszalam kilkukrotnie opinie typu - Wez go, on ma kase to bedzie ci latwiej w zyciu.
Ile z nas tak zrobilo??
Ustawianie sie w zyciu bo maz ma zasobny portfel??
to ja juz wole te prostytutki, co zarabiaja swoim cialem, oddzielaja prace od zycia prywatnego i sprzedaja sie tylko w pracy.
Czesto sa one dobrymi zonami i matkami.
Nigdy nie skrytykuje zadnej kobiety, ktora w ten sposob zarabia na zycie , bo spoktkalam tyle "normalnych" z charakterm ku... , co to dla kasy meza - szczegolnie w dniu wyplaty, nagle zakladaja lepsza bielizne, i odstawiaja striptiz, byleby tylko jak najwiecej kasy napalony mezus na nie wydal, a dwa dni pozniej dostaja 3 tygodniowego ataku migreny hehe.
To wlasnie te kobiety sie sprzedaja, to one wg mnie sa k....mi
  Profil uzytkownika: aga1977     
piotrek7878
Stockholm

Wpisów: 3093
Od: 2007-05-23
2009-01-14 18:52
  Profil uzytkownika: piotrek7878     
mabr

2009-01-14 21:51
mamkaczuszke, ale o czym Ty mówisz?
Możesz się sprzedawać w pełni legalnie i jeszcze od tego płacić szwedzi ZUS jeśli ci się tak podoba.

Jedynie Twoim klientom grozi pół roku więzienia
sebastian.jaw

2009-01-15 09:58
aga1977 opisala pewne zjawisko dokladnie tak jak ono wyglada. Czesto to takie wlasnie zdziry maja w tym temacie najwiecej do powiedzenia. O swojej swietosci najwiecej.
Kazdy z nas ma w swoim otoczeniu takie (...)

Poza tym jest takie powiedzenie iz najlepszym materialem na zone jest byla dziwka.
mamkaczuszke

2009-01-15 17:33
mabr, mowie o spoleczenstwie
mamkaczuszke

2009-01-15 17:37
no i o tym jak wszyscy udaja, ze tych facetow co daja pieniadze jakby nie bylo. kobieta wyszla za faceta dla kasy, facet dla dupczenia ale facetowi nikt nic nie zarzuci chociaz on placi za ten srpiptis.
Barbara65

Wpisów: 155
Od: 2009-01-01
2009-01-15 17:56
"prostytucja, czyli jak to jest"

jest to tak:
to specyficzna forma uslug istniejaca od "zawsze"; polega na wykonaniu pewnego swiadczenia w sferze cielesnej w zamian za wynagrodzenie. Plec uslugodawcy i uslugobiorcy w ogolnym pojeciu zjawiska jest sprawa drugorzedna, jednakowoz w powszechnie pojetym pojmowaniu przyjete jest krzywdzace dla kobiet opiniowanie o ich prostytucji.

praktycznie jest to tak, ze dokonuje sie transakcji:
zaplata za konkretne swiadczenie seksualne - transakcja czysta i klarowna - konkretne zyczenie, okreslone wynagrodzenie.
Najbardziej rozpowszechniona i zalegalizowana niemal wszedzie forma prostytucji jest instytucja zwana malzenstwem, w ktorej czesto jednak warunki umowy nie sa dotrzymywane ze wzgledu na ich nieklarownosc i niedookreslenie, np. oddanie calej wyplaty i brak swiadczen cielesnych w oczekiwanym zakresie chocby z powodu wrecz mitycznej migreny. Skrajnym przykladem prostytucji sa malzenstwa mlodych kobiet z duzo starszymi mezczyznami o wysokiej pozycji i ugruntowanym statusie materialnym.
Jesli natomiast chodzi o Szwecje najwieksze oburzenie wywoluje to zjawisko wsrod kobiet, mimo powszechnosci tzw. zawoalowanej prostytucji.
Dziwi fakt, ze jak dotad nikt nie wpadl na pomysl wystapienia z petycja o mozliwosc dzialania tego sektora uslug w Szwecji, bo zapewne przyczyniloby sie to do zmniejszenia ilosci gwaltow i samobojstw, oraz depresji.

ZA PIENIADZE MOZESZ
KUPIC ZEGAR,
ALE NIE CZAS.

ZA PIENIADZE MOZESZ
KUPIC LÓZKO,
ALE NIE SEN.

ZA PIENIADZE MOZESZ
KUPIC KSIAZKE,
ALE NIE WIEDZE.

ZA PIENIADZE MOZESZ
KUPIC LEKARZA,
ALE NIE ZDROWIE.

ZA PIENIADZE MOZESZ
KUPIC POZYCJE,
ALE NIE SZACUNEK.

ZA PIENIADZE MOZESZ
KREW KUPIC,
ALE NIE ZYCIE.

ZA PIENIADZE MOZESZ
KUPIC SEX,
ALE NIE MILOSC.
  Profil uzytkownika: Barbara65     
kajetan
Sztokholm

2009-01-15 18:11
"Dziwi fakt, ze jak dotad nikt nie wpadl na pomysl wystapienia z petycja o mozliwosc dzialania tego sektora uslug w Szwecji, bo zapewne przyczyniloby sie to do zmniejszenia ilosci gwaltow i samobojstw, oraz depresji."

Najlepiej w ramach "hushållsnära tjänster" zeby mozna bylo odciagnac od podatku.
Barbara65

2009-01-15 18:19
Bardzo sluszna uwaga, Kajetanie: nowe miejsca pracy, nowe dochody do budzetu, same zyski...
W czasie kryzysu pomysl jak najbardziej na czasie.
Moze Panowie /i nie tylko/ zaczna zbierac podpisy i redagowac jakowas petycje?
A nowy sektor uslug to ile nowych mozliwosci na kariere?
karolina68
Warszawa

Wpisów: 13478
Od: 2004-03-02
2009-01-15 18:38
jezeli prostytutka to takie normalne, to ciekawe dlaczego wiekszosc nie zajmuje sie tym normalnym zawodem, co wiecej ciekawe co myslicie o tym zeby zona, matka, corka byly wyksztalconymi prostytutkami???

Cokolwiek jest w SE, w sE sa tez faceci i to sporo ktorzy wlasnie sa przeciwni legalizacji prostytucji, i uwazaja, ze prostytucja to jest ponizenie kobiety.
Wiem ,ze latwiej byloby myslec tylko o feminizmie bo wiadomo feministki.....,ale tutaj to wlasnie panowie ustawiaja pewien poziom myslenia o kobiecie ( owszem w kazdym skandynawskim kraju jest taki sam odsetek chodzacy na i jezdzacy zeby sie zaspokoic,) ale jednak dominujaca czesc spoleczenstwa jest przeciwko legalizacji.

obraz Danii w ktorej jest legalna prostytucja, 'För två år sedan utgjorde utländska kvinnor 18 procent av de prostituerade, idag är de 52 procent.'
www.svd.se
http://www.svd.se/nyheter/ utrikes/artikel_2312381.svd
  Profil uzytkownika: karolina68     
kajetan
Sztokholm

2009-01-15 18:40
"co wiecej ciekawe co myslicie o tym zeby zona, matka, corka byly wyksztalconymi prostytutkami???"

A to z tego sa jakies kursy?
bolek1970
PZU

Wpisów: 11503
Od: 2006-07-05
2009-01-15 18:50
Prostytutki sa matkami, corkami, czesto zonami...
To chyba normalne, co ?
Naiwnosc niektorych osob mnie zadziwia...
  Profil uzytkownika: bolek1970     
aga1977
Wrocław / Sztokholm

2009-01-15 18:51
jasne - teoria i praktyka a pozniej egzamin .
Hehe - brzmi niezle - Dyplomowana prostytutka
karolina68
Warszawa

2009-01-15 19:24
no w koncu musze sie chyba ksztalcic w dziedzinie..jak profesjonalizm to profesjonalizm.
.

Bolek a spotkales taka pare gdzie kobieta wyszla za maz i nadal jest prostytutka a dziecko wie co robi Mama??
Barbara65

2009-01-15 20:00
Co do:
"'För två år sedan utgjorde utländska kvinnor 18 procent av de prostituerade, idag är de 52 procent.'"

rownie dobrze moznaby napisac:
'För ... år sedan utgjorde utländska kvinnor ... procent av de ..., idag är de ... procent.'
w stosunku do wielu innych zawodow nie wymagajacych np. bieglej znajomosci jezyka /w kwestii mowy, dla jasnosci.../, po prostu likwidacja granic. Dla mnie podkreslanie takich statystyk to zagrywki nacjonalistyczne, bo w praktyce po prostu wolny rynek i szukanie odmiany od wyrachowanych Skandynawek.

Jesli zas chodzi o kwalifikacje, to przeciez nic dziwnego iz w kazdej dziedzinie jest to istotne.

IMHO, Karolino, wynika to w wypowiedziach Szwedow z ich dubbelmoralität, a w wypowiedziach kobiet to obawa zeby skoro na lunch do baru, to po rozkosze tez do fachowcow.

Sorki, ale jaka jest wielka roznica miedzy kosmetyczka zajmujaca sie pielegnacja moich "okolic bikini", ktora skupila sie "troche zbyt czule" na wykonywanym zabiegu, masazystce, ktora sie "na chwile zapomniala" przy pracy, a kobieta ktorej z gory zaplace by wlasnie tak sie stalo?

Czy wszystkie te kobiety opowiadaja dzieciom szczegoly swej pracy? To chyba problem mentalnosci...

Kazdy pracujacy czlowiek "sprzedaje" swoje czynnosci, a ze wykonuje je roznymi czesciami ciala?
Dlaczego moze mnie ktos wymasowac, "wypiescic" dlonie, stopy manicure'm, pedicure'm, a jakas czesc ciala ma byc tabu?
Tak bardzo oburzacie sie przeciwko prostytucji w sensie wprost nazwanej uslugi jednoczesnie przy pelnej akceptacji "sprzedawania sie" oblesnemu "tatuskowi" za miraz dostatniego zycia?
Ja jakos chyba nigdy nie uwierze w szczerosc WIELKICH UCZUC 18-nastolatek do facetow 30 lat starszych...
karolina68
Warszawa

2009-01-15 20:01

a podejscie do prostytucji, laczy sie chyba z wlasnym podejsciem do seksu, cielesnosci drugiej osoby, i do calej otoczki.

Ktos wyzej napisal ,ze dziewczyna z Wenezueli nie byla zmuszona. W pewnym sensie, w spoleczenstwie gdzie status kobiety jest niski, predzej zostanie ona prostytutka niz np. nauczycielka, miedzy innymi dlatego ,ze trudniej wyrwac sie kobiecie ze swojego srodowiska, trudniej jest jej wogole samej odwazyc sie na pewne zmiany, trudniej o edukacje, trudniej o zawod.

Zwroccie uwage na stereotyp Polki a Szwedki, Polka musi byc ladna, ubrana, umalowana. Szwedka pozwala sobie na brak makijazu, bylejakie ubranie itd.bywa ,ze jest gruba, i ma zdecydowanie zaniedbane wlosy.
To jest ciekawe zestawienie w porownaniu z tym, ze status kobiety w SE jest znacznie wyzszy niz w PL. Czyzby wiec Polki byly niezbyt siebie pewne, skoro musza nadrabiac cielesnoscia???
W zyciu to wlasnie Polka musi wyeksponowac swoja cielesnosc, zeby dostac prace, zeby facet na nia zwrocil uwage, zeby srodowisko sie z niej nie smialo.
Szwedka moze sobie pozwolic na swobode, jest pewna siebie i nie potrzebuje otoczki.

Jasne, ze procent Szwedek bedzie zarabial prostytucja, ale z drugiej strony status kobiety jest na tyle silny ze moze ona sama poprowadzic dom i utrzymac rodzine. Co jest juz trudne w PL, a prawdopodobnie nie wykonalne w Wenezueli.

Jezeli Sebastian pisze ze woli ladna buzie zeby go obslugiwala. To na pewno nie jest wyjatkiem. Ale fajnie byloby zeby Polacy woleli zeby mila i kompetentna dziewczyna ich obslugiwala w sklepie miesnym. Stawiajac na 'ladna' w jakis sposob dysktryminuja te, ktore nigdy nie bede ladne. Mila to cecha wynikaja z wnetrza. Ladna buzia z zewnetrza. Czy nie fajnie byloby stawiac na to co w srodku?????

karolina68
Warszawa

2009-01-15 20:19
'Kazdy pracujacy czlowiek "sprzedaje" swoje czynnosci, a ze wykonuje je roznymi czesciami ciala?
Dlaczego moze mnie ktos wymasowac, "wypiescic" dlonie, stopy manicure'm, pedicure'm, a jakas czesc ciala ma byc tabu?'

no wlasnie chyba dlatego ,ze powiedzmy meski penis, zostal zarekwirowany do dzialan we wzajemnej przyjemnosci, a powiedzmy idac juz bardzo daleko ku i jedynie ku prokreacji.

Dlaczego tak ustalilismy moralnosc, widac lubimy cos dla siebie a cos dlainnych.

Na wystawie w NM, bylo opisane plemie ,ktorego meskie osobniki witajac sie trzymaja sie nawzajem za penisy, najwyzszy z mozliwych sposobow zaufania.
Gdybysmy umowili sie wszyscy ,ze od dzis, ta zasada dotyczy wszystkich. Moze spojrzenie w oczy byloby najbardziej intymna rzecza.
A moze gdybysmy umowili sie ,ze na inne rownie pociagajace sposoby, to nasza intymnosc bylaby przesunieta.

Czy kosmetyczka itd. gdyby mi kosmetyczka wjechala za gleboko w bikini, podejrzewam ze bym sie poczula wyjatkowo niekomfortowo - nie tylko z powodu bolu.
mabr

2009-01-15 20:21
> idac juz bardzo daleko ku i jedynie ku prokreacji.

Gdyby tak było, to ludzie mieliby okresy godowe,
jak zwierzęta...
zabardzochwalony

2009-01-15 20:29
"Ladna buzia z zewnetrza. Czy nie fajnie byloby stawiac na to co w srodku?????"

