Autor | Klopoty z Telia. |
pratsam

Wpisów: 2954 Od: 2007-03-01
| 2007-12-08 16:42 Hej,mam pytanko.Nie wiecie czy moge zerwac umowe z Telia bez zadnych dodatkowych oplat?Podpisalem z nimi umowe w marcu b.r. i ciagle mam klopoty z telefonem ktory od nich dostalem (Nokia N 73),byl juz cztery razy w naprawie,ostatnio nie da sie wysylac sms i mila pani w salonie Telii z usmiechem na ustach powiedziala mi ze to pewnie cos z softem tego telefonu ale wymienic mi go nie moze bo za kazdym razem jest naprawiany z innego powodu.Gdyby usterka sie powtarzala to nalezy mi sie nowy tel.Mam juz tego dosc bo ciagle mam tel zastepczy a moj jest wiecznie w naprawie,chcialbym zerwac z nimi umowe ale jednoczesnie zostac przy moim numerze.Co radzicie?Nie mam sily juz do tej sieci.Tak wiec chce oddac tel,zerwac umowe ale jednoczesnie zachowac moj nr. |
| |
iza Sztokholm

Wpisów: 23426 Od: 2000-09-11
| 2007-12-09 12:01 A nie masz w umowie napisane, ze jesli telefon byl w naprawie 4 razy w ciagu okresu gwarancyjnego to masz prawo do wymiany na nowy?
w mojej umowie nie bylo napisane ze te 4 razy musza dotyczyc tej samej usterki, a jak jest w twojej?
czasem warto sie wczytac bo pani tez moze sie mylic... |
| |
Mwolanski Göteborg

Wpisów: 311 Od: 2007-07-11
| 2007-12-09 16:33 Raczej telefon nie moze byc podstawa do zerwania umowy. Umowa jest zazwyczaj na swiadczenie uslug telekomunikacyjnych, a to ze daja Ci jakis telefon na jakis okreslonych zasadach to inna sprawa.
Jezeli mialbys zastrzezenia do dzialania sieci i wykonywania polczen co nie bylo by spowodowane dzialaniem telefonu, moglbys z nimi walczyc o zerwanie umowy. W przeciwnym wypadku razej bedzie to bezzasadne.
|
| |
kajetan Sztokholm

Wpisów: 16940 Od: 2000-09-01
| 2007-12-09 17:08 Nie koniecznie. Jezeli kupil usluge w postaci "telefonu, z ktorego mozna dzwonic przez siec Telii", to jezeli z tego co otrzymal nie da sie korzystac, to powinien moc zwrocic calosc.
Ale nie wiem jak wygladaja konkretne umowy z Telia. |
| |