Autor | Szybki przepis na coś smacznego |
czarna_gda
Wpisów: 19 Od: 2012-09-20
| 2012-09-27 15:35 Żeby ożywić ten kącik kulinarny ( choć nie jestem asem w kuchni ) podam Wam przepis na niedrogą, a sytą i smaczną sałatkę.
Składniki:
mała puszka kukurydzy
por
szynka konserwowa/gotowana
makaron tortellini
pieprz
majonez
I jazda z koksem: gotować w osolonej wodzie makaron tortellini,
por wyparzyć wrzątkiem i pokroić cieniutko,w cieńkie paseczki pokroić szynkę i zmieszać ją z kukurydzą i porem. Ugotowany makaron oczywiście odcedzić,dorzucic do całej reszty, dodać pieprzu do smaku i 3 łyżki majonezu.
Proste,smaczne i w 25min max gotowe.
Przechowywać w lodówce oczywiście.
|
| |
Lulu Confaboulu Sarkazm i szydera
Wpisów: 6700 Od: 2009-03-30
| 2012-09-27 20:09 Alez prosze:
TURBOSLOWIANSKIE KREGI Z KARTOFLA
Składniki;
-trzy kartofle spore
-olej roślinny
-przyprawa do ziemniaków Knorr
Dziś z rana będzie przepis na danie wegetariańskie, bo przecież pedały też muszą coś żryć.
Kierwa, jest kryzys, na chuj cię stać, będziesz kartofle wpierdalał. Ale da się to zrobić z klasą oraz szansą na ruchanie.
Bierzesz tę pyrę pierdoloną i obmywasz. Skórkę zostawiasz, co będziesz zapierdalał jak baba obieraczką. Prawdziwy aryjczyk je kartofle ze skórką. Tniesz skurwieli na plasterki 5-7mm grubości. Frytkownicę (deep fryer) napełniasz olejem i nastawiasz na minimalną temperaturę smażenia. Jak nie masz frytkownicy to se kurwa kup.
Jak się olej nagrzeje, każ jakiemuś tępemu dziecku (cudzemu) zanurzyć w nim palec. Jak będzie darło ryj i skóra zejdzie to oznacza, że można smażyć. Gdy przestaniesz się śmiać do rozpuku z nieszczęścia tępego dziecka i wstaniesz z podłogi ocierając łzy wrzucasz kartofle do oleju. Po ok 8 minutach sprawdzasz czy zarumienimne i chrupiące. Jak za długo będziesz smażył zrobią się czarne. Tfu! Czarne = gorzkie.
Wyciągasz talarki i posypujesz przyprawą do ziemniaków Knorr. Żadne Winiary kurwa, Knorr ma być. A to dlatego, że Knorr jest marką firmy Unilever, która też posiada między innymi Axe. Z TV wynika, że jak się spsiukniesz Axe to będziesz ruchał anioły. Wybór więc oczywisty. Wychodzimy z założenia że globalną koncepcją Unilevera jest to aby klienci firmy ruchali anioły.
Kartofle na talerz (ze skórką kurwa), dekorujesz na bogato keczupem i pieprzem cayenne.
WPIERDALASZ.
|
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-27 21:20 A mi sie ten spodobal
B.L.T. – Bardzo Lubieżna Tortilla
Skład;
-Tortilla z Kerfura pszenna lub z qqrydzy
-Majonez. Nie byle jaki. Kielecki kurwa
-Pomidor
-Boczek wędzony w plastry cięty
-sałata lodowa
Kochani, przepis do zrobienia w 10 minut. Ale raczej nie poruchasz, bo się nażresz. Mało kto w naszym pięknym katolickim kraju wie, że BLT to jedna z nielicznych rzeczy, którą wymyślili amerykanie warta jakiejkolwiek uwagi prawdziwego Słowianina.
B- Bacon
L – Lettuce
T- Tomato
Kurwa. Bierzesz boczek krojony w plastry (grubość kwestia gustu) i smażysz aż będzie chrupiący. Tomaty tniesz na plastry lub ćwiary, jak Frania woli. Sałatę lodwą rwiesz na kawałki wielkości dłoni.
Bierzesz tego placka jebanego i wrzucasz na 15 sekund do mikrofali. Mikrofalę dajesz ma maxa, nie oszczędzaj mocy na szamę. Bierzesz tę tortillę ciepłą( zimna popęka i chuj przyszpanujesz), szybko nakurwiasz dwie porcje sałaty, boczek po dwa plastry, pomidora ile chcesz i ważne!!!!….W CHUJ majonezu Kieleckiego. Jak dasz mało to spierdalaj i idź, być frajerem gdzie indziej. Tfu!. Niczym już nie doprawiaj, żadnej oliwy, soli, pieprzu niczego więcej nie trzeba. Sraj na te pedalskie poradniki w necie!
Jak już dasz w chuj majonezu KILELECKIEGO (minimum 2 duże łychy kurwa) zawijasz tę przenną dziwkę tak, aby się raczyła nie rozjebać. WPIERDALASZ póki boczek ciepły. Kurwa jakie to dobre… Popijasz krwawą merry lub Cuba Libre na Baccardim. |
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-27 21:21 dodam, ze przepis nie moj, tylko pewnego bloggera |
| |
lidka50
Wpisów: 1664 Od: 2007-03-01
| 2012-09-27 22:11 O zesz kurna chata!!!
moj robi cos podobnego,tylko ze uzywa sam boczek,reszta lezy nadal w lodowce. |
| |
violina Gbg
Wpisów: 2004 Od: 2007-03-01
| 2012-09-27 22:23 ze smiechu sie poplakalam.
