Autor | Hamerykański Thanksgiving | kanadolka Dziki Zachód
Wpisów: 5374 Od: 2004-06-10
| 2015-11-27 21:43 Leze do gory brzuchem od przezarcia. Generalnie oprocz befsztykow, zeberek i wszelakiej masci BBQ to hamerykanskie papu je obrzydliwe, na tutejsze swieto dziekczynienia przygotowuje sie indora, ktorego nie cierpie, ale za to uwuelbiam ich zurawine z orzechami pekan i takiz pekanowy paj. w ogole pekany kocham. przpiesy nize
Zurawina:
Do mixera wrzucic worek zurawiny i cale pomaranczo, ze skora, zmiksowac albo na papke albo na kawalki jak kto lubi
orzechy pekan rozsypac na blaszcze wylozonej papierem do pieczenia, posypac brazowym cukrem i cynamonem. podpiec.
wylozyc ostudzone orzechy na papke i mozna sie tym zazerac do kazdego rodzaju drobiu. ja to jem lyzka dodatkow miec nie musze.
A tu pecan pie:
PECAN PIE
3 eggs
2/3 cup sugar
Dash salt
1 cup dark corn syrup
1/3 cup butter, melted
1 cup pecan halves
Pastry for single crust pie
In a mixing bowl, beat eggs slightly with a rotary beater or fork.
Add sugar and salt, stir until dissolved.
Stir in dark corn syrup and melted butter, mix well. Stir in the pecan halves.
Pour pecan mixture into a 9-inch pastry lined pie plate.
Cover edge of pie with foil.
Bake in a 350F (ca 175C)oven for 25 minutes.
Remove foil, bake about 25 minutes more or until a knife inserted off-center comes out clean.
Cool on wire rack. Cover, chill to store. Makes 10 servings.
Bon appetit!
Serwuje sie to bita smietana lub lodami waniliowymi. wygladac ma mniej wiecej tak:
http://www.foodnetwork.com /recipes/food-network-kitchens/pecan-pie- recipe.html
mozna zrobic z tego przepisu rowniez, jednak nigdy go nie probowalam wiec nie wiem jaki wyjdzie. | | | miska923
Wpisów: 9 Od: 2015-11-30
| 2015-11-30 15:25 Przejrzałam stronę, do której linka wysłałaś i jest na niej bardzo dużo ciekawych przepisów. Już mam chrapkę na kilka z nich. Aktualnie przyjechałam na święta do Polski, do rodziców i myślę, że mama będzie zachwycona. Pozdrawiam! | | |
|
|