Autor | iMac i MacBook Pro razem |
AgataN Uppsala

Wpisów: 1377 Od: 2006-01-24
| 2008-09-04 16:28 Ja wiem, ze jest tutaj stosunkowo malo uzytkownikow Apple, ale moze akurat ktos sie zjawi. Staram sie usilnie od kilku godzin podlaczyc iMaca do MacBooka Pro tak zeby moc pracowac na laptopie uzywajac duzego screenu iMaca. W Macoteket mowia "ze sie nie da", ale oni sie malo znaja. Wygooglowalam sobie program (Screen Recycler), zainstalowalam, ale ciagle cos nie dziala, a przynajmniej nie do konca tak jak powinno. I nawet znalazlam odpowiedni program do naprawy (Screen Spanning Doctor) ale pokico nie jest kompatybilny z najnowsza wersja systemu (Leopard).
Uzywal ktos zewnetrznego ekranu podpietego do laptopa?
Dzieki z gory za pomoc! |
| |
karolina68 Warszawa

Wpisów: 13478 Od: 2004-03-02
| 2008-09-04 16:50 iMac does not accept video-in signals, so it can not be done in a pure hardware way. In that sense Macoteket is right. ( po angielsku zeby ominac wszelkie domowe... .
One needs some control software.
Sprawdzilas ponizszy link?
http://dancingmammoth.com/ 2008/05/28/use-your-imac-as-a-display/
|
| |
AgataN Uppsala

| 2008-09-04 17:45 juz sobie poradzilam
udalo sie
teraz tylko musze zainstalowac remote access dla myszki i klawiatury zewnetrznej
pomogl mi facet od tego programu o ktorym pisalam wczesniej
wiedzialam ze musi sie dac, bo byloby to dziwne gdyby nie mozna bylo polaczyc dwoch Macow. Fakt faktem ze za licencje programu musze zaplacic 170 sek, ale sie oplaca, bo moge uzywac duzego monitora a jednoczesnie pracowac na przenosnym komputerze, nie martwiac sie o to, ze wieczorem w domu brakuje mi jakis plikow i nie moge kontynuowac pracy tylko dlatego, ze zapomnialam ich przeniesc pod koniec dnia z jednego komputera na drugi  |
| |
AgataN Uppsala

| 2008-09-04 17:46 poza tym ten link, ktory podalas opisuje dokladnie to samo krok po kroku co ja napisalam w pierwszym poscie
Ale mimo wszystko, dzieki za dobre checi! |
| |