Sebastian pewno z pospiechu zapomnial o innych ladnych czesciach ciala oprocz buzi.
Niedawno pisalas ze Polacy sa marnymi kochankami na skutek zapasienia i niskiej kultury fizycznej, lekcewazac to co w srodku
aga1977
Wrocław / Sztokholm

2009-01-15 20:33
Karolcia, a czemu to niby polka MUSI wyeksponowac swoja cielesnosc??
A czym sie rozni Polka od Szwedki??
Ze niby co , musze sie malowac bo inaczej bede przegrana??
Czyli co? makijaz swiadczy o tym ze jestem prostytutka?, tylko dlatego ze standard zycia w Szwecji jest wyzszy i szwedki tego nie robia.
Francuzki tez przesadnie dbaja o urode - te to dopiero sie sprzedaja idac twoim tokiem rozumowania.
aga1977
Wrocław / Sztokholm

2009-01-15 20:37
Gdzies na pudelku badz onecie czytalam ze jakies tam gwiazdy wielkiego formatu( notabene kase maja swoja wiec nie musza sie sprzedawac), rano zanim sie pokaza mezowi, klada full makeup na twarz
No.. te to juz w takim razie jakies wielkieeee prostytuty
Troche sie z toba nie zgadzam wiec, ale tylko troche
karolina68
Warszawa

2009-01-15 20:38

Kazdy w tej intymnosci tez jest inny.

bolek1970
PZU

2009-01-15 20:38
Polka nie nie musi, ani szwedka nic nie musi!
Ludzie mamy 21 wiek
karolina68
Warszawa

2009-01-15 20:40
' idac juz bardzo daleko ku i jedynie ku prokreacji.

Gdyby tak było, to ludzie mieliby okresy godowe,
jak zwierzęta...'

no, zdaniem kosciola (przynajmniej KK) cykle kiedy mozna smialo mozna porownac do okresow godowych.

karolina68
Warszawa

2009-01-15 20:44
'Ze niby co , musze sie malowac bo inaczej bede przegrana??
Czyli co? makijaz swiadczy o tym ze jestem prostytutka?, tylko dlatego ze standard zycia w Szwecji jest wyzszy i szwedki tego nie robia.
'

upraszczajac: ta cala zewnetrzna otoczna swiadczy o statusie kobiety. Francuski oczywiscie, dbaja podobnie do Hiszpanek, ale znow w tych dwoch spoleczenstwach w porownaniu do SE pozycja kobiet nie jest ugruntowana.

Piszac 'status' mialam na mysli pozycje w stosunku do mezczyzn, a nie prostytucje.

kajetan
Sztokholm

2009-01-15 20:47
"Polka nie nie musi, ani szwedka nic nie musi!
Ludzie mamy 21 wiek"

Polka musi... bo co w kosciele powiedza
karolina68
Warszawa

2009-01-15 20:52
'Niedawno pisalas ze Polacy sa marnymi kochankami na skutek zapasienia i niskiej kultury fizycznej, lekcewazac to co w srodku '

Ale to chodzilo o to ile moze a nie jak wyglada. ZCHN
, od kiedy to w seksie chodzi o wyglad .
Badboy

Wpisów: 23049
Od: 2004-06-10
2009-01-15 20:54
"w sE sa tez faceci i to sporo ktorzy wlasnie sa przeciwni legalizacji prostytucji, i uwazaja, ze prostytucja to jest ponizenie kobiety"

męska prostytucja też jest?
nie rozumiem jak można zabraniać komuś sprzedawania/płacenia za sex, a równocześnie w pełni legalne jest zatrudnianie kasjerek w jakiej Biedronce itp. czy praca na 3 zmiany w fabryce mączki rybnej, to jest dopiero poniżające
  Profil uzytkownika: Badboy     
Barbara65

2009-01-15 21:03
Nie kryje moich preferencji, wiec akurat temat penisa malo mnie interesuje, ale spojrzenie gleboko w oczy i dotyk atrakcyjnej kosmetyczki, masazystki.... hmmmmm
A moze wlasnie ze wzgledu na niedbalstwo, nieatrakcyjnosc taki sprzeciw Szwedek?
To chyba nawet logiczne, bo gdyby tak za rogiem byl "zaklad uslugowy" malo, ze z profesjonalistkami to na dodatek bardzo zadbanymi /rynek by to wymuszal/, to chyba w koncu jedynym wyjsciem byloby zaczac sie starac, dbac o siebie, partnera...

P.S.
Karolino, zaczynam sie zastanawiac czy jestes w moim typie
Barbara65

2009-01-15 21:51
Dla rozladowania emocji:

Klient w burdelu nie byl zadowolony z uslug jednej z pracownic i wzbranial sie zaplacic pelna naleznosc.
Jako ze nie najmlodsza juz panienka nalegala i nie byla sklonna do ugody, spór znalazl swój final przed sadem.
Prowadzacy sprawe sedzia juz na wstepie stwierdzil lekko strapiony:
- Szanowni Panstwo, mamy pewien problem. Dzisiaj mamy u nas w sadzie " Dzien otwartych drzwi " i za chwile pojawi sie tu na sali wycieczka z gimnazjum. W zwiazku z tym prosze, ze wzgledu na mlodziez, o zalozenie, ze dzisiejsza sprawa ma charakter nie obyczajowy a mieszkaniowy.
Czyli, mówiac krótko, chodzi o lokal do wynajecia...
Stronom procesu nie pozostaje nic innego jak zgodzic sie z sugestia sedziego i juz po chwili, w obecnosci mlodziezy, zaczyna sie przesluchanie stron. Zagaja sedzia:
- Oskarzony, prosze nam wyjasnic, dlaczego nie uiscil pan oplaty za wynajety lokal?
- Prosze Wysokiego Sadu - tlumaczy klient - wbrew zapewnieniom wynajmujacej okazalo sie, ze chodzi tu o zaniedbany lokal w starym budownictwie, o typowo duzym metrazu i nadmiernej wilgoci.
- To sa znaczace zarzuty - podsumowal sedzia - co druga strona na to?
- Prosze sadu - zaczela prostytutka - to ze mój lokal to zadna " nówka" to widzial lokator jeszcze przed wprowadzeniem.
Ale wypraszam sobie mówic tu o jakiejs ruinie!. Wilgoc pojawila sie juz po tym jak lokator sie wprowadzil,
a zarzut ze lokal zbyt obszerny to czysta kpina. Widzial kto za duze mieszkanie?!.
Meble, po prostu, za male ze soba przytaszczyl!!!

Jaka jest najczesciej spotykana wada postawy u zonatych facetów?
- Dupa na boku....
karolina68
Warszawa

2009-01-15 21:57
nie wiem czy te 'zastanawianie sie' to mam rozumiec jako wlasnie zwatpienie czy tez poczatek zainteresowania

pisalam ,ze ten polki jezyk to taki sobie.

No ja juz niedlugo bede jak rycerz co i rusz rznieta rana. A co do dbania, dostalam wlasnie nauczke, bo mi sie nog nie chcialo depilowac. I jak mnie cos badzlo, to mnie ambulansem powiezli -rany nowe dowiadczenie w SE. I potem po roznych 'interesujacych przejsciach' w koncu musialam posuwac w sukieneczce do kolanek z mocnymi chwilowymi rozporkami. A jak mi sie guzik odpial, to nawet porno dla dziadkow mi sie udalo odstawic. Nie piszac, ze to badziewie jest przezroczyste. Ale te nogi, wystajace z uroczych skarpet, dobrze ze tam jednak wiekszosc niedowidzi. I teraz zamierzam byc juz nie tylko zrobiona na basen, ale i na kazdy mozliwy AKUT .

Ale kto wymyslil na chirurgii kooedukacyjne pokoje

obcy facet w gaciach , ale te gacie to pryszcz, ale ta biala sukienka z wielka plama krwi na brzuchu, to dopiero widok. Oboje niezbyt dobrze sie czulismy z takiego zblizenia. Mi galy na wierzch wylazly jak zobaczylam ten oddzial. Bogowie a mam tam wrocic.

Tak, wiec Barbaro watpie zebym po kolejnej wizycie, miala jakies szanse gdziekolwiek, w zwiazku z tym zamierzam w najblizszym czasie osobistemu mezowi wydlubac oczy zanim trafie pod skalpel.
Nic innego madrzejszego mi do glowy nie przyszlo. Czy to prostytucja???
Barbara65

2009-01-15 22:12
Wiesz ten Twoj tekst pobrzmiewa nawet lekko... erotycznie.
Czyzby nutka wzajemnego zainteresowania?
karolina68
Warszawa

2009-01-15 22:36
ucze sie od ZCHN stylu.
aga1977
Wrocław / Sztokholm

2009-01-15 22:48
Basiu brzmisz mi znajomo, bardzo znajomo.
Poszukiwania nowej ofiary??
sebastian.jaw

2009-01-15 23:08
Jak zwykle ewoluowanie temetu we wszelakie strony nie na temat poczatkowy jest typowe i... normalne.
Ale nie mam juz tu nic do powiedzenia
A szkoda
karolina68
Warszawa

2009-01-15 23:38
no, Seba nie odniesiesz sie do 'ladnych albo milych'???
sebastian.jaw

2009-01-15 23:56
Karolino, musialbym szczegolowo sie wczytac w kazde zdanie bo nie wiem co masz na mysli "ladne albo mile".
A nie chce mi sie tego czytac bo jakos malo mnie interesuje dyskusja o make-up´ie.
Probowalem ale sie szybko znudzilem
j23

Wpisów: 3544
Od: 2000-09-15
2009-01-16 08:11
Oprocz prostytutek sa tez sponsorowki:

http://wiadomosci.gazeta.p l/Wiadomosci/1,80708,6142279,Sponsorowki. html

Podobno co dziewiata polska studentka dorabia sobie cialem. Temat juz tu wczesniej walkowany.
Artykul z POLITYKI zawiera troche nowych obserwacji, polecam:

"To wcale nie jest lekki chleb, zajęcie bywa obrzydliwe, bo trzeba przy tym tłumić wstręt i gwałcić siebie samą, choć, jak twierdzą znawcy przedmiotu, bywają osoby, które właśnie lubią seks na tony i z kim popadnie."

Profil uzytkownika: j23     
zabardzochwalony

2009-01-16 09:40
"To wcale nie jest lekki chleb, zajęcie bywa obrzydliwe, bo trzeba przy tym tłumić wstręt i gwałcić siebie samą"

Artykul pisala pani ktora chyba zazdrosci sponsorowanym przyjemnosci i wysokich zarobkow. Zaprzecza sama sobie bo pisze ze dziewczyna wybiera sobie faceta a potem.. musi sie 'gwalcic'. Dziewczyny wycofuja sie ze sponsoringu nie z powodu 'gwaltow' lecz ze wzgledu na zab czasu a najbardziej przy wycofaniu boli zmniejszenie zarobkow..
sebastian.jaw

2009-01-16 15:16
Dokladnie.
Madra laska bedzie sobie takich wybierac co do ktorych wstretu nie czuje.
Madra laska nie pojdzie pracowac do agencji gdzie musi, niestety, uczestniczyc w castingach a wtedy jak wiadomo nie zawsze to bedzie przyzwoicie chocby wygladajacy samiec.
Madra laska tak sie zorganizuje ze "zyc nie umierac".

Wszystkie "swiete krowy" ktore tu osadzaja na "nie" maja blade pojecie o zagadnieniu.
Kojarzy Wam sie to tak: alfons, zmuszanie, brud i choroby, oblesni, sliniacy sie faceci, najczesciej starzy...no i oczywiscie przemoc.
Wcale tak nie jest. Niejeden taki "sponsor" klasa, wygladem i manierami odstaje daleko w przod od Waszych mezow, chlopakow i narzeczonych.
Niestety, albo raczej stety...
sebastian.jaw

2009-01-16 15:26
A ze to nie jest lekki chleb to oczywista sprawa. Trzeba miec psychiczne predyspozycje. Kazdy sie chyba zgodzi.
Niemniej nadal sadze ze to iles tam razy lepsze niz praca na stoisku miesnym, lub jak ktos tu genialnie napisal, w fabryce maczki rybnej
Barbara65

2009-01-16 15:32
a czy samotna dziewczyna z bagazem zyciowym,nie chcaca sie wiazac na stale,a raczej nie chcaca miec faceta w domu 24 godz na dobe,tylko kiedy potrzebuje zaspokoic swoje seksualne potrzeby tez jest prostytutka?robi to tylko z jednym partnerem,kocha go,ale nie wyobraza sobie byc z nim caly czas,a nawet by nie mogla bo on ma zone,ale ich ten zwiazek jest udany,sa dobrymi przyjaciolmi,nie placa sobie za tzw usluge,po prostu kiedy jest potrzeba moga liczyc na pomoc drugiego,czy to jest zdrowe?czy oboje sa niemoralni?
Barbara65

2009-01-16 15:58

"Basiu brzmisz mi znajomo, bardzo znajomo.
Poszukiwania nowej ofiary??"

fakt mam problemy ze snem ale nie z pamiecia,jestem pewna ze pomylilas mnie z kims innym i na dodatek chyba ta osoba jest dosc niebezpieczna,wnioskuje
Uppsalka

Wpisów: 773
Od: 2004-12-01
2009-01-16 16:13
"a czy samotna dziewczyna z bagazem zyciowym,nie chcaca sie wiazac na stale,a raczej nie chcaca miec faceta w domu 24 godz na dobe,tylko kiedy potrzebuje zaspokoic swoje seksualne potrzeby tez jest prostytutka?"

Alez skad, taka dziewczyna to kobieta wyzwolona, nawiazujac do wypowiedzi Frytki swojego czasu

Trojkaty, dopoki obie strony sie na to zgadzaja i to im odpowiada, sa sprawa zainteresowanych, ale prosze, nie gloryfikujmy ich i nie uzywajmy w celach propagandowych. Bo to ani prostytucja, ani czesto nie taka znowu frajda, bo jakos nie chce mi sie wierzyc w NAGMINNE wystepowanie milosci przy jednoczesnej pelnej i spokojnej akceptacji tego, ze ma zone. Ale moze mam standardowe, teoretyczne pojecie o tych sprawach.

