| Autor | Nostryfikacja dyplomu |
annabe

Wpisów: 5 Od: 2008-10-11
| 2008-10-12 00:01 Witam
Planujemy z mezem przeniesc sie do Szwecji-moj wujek ma tam swoja firme wiec ja zaczne prace u niego ale moj maz bedzie czegos szukal. W Polsce skonczyl studia informatyczne i chcialby nostryfikowac dyplom-czy ktos z Was to robil i wie jak formalnie to wyglada?
Bede wdzieczna za rady,rowniez inne jesli ktos sie bedzie chcial podzielic )
Aha przeprawdzka jesli ostatecznie dojdzie do skutku bedzie do Goteborga. |
| | |
iza Sztokholm

Wpisów: 23426 Od: 2000-09-11
| 2008-10-12 13:49 Proponuje w wyszukiwarce na forum wpisac "nostryfikacja"
i poczytac co juz bylo pisane na ten temat.
http://www.poloniainfo.se/ forum/szukaj.php?szukaj=nostryfikacja
Bysc moze to ci wystarczy, a jak nie to skontaktuj sie z osobami, ktore to juz wczesniej zrobily (ich dane sa w profilu uzytkownika). |
| | |
annabe

| 2008-10-12 21:21 Dziekuje za podpowiedz, zaraz sprawdze |
| | |
szedi

Wpisów: 3458 Od: 2008-10-02
| 2008-10-13 13:05 Witam chętnie skorzystam z porad w tej sprawie mamy przetłumaczone dokumenty związane z wykształceniem i kwalifikacjami zawodowymi ale nie wiedziałem że można nostryfikować takie dokumenty fajny wpis mieliście z mężem może i my z żoną skorzystamy bo mamy też taki plan tylko że do Stockholmu .pozdrawiam i dołączam się do pytania |
| | |
annabe

| 2008-10-13 13:41 Hej Szedi
Podaje linka na strone Högskoleverket (Swedish National Agency for Higher Education) oni sie wlasnie zajmuja nostryfikacja dyplomow zdobytych w innych panstwach.
http://www.hsv.se/recognit ionofinternationalqualifications/recognit ionofstudyprogrammes/applyingforrecogniti onofstudyprogrammes.4.28afa2dc11bdcdc5574 80002060.html
Jeszcze nie doczytalam tam wszystkiego ale napewno wysyla sie podanie wraz z dyplomem i przebiegiem studiow-my mamy o tyle dobrze, ze dyplomy i suplementy mamy w jezyku angielskim z uczelni, narazie tylko moj mezula bedzie nostryfikowal bo jednak z informatyka nie ma takiego problemu-ja skonczylam ekonomie a podobno te dyplomy ciezko nostryfikowac...narazie tak sie wahamy jechac nie jechac...niby ja prace bym miala ale nie mam pojecia czy z jednej wyplaty da sie normalnie funkcjonowac...teraz jestesmy i IR ale chcemy stad uciekac bo tylko strata czasu siedziec w tym kraju...ale to historia na forum polakow w IR
|
| | |