Nie ma to, jak kucharzem jest chlop |
| |
kanadolka Dziki Zachód
Wpisów: 5374 Od: 2004-06-10
| 2012-09-28 08:43 drogie forumowiczki siejecie wroga hamerykanskiemu panstwu propagande. BLT to wymysl anglikow - to po pierwsze
http://en.wikipedia.org/wi ki/BLT
po drugie - żadna tortilla tylko buła ma byc
po trzecie - nie sałata lodowa tylko romaine lettuce
http://en.wikipedia.org/wi ki/Romaine_lettuce
lub zwykla polska salata.
w dodatku ten pedal klamie co to napisal o BLT...najlepsza potrawa jak wymyslili jankesi sa zeberka i steki. najlepsze zeberka ma Ruby Tuesday
http://www.rubytuesday.com /menu/dinner/
a tera ide spac. |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-28 09:08 idź idź, bo nikogo nie interesuje jakieś pochodzenia czy wyjaśnienia z wiki, tu tylko chodziło o styl w jakim przepis jest napisany, na ale może w Amerykanie macie inne poczucie humoru |
| |
kanadolka Dziki Zachód
Wpisów: 5374 Od: 2004-06-10
| 2012-09-28 09:36 kamien, zamknij sie i przestac mi sie czepiac, idz chalturzyc swoje nieudane paczki i zdechle makowce. mam serdecznie dosc twoich tepych zaczepek. nie dla ciebie pisze. ja na towje wypociny nie reaguje. ile mozna, lecz swoje kompleksy nieudanego piekarza gdzie indziej. |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-28 10:07 To reagujesz czy nie?? |
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-28 10:08 cicho mi tu |
| |
babajedna Warszawa
Wpisów: 1086 Od: 2011-01-12
| 2012-09-28 10:29 no co Ty Suss, ciekawie zaczęło się robić...nareszcie |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-28 10:33 no taka pojazdke dostałem ze chyba "szczelbe" kupię.... Nie każdemu dane jest udzielać wywiadów do prasy i tv na temat smazenia kotleta... |
| |
iza Sztokholm
Wpisów: 23425 Od: 2000-09-11
| 2012-09-28 10:58 suss BLT -rewelacja!!!!!!!!! |
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-28 10:58 Kamien zeby wypowiadac sie o smazonym kotlecie w TV to trzeba miec odpowiednia aparycje, patrz Grycanki, M. Gessler itp |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-28 11:04 ;( to ja ledwo polowe tego mam |
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-28 11:12 Kiedys (100 lat temu ) pracowalam w hotelu i tam szef kuchni byl chudziutki jak szczypior. Jakos nie pasowal mi tam Nawet doszlo do tego, ze wmowilam sobie, ze gotuje niesmacznie krejzolka! |
| |
spagetti Sto(L)ica
Wpisów: 2227 Od: 2007-11-09
| 2012-09-28 11:45 Tortille fajnie i szybko sie robi. Ja robie z kurczakiem wczesniej podsmazanym w kostke. Reszta to sos i warzywa 4 duze sztuki i styka na dlugo |
| |
KasiaTom
Wpisów: 1227 Od: 2010-09-23
| 2012-09-28 14:01 "Cos smacznego" dla mnie w tym tygodniu to awokado, przekrojone na pol i wypelnione salatka krewetkowa.
To moj codzienny zestaw obiadowy w tym tygodniu.
Polecam! |
| |
czarna_gda
Wpisów: 19 Od: 2012-09-20
| 2012-09-28 15:17 a ja dzis zebrałam troche grzybków i się smażą z przyprawami, do tego bedzie sosik, makaron i schaboszczak i tyle, bo pomyslu na dzis mi zbrakło...moze jutro połwie jakiegoś szczupaka na pożegnanie... |
| |
LARA333 Sthlm
Wpisów: 1878 Od: 2007-06-12
| 2012-09-28 15:44 Bylo apetycznie dopoki Lulu sie nie odezwala...
Skad wiesz ze prawdziwy aryjczyk je ziemniaki ze skorka???
Dziwne ze zaden z Modero nie reaguje na twoje pustoslowie ...
Forum upada przez bylejakosc...ech byle by napisac nawet totalny szajs.
Widac i tak sie mozna realizowac
A pierwszy przepis smakowity |
| |
anna_kowal stockholm
Wpisów: 55 Od: 2011-04-16
| 2012-09-28 16:22 bo pewnie jaka kucharka to i taki przepis...
|
| |
kamka1238
Wpisów: 9115 Od: 2007-11-19
| 2012-09-28 21:02 Wpis wykasowany przez Administratora. Łamanie regulaminu serwisu. |
| |
kamka1238
Wpisów: 9115 Od: 2007-11-19
| 2012-09-28 21:08 Wpis wykasowany przez Administratora. Łamanie regulaminu serwisu. |
| |
maly_ufo District 9
Wpisów: 4061 Od: 2007-10-18
| 2012-09-28 21:10 kamka1238, może szybki i smaczny, ale składników 100000 |
| |
Lulu Confaboulu Sarkazm i szydera
Wpisów: 6700 Od: 2009-03-30
| 2012-09-28 21:20 A to dla tych z kijem w dupie
Zupa Lans jak chuj
Skład;
dwa uda kury zdechłej
włoszczyzna
makaron sojowy
fasolka japońska
1 l soku pomarańczowego
Sos ostrygowy
Świerza papryczki piri piri ze trzy minimum do chuja
kostka rosołowa warzywna
krewetki koktajlowe
jajko
paluszki krabowe
marchew świerza
Kierwa, tera będzie dymańsko. Jebania się trochę jest z tym Tajskim przepisem, ale możesz udawać światowego, drogi czytelniku spod Siedlec.