Tak samo jak nie chce mi sie wierzyc w "wyzwolenie" prostytutek - choc szczegolnych ofiar w nich tez nie widze (poza tymi zmuszanymi, wywozonymi itp)
  Profil uzytkownika: Uppsalka     
Barbara65

2009-01-16 16:40
byc ta druga?raczej nieciekawa sytuacja,tym bardziej jak sie dowiadujesz o tym po fakcie,kiedy juz jestes zakochana w kolesiu,ale jezeli od poczatku,jest wszystko powiedziane,on nigdy nie zostawi zony,nie wchodza w gre dzieci,on ma swoje,ona tez itp,to chyba jest ok?zdrowy seks,zdrowa przyjazn,zdrowy zwiazek,on ma to czego nie moze miec z zona,a ona ma tzw zaspokajacza,ktory zawsze bedzie sie staral i to jest piekne w tym wszystkim,tylko pozazdroscic
Uppsalka

2009-01-16 17:02
"byc ta druga?raczej nieciekawa sytuacja,tym bardziej jak sie dowiadujesz o tym po fakcie,kiedy juz jestes zakochana w kolesiu,ale jezeli od poczatku,jest wszystko powiedziane,on nigdy nie zostawi zony,nie wchodza w gre dzieci,on ma swoje,ona tez itp,to chyba jest ok?zdrowy seks,zdrowa przyjazn,zdrowy zwiazek,on ma to czego nie moze miec z zona,a ona ma tzw zaspokajacza,ktory zawsze bedzie sie staral i to jest piekne w tym wszystkim,tylko pozazdroscic"

Ja zareagowalam tylko na to wczesniejsze zdanie o milosci (ona go kocha itd). Wedlug mnie mieszanie pojec. "zdrowy seks,zdrowa przyjazn,zdrowy zwiazek" - pewnie, za zgoda obu stron. On "zaspokajacz", ona daje mu to czego on nie ma - po co gloryfikowac i mieszac milosc do tego?
aga1977
Wrocław / Sztokholm

2009-01-16 17:12
Basiu, jesli Cie z kims pomylilam to przepraszam, moze to jakas fobia
DUREN ze mnie i tyle , sorki
bolek1970
PZU

2009-01-16 18:15
To sie wydalo, kto to byl DUREN...
bolek1970
PZU

2009-01-16 18:16
Zdrowy sex, a co to takiego ???
Kazdy ma swoja definicje chyba ???
karolina68
Warszawa

2009-01-16 18:44
'Wszystkie "swiete krowy" ktore tu osadzaja na "nie" maja blade pojecie o zagadnieniu.'

Ja mysle Seba, ze chcesz ustalic jakies nowe zasady moralne i nazwac je normalnymi. Sposoring to nie jest normalny sposob zarabiania. Podobnie jak odsprzedawanie kontraktow na sprzatania, i mnostwo innych rzeczy. Zawsze oczywiscie znajac bardzo konkretny przypadek mozna znalezc usprawiedliwienie takiego a nie innego postepowania, ale co innego konkretny przypadek a co innego proceder. Sprzedaz ciala ma swoja nazwe, wiec dlaczego nagle zmieniac kategorie???

Nie jest normalne to´,ze dziewczyna studiujaca w Polsce nie jest w stanie kupowac sobie ksiazek, ale student studiujacy w Paryzu tez zazwyczaj nie kupuje ksiazek a je pozycza, lub siedzi na podlodze w ksiegarni i czyta. Bo go nie stac. Pewnie widziales studentow czytajacych w Holandii, tez na podlogach w ksiegarniach.

Jest mnostwo rzeczy, ktorych ludzie na zachodzie nie maja bo ich nie stac. I jakos jednak sponsoring nie jest tam popularny.
Badboy

2009-01-16 21:52
a czego się można nauczyć siedząc na podłodze w księgarni ??????studia "sponsorowane" są na pewno lepszą gwarancją wykształcenia
robinofstockholm

Wpisów: 4102
Od: 2008-05-13
2009-01-16 22:57
Taki powazny temat

Kazdy hyba wie ze dziwki byli juz od urodzonia Jezusa...

W Polsce tez byli ale w masowej skali w kazdym hotelu Orbis w latach 70/80tych. Tym paniam ó mocym makijazu pachneli Dolary i zakupy w motylowym Pewexie.

Sam pamietam ja jak bylem troszeczke mlodszy jaka plaga stawili dziwki mojej polskiej matce jak jedzila po polsce z swoim szweckim mezem. Nie dosc ze bylo cieszko znajsc pokoj w jakims Orbisowskim hotelu (jak sie nie dalo jakas lapuwe) ale wrzedzie byli te prostetutki w porze nocnej.

Polska byla marzeniem dla kazdego mezcyzne co chcial miec sex sa tania sume i z pieknymi paniami co wygladowali calkiem calkiem. Ciekawy jest ile tych pan sie przeprowadzilo zagranica przez przypadek w stanie wojennym zeby miec lepsze zycie zagranica.

Wiec moi drodzy nadal slynnie polska z tego ze ma k-wy co sa wyjatkowo piekne. Nie wiem czy mamy byc dumni z tego.

Ale fakt ze Polskie kobiety sa ladne bo sa prawidziwymi kobietami.. napewno idealne do slubu.

Ja nie rzucam zadnego kamienia na te panie bo sa takie jak inni ludzie na tej planecie. Nikogo nie krzydza moze siebie... jak juz moze byc taki problem
  Profil uzytkownika: robinofstockholm     
Barbara65

2009-01-17 13:24
http://nauka.wp.pl/title,G reckie-kobiety-zniewolone-czy-wladcze,wid ,10757577,wiadomosc.html

tylko pozazdroscic Spartankom
Barbara65

2009-01-17 14:20
A tak przy okazji Aten.

Grecja slynela z demokracji, ale widze, ze temu Forum daleko do tego. Sa tu wysuwane jakies insynuacje pod moim adresem, a widze, ze moj wpis odnoszacy sie do tego w przedziwny sposob zniknal. Widac niektore z nas sa traktowane po "atensku".
Skoro ktos musi na mnie odreagowywac swoje fobie coz, nie mam tu wsparcia wladnych. Ciekawi mnie tylko tak po "babsku" o jakie to "ofiary" chodzi, ktorych ponoc szukam.
aga1977
Wrocław / Sztokholm

2009-01-17 14:29
A ty Basiu znowu swoje szukajac problemow w kodeksie forum.
nikt Cie nie obrazil, przeprosilam tlumaczac ze pewnie sie pomylilam
Wiec wyluzuj i nie szukaj problemow tam gdzie ich nie ma
aga1977
Wrocław / Sztokholm

2009-01-17 14:38
A wracajac do tematu, to ja nie mam nic przeciwko tym kobietom choc nie zgodze sie chyba zbadboyem ze sponsoring jest pewniejsza i lepsza droga do zdobycia edukacji.
Ja wlasnie przesiadywalam w bibliotekach, polowalam na ksiazki, kserowalam i mam wieksza satysfakcje bo moje wyksztalcenie to kwestia zasobow w mojej glowy nie du...
Barbara65

2009-01-17 14:43
"A ty Basiu znowu swoje szukajac problemow w kodeksie forum"...

ago1977 jakie znowu?doprawdy o co Tobie chodzi?jakich problemow-pytam!

Z rzuconego blota zawsze cos zostanie.
A w jaki sposob zninknal wpis?ale ok, dajmy spokoj, jestem tu na forum dla milego towarzystwa, a nie dla przepychanek.
sebastian.jaw

2009-01-17 14:46
Nie chce ustalac zadnych nowych zasad moralnych! Wiec zle myslisz. Nie pierwszy raz zreszta.
Niemniej uwazam ze prostytutka to taki sam zawod jak sprzataczka, polityk czy malarz pokojowy.
To zawod jak kazdy inny, zawod ktory sobie ktos wybiera i sie w nim realizuje i zarabia na zycie oraz wszelkie dobra doczesne.
Chinskie przyslowie mowi "polub swoja prace to sie nie zmeczysz".
Wiekszosc moralizatorow uwaza ze prostytuka to ma przejebane, nienawidzi siebie, cierpi i ogolenie sie zmusza do wszystkiego. Nic bardziej mylnego.
Jestem pewny ze ten temat sledzi przynajmniej JEDNA (?) dziewczyna ktora moglaby sie sama sobie przyznac do tego ze poszla (lub notorycznie "chadza") z kims do lozka bo ma z tego konkretne i wymierne korzysci materialne. I jesli jej to pasuje to luz. Mnie ani tobie nic do tego.
Wiec nie moralizuj(cie). Ja i tak nadal twierdze ze to tak samo normalne jak np. sprzatanie.
A slowo "proceder" ktorego tak chetnie (!) uzylas nie ma nic do sprawy o ile nie zahacza o handel zywym towarem i sutenerstwo z przymusu.
A wlasnie wydaje mi sie ze tutaj jest rozmowa bardziej o tych prostytutkach ktore z wlasnej i nie przymuszonej woli wybraly taka forme zarabiania.
Wiec gdzie ten "proceder"?

aga1977
Wrocław / Sztokholm

2009-01-17 14:57
Dokladnie jak seba mowi - Utrzymanka bierze kase, (spora pewnie) za seks, czesto z facetem ktory jej fizycznie odpowiada pod kazdym wzgledem.
Wiec ma kase, przyjemnosc w lozku , niezaleznosc i zyje majac sie dobrze.
A wiele zon, tez na utrzymaniu meza ( tylko kasa mniejsza hehe) stwierdza po kilku latach, ze maz to juz nie jest taki atrakcyjny i nogi mu smierdza itd.
Ida z nim do lozka, no bo to maz, udaja orgazmy, bo maz jeszcze znajdzie se inna i licza dziury w suficie podczas seksu .
I kto tu jest szczesliwsza kobieta???
Barbara65

2009-01-17 16:32
histaria jednej znajomosci,ktora opisywalam wczesniej, to opowiesc o wspolnej przygodzie moich znajomych, chcialam wlsnie pokazac to, co zauwazyla aga1977, ze wielokrotnie ta druga kobieta w zwiazku nie musi miec wcale gorzej, wrecz przeciwnie moze czerpac same kozysci , jak opisalam wczesniej, on nie jest sponsorem, laczy ich seks, wspolne uwielbienie, prawdziwa przyjazn, i to jest piekne w ich historii
karolina68
Warszawa

2009-01-17 17:31
nie jest to kwestia moralnosci a przynajmniej nie takiej w wersji KK, nie rob bo to grzech.

Zasady moralne i moje zasady, (ktore akurat mysle ze powinienes lapac) to zeby pieniadz nie rzadzil.

dziewczyna, ktora poddaje sie forsie, czy jak wolicie, robi sobie przyjemnosc a przy okazji zarabia ekstra (sponsoring), wlasnie daje soba rzadzic przez forse. I to w taki jeszcze niski sposob.

Czy to nie przypadkiem nie usprawiedliienie dla pielegniarki bioracej extra forse od rodziny pacjenta, opiekuje sie chorym a przy okazji ma extra pieniadze.I la wszystkich ,ktorzy nie majac tyle forsy co inni, biora bo nie maja.

Ja absolutnie nie moge sie zgodzic na to ,ze jezeli ktos ma forse albo potrzebuje forsy moze wszystko.

Poczucie intymnosci wlasnego ciala, to juz moze jest indywidualna sprawa, ale przynaj dla mnie dziewczyna czy prostytutka sprzedajaca swoje cialo, jest obca ze swoimi wartosciami i swoim calym systemem. Ja nie moge sie zgodzic na to ,zeby kobieta robila dokladnie to samo co jej arhaiczna prababka, zyjaca wlasnie w systemie ustawionym przez mezczyzn.
Byc moze, ze jak napisalam wyzej po poznaniu faktow konkretnej dzoewczyny patrzylabym na nia bardziej po ludzku.

Z drugiej strony dawanie szansy facetowi, zeby majac forse uwazal ,ze moze sobie kupic to czego sam nie moze miec, -ja nie chce zeby jakis dupek, ktory ma klopoty emocjonalne do normalnego zwiazku czy niezobowiazujacego seksu, mial poczucie dzieki swojej forsy ,ze ma wladze.
W koncu taki sponsoring daje facetowi poczucie ,ze juz nie musi nic, wystarczy ze ma odpowiednia kase w kieszeni.

Nie, Seba, to nie sa wartosci i otoczenie ludzi z ktorymi ja mam ochote miec cos wspolnego. Czytajac ksiazki Jane Austen ja jestem calkiem odprezona myslac ,ze po 150 latach nie musze bogato wychodzic za maz zeby dac sobie rade w zyciu, co wiecej kazdy dupek moze mi plikiem forsy pomachac przed nosem i tak bedzie tylko dupkiem i co wiecej wiekszosc kobiet moze udowpdnic takiego gosciowi gdzie jest jego miejsce. Jakbysmy wlasnie tak postepowaly jak te prostytutki czy sponsorujace sie kobiety, nigdy pewnie nie zdobylybysmy respektu, czy szans zeby jakos konkurowac z facetami.

A co do koebiet wychodzacych za maz za forse, czy facetow, to tez jest rodzaj prostytucji.
zabardzochwalony

2009-01-17 18:09
Facet (lub kobieta) nie kupuje ciala (na organy) ani wladzy tylko okreslona usluge seksualna. Umowa jest zawarta dobrowolnie miedzy doroslymi ludzmi a wiec nie krzywdzi nikogo. 'Poddawanie sie forsie' jest takie jak w innej pracy choc nizsze niz w fabryce maczki rybnej
sebastian.jaw

2009-01-17 18:27
Karolina, ty sie nie musisz na nic zgadzac. Ty nawet nie musisz tego akceptowac. Ty nawet mozesz udawac ze tego nie ma.
A juz napewno nie musisz takich ludzi miec w kregu swoich znajomych nie majac tym samym mozliwosci by miec z nimi "cos wspolnego". (i tak mialas niejednokrotnie i albo udawalas ze nie wiesz albo nie wiedziala naprawde)
Czytaj sobie Jane Austen miedzy bankietami i czasami spojrz na swiat z dystansem.

Posluchaj...gdybys za kazda literke wklepana kiedykowliek na tym forum dostawala po koronie to bylabys bajecznie bogata laska. Udzielasz sie tu za sto osob razem wzietych. Bo TO lubisz. Prawda?

Qmasz baze? Czy jeszcze nie?

A ogolnie podsumowujac to dam SE dwie rece uciac i jeszcze cos w tej chwili jesli nie ma wsrod czytajacych (niekoniecznie dyskutujacych czynnie) ten watek ludzi ktorzy teraz poszliby za "godziwa" zaplate do hotelowego lozka na jedna godzine z obca zupelnie osoba.
Jestem pewny tez tego ze niejedna osoba czytala to w pospiechu bo wlasnie spieszyla sie na taka "randke".
To czysta matematyka.
I czy ktos widzi w tym cos strasznego?
Amen
Borrka
Hospicjum na Wilsona

Wpisów: 17565
Od: 2003-04-06
2009-01-17 19:27
Znalem kiedys dziewczyne, ktora pie... sie z kazdym.
No, miala pewne wymagania intelektualno - sprawnosciowe.
Ale chyba NIGDY nie przyszlo jej do glowy robic tego za kase.
Miala kase.

Mam z Nia luzny kontakt do dzis.
Ustatkowala sie bez watpienia, ale byli "loverzy" lubia ja, jak jeden maz.

