Odwiedzin 37780794
Dziś 1117
Piątek 19 kwietnia 2024

 
 

Forum: Kulinaria - Uszka :)

 
 

Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy
AutorUszka :)
polopiryna1987


Wpisów: 5239
Od: 2013-02-21
2014-12-19 21:03
Weszlam na czat z nadzieja, ze jakas Pani napisze mi jak to sie robi Czytalam jakies przepisy, ale nadal 'wiem, ze nic nie wiem' Chcialabym w tym roku zrobic samodzielnie barszcz z uszkami, bo jak pomysle co mnie czeka tutaj na miejscu, to chyba na diete przejde Z góry dziekuje za kazda pomoc
  Profil uzytkownika: polopiryna1987     
polopiryna1987


Wpisów: 5239
Od: 2013-02-21
2014-12-19 21:05
Dokladnie chodzi mi o to jaka ma byc woda? Zimna, letnia czy goraca- nigdzie o tym nie wspominaja
  Profil uzytkownika: polopiryna1987     
maggie
Stockholm


Wpisów: 12191
Od: 2001-01-02
2014-12-19 23:20
Jak juz sie naumiesz to napisz, przyda sie!
  Profil uzytkownika: maggie     
lidka50


Wpisów: 1664
Od: 2007-03-01
2014-12-20 02:04

http://www.przyslijprzepis .pl/przepis/wigilijny-barszcz-czerwony-z- uszkami

  Profil uzytkownika: lidka50     
polopiryna1987


Wpisów: 5239
Od: 2013-02-21
2014-12-20 12:06


Tutaj jeszcze znalazlam: http://www.smakizycia.pl/k uchnia/przepisy/uszka-wigilijne/- przepis wedlug Pani Magdy Gessler
  Profil uzytkownika: polopiryna1987     
Fibi


Wpisów: 20
Od: 2009-06-22
2014-12-20 19:24
Hej ! Ja robie uszka z pieczarek ....scieram smaze na maselku ,osobno podsmazam cebulke , doprawiam sola i pieprzem i dodaje troszeczke bulki tartej....zeby farsz lepiej sie trzymal .Ciasto robie tak jak na pierogi ...uszka wycinam od kieliszka i lacze na palcu konce....wychodza sliczniutke uszka.Zagotowuje wode osolona i do gara.... ...szybciutko 2-4 minutki i juz sa pyszniutkie uszka ...smacznego....
  Profil uzytkownika: Fibi     
polopiryna1987


Wpisów: 5239
Od: 2013-02-21
2014-12-20 19:46
Dzieki Jutro ruszam z produkcja na skale domową Od razu pisze, to bedzie debiut- dlatego mysle, ze dupy nie bedzie urywac
  Profil uzytkownika: polopiryna1987     
kantyk


Wpisów: 344
Od: 2006-04-13
2014-12-22 23:28
Polo no i ??
  Profil uzytkownika: kantyk     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23425
Od: 2000-09-11
2014-12-22 23:35
jutro bedzie leciec do polskiego sklepu

(ja juz polecialam he, he)
  Profil uzytkownika: iza     
polopiryna1987


Wpisów: 5239
Od: 2013-02-21
2014-12-22 23:48
Wlasnie mialam napisac Uszka alla Polo Zrobilam blad techniczny, bo 'walnęlam' wode nie porcjami- jestem zaaaa szybka! Noooo i ciasto wyszlo jak guma hihi, zaczelam dosypywac maki i wygladalo spoko! Problem nr 2 brak walka w domu, wykorzystalam opakowanie po alkoholu ( okrągłe) i jazda Stwierdzilam, ze mam za duzo ciasta wiec polowe wyrzucilam do kosza Ale ogolnie efekt koncowy dla 'sproby' ugotowalam 3 i byly K.O Reszta do zamrażarki! Musialam 'cos' zrobic od siebie, bo inaczej zamiast przytyc bym schudla! Nie lubie tej pieczonej szynki, sill-i i 'Jannsons Svensson'- tak nazywam tą potrawe
  Profil uzytkownika: polopiryna1987     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23425
Od: 2000-09-11
2014-12-22 23:56
3 szt? ooo
  Profil uzytkownika: iza     
polopiryna1987


Wpisów: 5239
Od: 2013-02-21
2014-12-22 23:57
Hehe, po 1.5 uszka na osobe - testing
  Profil uzytkownika: polopiryna1987     
andy