Bierzesz gara dużego w pizdu i lejesz wody ze trzy litry. Wrzucasz tego buliona jebanego, umytą włoszczyznę w całości i udka zdechłej kury.
Gotujesz parę godzin na wolnym ogniu ściągając łyżką tę piankę jebaną co parę chwil.
Innymi słowy robisz rosół. Tylko kurwa nie bądź jełopem i nie gotuj jak pojebany na dużym ogniu, bo będzie mętny i efekt końcowy pójdzie się gzić.
Rozmrażasz krewetki, obmywasz tętaką japońską zielonąfasolkę co wygląda jak płaski groszek. Jak nie kupisz, to ostaj tęfasolkęjebaną, i tak na chuj komu potrzebna,
cociaż ładnie sięprezentuje i uzupełnia bukiet smaków żeby był bardziej zajebisty. Ale jak ci sięnie chce dymać do kuchni świata, to spoko.
Ja masz ten rosół pierdolony zrobiony, wypierdalasz mięcho i warzywa.
Teraz kurwa zaczynają się jaja. Jak wygotujesz z litra wody, masz 2 litry rosołu. Dolewasz litra soku pomarańczowego. Najlepiej jak sam wyciśniesz z miąszem,
ale dobrej jakości z kartonu może być. Tylko kurwa napoju z KKerfura czy innej Żaby nie wlewaj, HHortexa sok 100% to minimum.
Zamieszaj i niech lekko zacznie się gotować. Dodajesz łyżkęsosu ostrygowego, jak nie masz może być sojowy.
Zamieszaj. Wrzucasz tera krewetki, fasolkę pojebaną. Zostawiasz na gazie na 3 minuty. Pierdolnij se browara. Jak sie pierdolłeś, bierzesz widelca i mięcho z kury ściągasz
wzdłóż włókien, żeby takie męsne frędzle powstały. Wrzucasz frędzle do gara.
Teraz kluczowa sprawa. Bierzez świerze Piri-piri (3 minimum), tniesz w kawałki grubości 3-4 mm i wrzucasz. Żadnego wyrzucania pestek, w pestkach jest
najwięcej kaispcyny i dzięki temu będzie ostre. A przepis z Tajlandii, więc ryja ma wykręcać. Wrzucasz papryczki.Tniesz ze trzy, cztery paluszki
krabowe surimi czy chuj wie jak ich tam zwać tniesz na 1cm plastry i wrzucasz.
Otwierasz 100 ml Lubelskiej Cytrynówki. Wypijasz duszkiem.
Teraz wrzucasz makaron sojowy. Nie ryżowy, żeby ci się nie pojebało przypadkiem.
Jak makaron zrobi się preźroczysty i fajny do żarcia, zdejmujesz gara z ognia.
Bierzesz jakjo, oddzielasz żółtko i wypierdalasz do kibla. Białko bierzesz i wpierdalasz do gara. Nie mieszasz, tylko zostawiasz na 3 minuty.
Teraz lekko mieszasz.
Podajesz w miseczkach nie w talerzu jak ruskie rosół.
WPIERDALASZ i się lansujesz przed swojąlaską/chłopakiem nie wnikam w wasze padelskie preferencje. Styknie dla 5 osób.
|
| |
kamka1238
Wpisów: 9115 Od: 2007-11-19
| 2012-09-28 21:27 Wpis wykasowany przez Administratora. Łamanie regulaminu serwisu. |
| |
kamka1238
Wpisów: 9115 Od: 2007-11-19
| 2012-09-28 21:47 Wpis wykasowany przez Administratora. Łamanie regulaminu serwisu. |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-28 21:52 ja sie biore jutro za tajskie....
podejrzewam ze musi byc zajebiste
skladniki same mowia za siebie
"Otwierasz 100 ml Lubelskiej Cytrynówki. Wypijasz duszkiem."
i tu pytanie ... lulu czy mozna to czyms zastapic?? i zmienic proporcje?? |
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-28 22:05 Kamien, w lubelskiej nie da sie zmienic proporcji gdybym miala to sama pociagnelabym duszkiem |
| |
kamka1238
Wpisów: 9115 Od: 2007-11-19
| 2012-09-28 22:06 Wpis wykasowany przez Administratora. Łamanie regulaminu serwisu. |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-28 22:11 to chyba kluczowy skladnik wiec ciezko zmieniac... z systemu nie chce bo tam jest to na wymioty
krajowe wole... ale nic cytrynowego nie mam...
rude i czyste... i co teraz... bedzie tajskie jutro czy nie |
| |
Lulu Confaboulu Sarkazm i szydera
Wpisów: 6700 Od: 2009-03-30
| 2012-09-28 22:11 Cytrynowke mozna zastapic grejpfrutowka. Byle nie zoladkowa mietowa, bo to wtedy juz nie bedzie tajska zupa tylko jakas czelabinska. No i, kamien, nie poruchasz |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-28 22:12 tej no... kostke korr'a dzis do obiadu dodalem... to jak?? |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-28 22:13 nie jakies Qrwa tam 's'winiary.... |
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-28 22:18 a ja cytrynoweczki napilabym sie... |
| |
maly_ufo District 9
Wpisów: 4061 Od: 2007-10-18
| 2012-09-28 22:30 Suss, możesz sobie sama zrobić "cytrynówkę"....może nie będzie lubelska, ale dobra kiedyś podawałem przepis, tylko trzeba czekać około 2 tyg.