Bo to moze byla erotomanka, ale nie brudna k...a.
  Profil uzytkownika: Borrka     
sebastian.jaw

2009-01-17 19:40
Tak jest. To byla nimfa jak nic
Erotomanka co chce przy okazji upiec dwie pieczenie to ktos inny.
I jakby nie patrzec - obojetnie jak SE te lancie mysla i jak robia sa
meghann

Wpisów: 2378
Od: 2008-01-29
2009-01-18 00:35
pozwole sie wtracic...
sebastian.jaw - ZGADZAM SIE.

tak jak napisales,na pewno wsrod wypowiadajacych sie jest co najmniej jedna osoba -tak czysto statystycznie - ktora z checia poszlaby do lozka z np. Georgem Clooneyem za dobre pieniadze i ''quality time''....

Uwazam ze aby sie wypowiadac w jakims temacie dobrze byloby poznac temat NA WLASNEJ SKORZE.

Ja dodam od siebie - jakkolwiek przebywajace tutaj osoby to zrozumieja - sa w Polsce dziewczyny,ktore sa bardzo atrakcyjne, wyksztalcone,wladajace jezykami bedace luksusowymi Paniami do Towarzystwa dla takich osob jak np (to tylko przyklad) pan Fibak, pan Kulczyk czy znane osoby z zagranicy goszczace w Polsce itp.Gdzie za tydzien spedzony z ta osoba np. w Brukseli na jakims szczycie placi sie od 10.000 zl w gore plus wszystkie ewentualne wydatki.Te dziewczyny robia to bo lubia.A nie dlatego, ze musza. I to jest ich osobista sprawa.

Nie wiem o co tyle krzyku - cale zycie to Twoje wlasne wybory.

Dla wielu kobiet nie do pomyslenia byloby zarabiac swietne pieniadze cialem,wiec wola siedziec na kasie w supermarkecie 8 godzin z 15minutowa przerwa albo byc pania bizneswoman w miedzynarodowej kompanii, pracujac 24/7 bez zadnego zycia osobistego oprocz kota - i to tez nalezy uszanowac.
pzdr.
  Profil uzytkownika: meghann     
meghann

2009-01-18 00:49
a jeszcze jedno: polecam wszystkim tutaj taki dosc stary film z Robertem Redfordem i mlodziutka Demi Moore,gdzie on jest szalenie bogatym biznesmenem a ona sliczna studentka,ktora razem z chlopakiem chcialaby otworzyc jakis interes czy jakies przedsiewziecie,ale nie maja pieniedzy,bank im nie udziela kredytu,a studia tez kosztuja i oni tacy ogolnie idealisci. Robert Redford (spotkany przypadkiem w kasynie) proponuje im, ze da im (a w zasadzie jej-Demi Moore) tyle pieniedzy ile ona zapragnie - pod jednym warunkiem: ze bedzie mogl spedzic z nia 24 godziny - az i tylko - niekoniecznie seks ale istnieje taka mozliwosc...Jak myslicie jak sie skonczylo,i jak My same bysmy zareagowaly...?Ciekawe pytanie,prawda...?
Barbara65

2009-01-18 08:25
Polecam inny film, prod.SE - "Köttets lusta". Gdy zamowiona z calodobowej agencji "z dostawa do domu" panienka dowiaduje sie, ze klientem ma byc potwor produkcji Franken... ma opory, ale po ujrzeniu pliku banknotow 1000koronowych stwierdza, ze za taka kase to nawet z premierem. Zastanawiam sie o jakiego premiera chodzilo.
sebastian.jaw

2009-01-18 14:49
meghann, o "Niemorlanej propozycji" juz tutaj wspominalem, na samym poczatku. Wiedzialem ze conajmniej kilku osobom ten film sie przypomni
Nota bene swietne kino i naprawde rodzace dosc wazne pytanie na ktore tak naprawde w wielu zwiazkach nie da sie szczerze odpowiedziec.
Kazdy (niemal) facet zareaguje oburzeniem, kazda (niemal) lancia zareaguje tak samo.
A jednak mysle, z pewna doza pewnosci, ze z polowa tych ludzi mysli zupelnie odwrotnie. I raczej dluzej niz piec sekund by sie nie zastanawialo.
Klamstwo pojawia sie niejako automatycznie dzieki prostemu i niemal 100% prawdopodobienstwu ze taka opcja nigdy im sie nie przytrafi...

Na dobra sprawe w kazdym z nas jest wpisana w nature prostytucja. Tak samo jak mordowanie i zabijanie.
Tylko nie kazdy pozwala tym instynktom wydostac sie poza strefe "marzen".

I ktokolwiek cos napisze, wykrzyczy, spokojnie bedzie mi chcial wyprostowac myslenie to ja mowie ze sie nie da.
Pozdrawiam wszystkie prostytutki(*) I te mniej i te bardziej swiadome swojego dominujacego zajecia.

(*) - slowo "prostytutka" (czy nawet "dziwka") nie jest dla mnie slowem obrazliwym. W glowie mi brzmi tak samo jak np. "ekspedientka". Jedynie budzi jakies cieplejsze skojarzenia
Badboy

2009-01-18 15:02
ten film to lipa, bo Redfordowi wiele kobiet uległo by chętnie i bez miliona dolarów (wiem z najlepszego źródła, bo od własnej żony ), dylemat by powstał gdyby jego miejsce zajął jakiś wąsaty Quasimodo w przepoconym podkoszulku, klapkach i z brakami w uzębieniu
meghann

2009-01-18 15:35
''ten film to lipa, bo Redfordowi wiele kobiet uległo by chętnie i bez miliona dolarów (wiem z najlepszego źródła, bo od własnej żony ), dylemat by powstał gdyby jego miejsce zajął jakiś wąsaty Quasimodo w przepoconym podkoszulku, klapkach i z brakami w uzębieniu''

odpisze Ci tylko tyle - mezczyzni z bardzo duza wladza i pieniedzmi rzadko kiedy tak wygladaja...uwierz mi...

A Twoja wypowiedz tylko potwierdza co tu piszemy - prostytucja jest dla niektorych przyjemnoscia.byc moze wbrew logice.

A czasem jest tez tak ze na szali stoi np zdrowie kogos najblizszego,gdzie wszystkie mozliwosci finansowe sie wyczerpaly...film dokumentalny z Wenezueli z poczatku tego watku wlasnie o tym traktuje - jedna z dziewczat ma schorowana matke,w zwiazku z tym, ze zyly cale zycie w biedzie,nie miala jak sie wyksztalcic. Prostytucja jest w stanie zapewnic matce byt na przyzwoitym poziomie i opieke lekarska.

Nie nam oceniac.

Ja nie gloryfikuje prostytucji,zreszta nie robie tego rowniez w przypadku innych zawodow - i oczywiscie lekarz specjalizujacy sie np w przeszczepach rogowki zawsze bedzie mial wieksze powazanie,znaczenie i respekt niz prostytutka,ale jak kiedys napisalam wszystkie zawody sa potrzebne,a cudzolostwo to w koncu najstarszy zawod swiata, na dlugo przez biotechnologami czy astronautami np...

pzdr.
karolina68
Warszawa

2009-01-18 16:02
jesli prostytucja to taki sam zawod jak kazdy inny, to az samo sie nasuwa ,zeby wszystkim na A-kasie obciac wszelkie pieniadze, dodatki do mieszkania itd. bo co sie ludzie lenia, skoro maja instrumenty zeby sobie swietnie zarabiac!!!!!

Koniec lenistwa!!!!!!!!!

poniewaz wiecej jest kobiet prostytutek itd niz facetow to wlasnie obalilismy mit, ze to faceci sa tymi ,ktorzy sa lubia bardziej seks od kobiet. W innym przypadku,facet niezadowolony z forsy i pracy od razu by sie przekwalifikowal na prostytucje. W koncu robilby co lubi i zarabial.

Nie, Seba gdyby mi polonia placila za wpisy , to przyjemnosc stalaby sie obowiazkiem, i liczac na forse samawprowadzilabym sobie autocenzure, zeby nie stracic dochodow. Kapujesz???

Z tym przytaczaniem filmow, *pretty woman' jak sie okazalo byla tragiczna dla amerykanskiech nastolatek, ktore wlasnie w prostytucji upatrzyly sobie szansy na znalezienie bogatego i zakochanego faceta.

ZCHN dorosli ludzie maja umowe, owszem co robi dwoje doroslych ludzi ze swom cialem to ich sprawa. Oczywiscie miloby, zeby oboje zyli na pustyni, i to ze gosc jednej placi nie wplywalo na to ze inna wlasnie kopie w tylek. Jednak dorosli ludzie nie moga wielu rzeczy, nie mozesz zaplacic za to zeby ktos Ciebie zastrzelil. Nie mozesz kupic mocnych narkotykow. Pewnie sa jeszcze inne przyklady, ktore pokazauja jak spoleczesntwo dziala.

Jezeli chodzi o prostytucje itd. jezeli to wszystko jest taki zawod jak kazdy inny, to kazdy stajacy po stronie ze to takie normalne, moze sam sobie odpowiedziec, czy zaprosilby prostytutke do domu na wigilie, czy pozwalalby swoim nastoletnim dzieciom na bliski towarzyski kontakt z taka osoba, i czy przedstawiliby swoim rodzicom taka panne mowiac co ona robi.
Mnie w sumie nie interesuje co odpowiecie na stronach polonii, ale podejrzewam ze sznowni ojcowiemieliby niezly orzech do zgryzienia, gdyby wyszlo ze ukochana ich syna wlasnie sie sponsorowala.

Dla mnie jest jasne, ze dziewczyna ktora daje sie sponsorowac akurat nie ma specjalnie ambicji zby samej dac sobie rade w zyciu. I ze prawdopodbnie w przyszlym facecie tez sprawdzi najpierw czy ma wystarczajaca kase ,zeby miala odpowiednie zycie. Jakos trudno mi uwierzyc,ze wyszukanie sponsora nie laczy sie z pewnymi cechami osobowosci, (wcale nie mam na mysli erotomanskiej), i ze ten okres nie odbija czego w psychice.

Ale teraz czas zmienic temat dyskusji. Jak pisala MM,) wyraznie nikogo nie zaskakuje, ze to facet jest tym przy forsie, ktory moze zaplacic. Pytanie oczyiwscie nasuwa sie samo dlaczego prostytutkami w wiekszosci sa kobiety???
I jezeli uslysze odpowiedz ,ze wlasnie dlatego ,ze mamy w sobie dusze prostytutki, to taka osoba dostanie w morde od mnie na najblizszym spotkaniu oko w oko!!!!!

karolina68
Warszawa

2009-01-18 16:09
istnieje duze niebezpieczenstwo w tym ,ze jezeli faceci zawsze beda myslec, ze to o.k zeby taka laska zarabiala swoja d. to nigdy nie dojdziemy do zrownania naszych pensji, do rownego startu w zyciu, nigdy nie bedziemy rowne. (globalnie)

Bo przeciez nie trzeba nam wyrownywac skoro mozemy sobie zarobic ekstra. Generalnie, nadal patrzac na rozne decyzje, i na to wlasciwie kto rzadzi, to jest to nadal swiat meski.
Badboy

2009-01-18 16:24
"Pytanie oczyiwscie nasuwa sie samo dlaczego prostytutkami w wiekszosci sa kobiety???"

powody są dwa, po pierwsze dla facetów sex jest celem sam w sobie, dla większości kobiet jest on jedynie środkiem prowadzącym do zupełnie innych celów, to implikuje brak popytu, a co za tym idzie i podaży, po drugie nawet gdyby ten popyt wzrósł to "wydajność" facetów jest dość ograniczona, więc wielu nie byłoby w stanie się z tego utrzymać
zabardzochwalony

2009-01-18 16:31
"..i to ze gosc jednej placi nie wplywalo na to ze inna wlasnie kopie w tylek"
Powyzsze to jedyny rzeczowy argument ale bardzo slaby.
Nie kazdy gosc jest zonaty, nie kazdy traci przez to zainteresowanie zona, nie kazda zona wie, nie kazda sie przejmuje, nie dla kazdego to duzy wydatek itd itp
karolina68
Warszawa

2009-01-18 16:43
'po drugie nawet gdyby ten popyt wzrósł to "wydajność" facetów jest dość ograniczona, więc wielu nie byłoby w stanie się z tego utrzymać '

ale piszemy o uslugach, po pierwsze wprowadzono viagre, po drugie, chodzi o swiadczenie uslugi kobiecie, piszac o wydajnosci pokazujesz typowo meskie spojrzenie na seks. Podczas gdy kobiety zostaly wyposazone w caly zlozony zespol odczuc, i miejsc, i akurat ta 'wydajnosc' niekoniecznie musialaby byc wogole uzyta, a kobieta mogla by byc zaspokojona.

karolina68
Warszawa

2009-01-18 16:50
jasne ZCHN ,ze nie kazdy jest zonaty. Ale czy przypadkiem to nie spora czesc klientow??

A czy przypadkiem, wiedzac, ze seks jest tylko kwestia ceny, nie wplynie to na podejscie, do powiedzmy, slicznej, mlodej, wlasnej sekretarki. Czy taki facet sponsorujacy, szanuje potem w ten sam sposob kobiety?? A moze uwaza wlasnie ,ze kazda to k.. tylko trzeba podac odpowiednia cene???

Co z dewiacyjnym spojrzeniem na otaczajacy swiat??
Badboy

2009-01-18 17:00
"chodzi o swiadczenie uslugi kobiecie"

jak kobieta ma ochotę na seks to wystarczy, że palcem kiwnie, płacić za to nie musi
szedi

Wpisów: 3458
Od: 2008-10-02
2009-01-18 17:02
może trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie skąd się biorą prostytutki według mnie albo są zmuszane albo doszły do wniosku że nie uwłacza im to zajęcie ,a kasa jest spora nieporównywalnie większa od np.pani dyrektor w banku z wyższym wykształceniem choć niejednokrotnie taka pani dyrektor przewinęła się przez 100 łóżek zatłuszczonych dziadów zanim w umowie zobaczyła stanowisko dyrektor i niemałą sumę ale to już nie jest prostytucja to jest "chciała i kochała się z kolegą z pracy",a dla mnie jest to puszczanie się dla konkretnych zysków czyli prostytucja.nie znam żadnej dziwki najwyraźniej wstydzą się swego zajęcia i nie obnoszą się ze swoim zajęciem wśród znajomych. Prostytucja jest zła bez dwóch zdań gdyby ktoś jednak starał się dla zasady zaprzeczyć to można zapytać prostytutkę lub pana korzystającego z jej usług czy wyobraża sobie że jej lub jego córka jest dziwką, a jeżeli powiedzą że nie to dlaczego?
  Profil uzytkownika: szedi     
zabardzochwalony

2009-01-18 17:13
Wg ankiety ktora J23 wkleil, ok 100tys dziewczym studentek jest sponsorowanych, watpie czy ktoras zmuszano. Jedynym ZLEM jakie tu znaleziono to "dewiacyjne spojrzenie" sponsora.
szedi

2009-01-18 17:27
Jedynym ZLEM jakie tu znaleziono to "dewiacyjne spojrzenie" sponsora.

to jest jedno zło ,a drugie to spaczenie sponsorowanej.Przyzwala na to i bardzo jej to odpowiada więc się sprzedaje tak samo jak poszczególni politycy czy ekolodzy można wymieniać do woli.kasa misiu kasa
flatron
470 km do Zamku Sth

Wpisów: 2684
Od: 2005-06-18
2009-01-18 18:08
"Pytanie oczyiwscie nasuwa sie samo dlaczego prostytutkami w wiekszosci sa kobiety???"

