Autor | Pomocy!!! Spyware | ploosk

Wpisów: 61 Od: 2007-01-01
| 2008-01-16 20:32 Mam problem ze spyware i juz nie daje razy. Codziennie kilka razy skanuje komputer i wciaz mam jakies spyware wykryte. Usuwam to, skanuje jeszcze raz i jest w porzadku, jednak np. po 2, 3 godz. skanuje ponownie i znowu to samo i tak codziennie. Nawet jak to usune to to i tak wraca. Mam juz zainstalowanych kilka roznych programow np. Spyware Terminator (ktory prawie zawsze wykrywa mi "affiliate tracking cookie"), Webroot Spy Sweeper ale to nic nie pomaga - codziennie mam to samo. Dodatkowo otwieraja mi sie jakies dziwne okna, np. poker online. Juz nie wiem co mam robic, jak sie tego pozbyc. Czy ktos zna jakis skuteczny sposob albo program, ktory mogly mi pomoc? | | | kajetan Sztokholm

Wpisów: 16940 Od: 2000-09-01
| 2008-01-16 20:44 "affiliate tracking cookie" sie nie przejmuj. To tylko info o tym jakie reklamy widziales na roznych stronach, zebys ich za czesto nie musial ogldac.
A te inne shity... to:
1. Sciagnij i zainstaluj wszystkie updatey do windows
2. Wymien Internet Explorer na Firefox, albo Opera
3. Wymien Outlook na cos innego
4. Zainstaluj jakis softwarowy firewall, np. ZoneAlarm
5. Zainstaluje jakis program antywirusowy i ustaw zeby sie codziennie aktualizowal
A poza tym... nie klikaj na glupie linki w mailach, messengerach, skype, gg, i innych....
itd. | | | blu

Wpisów: 2594 Od: 2006-02-06
| 2008-01-16 21:02 Spybot Search & Destroy może to pomoże?
Ja mam avasta(aktualizuje sie codziennie sam) i jego ochrona w postaci skanera dostępowego bardzo dobrze mnie zabezpiecza a jak wkrada sie cos do systemu to wyje przerazliwie i radzi co należy w takim wypadku zrobic,do tego raz po raz skanuje spybotem i od 5 lat nie miałam problemu z zadnymi spyware,wirusami i innymi paskudztwami,zeby sie tego nie moc pozbyc z systemu.
Na nic nie zamienie tego zestawu,od lat u mnie działa bez zarzutu.
| | | Jav

Wpisów: 195 Od: 2007-05-27
| 2008-01-19 13:38 Ja uzywam Avast! jako antywirus z ochroną rezydentną, Kerio Personal Firewall w trybie "advanced" troche denerwujace ale daje duza kontrole nad procesami zachodzacymi w kompie, Do tego regularne skany Spybot S&D oraz AdAware'm. Przeglądarka jakiej używam to firefox, maile odbieram przez www bo nie zawsze sie da zachowac korespondencje na serwerze po ściągnieciu jej np outlookiem. System to winxp z sp1 bez wiekszosci aktualizacji, jedyne co intstalowalem to takie naprawde konieczne koniecznosci w rodzaju latek na sasser (oj ile ja kląłem jak mi sie system wyłączał zanim sie dowiedzialem co to jest hihi) Poza tym bardzo duzo syfu cwaniaczki wrzucaja ludziom na komp wykorzystujac nasza wrodzona nieostroznosc zauwazcie jak czesto przy jakims artykule masz koment dotyczacy tresci artykulu i np "zobacz to" i jakis link, zadziwiajace jest ilu ludzi na to klika
ufffff to sie rozpisalem | | |
|
|