Jak masz ochotę to poszukaj tu http://www.poloniainfo.se/ forum/temat.php?temat=28640 tam chyba electra podawała przepis na nalewkę z pomarańczy a ja podpowiedziałem o cytrynówce |
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-29 07:45 Dzieki Ufie Tylko czy ja wytrzymam te 2 tyg |
| |
maly_ufo District 9
Wpisów: 4061 Od: 2007-10-18
| 2012-09-29 09:11 Ależ niezamaco jeżeli zrobisz dziś to za dwa tygodnie się napijesz, ale jeżeli nie zrobisz bo to długo trzeba czekać to może się napijesz za kilka miesięcy |
| |
babajedna Warszawa
Wpisów: 1086 Od: 2011-01-12
| 2012-09-29 09:19 ...na dłużej starczy i trening silnej woli będzie...same korzyści |
| |
Aga
Wpisów: 43 Od: 2012-08-04
| 2012-09-29 12:41 Ale ta wasza Lulu jest chamowata,
a wy wszyscy udajecie ze jej przepisy takie zabawne?
A co nato moderator/moderatorka, takie to wesole,
te wszystkie przeklenstwa, i piekne slowa w jej przepisach, ja tez kle jag potrzeba, ale juz to przechodzi granice normalnego czlowieka...... |
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-29 12:59
|
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-29 13:45 przeciez to jest ctrl+c ctrl+v
co wy sie tak spinacie, nie rozumiecie przeslania?? |
| |
Lulu Confaboulu Sarkazm i szydera
Wpisów: 6700 Od: 2009-03-30
| 2012-09-29 14:11 Oj rzeczywiscie, nie ma tam ani sloweczka o bidraku i pszeczkolu
No chamstwo!!! |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-29 14:13 Drobnomieszczanstwo i pospolstwo jeszcze |
| |
EnWrotka Stockholm
Wpisów: 5123 Od: 2011-05-25
| 2012-09-29 14:17 Tak tak Kamień , to jest drobno_mieszaństwo a przesłanie ma głębszą mysl.
Tak jak Bogus Linda w filmie "Psy" miauu przesłanie i
rozmawia przez telefon ze swoją kotką ,żeby jej powiedzieć , że niechce z nią gadac.
przesyłam link do sceny http://www.youtube.com/wat ch?v=T8XvKJhtoZc
|
| |
Technical Emotion
Wpisów: 1195 Od: 2011-03-20
| 2012-09-29 14:46 Aga nie rob jaj.
To ma smakpwac a nie brzmieć.
Chyba ze chcesz przepis na miodek
|
| |
wandaelzbieta
Wpisów: 3758 Od: 2010-01-08
| 2012-09-29 16:04 Lulu klnie z wdziekiem, ale to juz jest "wyzsza szkola jazdy" |
| |
Aga
Wpisów: 43 Od: 2012-08-04
| 2012-09-29 16:37 Aha, to juz wiem , ze te chuje i kurwy
to jest wdziek, zawsze sie mozna czegos nauczyc.....
To juz sie nie wychylam tylko czytam.... |
| |
kamka1238
Wpisów: 9115 Od: 2007-11-19
| 2012-09-29 16:55 Wpis wykasowany przez Administratora. Łamanie regulaminu serwisu. |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-29 17:05 ale wy jestescie pop....
dama z polski przyjechala szwedom kible myc a zwykla kurwa niesmak powoduje |
| |
Aga
Wpisów: 43 Od: 2012-08-04
| 2012-09-29 17:07 Kamka 1238
Ja wszystko rozumiem , i nie jestem zadna
moralistka, tylko tak jak piszesz czasem nerwy
poniosa....
Czesto zagladam na to forum, ale nie
zawsze mam chec cos napisac, bo stwierdzilam
ze jag ktos zada pytanie madre czy glupie - to
tak zostanie zlosliwie wydrwiony, ze az ciary biora...
Zaraz napewno "elita" rzuci sie na mnie .....
Pozdrawiam |
| |
Aga
Wpisów: 43 Od: 2012-08-04
| 2012-09-29 17:09 Kamien,
Dama juz siedzi w Szwecji ponad 30 lat i
kible myje sobie sama, i kurwy tez uzywa tylko nie
zawsze i wszedzie.... |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-29 17:13 i nie zebym cos mial do sprzataczek zeby nie bylo, tylko nie rozumiem skad to oburzenie
a co de elity, bo ten watek tez byl poruszany, kto te elite tworzy, moze nam pomozesz??
zapraszam
http://www.poloniainfo.se/ forum/temat.php?temat=41199 |
| |
Aga
Wpisów: 43 Od: 2012-08-04
| 2012-09-29 17:24 Kamien,
A tak normalnie, po prostu mnie ponioslo!!!
Nigdy cie nie ponioslo???