Obecnie juz nie, w krajach poludniowych jest tyle samo meskich co damskich prostytutek.
Kiedys dawno gdy kobiety nie mogly na siebie zarobic , bo nie wolno im bylo podejmowac wielu zawodow musialy utrzymac sie jako prostytutki i stad te mity.

Po drugie kobieta moze w kazdym wieku byc prostytutka a mezczyzna tylko jak jest mlody i wydajny co bardzo szybko z wiekiem opada.
Mezczyznie trudniej chyba jest sie zmusic do sexu gdy klientka jest dla niego odpychajaca. I stad problemy, nic z tego nie wyjdzie. Dlatego nie kazdy ma te predyspozycje, kobieta moze sie nacpac i zamknac oczy , facet musi byc trzezwy bo inaczej nic z tego nie bedzie.
Viagra nie kazdemu sluzy i w takiej ilosci bylaby morderstwem

A dla forsy ludzie: i mezczyzni i kobiety zrobia wszystko bez zadnej róznicy w plci, to sprawa chyba jakis wypaczonych pojec, tak jak psychopata ma trudnosci z rozróznieniem co jest etyczne a co nie.

Osobiscie nie obchodzi mnie co robia prostytutki i prostytuci, ale pewne odciecie sie od rzeczywistosci musi u nich zaistniec
  Profil uzytkownika: flatron     
meghann

2009-01-18 19:03
cytat:
''jesli prostytucja to taki sam zawod jak kazdy inny, to az samo sie nasuwa ,zeby wszystkim na A-kasie obciac wszelkie pieniadze, dodatki do mieszkania itd. bo co sie ludzie lenia, skoro maja instrumenty zeby sobie swietnie zarabiac!!!!!

Koniec lenistwa!!!!!!!!!''

karolina,
tak jak z kazdymi innymi zawodami - nie kazdy ma predyspozycje abys prostytutka zostac Nie kazdy ma ''instrumenty'' wlasnie(moze i ma ale kiepskiej jakosci),tudziez wiek juz nie ten czy chocby przekonania moralne.Ktos inny nie zostanie fryzjerka nie dlatego ze nie ma predyspozycji czy zwinnych rak ale dlatego ze sie brzydzi czyichs wlosow na ten przyklad.
mozemy wszystkim obciac A-kase czy dodatki bo przeciez kazdy umie zmywac naczynia,wiec wszyscy na zmywak...?

''prostytucja jest zla'' - to bardzo duze uproszczenie. Naprawde wszystko zalezy od sytuacji w jakiej sie czlowiek znajdzie.Jest moralnie nieakceptowane - to jedno ale czy jest zla sama w sobie - nie rzucalabym takich osadow...
szedi

2009-01-18 19:53
''prostytucja jest zla'' - to bardzo duze uproszczenie. Naprawde wszystko zalezy od sytuacji w jakiej sie czlowiek znajdzie.Jest moralnie nieakceptowane - to jedno ale czy jest zla sama w sobie - nie rzucalabym takich osadow...

to nie jest uproszczenie to jest fakt.prostytucja jest zła tak jak złodziejstwo.proszę o podanie tej sytuacji życiowej która Ciebie zmusi do prostytucji.
meghann

2009-01-18 20:03
ale dlaczego zmusi? moze ja chce i lubie,przesypiac sie z bogatymi facetami,spedzac weekendy z nimi w Paryzu i miec wszystko fundowane?I jeszcze do tego miec fajnie zaplacone?
jest rowniez Zlodziejstwo dla korzysci finansowych i zlodziejstwo chleba przez glodnego dzieciaka w Tesco.

zycie rzadko jest bialo-czarne, niestety.
pzdr.

szedi

2009-01-18 20:29
tak miły klient jak w Pretty Woman zdarza się tylko w filmie ,a chłopiec kradnący bułeczkę bo jest głodny to mit.chłopiec kradnie radio , skubnie komuś pensje z kieszeni ,zabierze słabszemu kurtkę i sprzeda za te pieniądze kupuje papierosy, alkohol ,narkotyki i nie przysłowiową bułeczkę bo jest głodny tylko zazwyczaj bardzo dobre i drogie jedzenie.A prostytutka przekalkulowała czy jest sens pracować 8 godzin dziennie 5 dni w tygodniu za 2500 zł.i doszła do wniosku że lepiej i co gorsza łatwiej jest dać dupy za 100 -150 zł.za numer.Prostytucja to chodzenie na skróty jeżeli lubi to jej sprawa mnie to grzeje nie korzystam ale niech nie skamle potem w urzędzie w wieku 50 lat że nie ma za co żyć, nie płaci zusu ani podatków i kombinuje jak tu kupić sobie rentę.
meghann

2009-01-18 20:31
mnie - na szczescie - tez 'grzeje' myslenie schematyczne
szedi

2009-01-18 20:37
mistrz ciętej riposty w przypadku braku argumentów.
sebastian.jaw

2009-01-19 00:44
szedi niewiem jaka plec masz w legitymacji i raczej mnie to nie interere ale mogloby sie, majac te wiedze, w jakis skonkretyzowany sposob patrzec na Twoje wpisy.

Tekst pt "prostytucja jest zła tak jak złodziejstwo" jest smieszny. Dodaj jeszcze zabojstwo. Albo masowe rzezie. Bedzie "mocniej"

Co do meghann to ma zajebiste podejscie do zagadanienia i zgadzam sie z Nia bez dwoch zdan.
I nie chodzi o to by tu walic ciete riposty raz za razem.
Zreszta czy Ty jestes mistrzem w tej dziedzinie?
...no wlasnie...
sebastian.jaw

2009-01-19 01:21
"A prostytutka przekalkulowała czy jest sens pracować 8 godzin dziennie 5 dni w tygodniu za 2500 zł.i doszła do wniosku że lepiej i co gorsza łatwiej jest dać dupy za 100 -150 zł.za numer.Prostytucja to chodzenie na skróty jeżeli lubi to jej sprawa mnie to grzeje nie korzystam ale niech nie skamle potem w urzędzie w wieku 50 lat że nie ma za co żyć, nie płaci zusu ani podatków i kombinuje jak tu kupić sobie rentę."

Szedi, Ty opisujesz wizerunek zwyklej, glupiej, pozbawionej wyobrazni zdziry. To wizerunek bardziej mi pasujacy do ubieglego stulecia, okolice moich urodzin lub mojej wczesnej mlodosci. A moze nawet pozniejszej. Helooooool mamy 2009.

Roznica miedzy mna a np. Toba polega na tym ze kiedy ja mowie/pisze/mysle PROSTYTUTKA to mam na mysli dziewczyne/kobiete, swiadoma swojej atrakcyjnosci oraz inteligencji, czesto na lub po studiach i lubiaca seks, raczej ateistke lub jeszcze agnostyczke, najczesciej hedonistke, czesto z tzw. dobrego domu...
To sa sprzyjajace warunki by zostac dziwka. Niezadko ekskluzywna przy ktorej przecietny smiertelnik nie umialby sie zachowac.
Dla Ciebie, zdaje sie, dziwka to prosta, glupia, pewnie pijana laska z nogami na za pietnascie trzecia przez 60 min. I to wszystko.
A to "wszystko" to sa brednie.

...byles/as kiedys nad morzem? Widziales/as horyzont?
Potrafisz sobie wyobrazic co jest za nim?
karolina68
Warszawa

2009-01-19 01:50
Seba, ale to naprawde nie ma znaczenia, czy to prymitywna czy wyksztacona itd. obie robia to samo i siebie warte.

M. dlaczego nie, totalny szowinista, poglebiony przez sponsorowanie, moze miec rozne dziwne idee.

sebastian.jaw

2009-01-19 12:24
Zgadza sie. Wiekszego znaczenia nie ma ale nadal to kogos swiadomy wybor.
Tak samo jak Twoj siedzenia w pracy przed kompem 8 godzin dziennie.
Gdyby nagle zebralo sie jakies sympozjum naukowcow, psychologow, psychiatrow i socjologow, ksiezy i dewotek w moherowej bieliznie z calego swiata i zgodnie jak jeden maz stwierdzili by i podali do publicznej wiadomosci szokujaca badz co badz wiadomosc ze kontakt z komputerem dluzszy niz godzina dziennie to zboczenie, niemoralne zachowanie, upodlenie i co tam jeszcze mozna podobnego wymyslic to co bys Karolina zrobila?
sebastian.jaw

2009-01-19 12:30
Zalamalby sie caly Twoj swiat?
Nie.
Mialabys to w dupie i nadal chodzila do pracy obmacywac klawiature.
Bo dla Ciebie i w Twoim mniemaniu postrzegania swiata i wartosci to nie byloby nic zlego. Macanie sie z klawiatura i patrzenie w monitor rzecz jasna...
Proste, co?

meghann

2009-01-19 12:53
Chcialam rowniez zaznaczyc, ze watek w sumie od poczatku traktuje o prostytucji jako swiadomym wyborze,stad uwazam, ze nie powinnismy z nikogo tu robic ofiar.

Inna historia, gdy dochodzi do porwania kobiety i biciem czy szantazem zmusza sie ja do prostytucji,ale to sa przypadki bardzo drastyczne - zreszta do drastycznosci dochodzi zawsze kiedy czlowiek jest do czegos zmuszany sila,szantazem i grozbami.

Caly temat jest natomiast o dobrowolnym wyborze,ewentualnych jego konsekwencjach i - oczywiscie - jego moralnym wymiarze.
I naprawde nie moge pojac dlaczego niektorzy ludzie nie rozumieja, ze niektore kobiety po prostu robia to bo lubia i chca.Nawet jesli chodza na przyslowiowe skroty - to jest to ich sprawa i prosze mi wierzyc, luksusowa pani do towarzystwa nie bedzie skamlec o emeryture w ZUSie
meghann

2009-01-19 12:54
a tak na marginesie strasznie goracy temat nam sie zrobil...
zabardzochwalony

2009-01-19 13:18
Taka jest natura ludzka ze zazdroscimy chodzacym na skroty np pieniedzy mowiec ze to musi byc zlodziej
sebastian.jaw

2009-01-19 15:46
Wlasnie.
sebastian.jaw

2009-01-19 15:49
Nie(specjalnie)atrakcyjne panie maja ZAWSZE najwiecej do powiedzenia w tym akurat temacie.
Zadko kiedy super lasencja obierze taki tok myslenia.
Raczej usmiechnie sie dyskretnie jesli juz nie bedzie sie chciala glosno wypowiadac.
Sprobujcie w towarzystwie sprowokowac taki temat a przekonacie sie ze tak wlasnie jest.
Ciekawe dlaczego....

Ps. Juz samo tylko porownanie prostytucji do zlodziejstwa jest tak glupie ze, jak malo kiedy, brak mi slow.
karolina68
Warszawa

2009-01-19 16:01
mylisz Seba pojecia.
I mam wrazenie, ze jestes strasznie 0-1. I co wiecej wydaje Ci sie ze naprawde znasz mechanizmy w zyciu.

Nie wazne, czy to ludzie z wyscigu szczurow, czy papienki ,ktore zrobia cos za forse, czy politycy ,ktorzy sa smarowani, to jest jeden i ten sam typ ludzi.

Dzis jedzie na wycieczke bo ktos sponsoruje, jutro moze zrobi cos innego, bo finansowo bedzie jej to bardziej pasowac. Genralnie od takich ludzi lepiej byc z dala, bo nie wiadomo za jaka sume pieniedzy byliby w stanie zagrac ponizej pasa.

Taka sponsorowana papienka czy sponsorujacy, pewnie ma jakies sytuacje w ktorych musi klamac, i tak rosnie klamstwo za klamstwem, jezlei ktos wrosnie w stek klamstw, to co za roznica, jeszcze jedno.

Poza tym gloryfikacja jest jednak niebezpieczna, bo powiedzmy panienka jedzie na wycieczke oplacona. Wiadomo kto placi ten wymaga. I np. panienka dostaje diaryi. I tu moze facet zachowa sie w porzadku, ale rownie dobrze uzna ,ze zaplacil, nie ma uslugi to wont.

A te luksusowe hotele, swoiste towarzystwo, czy to naprawde jest cos do zaimponowania??

Kupa ludzi jezdzi, ma super przygody i robi to, nie spac wcale za bajonskie sumy w drogich hotelach.

Caly czas piszemy, ze taka laska jest w stanie na strazy miec swoje uczucia. Ale tak naprawde, nie jest to tez do konca prawda, ze majac seks z tym samym mezczyzna, gdzies nie obudza sie jakies uczucia. I co z tym potem zrobic???

I na koniec ten eksperyment robia zazwyczaj mlode dziewczyny, na starcie, i wlasnie z powodu glupoty moga sobie zmarnowac jakas szanse w przyszlosci. Czy to bedzie facet, ktory przez przypadek dowie sie o przeszlosci,i ja zostawi, czy cos w przyszlosci bedzie chciala zrobic i jej to wyplynie. I zostaje cala sfera psychiczna ,ktora nie wiadomo jak bedzie sie zmieniac w przyszlosci.

To cos jak ze Spiderman, jak sie maly za duzo naoglada to oczywscie uwierzy ,ze jak skoczy z okna to bedzie lecial do gory a nie na dol.

Dla mnie Seba, to co piszesz jest strasznie naiwne. Ty akceptujesz taka laske, rozumiem ,ze moglbys z nia byc, ale wiekszosc facetow raczej nie.
jest to mloda dziewczyna, ktora tez moze robi bunt rodzinie, moze wyniosla z domu kult pieniedzy a moze cos innego. Co ona mysli i czuje i czy latwo sie z tego wykreci, to tez pewnie nie do konca Ty czy ktokolwkiek poza nia sama wie i dowie sie.

