Odwiedzin 37782170
Dziś 2493
Piątek 19 kwietnia 2024

 
 

Forum: Kulinaria - Szybki przepis na coś smacznego

 
 

Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy
AutorSzybki przepis na coś smacznego
czarna_gda


Wpisów: 19
Od: 2012-09-20
2012-09-27 15:35
Żeby ożywić ten kącik kulinarny ( choć nie jestem asem w kuchni ) podam Wam przepis na niedrogą, a sytą i smaczną sałatkę.

Składniki:

mała puszka kukurydzy
por
szynka konserwowa/gotowana
makaron tortellini
pieprz
majonez

I jazda z koksem: gotować w osolonej wodzie makaron tortellini,
por wyparzyć wrzątkiem i pokroić cieniutko,w cieńkie paseczki pokroić szynkę i zmieszać ją z kukurydzą i porem. Ugotowany makaron oczywiście odcedzić,dorzucic do całej reszty, dodać pieprzu do smaku i 3 łyżki majonezu.

Proste,smaczne i w 25min max gotowe.

Przechowywać w lodówce oczywiście.


  Profil uzytkownika: czarna_gda     
Lulu Confaboulu
Sarkazm i szydera


Wpisów: 6700
Od: 2009-03-30
2012-09-27 20:09
Alez prosze:


TURBOSLOWIANSKIE KREGI Z KARTOFLA


Składniki;

-trzy kartofle spore

-olej roślinny

-przyprawa do ziemniaków Knorr

Dziś z rana będzie przepis na danie wegetariańskie, bo przecież pedały też muszą coś żryć.

Kierwa, jest kryzys, na chuj cię stać, będziesz kartofle wpierdalał. Ale da się to zrobić z klasą oraz szansą na ruchanie.

Bierzesz tę pyrę pierdoloną i obmywasz. Skórkę zostawiasz, co będziesz zapierdalał jak baba obieraczką. Prawdziwy aryjczyk je kartofle ze skórką. Tniesz skurwieli na plasterki 5-7mm grubości. Frytkownicę (deep fryer) napełniasz olejem i nastawiasz na minimalną temperaturę smażenia. Jak nie masz frytkownicy to se kurwa kup.

Jak się olej nagrzeje, każ jakiemuś tępemu dziecku (cudzemu) zanurzyć w nim palec. Jak będzie darło ryj i skóra zejdzie to oznacza, że można smażyć. Gdy przestaniesz się śmiać do rozpuku z nieszczęścia tępego dziecka i wstaniesz z podłogi ocierając łzy wrzucasz kartofle do oleju. Po ok 8 minutach sprawdzasz czy zarumienimne i chrupiące. Jak za długo będziesz smażył zrobią się czarne. Tfu! Czarne = gorzkie.

Wyciągasz talarki i posypujesz przyprawą do ziemniaków Knorr. Żadne Winiary kurwa, Knorr ma być. A to dlatego, że Knorr jest marką firmy Unilever, która też posiada między innymi Axe. Z TV wynika, że jak się spsiukniesz Axe to będziesz ruchał anioły. Wybór więc oczywisty. Wychodzimy z założenia że globalną koncepcją Unilevera jest to aby klienci firmy ruchali anioły.

Kartofle na talerz (ze skórką kurwa), dekorujesz na bogato keczupem i pieprzem cayenne.

WPIERDALASZ.


  Profil uzytkownika: Lulu Confaboulu     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-27 21:20
A mi sie ten spodobal

B.L.T. – Bardzo Lubieżna Tortilla

Skład;
-Tortilla z Kerfura pszenna lub z qqrydzy
-Majonez. Nie byle jaki. Kielecki kurwa

-Pomidor

-Boczek wędzony w plastry cięty

-sałata lodowa



Kochani, przepis do zrobienia w 10 minut. Ale raczej nie poruchasz, bo się nażresz. Mało kto w naszym pięknym katolickim kraju wie, że BLT to jedna z nielicznych rzeczy, którą wymyślili amerykanie warta jakiejkolwiek uwagi prawdziwego Słowianina.

B- Bacon

L – Lettuce

T- Tomato

Kurwa. Bierzesz boczek krojony w plastry (grubość kwestia gustu) i smażysz aż będzie chrupiący. Tomaty tniesz na plastry lub ćwiary, jak Frania woli. Sałatę lodwą rwiesz na kawałki wielkości dłoni.

Bierzesz tego placka jebanego i wrzucasz na 15 sekund do mikrofali. Mikrofalę dajesz ma maxa, nie oszczędzaj mocy na szamę. Bierzesz tę tortillę ciepłą( zimna popęka i chuj przyszpanujesz), szybko nakurwiasz dwie porcje sałaty, boczek po dwa plastry, pomidora ile chcesz i ważne!!!!….W CHUJ majonezu Kieleckiego. Jak dasz mało to spierdalaj i idź, być frajerem gdzie indziej. Tfu!. Niczym już nie doprawiaj, żadnej oliwy, soli, pieprzu niczego więcej nie trzeba. Sraj na te pedalskie poradniki w necie!