Wiem o tym watku i o elicie tez czytalam,
napisalam co ja sadze, chyba på to jest forum...
|
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-29 17:28 pewnie ze mozna, po to jest forum,
ps.
czy ja za 30 lat tez zapomnie jak sie pisze po polsku nawet dwu literowe slowa?? |
| |
Franek Smigło
Wpisów: 140 Od: 2012-07-19
| 2012-09-29 17:28 spaghetti z wedzonym lososiem
paczka makaronu spaghetti,sloik suszonych pomidorow, peczek cebulki zielonej (dymki) 1 kostka rosolowa drobiowa,flacha wina bialego 0,7 l(wytrawne,polslodkie) 150-200 gram wedzonego lososia, 0,350 ml smietanki 30% sol,pieprz bialy
wino,kostka,pokrojone pomidory(bez zalewy),dymka pokrojona ,sol pieprz do gara,jak wino jest kwasnie dodac troszke cukru,gotowac na malym ogniu ok 40 min jak sie zredukuje do polowy ,a pomidory zmiekna,na koniec wrzucic posiekanego lososia ze smietanka i zagotowac chwilke,wymieszac z ugotowanym makaronem i gotowe. |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-29 17:30 potrawa swietna tylko ze wina daje sie 2 butelki z czego 1,5 jest dla kucharza.... |
| |
Franek Smigło
Wpisów: 140 Od: 2012-07-19
| 2012-09-29 17:35 no ba.....wiadomo.. |
| |
Aga
Wpisów: 43 Od: 2012-08-04
| 2012-09-29 17:38 Kamien,
Widze ze jak sie uczepisz...to nie odpuscisz !!!
Nie myslalam ze taki zlosliwiec z ciebie.. tylko ze zle nacisnelam na klawiature.... co jeszcze na mnie wymyslisz..za duzo kropek ?
Lepiej czytaj przepisy kulinarne taki byl temat.
|
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-29 17:42 nie bierz tego personalnie, mi sie nudzi tylko.....
ide chyba pokombinowac jakas dobra kolacje....
|
| |
kanadolka Dziki Zachód
Wpisów: 5374 Od: 2004-06-10
| 2012-09-29 18:37 Aga...lulu jest fajna, serio, ...a kamien...ja go olewam, oprocz przyczepiania idiotycznych latek malo ma do przekazania. strata czasu. nie zrazaj sie, jest tutaj wielu fajnych forumowiczow z ktorymi milo popisac.
a propos szybkiego przepisu:
wymieszac dwa jaja z bekonem i do mikrowaty...w ten sposob mamy sniadanie |
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-29 18:38 wstalas dzis lewa noga Aga????
|
| |
kanadolka Dziki Zachód
Wpisów: 5374 Od: 2004-06-10
| 2012-09-29 18:41 suss....kazdemu sie to zdaza...wstaje i tylko mysli komu by tu przywalic. lajf yz brutal |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-29 18:41 oprocz tych fajnych forumowiczow sa tez przybledy z za oceanu ktorzy tylko szukaja mozliwoscia pochwalenia sie nowym tabletem, meksykanska sluzaca do rozpakowywania zmywarki, a i zdazala sie nawet ze jak syn w tajemnicy slub wziol coby matka mu tego dnia nie zjeb.... wlasnymi pomyslami bierze to za powod do dumy, czego szwedzka biedna emigracja gratuluje...
ten wpis dedykuje tymczasowo zbanowanemu koledze |
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-29 18:43 zbanowanemu koledze? komu?
|
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-29 18:48 a tak mi sie na zakonczenie napisalo... domyslisz sie o co chodzi...
a co do osoby o ktorej pisalem to jest tylko fikcja i moja wyobraznia, wszelkie podobienstwo do osob prawdziwych jest przypadkowe |
| |
maly_ufo District 9
Wpisów: 4061 Od: 2007-10-18
| 2012-09-29 18:48 Widzę że wszyscy się przejęli tym co napisała Aga....wszyscy oprócz samej Lulu! i słusznie!!! zlać takie opinie to najlepsze rozwiązanie
Ja to nazywam "bułkę przez bibułkę a chu..a całą łapą" .....a moralizatorki nawet nie załapały że jest to przepis zaczerpnięty z internetu |
| |
maly_ufo District 9
Wpisów: 4061 Od: 2007-10-18
| 2012-09-29 18:51 "ten wpis dedykuje tymczasowo zbanowanemu koledze "
zawsze mówiłem że kamień to równy gość .....
Suss, serio nie wiesz o kogo kaman??? |
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-29 18:57 no nie wiem kurde Ufo |
| |
pratsam
Wpisów: 2954 Od: 2007-03-01
| 2012-09-29 18:58 Rysia Pysia tu brakuje!
Oxen,wracaj. |
| |
wandaelzbieta
Wpisów: 3758 Od: 2010-01-08
| 2012-09-29 18:59 Ja wiem, ale nie wiem za co? |
| |
Aga
Wpisów: 43 Od: 2012-08-04
| 2012-09-29 18:59 Kanadolka,
dzieki za mile slowa,
a ty maly-ufo - co jeszcze chcesz ode mnie
malo sie natlumaczylam...?? |
| |
pratsam
Wpisów: 2954 Od: 2007-03-01
| 2012-09-29 19:00 Za jajco |
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-29 19:01 no co wy, Oxen lubi znikac czasami, wiec nawet nie zwrocilam uwagi |
| |
Lulu Confaboulu Sarkazm i szydera
Wpisów: 6700 Od: 2009-03-30
| 2012-09-29 19:02 kamień
Göteborg
Wpisów: 7053
dama z polski przyjechala szwedom kible myc a zwykla kurwa niesmak powoduje
|
| |
wandaelzbieta
Wpisów: 3758 Od: 2010-01-08
| 2012-09-29 19:02 Pokazywal? |
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-29 19:03 |
| |
maly_ufo District 9
Wpisów: 4061 Od: 2007-10-18
| 2012-09-29 19:03 "a ty maly-ufo - co jeszcze chcesz ode mnie
malo sie natlumaczylam...??"