Tak serio, to podejrzewam, ze jezlei taka laska ma dobrze opracowana psychike to moze byc slodko i fajnie i szybko teraz, ale nikt gwarancji nie da ,ze nawet ona sama nie bedzie miala z tym problemu za x-lat, kiedy bedzie miala swoja corke, i np. bedzie ta corke sledzic i dostawac roznych jazd bojac sie, zeby jej corka nie byla zasponsorowana.

Ja akurat widzialam dziewczyny, ktore pospotylaly w zyciu kogos i wszystko robily zeby ich przyszlosc nie wyplynela, i to nawet nie prostututki. A takie co sie nie przyznawaly, ze nigdy matury nie zrobily, czy ze mialy kiedys problemy z narkotykami.
A wczesniej wydawalo sie ,ze wszystko jest o.k.

i na koniec, jezeli mozna w zyciu cos robic prosto, bez jakiego schodzenia w dol, bez plaskania sie w blocie, bez otoczenia ktore smierdzi, to dlaczego tego nie wybierac.
I tak zawsze pojawia sie problemy w tzw. doroslym zyciu, ze trzeba krawedziowac na linii wlasnych zasad, ukladow itd.
Po co wiec, w to wszystko wpychac sie, bedac mloda osoba????

i
karolina68
Warszawa

2009-01-19 16:06
'Nie(specjalnie)atrakcyjne panie maja ZAWSZE najwiecej do powiedzenia w tym akurat temacie.
'

spodziewalam sie ,ze uzyjesz tego argumentu.

To to ci odbije, ze te super wygladajace laski zazwyczaj nie sa szczesliwe w zyciu.
Ile jest wlasnie takich artykulow, ze piekna itd itd. a nieszczesliwa.
Pocieszenia niezbyt pieknych, moze, ale niekoniecznie. Zreszta co ciekawe, to wlasnie sami faceci omijaja te piekne, ( no chyba ze maja jakies straszne kompleksy.

mabr

2009-01-19 16:48
> Zreszta co ciekawe, to wlasnie sami faceci omijaja
> te piekne

Tararara, już akurat
robinofstockholm

Wpisów: 4102
Od: 2008-05-13
2009-01-19 17:09
Ja jestem ciekwy ile M chcialo miec przyszla zone jako ex. prostytutka. Ja napewno NIE !

A tez mi ciekawi czy ktos chcial miec corke co sie "k-wi" na lewo i prawo za pieniadze i pozniej byc dumny z niej. Ja napewno NIE !

Ja nie propaguje za prostytucja jest dobra czy zla.. ale jak ja mialem moje zycie zwiazana z nia to napewno sie brzydzilem tego.

Sex jest osobista sprawa i nigdny nie chcialbym miec kogos co sie k-wil w zyciu za forse. Napewno pozucilem ta osobe jak sie dowiedzialem o tym.

Zycie nie jest jak ta PRETTY WOMAN z pania Julia R
  Profil uzytkownika: robinofstockholm     
zabardzochwalony

2009-01-19 17:45
Opis Karoliny jest ciekawy, sponsorowana w smierdzacym blocie (glupia jak ten co wyskakuje z okna i mysli ze poleci) bedzie kiedys zdemaskowana mimo zaklamania.

'Dzieje grzechu' Zeromskiego sa chyba jeszcze lepsze, sponsorowana morduje wlasne dziecko i bierze udzial w napadach i morderstwach rabunkowych.
aga1977
Wrocław / Sztokholm

2009-01-19 18:20
Karolcia a czemu niby nie zaprosic prostytutki do domu??
Piszesz ze moralnie skrzywiona, ze prewnie klamie w zyciu itd.
Ja sadze ze one wlasnie bardziej otwarte na zycie, klamac nie musza, ale pewnie sie tez nie chwala.
To lepiej zaprosic kolezanke do domu, taka pania dyrektor z ukladami, z mezem itd.
Oj musialabys widziec co te panie z wyzszych sfer i dobrym wyksztalceniem robia jak sie schleja haha.
Taniec na stole?? Czemu nie.
Seks w toalecie gdy maz spi na krzesle - jak najbardziej.
A pozniej siedza z kolezankami piluja sobie paznokcie, pija kawke i gledza o prostytukach - jakie to niemoralne, jakie zagrozenie za soba niesie itd.
Mam kumpele, no kurede nie da rady, jak wypije to sie jej "szwedacz" wlacza i jedzie na calego. A potem kapiel , do meza a na drugi dzien do pracy.
Skad ty mozesz wiedziec kogo w domu przyjmujesz???
Prostytutka, dba o siebie, zabezpiecza sie itd, a te kur.... imprezowe robia to byle gdzie i z byle kim.
Nie znam zadnej prostytutki ( w sensie zawodu) ale gdyby okazala sie mila dziewczyna moglabym byc jej przyjaciolka, i nie balabym sie zostawic z nia swoich dzieci.
Bardziej brzydza mnie te kocmoluchy i wielkie paniusie oblozone zlotem gdzie sie tylko da, kreujace sie na wyzsza sfere i zaklamane do szpiku kosci
petitka18

Wpisów: 951
Od: 2007-01-20
2009-01-19 19:36
dokladnie,naogladalam sie na imprezach takich "pan z klasa" tylko ,ze klasa zostawala chyba w domu,lapanie pierwszego z brzegu faceta za krocze,lody w wc,czy gdzies gdzie popadnie,nagle z niby dam pryskal czar jak byla na rauszu ,a na drugi dzien jakby nigdy nic szla do klasy uczyc dzieci
  Profil uzytkownika: petitka18     
sebastian.jaw

2009-01-19 20:33
Do Karoliny to nie dotrze...
Obrazic sie jeszcze za te "wyzsze sfery" moze.
Choc pewnie da SE rece uciac ze Ona ma samych PORZADNYCH znajomych.

A ja mialem roznych w zyciu...
Cala game przeroznych postaci i dziwakow. Tych mniej "porzadnych" tez.
Karolinko szczerze wspolczuje Ci tych nieskazitelnych znajomych bo to raczej nudne chyba.

I przyczepie sie do tego slowa "porzadny".
Co to znaczy?
Mam pewna teorie jak Ty to widzisz, ale...rany, nie chce mi sie juz pisac bo to jak grochem w sciane...

viva

Wpisów: 112
Od: 2007-12-18
2009-01-19 21:12
"kiedy ja mowie/pisze/mysle PROSTYTUTKA to mam na mysli dziewczyne/kobiete, swiadoma swojej atrakcyjnosci oraz inteligencji, czesto na lub po studiach i lubiaca seks, raczej ateistke lub jeszcze agnostyczke, najczesciej hedonistke, czesto z tzw. dobrego domu...
To sa sprzyjajace warunki by zostac dziwka. "

Czyli mam przez to rozumieć Sebastian, że każdą ładną, inteligentną dziewczynę, z którą jesteś lub chesz poznać uważasz za dziwkę? Czy może chcez zrobić z niej dziwke? Mam nadzieję, że te potencjalne partnerki nie trafią na ten wpis.
Masz troche zwichrowane spojrzenie na rzeczywistość uważam.
  Profil uzytkownika: viva     
viva

2009-01-19 21:16
Aha i wsyscy, którzy uważacie, że bycie prostytutką to takie szlachetne zajęcie, godne najwspanialszych dziewczyn czy kobiet. Zapytajcie którejś z nich czy nie chiałyby robić karierę w inny sposób niż przez podkładanie się obleśnym facetom.
aga1977
Wrocław / Sztokholm

2009-01-19 21:23
Zadne szlachetne, ale i nie takie ktore mialabym krytykowac marnujac moja energie przy okazjii.
Kazda skrajnosc jest niebezpieczna - "Postawa moherowych beretow" czy tez nadmierne wychwalanie tego zawodu.
Zostawmy prostytutki w spokoju i tyle, przelejmy te energie i miast opluwac te kobiety zajmijmy sie swoimi partnerami ( jesli ich mamy) bardziej czule
I to tyle z mojej strony w tym temacie
viva

2009-01-19 21:37
Aga
sebastian.jaw

2009-01-19 22:11
viva az dziwne ze tak dlugo czeba bylo czekac az ktos sie przyczepi do tych slow wlasnie.
Dziwniejsze jest jednak to ze kopiujac tez skopiowalas naistotniejsze w tym fragmencie zdanie
"To sa sprzyjajace warunki by zostac dziwka."
Bo sa.
I to tyle.
Poza tym to obraz dziwki idealny choc nie znaczy ze tylko takie sa lub chocby jest ich duzo...

Chcesz widziec to co Ci pasuje. I na tym sie opierasz nie cytujac innych rownie istotnych szczegolow. Jak A to i B moze, co?
Jestes kumpela Karoliny czy jak?
aga1977 ma bardzo trafne teksty na ten temat, z ktorymi sie zreszta chyba zgadzam na setke.
W jednym poscie jakby negujesz co napisala Aga by zaraz walnac "Aga "

"Czyli mam przez to rozumieć Sebastian, że każdą ładną, inteligentną dziewczynę, z którą jesteś lub chesz poznać uważasz za dziwkę? Czy może chcez zrobić z niej dziwke? Mam nadzieję, że te potencjalne partnerki nie trafią na ten wpis."

Nic nie masz...nie musisz...
Tym bardziej ze nie rozumiesz. Nic a nic. Zero. Wyrywasz fragmenty z kontekstu calej dyskusji.
Luz.

"Masz troche zwichrowane spojrzenie na rzeczywistość uważam."

Tez mi odkrycie! Zerwalas sie z nie wyrzuconej (lub nie poskladanej) jeszcze po swietach choinki?
Uppsalka

2009-01-19 23:34
"kiedy ja mowie/pisze/mysle PROSTYTUTKA to mam na mysli dziewczyne/kobiete, swiadoma swojej atrakcyjnosci oraz inteligencji, czesto na lub po studiach i lubiaca seks, raczej ateistke lub jeszcze agnostyczke, najczesciej hedonistke, czesto z tzw. dobrego domu...
To sa sprzyjajace warunki by zostac dziwka. "

Bywa tak, ze ta lubiaca sex i idealna kandydatka na zone, po slubie zaczyna cierpiec na niewytlumaczalne "bole glowy"

Poza tym, to opis rozpuszczonej panienki, ktora jest przyzwyczajona badz dazy do lekkiego zycia. Jesli to kryterium na bycie interesujaca osoba, to jest to ciekawe kryterium
sebastian.jaw

2009-01-20 00:13
Gdyby tu cos bylo o KANDYDATCE NA ZONE to...eh...cos bym...chyba z tego...zrozumial...
sebastian.jaw

2009-01-20 00:27
"Bywa tak, ze ta lubiaca sex i idealna kandydatka na zone, po slubie zaczyna cierpiec na niewytlumaczalne "bole glowy" "

A jak juz o zonach w temacie prostytutek to...
Drogie Panie Malzonki/Narzeczone. Te wszystkie prostytutki niezadko sa lekarstwem na te Wasze ´niewytlumaczalne "bole glowy" ´.
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak wielkim i pozytecznym.
Dzieki nim czesto chlop nie odejdzie na zawsze, bedzie przynosil co m-c mamuta do jaskini i odrobi z dziecmi lekcje, pomyje gary, naprawi zlew i przyniesie wam kwiaty...Tylko kwiaty, bo seksowna bielizne przestal przynosic od kiedy odkryl ze wszystkie komplety sa w szufladzie z nienaruszonymi metkami. Bo o tym ze swojej zony w tej bieliznie nie widzial nie chce pamietac...
I jesli w zwiazku z tym odkryciem raz w tygodniu wroci pozniej z pracy lub przeciagnie sie niekiedy pokerek z kumplami do nastepnego dnia to o co hallo?
Ja tylko do tych migrenowych pije - zeby byla jasnosc.
parmezanka

Wpisów: 9
Od: 2009-01-17
2009-01-20 01:00
a co ze "stukaniem w jajeczko "sebastianie?
masz w tym duze doswiadczene wiec moze napiszesz tez jakis mONdry wywod na ten temat?
  Profil uzytkownika: parmezanka     
sebastian.jaw

2009-01-20 01:45
parmezanka

Po pierwsze nie wiem co to "stukanie w jajeczko", i az jestem ciekawy. Z niczym tego skojarzyc konkretnie nie moge. Zatem mONdrego wywodu nie bedzie.

Po drugie to te moje "duze doswiadczenia" sa w sferach czysto teoretyczno-przypuszczeniowych. Ciezko byloby je zdobyc siedzac od 10 roku zycia na wozku i mogac uzywac jedynie czterech palcow prawej reki.
Moge Ci za to opowiedziec o doswiadczeniach nt. odlezyn i krepujacego zalatwiania spraw toalety i kapieli.
Nic fajnego. Raczej powinienes/as mi wspolczuc, ale nie tego oczekuja tacy ludzie wiec nie rob tego.
Za to koniecznie wytlumacz co to jest "stukanie w jajeczko"

sebastian.jaw

2009-01-20 01:49
...bo jesli masz na mysli onanizm to... nie ten watek
zbychu

Wpisów: 70
Od: 2006-03-31
2009-01-20 01:57
"Nie, Seba gdyby mi polonia placila za wpisy , to przyjemnosc stalaby sie obowiazkiem, i liczac na forse samawprowadzilabym sobie autocenzure, zeby nie stracic dochodow. Kapujesz???"

I tak oto Karolina w inteligentny sposob zgasilas pana SEBASTIANA

...mysle ze moze miec problem ze zrozumieniem wpisu

A ty Sebastian dajesz czy bierzesz za sianko? hahaha Jak to taki dobry zawod Twoim zdaniem i bardzo dobrze platny ...to moze zacznij robic w branzy???
  Profil uzytkownika: zbychu     
sebastian.jaw

2009-01-20 03:06
Wiec odpowiadam Ci jak mnie Karolina inteligentnie zgasila Zbychu.Jubel ktory ma tutaj miejsce jest wyjatkowo halasliwy. W zwiazku z tym przeoczylem te slowa Karoliny bo czesto wymiekam po kilkunastu jej zdaniach, a wiemy ze potafi w jednym poscie zmiescic ich tryliony.
Odszukalem jednak i powiem tak.
Karolina nie ma wielu wykasowan. A juz liczba wykasowanych znakow do znakow przez nia wklepanych tutaj ma sie jak stad do konca galaktyki.
Nie musialaby wiec zadnej autocenzury sobie narzucac.
Poza tym dziwki tez maja slabsze dni i/lub popelniaja bledy co sie przeklada na mniejsza przez nie zarobiona kase.

