Autor | Karty kredytowe, a internet |
Borrka Hospicjum na Wilsona

Wpisów: 17565 Od: 2003-04-06
| 2004-08-05 13:17 Jakie sa Wasze doswiadczenia z placeniem karta kredytowa poprzez internet ?
Przez telefo place regularnie za bilety LOT-u, ale internetowi nie ufam. |
| |
AnnaN

Wpisów: 2539 Od: 2002-02-06
| 2004-08-05 18:49 Ja tam ufam i place karta od wielu lat. Ale tylko w powaznych firmach.
Pozatym wazne aby nie zostawiac kwitkow w sklepie z numerem karty. No i nie miec zbyt duzo pieniedzy na koncie ktore jest zwiazane z karta. Wiekszosc pieniedzy lepiej miec na innym koncie i przelewac internetem/telefonem w razie potrzeby. Nikt nie moze wziasc wiecej niz jest na koncie ZWIAZANYM z karta. Wazne aby nie miec kredytu o ile sie go nie uzywa. Bo zlodziej moze ten kredyt wykorzystac.
Najwiecej problemow jest (wg policji w szwedzkim programie w radiu) w knajpach i taksowkach. Malym aparatem (miesci sie w dloni) moga skopiowac cala karte. .
Tam place gotowka.
|
| |
maggie Stockholm

Wpisów: 12192 Od: 2001-01-02
| 2004-08-05 19:51 Ja też używam karty na necie, narazie bez problemów. Służbową kartą płacę wszędzie i jeszcze nic złego się nie stało (odpukac). Podróże rezerwuję i płacę przez internet, hotel itp i różne inne rzeczy też.
Za to miałam nieciekawie w Polsce, bo wychałam jakoś tak w ostaniej chwili i nawet nie zdążyłam wyjąc gotówki z bankomatu. W rezultacie czego byłam w PL w niedzielę bez złotówki przy sobie i tylko z kartą. Każdy "napotkany" bankomat w mieście Elblągu odmawiał mi wypłaty gotówki informacją, że "brak środków na koncie" lub "nie ma połączenia z bankiem". Okazuje się, że karta nie funkcjonuje w Polsce w dni świąteczne!
W poniedziałek natomiast nie było problemu z wyjęciem gotówki.
|
| |
kajetan Sztokholm

Wpisów: 16940 Od: 2000-09-01
| 2004-08-06 01:07 Spoko. Ja tyle kupuje na karte przez internet, ze znam numer karty na pamiec. Duzo prosciej jest zaplacic karta niz bawic sie w jakies przelewy na konto. |
| |