Aga, powoli i spokojnie przeczytaj mój wpis i zauważ że Twój nick jest tam użyty jedynie w kontekście "autor wpisu" i Ciebie dotyczy w niewielkim stopniu |
| |
pratsam
Wpisów: 2954 Od: 2007-03-01
| 2012-09-29 19:04 Nie zdazyl,bylo na twardo |
| |
Janko Muzykant
Wpisów: 187 Od: 2012-04-20
| 2012-09-29 19:29 Lulu. Pozwoliłem sobie skopiować Twój przepis na tajską zupę i wkleiłem go na swój FB. super...
Dla mnie na szybo i bardzo dobre to naleśniki na ostro=słono z pieczarkami i w bułce tartej,,, Ktoś zainteresowany to napiszę jak to działa... troskę zabawy ale efekt zajefajny
|
| |
EnWrotka Stockholm
Wpisów: 5123 Od: 2011-05-25
| 2012-09-29 19:35 Oj ta Kanadolka , ona nawet jak cos serio napisze to mozna boki zrywac. |
| |
Lulu Confaboulu Sarkazm i szydera
Wpisów: 6700 Od: 2009-03-30
| 2012-09-29 19:52 Janko, mialam nie mowic, ale to nie moj przepis :/
Mnie na ruchaniu aniolow nieszczegolnie zalezy
Wpierdalaj.blog.pl - polecam goraco |
| |
EnWrotka Stockholm
Wpisów: 5123 Od: 2011-05-25
| 2012-09-29 20:00
Oj tam , wyjasnienia są zbędne , przeciez i tak było wiadomo , że samodzielnie nic nie skleci .
|
| |
Janko Muzykant
Wpisów: 187 Od: 2012-04-20
| 2012-09-29 21:45 kto , sam nie dam rady, ja ???
|
| |
EnWrotka Stockholm
Wpisów: 5123 Od: 2011-05-25
| 2012-09-29 22:25 Juz sie tak Janko nie gotuj .
To nie o Tobie ,tylko o takiej jednej niezwykłej damie,
która twierdzi ,że samodzielnie posługuje sie widelcem i nożem a jak siada do stołu to nigdy nie wie co
w której ręce.No i mlaska jak zwykła chamka.
ps,a łyzka na to "nie możliwe!". a jednak cerate na stole dama ma poplutą! |
| |
EnWrotka Stockholm
Wpisów: 5123 Od: 2011-05-25
| 2012-09-29 23:06 I żeby nie było , że nie na temat.
Podaje przepis.Kurka bez jaj na słodko.
Dac kurze grzęde a ona stwierdzi , że wyzej sięde.
Potem jeb na łeb.No to lu ją .
I mozna juz patroszyc .
Nadziac słodką marmoladą .
Nie panierowac, bo juz sie wczesniej wytarzała w jakims gównie.
Podgrzac w piekarniku do czerwonosci az kura zrobi sie rózowa ze złosci.
Podawac jako przystawke na kolacje bez swiec.
Kura sama zabłysnie.To sie nazywa pycha. |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-30 10:09 bylo juz u nas na forum, ale pozwole sobie powtorzyc
przepisj jest wart uwagi, szybki i prosty
"kurczak niedzielny"
Kurczaka starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego.
Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka
zalewamy szklanką wina białego, szklanką wina czerwonego. Dodajemy 100 gramów
ginu, 100 gramów koniaku, 200 gramów Smirnoffa i 50 gramów rumu.
Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej. Kurczaka możliwie jak
najszybciej wyrzucamy z naczynia, bo jest do d..y, natomiast...SOS!!!
Sos! - Paluszki lizać!!! |
| |
KasiaTom
Wpisów: 1227 Od: 2010-09-23
| 2012-09-30 10:26 Przepis na szarlotke dla blondynow
http://www.zbuki.pl/blog.p hp?id=408 |
| |
kamka1238
Wpisów: 9115 Od: 2007-11-19
| 2012-09-30 12:02 Wpis wykasowany przez Administratora. Łamanie regulaminu serwisu. |
| |
Technical Emotion
Wpisów: 1195 Od: 2011-03-20
| 2012-09-30 14:56 Ja dzisiaj chcialem blysnac w kuchni
Rozebralem por ,tak zeby byly rurki
Nafaszerowalem zblenderowana piersia z kurczaka ,i warzywkami.
Dusilem rulony z malo iloscia oleju ,jarzynki i curry.
Ziemniaczki tradycyjne.
Salatka: Szparagowka na parze z drobno starta marchewka
Wystudzona i wymieszana z cebulka ,kapka oleju i octu . Popieprzona.
Sosik : Bearnaisesås
Nawet niezle to wyszlo |
| |
Lulu Confaboulu Sarkazm i szydera
Wpisów: 6700 Od: 2009-03-30
| 2012-09-30 16:56 Ja dzis zrobilam placki z cukinii, niezle nawet |
| |
iza Sztokholm
Wpisów: 23425 Od: 2000-09-11
| 2012-09-30 16:58 o! ale z samej czy mieszane z czyms? |
| |
Technical Emotion
Wpisów: 1195 Od: 2011-03-20
| 2012-09-30 17:08 Potwierdzam Lulu
Tez robilem
Tylko moje strzelaly ze mi pol mordy poparzyly
Puszczaja france strasznie wode |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-09-30 17:14 bo cukinie trzeba osuszyc przed smazeniem, nie pryska i nie bedzie gorzka
a jak juz przy cukini to polecam ciasto z cukini |
| |
Technical Emotion
Wpisów: 1195 Od: 2011-03-20
| 2012-09-30 17:27 Slysalem ze i dzemiki pyszne wychodza.