Zreszta, tamto traktowalo duzo bardziej o stricte lubieniu czegos, a nie o wysokosciach dochodow.
Eh, "zrozumienie wpisu"...podobne jak Karoliny

"A ty Sebastian dajesz czy bierzesz za sianko? hahaha Jak to taki dobry zawod Twoim zdaniem i bardzo dobrze platny ...to moze zacznij robic w branzy??? "

NIE DA RADY. Pech chcial ze urodzilem sie nie specjalnie urodziwym facetem miast urodziwa dziewczyna. To jest przeszkoda nie do przeskoczenia (tylko nie wyjezdzaj mi z operacja zmiany plci bo o medycynie za chwile bedzie, cierpliwosci)
I tak daje Ci slowo ze gdybym byl ladna panienka to bym sie puszczal jak talala. Innymi slowy bylbym glosnodajka za kase

Pozwolilem sobie zajrzec na Twoj profil na forum i rozbawilem sie do bolu czytajac Twoj "anons".

"medycyna-technik dentystyczny: każdą metodą, wieloletnie doświadczenie-,podejmie prace w zawwodzie za granicą!!! znajomość języków-niemiecki(dobra) angielski(podstawowa) (...)"

Mnie sie nasunely pewne skojarzenia oraz podobienstwo do innych ogloszen z "roznych" miejsc. Dopasowanie slow, ich skladnia, podkreslenie zalet czy tam walorow...
No i jakby nie patrzac - robisz w oralu...

Eh, te moje prostackie i seksistowskie skojarzenia...

To tak za kare ze chciales przemycic jakas sugestie co do mojej osoby.
Jak widzisz tez mam spore poczucie humoru.

karolina68
Warszawa

2009-01-20 16:46
Aga
'Karolcia a czemu niby nie zaprosic prostytutki do domu??
Piszesz ze moralnie skrzywiona, ze prewnie klamie w zyciu itd.
'

moja bliska kolezanka chciala zaprosic samotnie spedzajaca swieta z dzieckiem prostytutke na wigilie do rodzicow, czym wywolala prawdziwa rodzinna burze.

W koncu poszla do tej prostytutki podzielic sie oplatkiem.

Proponuje zeby zrobic eksperymenty w nastepnym roku.Zaloze sie ze przy odrobinie rozpytania sasiadow znajdzie sie w poblizu jakas samotnie spedzajac swieta prostytutka.
Wystarczy tylko zaproponwac rodzinie zaproszenie.

Po przyjedzie do SE, zauwazylam swoista przemiane w meskich rozmowcach, czy to Szwedach czy Arabach itd,kiedy przyznawalamsie do swojej narodowosci. Nauczylam sie szybko jak pokazac wlasciwe miejsce takiemu osobnikowi.
Moze sobie jakis facet pisac jak to cool z prostutucja i sponsoringiem, ale na przykladzie malej spolecznosci wSE,od razu widac ze to nie facet ale zupelnie przypadkowa kobieta moze czuc sie ponizona, bo inna ma taie a nie inne podejscie do spwojego ciala.

Ja kiedys inaczej patrzylam na prostytucje, jako wlasnie ten niezobowiazujacy element, kiedy placisz kiedy chcesz i nie ma problemow. Zmienilam zdanie. Miedzy innymi pod wplywem roznych lektur,temat pojawia sie dosyc czesto i szerszym spojrzeniu. Ale i tez pod wplywem tego ,ze ktos sprowokowal ze musialam wziac na siebie, to co jakas panienka sobie wyprawie w SE. Rowniez z wiekiem i ze spokojem szwedzkim, mialam czas zeby sobie kupe rzeczy przemyslec. X-lat temu, poza sensacja, nie sadze zebym sie specjalnie przejmowala co sobie jakas tam robi. Nawet opowiesci na uczelni, ze Torun jest zaglebiem prostytuujacych sie studentek dla przyjedziajacych na weekend Arabow, to byly opowiesci rodem z S-F. Margines zycia i to nie mojego.

Byc moze, ze wlasnie w doroslym zyciu, kiedy nagle okazuje sie ,ze bycie czlowiekiem to jedno, ale tak naprawde posiadanie cech zewnetrznych determinuje zbyt wiele, naturalnie pojawia sie bunt.
Dlaczego jezeli jest madra kobieta i madry mezczyzna. To nadal, jest oczywiste ze On jest madry, ale Ona to jakies zjawisko nadzwyczajne. Dlaczego, w wielu krajach europejskich, jezeli kobieta ma ochote na piwo w barze, jej samotnosc moze byc odebrana jednoznacznie.Dlaczego wogole samotna kobieta moze spotkac sie z roznymi reakcjami. Poczynajac od tego, ze samotna kobieta to podejrzany czynnik dla spoleczenstwa podczas gdy samotny facet nikogi specjalnie nie dziwi.

Dam przyklad.
W czerwcu lecialam sama na slub znajomych i wypadla mi noc w Bergamo w hotelu. Hotel byl polecany przez turystyczna strone i kosztowal sporo, wiec nie jakis podrzedny. wszystkie moje podroze nauczyly mnie zeby ubierac sie maksymalnie unisex. (czy ktos z facetow mysli w takich kategoriach???). Poszlam poszukac czegos do zjedzenia i po 23 wracalam do hotelu. W recepcji zmieniala sie obsluga,Polka pracujaca tam, przekazywala wszystko Wlochowi, w tym miamusialam jego popytac jak sie nastepnego dnia przemiescic dalej.
Porozmawialam chwile, wrocilam do pokoju, i grubo po polnocy dostalam telefon, ze w lobby bedzie serwowane wino, jak sie juz wybudzilam to zaczelam wypytywac a o co chodzi i ze spie. Dzwoniacy facet z recepcji sie zmieszal.

Nie zlozylam skargi w hotelu, bo pomyslalam ze pracuje tam inna Polka, i moze w sumie facet ,chcial byc mily bo jestem narodowosci tej samej co kolezanka.
Ale sama mysle ,ze taki sposob myslenia to pewnie naiwnosc. Czy gdyby to facet sie zatrzymywal somotnie w hotelu w kobieta z recepcji dzwonilaby po nocy do hotelowego goscia???

Barbara65

2009-01-20 16:55
Moze troche z przymruzeniem oka:

Brzydki 60-latek ozenil sie ze sliczna 20-latka. Koledzy pytaja:
- Jakim cudem wyrwales taka laske?
Na to 60-latek wyciaga z portfela Vise, MasterCard, American Express...
- Wygralem w karty.

Stoi facet przed lustrem nago i sie oglada i widzi:
- morda zarosnieta
- wory pod oczami
- brak jedynki, druga zlota
- brzuch do kolan
- krotki czlonek
patrzy w prawo na lezaca na lozku mloda pieknosc, ktora sie do niego usmiecha szeroko, patrzac rozanielonym wzrokiem w jego kaprawe oczka i mysli
"k... jak bardzo trzeba kochac pieniadze"
Barbara65

2009-01-20 17:01
Temat zrobil sie jednym z najpopularniejszych,ale moze tez dlatego,ze ponoc mamy taka wade
Najpierw Bog stworzyl mezczyzne w Rajskim swym Ogrodzie
pomyslal, "Musze stworzyc, cos, co w zyciu tobie pomoze"
Tak powstal projekt wielki, piekniejszy od bursztyna.
Przed oczyma mezczyzny pojawila sie dziewczyna.
Dwie piekne nogi, dlugie i aksamitne
delikatne i gladkie, mozna rzec wybitne.
Przepiekne bioderka o ksztalcie pozadanym,
by mezczyzna wiedzial, ze jest przez Boga wybranym.
Dwie cudne piersi, pelne i soczyste,
tworzace w myslach mezczyzny, marzenia nieczyste.
Ukochane rece, idealne do przytulania,
i dwie kochajace dlonie, do glaskania i calowania.
Pek dlugich i jasnych wlosow, do ramion siegajacych
I para oczu, zawsze czulych i wielbiacych.
Stworzyl to Bog dla mezczyzny, by serce jego spiewalo.
Dodal jeszcze usta ... i wszystko sie zje..lo
karolina68
Warszawa

2009-01-20 17:25
Seba, napisalam Ci ,ze jestes 0-1. i bardzo schematyczny.

Sam pisales sporo o swoich zyciowych doswiadczeniach, jak rozumiem wiele z nich, to nie byl raj. Wiele z tego wybrales sam, jakos Cie to ukrztaltowalo. Zastanawia mnie wiec, czy bedziesz mial kiedys taka refleksje,nad tym w ktorym momencie cos poszlo nie tak, ktore doswiadczenie bylo tym za daleko. I czy kiedykolwiek wlasnie, usiadziesz i nie tylko sam wybierzesz jak jest latwiej zyc, ale i dasz rade co zrobic zeby nie skomplikowac wszystkiego za bardzo.

Poniewaz Ty tutaj jakos tak rysujesz moj obraz jako panienki, ktora miala zawsze wszystko podane na tacy i cale zycie bez widoku na rozne jego malo szlachetne czesci. Musze Cie niestety wyprowadzic z bledu.
Ale mam duzy instynkt anty desktruktywny. I wchodze w zwiazki w ,ktorych nie ma bagna, tworzac azyl oparty na podobnych wartosciach. Z takiej pozycji jest znacznie latwiej zyc, i unikac roznych zawirowan.
zabardzochwalony

2009-01-20 17:35
Karolina co znacza "zwiazki w ,ktorych nie ma bagna"?
Kosciol Swiety uczy ze kazdy zwiazek gdzie jest spolkowanie a nie ma Slubu Koscielnego jest bagnem.
parmezanka

Wpisów: 9
Od: 2009-01-17
2009-01-20 19:06
ja ci wspolczuje sebastianie.bardzo wspolczuje.
  Profil uzytkownika: parmezanka     
zbychu

2009-01-20 19:24
"Pozwolilem sobie zajrzec na Twoj profil na forum i rozbawilem sie do bolu czytajac Twoj "anons"..."

Nie mówisz chyba o moim anonsie???
Bo tak sie składa że ja anonsów nie zamieszczałem ...obawiam sie ze z kims mnie pomyliłes SEBASTIANKU

No to sie narobiło :dosyć że głupiutki to jeszcze ślepiutki
sebastian.jaw

2009-01-21 00:31
No i mamy Zbychu "zrozumienie tekstu" ktorym mi tak bardzo chciales dokuczyc. Dawno sie tak nie usmialem.

I mowa byla o Twoim "anonsie". Niestety.
Celowo w moim wczesniejszym poscie na ten temat rowniez ujetym w cudzyslow.
Skopiowalem tekst z Twojejgo profilu, nota bene dostepnego dla kazdego na tym forum, pomijajac nr telefonu do Gliwic... Skoro dla wszystkich forumowiczow dostepny to chyba nie zlamalem regulaminu.
Kliknij SE chlopie w ta mala glowke na tle kartki w dole jakiegokolwiek swojego postu (chyba jasniej sie juz nie da wytlumaczyc w co masz masz klepnac) i zobaczysz swoj "anonsik".
A potem udaj sie tam gdzie sie golisz i zweryfikuj slowa po: "No to sie narobiło :"...

Mialo byc troche smiesznie, ironicznie i wesolo... I jest. Nawet jeszcze smieszniej. Ale nie tak do konca. Bo Ty zamiast odpowiedziec w podobnym tonie to jeszcze sie rozpedzasz.
A zrobiles z siebie teraz ... (tu SE kazdy wstawi brakujace slowo).
Czy naprawde nic Ci nie przypomnialo/podpowiedzialo jak napisalem zartem ze "No i jakby nie patrzac - robisz w oralu..."

Ps. Nie zapal sie jak bedziesz usowal lub zmienial wpis w polu "O SOBIE" w swoim profilu.

Choc po tym post scriptum raczej nie powinienes tego zrobic. Z wiadomych powodow
sebastian.jaw

2009-01-21 01:12
Karolina, zakladam Ci swoja prywatna ignorke na wszystkie Twoje posty. Ciezko sie Ciebie czyta. Uwazam ze Twoje paplanie jest durne poniewaz unikasz konfrontacji, sciemniasz zbaczajac z tematow lub rozwlekasz sie tak ze chce mi sie rzygac na calej dlugosci postu wielkosci kartki A4. Ja sam sie na siebie zlosze kiedy moj post ma wiecej niz 5cm wysokosci.
Dyskusja z Toba nie daje mi przyjemnosci, Twoj swiat jest dla mnie wsciekle nudny, Twoje argumenty do mnie nie przemawiaja.
Pisz SE co chcesz. Pisz SE nawet 1000-0. I o mojej schematycznosci. I o tym ze brakuje mi argumentow zeby z Toba polemizowac. Wali mnie to.
Jestem zbyt kolorowa postacia zeby sie masochistycznie taplac we wszystkich odmianach Twojej szarosci.
szedi

2009-01-21 04:27
Ty to dopiero musisz być nieszczęśliwy synku.

a wracając do tematu to prostytucja jest patologią i jest zła.
Badboy

2009-01-21 11:12
jest dużo zła na świecie, ale lepiej to zło cywilizować niż pozostawiać w formie dzikiej
zabardzochwalony

2009-01-21 11:56
Wypedzanie ZLA (zlego ducha) to sprawa egzorcystow ale nie wolno lekcewazyc dzialalnosci moralizatorow.
sebastian.jaw

2009-01-21 12:16
"szedi

Wpisów: 58
Od: 2008-10-02 2009-01-18 20:37
--------------------------------------- -----------------------------------------
mistrz ciętej riposty w przypadku braku argumentów. "

Dobra, (za)cieta odpowiedz. I tyle argumentow ze beda jak nic potrzebowal z trzy dni by to ogarnac...

szedi

2009-01-21 13:36
ilość wpisów i data rozpoczęcia na forum jest dla Ciebie najważniejszym argumentem pozostań przy tym i nie ogarniaj się ,jest z kogo popękać.
zbychu

2009-01-21 19:41
SEBASTAINKU BIEDNIUTKI JA W PROFILKU TEGO OPISIKU NIE ROBILEM ...WIDZE KOMUS KTO MOZE WEJSC OD ZAPLECZA NA MOJE KONTO CALKIEM W BANI SIE P...LO ALE WISI MI TO
JEDNO JEST PEWNE BIEDNY JESTES ALE NIE PRZEJMUJ SIE TACY NA SWIECIE TESZ MUSZA BYC

...a tak swoja droga to widocznie ktos mnie wysoko ceni ze dopisal mi technik medycyny

...ciekawe co by tobie dopisal po przeczytaniu twoich wpisów?
zbychu

2009-01-21 19:44
...a co do golenia? z kad masz pewnosc ze gole sie w lazience? ...glupiutki i zacofany ...nie wie ze ktos madry wynalazl maszynki elektryczne przenosne
sebastian.jaw

2009-01-21 21:25
Jesssssu, wezcie mnie do cienia

szedi...szwedi...cindy...niewazne...
Wiec sluchaj cindy...