Wpisów: 645
Od: 2012-01-29
2014-12-23 08:23
Pola to musza byc USZY anie uszka jak wystarczy po 1,5 ha ha -))
  Profil uzytkownika: andy     
sankas


Wpisów: 551
Od: 2009-08-05
2014-12-23 09:08
Oj Polo ale może dupę urwać .
Może się mylę ale wg mnie to powinnaś je ugotować i dopiero zamrozić .
Jak będziesz rozmrażac surowe ciasto to ono się poskleja i d... ale może się uda jakimś cudem
Wkuchni tak już jest że niemożliwe staje się możliwe i wszyscy zachwyceni efektem końcowym
  Profil uzytkownika: sankas     
polopiryna1987


Wpisów: 5239
Od: 2013-02-21
2014-12-23 12:09
Andy, gwarantuje Ci, ze to nie USZY Sankas, w razie czego jak sie rozpadna przy gotowaniu zaopatrzylam sie jeszcze w krokiety z miesem- kupne Czekam caly czas jak wyjdzie zakwas na barszcz, jak barszcz sie nie uda, to i uszka niepotrzebne
  Profil uzytkownika: polopiryna1987     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 5374
Od: 2004-06-10
2014-12-24 08:12
polo...do ciasta na uszka dodaje sie troszeczke octu, by ciato bylo miekkie. ocet wstrzymje produkcje lgutenu, przez ciato nie twerdnieje. grzyby-pieczarki-pokroj na grube kawalki. rozgrzej patelnie na maksa. na sucha rozgrzana patelnie wrzuc grzyby i pozwol siem im pocic we wlasnym sosie. wtedy nie traca smaku grzyba. bron boz nie dodawaj tluszczu. grzyby maja sie smazyc na suchej goracej patelni. potem na tej samej patelni usmaz namasle cebule pokrojona w grube paski.zrumien i wszystko razem przepusc prze maszynke do miesa o grubosci 5mm. na samym koncu, juz po zmieleniu dodaj: sol, pieprze i majeranek. powodzenia. jak co to pytaj.
  Profil uzytkownika: kanadolka     
polopiryna1987


Wpisów: 5239
Od: 2013-02-21
2014-12-26 17:37
Info dla zainteresowanych Uszka wyszly gyt, przy gotowaniu nie rozpadly sie Uszka + barszcz
  Profil uzytkownika: polopiryna1987     
polopiryna1987


Wpisów: 5239
Od: 2013-02-21
2014-12-26 17:41
Kanadolka dzieki za info! Na przyszlosc sie przyda
  Profil uzytkownika: polopiryna1987     
Forum -> Kulinaria -> Uszka :)
Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy









Brukarstwo (Täby)
Praca dla ogólno budowlańca (Skåne)
BLACHARZ, LAKIERNIK (SKOGAS)
mechanik samochodowy (SKOGAS)
Firma sprzątająca (Helsingborg)
Firma sprzątająca (Malmö,Lund, Ystad, Sjöbo i okolice)
Brukarzy, Pracy ziemne (UPPSALA)
Firma sprzatajaca (Åkersberga)
Więcej





Szwecja o smaku lukrecji czyli spotkanie w bibliotece Morenowej.
Agnes na szwedzkiej ziemi
Kristineberg slott – piękny pałacyk z Kungsholmen.
Agnes na szwedzkiej ziemi
Firma Sprzątająca
Polka w Szwecji
Muzeum tramwajów w Malmköping.
Agnes na szwedzkiej ziemi
Moja historia cz.5
Polka w Szwecji
Przygoda z malowaniem
Polka w Szwecji
Nowe szwedzkie słowa 2023 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji


Odwiedza nas 17 gości
oraz 0 użytkowników.


Szwedzki „wstyd przed lataniem” napędza renesans podróży koleją
Katarzyna Tubylewicz: W Sztokholmie to, gdzie mieszkasz, zaskakująco dużo mówi o tym, kim jesteś
Migracja przemebluje Szwecję. Rosną notowania skrajnej prawicy
Szwedka, która wybrała Szczecin - Zaczęłam odczuwać, że to już nie jest mój kraj
Emigracja dała mi siłę i niezależność myślenia










© Copyright 2000-2024 PoloniaInfoNa górę strony