Oczywiscie z cukini
|
| |
maly_ufo District 9
Wpisów: 4061 Od: 2007-10-18
| 2012-09-30 17:36 I powidełka |
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-30 18:36 takie maluciusiuniunkie |
| |
wandaelzbieta
Wpisów: 3758 Od: 2010-01-08
| 2012-09-30 18:41 Z ogora powidla? Wam w tej Szwecji sie smaki poje.... |
| |
babajedna Warszawa
Wpisów: 1086 Od: 2011-01-12
| 2012-09-30 18:58 a ja dzisiaj herbatę zrobiłam....pyyyyyycha |
| |
maly_ufo District 9
Wpisów: 4061 Od: 2007-10-18
| 2012-09-30 19:14 "a ja dzisiaj herbatę zrobiłam....pyyyyyycha "
z cukinii? |
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-09-30 19:22 albo z konfiturkami |
| |
sylwianna
Wpisów: 394 Od: 2007-07-24
| 2012-09-30 20:10 jeśli cukinia to:
- pasztet z cukinii,
- placki ( coś jak ziemniaczane)- boooombaaaa |
| |
Franek Smigło
Wpisów: 140 Od: 2012-07-19
| 2012-10-03 23:16 pasztet? hm..nie znam..ale placki faktycznie zajebiste.. tylko trzeba dobrze odsaczyc cukinie... |
| |
Lulu Confaboulu Sarkazm i szydera
Wpisów: 6700 Od: 2009-03-30
| 2012-10-04 07:13 Ja zapomnialam odsaczyc, dodalam maki
Cukinia 3 szt, podsmazona cebulka, posiekana pietruszka, 2 jajka, maka, sol warzywna i pieprz. Teraz dodalam maki graham, bo nie moglam znalezc zwyklej (znalazlam jak skonczylam smazyc ) bylo niezle. |
| |
meghann
Wpisów: 2378 Od: 2008-01-29
| 2012-10-04 09:45 ja w zwiazku z tym,ze latalam po polach i zbieralam wlasnorecznie ta cukinie, to mialam jej mnostwo w domu. Wiec zaprosilam znajomych i zrobilam super-paja na 'filodeg' - cukinie,kantarelki,cebule i troche dyni najpierw poddusilam szybciutko potem dodalam lyzke serka Philadelphia i lyzke Keso (zadnych smietan czy fraiche), na ciasto i do piekarnika na 20 minut. Wyszlo super w krotkim czasie, podalismy do tego mocno schlodzonego Rieslinga....i ide zbierac cukinie znowu w weekend!
//M. |
| |
iza Sztokholm
Wpisów: 23425 Od: 2000-09-11
| 2012-10-04 10:13 "cukinie,kantarelki,cebule" blaagam... kantarelki?
zapomnialas polskiego? |
| |
Ronj@
Wpisów: 7627 Od: 2006-08-16
| 2012-10-04 10:18 mnie zajelo chwile zanim zaskoczylam tego "paja"
Mowie, ze trzeba zaczac slownik pisac
|
| |
iza Sztokholm
Wpisów: 23425 Od: 2000-09-11
| 2012-10-04 10:34 "paja na 'filodeg' " ??? eee???
"zadnych smietan czy fraiche"
jak juz piszemy przepisy to naprawde lepiej w jednym jezyku... polskim najchetniej
|
| |
meghann
Wpisów: 2378 Od: 2008-01-29
| 2012-10-04 10:58 kantarelki brzmia o wiele ladniej niz kurki,moim zdaniem
a filodeg to nawet nie wiem jak jest po polsku,szczerze mowiac. Ciasto 'filo' ? Czy jak?
Slowo 'paj' uzywa sie zamiennie w jezyku polskim na okreslenie jakiegos placka/tarty, najczesciej z jablkami czy miesem. Jeden z setek przykladow:
http://smaker.pl/przepisy/ obiady/tarta-paj-z-miesem,37221
//M. |
| |
iza Sztokholm
Wpisów: 23425 Od: 2000-09-11
| 2012-10-04 13:11 paj to tarta po polsku ..
ty kantarelko |
| |
Technical Emotion
Wpisów: 1195 Od: 2011-03-20
| 2012-10-04 13:26 Farszyk taki jak na golabki.
W papryki dziada I na pare
Cukinia nadziewana tym farszykiem tez daje rade
Do tego jakis lekki sosik
Jezeli chodzi o buraczki???
Najsmaczniejsze obrane i ugotowane na parze.
Nie doprawiane niczym
|
| |
Ronj@
Wpisów: 7627 Od: 2006-08-16
| 2012-10-04 13:38 No zesz!
Sosik i buraczki to jeszcze mozna zrozumiec...ale FARSZYK?
|
| |
Technical Emotion
Wpisów: 1195 Od: 2011-03-20
| 2012-10-04 13:44 Mielone miesko z grzybkami np
obijalem sie w tym roku i nie bylem na grzybach.