Ironia nie byla zawarta w tym ile masz postow i kiedy sie zalogowales na forum, bo to bylo by idiotyczne.
Sarkazm jest w zupelnie innym miejscu. Napewno to odkryjesz.
Nie... pekaj. Dasz rade.
I przestan sie mazac. Chlopaki nie placza.

sebastian.jaw

2009-01-21 21:27
"JA W PROFILKU TEGO OPISIKU NIE ROBILEM ...WIDZE KOMUS KTO MOZE WEJSC OD ZAPLECZA NA MOJE KONTO CALKIEM W BANI SIE P...LO "

Od zaplecza moze wejsc TYLKO admin i moderatorzy. Jakbys nie wiedzial to juz wiesz
Jednak we wszystko uwierze ale nie w to ze ktos z nich wszedl ci kiedys na konto i wpisal cokolwiek.
Sam to zrobiles przy zakladaniu konta. Proste i nie kloc sie.

I...

"z kad masz pewnosc ze gole sie w lazience?"

Zalozylem ze nawet jesli nie golisz sie jak facet, to nie bedziesz o tym krzyczal na forum.
Pomylilem sie. Alez porazka moja...
Bywa.
sebastian.jaw

2009-01-21 21:46
Szkoda ze fajny temat zszedl na psy...

Ale tak to juz jest ze kazdy z czasem nie ma nic wspolnego z poczatkiem. Szkoda, szkoda, szkoda.
karolina68
Warszawa

2009-01-21 22:48
jak rozumiem Seba i tak nie przeczyta, to tak ogolnie,
dyskucja doszla to tego momentu tylko dzieki moderatorowaniu, wczesniejsze proby dyskusji, zazwyczaj konczyly sie znacznie wczesniej. Jest to wiec swoisty sukces moderatorowania.

Gdyby jednak Seba doczytal,
W zadnym wpisie nie odniosles sie ani do tego co moze sie stac z psychika jezeli przekroczy sie bariery, ani do tego czym jest cialo, ani do tego, ze moga pojawic sie uczucia, ani do bezpieczenstwa.
W sumie poza powtarzaniem kto to robi i ze jest to powszechne, i nic w tym zlego, na wiecej sie nie wspiales.

a wstawki o nudnym zyciu itd. to wogole bajka- dorosly facet pisze jak zbuntowany nastolatek, wow .
Badboy

2009-01-21 23:21
z uporem godnym lepszej sprawy starasz się Karolino komplkować rzeczy, które skomplikowane nie są

facet pod względem seksualnym jest skonstruowany prosto, żeby nie powiedzieć prostacko, zjawisko prostytucji mogłoby zniknąć tylko wtedy, gdyby kobiety dawały d...y ot tak na skinięcie ręki, ponieważ się na to nie zanosi, więc zawsze w tę lukę między męską potrzebą, a jej reglamentacją wciśnie się ktoś, kto będzie chciał na tym zarobić
zbychu

2009-01-21 23:31
SEBASTIAN zobacz kiedy konto zalozone a kiedy 1 wpisy sie pojawily A co do wchodzenia od zaplecza? ...to tak sie sklada ze wiem kto moze wchodzic...nawet przez moment pomyslalem ze ktos mi psikusa zrobil ...ale dostalem info ze czasami tak bywa ze mozna wkrecic sie w konto ktore zostalo wczesniej zalozone a nie jest uzywane ...no ale jak ty wiesz lepiej ze to ja wpisalem ...to ok ustalmy wersje dla ciebie ze to ja ...skoro fakty cie nie interesują tylko twój film to niech tak zostanie Co do golenia ...pomyslalem ze sie nie golisz to nie wiesz Wybacz!

iza
Sztokholm

Wpisów: 23426
Od: 2000-09-11
2009-01-21 23:35
zbychu, farciarz z ciebie

no ale skoro juz zaanektowales komus konto to wejdz tu:
http://www.poloniainfo.se/ moje_strony/index.php

i zmien info, maila i co tam chcesz...
  Profil uzytkownika: iza     
zbychu

2009-01-21 23:41
...wlasnie zmienilem
A tak przy okazji dzieki SEBA ze mi lustracyjke zrobiles ...powiem szczerze ze nigdy tam nie zagladalem ...ale dzieki tobie o tym fakcie sie dowiedzialem Dzieki ekspercie od spraw seksualno-prostytucyjno-rozwojowych
iza
Sztokholm

Wpisów: 23426
Od: 2000-09-11
2009-01-21 23:50
a wiek sie zgadza?
  Profil uzytkownika: iza     
zbychu

2009-01-22 00:04
Wiek i płeć się zgadza ...pochodzenie??? oczywiście WROCŁAW
sebastian.jaw

2009-01-22 00:43
No i luz. Jesli przeze mnie skorygowales blednie wyswietlane info to tylko sie cieszyc. Nie?
Mialem Ci nawet zasugerowac ze moze jakies ´dzieki´ ale nie trzeba bylo. I super.
Widzisz, czasami z checi podroczenia sie wychodza calkiem przyzwoite rzeczy.
Kazdy przyzna ze ten "anonsik" w swietle dyskusji i Twojego podejscia do tematu brzmial nieco ko(s)micznie.
I taka mial byc ciekawostka. A wyszedl pozyteczny strzal

Az jestem ciekawy jakiez to skomplikowane haslo bylo, haha.
Jak w komorkach? Cztery zera? A moze 1234 ?
A bardziej serio to...
....teraz powinienes wypelnic kupon toto i po odebraniu wygranej zorganizowac impre dla forumowiczow. Nie zebym sie wpychal. Luz Taka drobna sugestia
Tylko nie skreslaj 4, 8, 15, 16, 23, 42 bo

Ps. Lustracyjke-nielustracyjke. Czesto zagladam do profili jak kogos nie znam. Dzieki Kurtowi Cobainowi zreszta. Kazdy kto zna ta osobe wie dlaczego. Nie zagladajac tam kiedys, dawno temu, zylem w gigantycznym bledzie. Od tamtej pory zawsze zagladam
sebastian.jaw

2009-01-22 00:54
"Co do golenia ...pomyslalem ze sie nie golisz to nie wiesz Wybacz! "

Eh, prorok jaki czy...?

Prawie zgadles. Moj "zarost" jak sie pojawil po raz pierwszy z 20 lat temu to tak mu zostalo do dzisiaj.
Czyli nadal cztery wlosy w szesciu rzedach. Jak dziadek ostatni raz naostrzyl brzytwe gdzies w 1985 tak do dzisiaj hula jak talala hahahahhahaha
karolina68
Warszawa

2009-01-22 01:35
BB,moze w koncu czas ,zeby wyjasnic, skad bierze sie ten slawetny bol glowy??

Zadna baba nie jest masochistka jak jej cos sprawia przyjemmnosc to sobie nie odmawia.

A dostarczenie przyjemnosci jest po dwoch stronach, jak kobita nie goraca to trzeba nad nia popracowac. Do kobiety tak jak do swojego ukochanego samochodu, ktory w zime ma klopoty z zapaleniem. Jak sie rozgrzeje to nie ma problemu.
szedi

2009-01-22 08:02
Jesssssu, wezcie mnie do cienia

szedi...szwedi...cindy...niewazne...
Wiec sluchaj cindy...

Ironia nie byla zawarta w tym ile masz postow i kiedy sie zalogowales na forum, bo to bylo by idiotyczne.
Sarkazm jest w zupelnie innym miejscu. Napewno to odkryjesz.
Nie... pekaj. Dasz rade.
I przestan sie mazac. Chlopaki nie placza.

kierownik prawdy i racji włączył napinke Sebuś bo Ci trądzik pęknie.jak czytam to wielu forumowiczów starasz się obrazić co to ma być forma zemsty za to że w podstawówce srali Ci do tornistra.masz swoje poglądy to je przedstawiaj tylko po ch...j robisz personalne wycieczki są inne formy samorealizacji.Lubisz dziwki bronisz ich Twoja sprawa.Przeczytaj cały wpis, a najlepiej całą dyskusję (tylko ze zrozumieniem) zanim się do kogoś odniesiesz.

Cienki jesteś jak polsilver i uwłacza mi dyskusja z Tobą pustaku.Baw się dobrze Sebuś i uskuteczniaj swoją koniobijke .pewnie Moderator to wykasuje ale co mi tam po to między innymi jest.
sebastian.jaw

2009-01-22 09:34
Mam szczera nadzieje ze nikt tego nie wykasuje bo niby z jakiego powodu?
Forum to forum i kazdy ma prawo do swojego zdania i sposobu jego wyrazenia. Moj jest taki, a Twoj taki.

W podstawowce nie srali mi do tornistra, ale podobno jak bylem maly to mnie inne dzieci patykiem dotykaly bo nie wiedzialy co to jest

W zwiazku z czym dystansu mi nie brakuje. Dzielic sie tez nim nie zamierzam bo to bezcenna zaleta. Zatem niech kazdy bedzie tak powazny jak chce.
A i zadowolenie z zycia mnie nie opuszcza
Okreslenie ´pustak´ tez jest wzglednie nie najgorszym.
Ja zawsze widze szkalnke w polowie pelna...

Mnie wymiana zdan (bo przeciez to nie dyskusja) z Toba nie uwlacza, ba, nawet nie nudzi.
Jest przeciez rozkoszna
Badboy

2009-01-22 10:41
"BB,moze w koncu czas ,zeby wyjasnic, skad bierze sie ten slawetny bol glowy??"

ja nie piszę Karolino o seksie w związkach, bo to osobna historia, tylko o sytuacjach, kiedy facet szuka przypadkowej okazji i nie ma czasu ani ochoty na cały ten taniec godowy, w którym nigdy nie ma pewności co do finału
sebastian.jaw

2009-01-22 10:49
Dobry przyklad.
Dokladnie. Nic dodac, nic ujac.
karolina68
Warszawa

2009-01-22 13:31
no rozgrzewanie to faktycznie kwestia sparowanych zwiazkow, ale zasada, ze w lozku ktos nie jest egoista za to sprawia przyjemnosc sobie jak i drugiej osobie, to jest raczej wlasnie ludzkie podejscie do seksu. od 1948 roku wiadomo ,ze kobiety przezywaja orgazm. W sumie wiec piszac o tych uslugach, jezeli jest to serwis jednostronny, to tez to ma niezbyt duzo wspolnego z seksem. Jest to nadal udostepniona dziura.

ale zeby jak sie to wylgarnie pisze 'spuscic sie' to gumowa lalka wystarczy, i do tego bardziej adekwatna zeby ja traktowac jako przedmiot.

Poza tym tak przygladajac sie wogole spojrzeniu na seks to pomijajac to ,ze zawsze spolecznie akceptowane bylo ,ze to facet ma kurtyzane. To nadal, facet moze sie przechwalac ile ma seksu, ale brak seksu jest Tabu.

Bardzo trudno jest tez facetom powiedziec wprost ze byli slabi w nocy, stad udawane orgazmy itd.

Jest mnostwo wokol seksu takich roznych 'dziwnych 'rzeczy, ze az czasem mozna sie zastanawiac ile w tym fizjologii a ile wymuszonej roli w jakiej musi byc facet. Facet, ktory powiedzmy widzi swoja meskosc poprzez ilosc odbytych stosunkow w tygodniu. Inaczej w swoich wlasnych oczach przestaje byc tym 100%. Odpowiednikiem damskim moglo by byc, ze z kobieta szukajaca zaspokajacego dobrego seksu, w swoich wlasnych oczach moze sie czuc zle.
Ale to juz na kompletnie inny post,o seksie. I narzuconym spolecznie mysleniu.
karolina68
Warszawa

2009-01-22 13:34
poza tym prawdziwy 100% pan poza seksem powinien jeszcze wybudowac dom, zaplodnic kobiete i posadzic drzewo, ciekawe ,ze ze 100% przetwalo tylko to ,ze musi miec on seks.

w sumie,interesujace rozwiazanie
zabardzochwalony

2009-01-22 13:49
Panie slusznie oskarzaja facetow o np ignorowanie lechtaczki ale wymaganie czasochlonnego, nuzacego tanca godowego PRZED to naprawde inna sprawa..
karolina68
Warszawa

2009-01-22 14:31
'tanca godowego PRZED'
ale czy to przypadkiem nie jest w milym towrzystwie wypijana jakas ilosc alkoholu. A moze wy wylewacie alkohol w jakies kwiatki.

ZCHN od kiedy to Panowie twierdza ,ze alkohol jest nuzacy .

zabardzochwalony

2009-01-22 14:51
Nuzaca jest koniecznosc uwodzicielskigo gadania
tonyrebeliant

Wpisów: 368
Od: 2007-08-18
2009-01-23 19:47
A dla mnie (może jestem zbyt staroświecki)-prostytucja i sponsoring to tragedia:kobiet,ale i dzieci,mężów,całych rodzin po prostu.
  Profil uzytkownika: tonyrebeliant     
Forum -> Na każdy temat -> prostytucja, czyli jak to jest
Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy

Przyjmę mężczyznę do pracy w firmie sprzątającej (Stockholm )
Przyjmę pracownika od zaraz (Stockholm)
Firma budowlana poszukuje pracowników (Stockholm/ Albyberg)
Dołącz do Cleanflat – praca extra (Sztokholm i okolice)
Cleanflat-firma sprzatajaca (Sztokholm i okolice)
Dam pracę - z doświadczeniem (Stockholm)
Mechanika/spawacza (Stockholm )
Pracownik ogólnobudowlany - Karlstad (Vålberg)
Więcej

Czego nie należy robić w Szwecji
Agnes na szwedzkiej ziemi
Nowe szwedzkie słowa 2025 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Advents mossa – mech adwentowy.
Härkeberga kaplansgård
Nowe szwedzkie słowa 2024 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Koncert muzyki polskiej w Göteborgu
Smaki życia na obczyźnie
25 lat Chorus Polonicus Gotheborgensis
Smaki życia na obczyźnie

Odwiedza nas 13 gości
oraz 1 użytkowników.

Szwecja. Zmiana trendu. Coraz wiecej Polaków wyjezdza | TVN24 Biznes
Cła Donalda Trumpa . Szwedzki producent zmuszony do zwolnień - PolsatNews.pl
Szwecja. Dane o strzelaninach. Pierwszy miesiąc bez ofiar śmiertelnych od 8 lat - PolsatNews.pl
Szwedzki „wstyd przed lataniem” napędza renesans podróży koleją
Katarzyna Tubylewicz: W Sztokholmie to, gdzie mieszkasz, zaskakująco dużo mówi o tym, kim jesteś

© Copyright 2000-2026 PoloniaInfoNa górę strony