Odwiedzin 37798816
Dziś 2593
Środa 24 kwietnia 2024

 
 

[sv] Brev till redaktionen

 
 

 
2/2002
 

Angående artikeln ”Vad nytt till havs” i Suecia-Polonia 1/2002, kan jag bara beklaga att författaren har, trots en hel del intressant information, låtit fakta vara outsagd, misslyckats att objektivt framställa alla för honom kända fakta samt ej inhämtat kompletterande information hos källan.

Detta är speciellt tydligt i denna artikel där syftet är att jämföra och utvärdera olika företag. I den ovan nämnda artikeln är föremålen för jämförelse och utvärdering ett antal rederier, däribland två Polska: Unity Line och Polska Zegluga Baltycka S.A. (PZB). Då man läser artikeln är det svårt att inte få intryck av att texten är vinklad och genomgående betonar de negativa fakta gällande företaget PZB. Utvärderingen grundar sig på historiska och gångna fakta. Låt oss gå in på detaljer.

Det är sant att PZB har de senaste åren genomgått en allvarlig kris. Det var en tid av frekventa ordförandebyten. Om man nu tar på sig uppgiften att beskriva ett händelseförlopp som sträcker sig över flera år är det svårt att inte upptäcka att det senaste halvåret inte nämns med ett enda ord. Det är därför värt att upplysa läsarna om att sedan april 2001 har bolagets styrelse inte ändrats något samt att en tydlig växling mot det bättre har skett i företaget.

Försäljningen av terminalen i Swinoujscie och den föga inkomstbringande färjan ”Boomerang” minskade avsevärt företagets skulder. Om bolagets resurser, förmågan att ta sig igenom en kris samt den fullbordade omvandlingen vittnar det faktum att redan i januari 2002 var bolaget helt skuldfritt och fullständigt reformerat. Resultaten är mycket lovande. Under en kort period genomgick företaget betydande omstruktureringar både organisations- och kapitalmässigt. Idag är det ett helt annorlunda, modernt organiserat bolag, vars standardnivåer kan jämföras med andra företag i denna bransch. Om detta vittnar de uppnådda resultaten.

Vid sidan av de imponerande fakta kan nämnas att kocken på färjan ”Silesia” slog konkurrenter från olika delar av världen samt charmerade kungafamiljen och hela diplomatiska kåren med sin kulinariska skicklighet då han tog hem 1:a plats för Polen i en tävling i internationell matlagningskonst i Stockholm. Dessa är era ord, herr Redaktör. De är dock inte med i artikeln.

”Det finns inte mycket nytt att säga…” – så börjar stycket som behandlar trafiken på sträckan Nynäshamn – Gdansk. Det är dock just på denna sträcka som PZB har observerat en stor ökning av trafiken. Bolagets styrelse är medveten om att sträckan har stora möjligheter och ser ovanligt lovande ut. Detta vet tidskriftens redaktion om, vilket framgår av texten om sökandet efter en ny färja. Informationen finns dock på ett annat ställe och i en annan kontext.

Den antagna metoden för en jämförelse av Unity-Line och PZB är misslyckad och skadlig för båda företagen då dessa strävar efter ett samarbete. Vårt förtydligande av innehållet i artikeln grundar sig i vår omtanke för att en sann och korrekt bild ges av vårt och andra företag verksamma på marknaden för trafik på Östersjön. Jag skulle även vilja uttrycka en övertygelse om att tidskriften Suecia-Polonia kommer att fungera som en länk mellan de polska grupperna i Sverige och hemlandet samt som en källa av korrekt information för dessa grupper.

Jan Warchol
Styrelseordförande PZB S.A.


Redaktionen vill förklara att publiceringen av artikeln ”Vad nytt till havs” syftade inte till att skada PZBs S.A. intressen. Vårt syfte var att informera läsarna om läget på färjetrafiken mellan våra länder. Placeringen av PZBs S.A. reklam på samma sida som den nämnda artikeln var bara en tillfällighet som var ett resultat av redaktionens slarv. Härmed vill vi be PZB S.A. om ursäkt för den uppkomna situationen.

Suecia - Polonia Redaktionen
 

Suecia Polonia (2/2002)


 









Firma sprzatajaca - Cleanflat (STOCKHOLM)
Praca - sprzątanie (Spånga)
Spawacz 136/138 Sztokholm (Sztokholm)
Potrzebna pomoc na dzis (ok 4 godz.) (Södertälje)
sprzatanie Bålsta (Bålsta )
Sprzątanie/Grafik/Sztokholm (Sztokholm )
Praca od zaraz! (Malmo)
Sprzatanie Sztokholm (Älvsjö)
Więcej





Ugglegränd o jednej z najkrótszych uliczek w Sztokholmie.
Agnes na szwedzkiej ziemi
Szwecja o smaku lukrecji czyli spotkanie w bibliotece Morenowej.
Agnes na szwedzkiej ziemi
Kristineberg slott – piękny pałacyk z Kungsholmen.
Agnes na szwedzkiej ziemi
Firma Sprzątająca
Polka w Szwecji
Moja historia cz.5
Polka w Szwecji
Przygoda z malowaniem
Polka w Szwecji
Nowe szwedzkie słowa 2023 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji


Odwiedza nas 34 gości
oraz 0 użytkowników.


Rozwod w Szwecji i opieka nad dzieckiem
Szwedzki „wstyd przed lataniem” napędza renesans podróży koleją
Katarzyna Tubylewicz: W Sztokholmie to, gdzie mieszkasz, zaskakująco dużo mówi o tym, kim jesteś
Migracja przemebluje Szwecję. Rosną notowania skrajnej prawicy
Szwedka, która wybrała Szczecin - Zaczęłam odczuwać, że to już nie jest mój kraj
Emigracja dała mi siłę i niezależność myślenia










© Copyright 2000-2024 PoloniaInfoNa górę strony