W ice jest mix grzybkow mrozonych
Nawet dobre no i paczka 20 koron kosztuje |
| |
Technical Emotion
Wpisów: 1195 Od: 2011-03-20
| 2012-10-04 13:44 Mialo byc u Ica
|
| |
suss gdzie nogi poniosa
Wpisów: 1877 Od: 2010-09-02
| 2012-10-04 14:43 Mielone miesko z grzybkami, farszyk, buraczki hehehe TE a co ty tak zdrabniasz wszystko |
| |
Lulu Confaboulu Sarkazm i szydera
Wpisów: 6700 Od: 2009-03-30
| 2012-10-04 15:09 Tak sie tylko piesciluszka i przekomarkuje z wami, dziewczyneczki |
| |
KasiaTom
Wpisów: 1227 Od: 2010-09-23
| 2012-10-04 16:16 Czeste uzywanie zdrobnien swiadczy o trudnosci w zapanowaniu nad pozytywnymi emocjami albo np.o zespole Klüvera-Bucyego. |
| |
iza Sztokholm
Wpisów: 23425 Od: 2000-09-11
| 2012-10-04 16:31 to pol polski gra w tym zespole Klüvera-Bucyego
|
| |
KasiaTom
Wpisów: 1227 Od: 2010-09-23
| 2012-10-04 16:47 No nie, bo przy tym zespole wystepuja jeszcze inne objawy, nie jest tak zle. |
| |
Technical Emotion
Wpisów: 1195 Od: 2011-03-20
| 2012-10-04 16:49 Kasia !!! To farszysko z grzybskami ma byc!!!
Papryczysko pier..one nadziac tym farszyskiem!!! |
| |
Franek Smigło
Wpisów: 140 Od: 2012-07-19
| 2012-10-04 19:14 cukinia,baklazan, papryki roznokolorowe pokroic w plastry i usmazyc na oliwie z oliwek do tego swiezy wycisniety czosnek i ocet balsamiczmy tez niezle jest...takie a,la grilowane warzywa.. |
| |
Franek Smigło
Wpisów: 140 Od: 2012-07-19
| 2012-10-04 19:19 a buraczki? hm...najlepsze po Polsku... czyli ugotowac ze 2 kg buraczkow zetrzec na tarce.. na patelni wysmazyc boczek w kostke z cebulka.. odsaczyc dodac buraki troche masla duzo czosnku wycisnietego ,sol ,pieprz ocet winny lub sok z cytryny i na koniec smietanki... kaloryczne jak fix ,ale dobre... |
| |
kamień
Wpisów: 8037 Od: 2007-10-12
| 2012-10-04 19:51 zbrodnia jest gotowac buraki... |
| |
meghann
Wpisów: 2378 Od: 2008-01-29
| 2012-10-04 20:09 KasiaTom i TE
usmialam sie po ciezkim dniu
//M. |
| |
Franek Smigło
Wpisów: 140 Od: 2012-07-19
| 2012-10-04 20:16 zbrodnia jest gotowac buraki...
dlatego tym razem Ciebie oszczedze..;-D |
| |
maly_ufo District 9
Wpisów: 4061 Od: 2007-10-18
| 2012-10-04 20:34 Szybka sałatka z buraka:
......wrzucić granat do czarnego BMW |
| |
czarna_gda
Wpisów: 19 Od: 2012-09-20
| 2012-10-04 20:52 Pizza na szybko
rozpuscic 25-50g drozdzy w letniej wodzie lub mleku (ok 1/5 szklanki) dodac odrobine cukru,soli,łychę oleju, 2 szklanki mąki i 2 jajca i wymieszać. Potem najlepiej ugniatac ciasto rekami az zrobi sie etastyczne, nie za suche i odstawic n 20min. A w tym czasie odpalic piekarnik na ok 180stopni niech sie rozgrzeje, blache przesmarować tłuszczem i posypać mąką. Ciasto na blachę i piec w temp 150-18- stopni ok. 15min. i wyciągnąć.
Nawalić sera i czego sie tam chce i spowrotem do piekarnika na ok 10-15min i papu gotowe dla wprawnej reki, to tanie jedzenie dla całej rodzinki w ok 40min. |
| |
Technical Emotion
Wpisów: 1195 Od: 2011-03-20
| 2012-10-05 19:24 "......wrzucić granat do czarnego BMW"
Dobre |
| |
KasiaTom
Wpisów: 1227 Od: 2010-09-23
| 2012-10-05 19:28 Zrobilam dzisiaj faszerowane papryki |
| |
Technical Emotion
Wpisów: 1195 Od: 2011-03-20
| 2012-10-05 19:30 Prawda ze pyszne ?
|
| |
Technical Emotion
Wpisów: 1195 Od: 2011-03-20
| 2012-10-05 19:31 Robilas pieczatke z maki ???
|
| |
KasiaTom
Wpisów: 1227 Od: 2010-09-23
| 2012-10-05 19:39 Pyszne, tylko inny farsz.
Pieczatki robie na swieta. Mam taka pieczatke GOD JUL: maka, cukier puder, maslo i jajko i wanilia. |
| |
Technical Emotion
Wpisów: 1195 Od: 2011-03-20
| 2012-10-05 19:51 Chodzilo mi o najprzyjemniejsza czesc po nadziwaniu papryczki
|
| |
Technical Emotion
Wpisów: 1195 Od: 2011-03-20
| 2012-10-05 19:52 Nie badz taka
Jak inny to nalezy go tutaj podac. |
| |