Autor | Uszka :) |
polopiryna1987
Wpisów: 5239 Od: 2013-02-21
| 2014-12-19 21:03 Weszlam na czat z nadzieja, ze jakas Pani napisze mi jak to sie robi Czytalam jakies przepisy, ale nadal 'wiem, ze nic nie wiem' Chcialabym w tym roku zrobic samodzielnie barszcz z uszkami, bo jak pomysle co mnie czeka tutaj na miejscu, to chyba na diete przejde Z góry dziekuje za kazda pomoc |
| |
polopiryna1987
Wpisów: 5239 Od: 2013-02-21
| 2014-12-19 21:05 Dokladnie chodzi mi o to jaka ma byc woda? Zimna, letnia czy goraca- nigdzie o tym nie wspominaja |
| |
maggie Stockholm
Wpisów: 12191 Od: 2001-01-02
| 2014-12-19 23:20 Jak juz sie naumiesz to napisz, przyda sie! |
| |
lidka50
Wpisów: 1664 Od: 2007-03-01
| 2014-12-20 02:04
http://www.przyslijprzepis .pl/przepis/wigilijny-barszcz-czerwony-z- uszkami
|
| |
polopiryna1987
Wpisów: 5239 Od: 2013-02-21
| 2014-12-20 12:06
Tutaj jeszcze znalazlam: http://www.smakizycia.pl/k uchnia/przepisy/uszka-wigilijne/- przepis wedlug Pani Magdy Gessler |
| |
Fibi
Wpisów: 20 Od: 2009-06-22
| 2014-12-20 19:24 Hej ! Ja robie uszka z pieczarek ....scieram smaze na maselku ,osobno podsmazam cebulke , doprawiam sola i pieprzem i dodaje troszeczke bulki tartej....zeby farsz lepiej sie trzymal .Ciasto robie tak jak na pierogi ...uszka wycinam od kieliszka i lacze na palcu konce....wychodza sliczniutke uszka.Zagotowuje wode osolona i do gara.... ...szybciutko 2-4 minutki i juz sa pyszniutkie uszka ...smacznego.... |
| |
polopiryna1987
Wpisów: 5239 Od: 2013-02-21
| 2014-12-20 19:46 Dzieki Jutro ruszam z produkcja na skale domową Od razu pisze, to bedzie debiut- dlatego mysle, ze dupy nie bedzie urywac |
| |
kantyk
Wpisów: 344 Od: 2006-04-13
| 2014-12-22 23:28 Polo no i ?? |
| |
iza Sztokholm
Wpisów: 23425 Od: 2000-09-11
| 2014-12-22 23:35 jutro bedzie leciec do polskiego sklepu
(ja juz polecialam he, he) |
| |
polopiryna1987
Wpisów: 5239 Od: 2013-02-21
| 2014-12-22 23:48 Wlasnie mialam napisac Uszka alla Polo Zrobilam blad techniczny, bo 'walnęlam' wode nie porcjami- jestem zaaaa szybka! Noooo i ciasto wyszlo jak guma hihi, zaczelam dosypywac maki i wygladalo spoko! Problem nr 2 brak walka w domu, wykorzystalam opakowanie po alkoholu ( okrągłe) i jazda Stwierdzilam, ze mam za duzo ciasta wiec polowe wyrzucilam do kosza Ale ogolnie efekt koncowy dla 'sproby' ugotowalam 3 i byly K.O Reszta do zamrażarki! Musialam 'cos' zrobic od siebie, bo inaczej zamiast przytyc bym schudla! Nie lubie tej pieczonej szynki, sill-i i 'Jannsons Svensson'- tak nazywam tą potrawe |
| |
iza Sztokholm
Wpisów: 23425 Od: 2000-09-11
| 2014-12-22 23:56 3 szt? ooo |
| |
polopiryna1987
Wpisów: 5239 Od: 2013-02-21
| 2014-12-22 23:57 Hehe, po 1.5 uszka na osobe - testing |
| |
andy
Wpisów: 645 Od: 2012-01-29
| 2014-12-23 08:23 Pola to musza byc USZY anie uszka jak wystarczy po 1,5 ha ha -)) |
| |
sankas
Wpisów: 551 Od: 2009-08-05
| 2014-12-23 09:08 Oj Polo ale może dupę urwać .
Może się mylę ale wg mnie to powinnaś je ugotować i dopiero zamrozić .
Jak będziesz rozmrażac surowe ciasto to ono się poskleja i d... ale może się uda jakimś cudem
Wkuchni tak już jest że niemożliwe staje się możliwe i wszyscy zachwyceni efektem końcowym |
| |
polopiryna1987
Wpisów: 5239 Od: 2013-02-21
| 2014-12-23 12:09 Andy, gwarantuje Ci, ze to nie USZY Sankas, w razie czego jak sie rozpadna przy gotowaniu zaopatrzylam sie jeszcze w krokiety z miesem- kupne Czekam caly czas jak wyjdzie zakwas na barszcz, jak barszcz sie nie uda, to i uszka niepotrzebne |
| |
kanadolka Dziki Zachód
Wpisów: 5374 Od: 2004-06-10
| 2014-12-24 08:12 polo...do ciasta na uszka dodaje sie troszeczke octu, by ciato bylo miekkie. ocet wstrzymje produkcje lgutenu, przez ciato nie twerdnieje. grzyby-pieczarki-pokroj na grube kawalki. rozgrzej patelnie na maksa. na sucha rozgrzana patelnie wrzuc grzyby i pozwol siem im pocic we wlasnym sosie. wtedy nie traca smaku grzyba. bron boz nie dodawaj tluszczu. grzyby maja sie smazyc na suchej goracej patelni. potem na tej samej patelni usmaz namasle cebule pokrojona w grube paski.zrumien i wszystko razem przepusc prze maszynke do miesa o grubosci 5mm. na samym koncu, juz po zmieleniu dodaj: sol, pieprze i majeranek. powodzenia. jak co to pytaj. |
| |
polopiryna1987
Wpisów: 5239 Od: 2013-02-21
| 2014-12-26 17:37 Info dla zainteresowanych Uszka wyszly gyt, przy gotowaniu nie rozpadly sie Uszka + barszcz |
| |
polopiryna1987
Wpisów: 5239 Od: 2013-02-21
| 2014-12-26 17:41 Kanadolka dzieki za info! Na przyszlosc sie przyda |
| |