Jak już dasz w chuj majonezu KILELECKIEGO (minimum 2 duże łychy kurwa) zawijasz tę przenną dziwkę tak, aby się raczyła nie rozjebać. WPIERDALASZ póki boczek ciepły. Kurwa jakie to dobre… Popijasz krwawą merry lub Cuba Libre na Baccardim.
  Profil uzytkownika: suss     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-27 21:21
dodam, ze przepis nie moj, tylko pewnego bloggera
  Profil uzytkownika: suss     
lidka50


Wpisów: 1664
Od: 2007-03-01
2012-09-27 22:11
O zesz kurna chata!!!
moj robi cos podobnego,tylko ze uzywa sam boczek,reszta lezy nadal w lodowce.
  Profil uzytkownika: lidka50     
violina
Gbg


Wpisów: 2004
Od: 2007-03-01
2012-09-27 22:23
ze smiechu sie poplakalam.

Nie ma to, jak kucharzem jest chlop
  Profil uzytkownika: violina     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 5374
Od: 2004-06-10
2012-09-28 08:43
drogie forumowiczki siejecie wroga hamerykanskiemu panstwu propagande. BLT to wymysl anglikow - to po pierwsze
http://en.wikipedia.org/wi ki/BLT
po drugie - żadna tortilla tylko buła ma byc
po trzecie - nie sałata lodowa tylko romaine lettuce
http://en.wikipedia.org/wi ki/Romaine_lettuce
lub zwykla polska salata.
w dodatku ten pedal klamie co to napisal o BLT...najlepsza potrawa jak wymyslili jankesi sa zeberka i steki. najlepsze zeberka ma Ruby Tuesday
http://www.rubytuesday.com /menu/dinner/
a tera ide spac.
  Profil uzytkownika: kanadolka     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-28 09:08
idź idź, bo nikogo nie interesuje jakieś pochodzenia czy wyjaśnienia z wiki, tu tylko chodziło o styl w jakim przepis jest napisany, na ale może w Amerykanie macie inne poczucie humoru
  Profil uzytkownika: kamień     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 5374
Od: 2004-06-10
2012-09-28 09:36
kamien, zamknij sie i przestac mi sie czepiac, idz chalturzyc swoje nieudane paczki i zdechle makowce. mam serdecznie dosc twoich tepych zaczepek. nie dla ciebie pisze. ja na towje wypociny nie reaguje. ile mozna, lecz swoje kompleksy nieudanego piekarza gdzie indziej.
  Profil uzytkownika: kanadolka     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-28 10:07
To reagujesz czy nie??
  Profil uzytkownika: kamień     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-28 10:08
cicho mi tu
  Profil uzytkownika: suss     
babajedna
Warszawa


Wpisów: 1086
Od: 2011-01-12
2012-09-28 10:29
no co Ty Suss, ciekawie zaczęło się robić...nareszcie
  Profil uzytkownika: babajedna     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-28 10:33
no taka pojazdke dostałem ze chyba "szczelbe" kupię.... Nie każdemu dane jest udzielać wywiadów do prasy i tv na temat smazenia kotleta...
  Profil uzytkownika: kamień     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23425
Od: 2000-09-11
2012-09-28 10:58
suss BLT -rewelacja!!!!!!!!!
  Profil uzytkownika: iza     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-28 10:58
Kamien zeby wypowiadac sie o smazonym kotlecie w TV to trzeba miec odpowiednia aparycje, patrz Grycanki, M. Gessler itp
  Profil uzytkownika: suss     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-28 11:04
;( to ja ledwo polowe tego mam
  Profil uzytkownika: kamień     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-28 11:12
Kiedys (100 lat temu ) pracowalam w hotelu i tam szef kuchni byl chudziutki jak szczypior. Jakos nie pasowal mi tam Nawet doszlo do tego, ze wmowilam sobie, ze gotuje niesmacznie krejzolka!
  Profil uzytkownika: suss     
spagetti
Sto(L)ica


Wpisów: 2227
Od: 2007-11-09
2012-09-28 11:45
Tortille fajnie i szybko sie robi. Ja robie z kurczakiem wczesniej podsmazanym w kostke. Reszta to sos i warzywa 4 duze sztuki i styka na dlugo
  Profil uzytkownika: spagetti     
KasiaTom


Wpisów: 1227
Od: 2010-09-23
2012-09-28 14:01
"Cos smacznego" dla mnie w tym tygodniu to awokado, przekrojone na pol i wypelnione salatka krewetkowa.

To moj codzienny zestaw obiadowy w tym tygodniu.

Polecam!
  Profil uzytkownika: KasiaTom     
czarna_gda


Wpisów: 19
Od: 2012-09-20
2012-09-28 15:17
a ja dzis zebrałam troche grzybków i się smażą z przyprawami, do tego bedzie sosik, makaron i schaboszczak i tyle, bo pomyslu na dzis mi zbrakło...moze jutro połwie jakiegoś szczupaka na pożegnanie...
  Profil uzytkownika: czarna_gda     
LARA333
Sthlm


Wpisów: 1878
Od: 2007-06-12
2012-09-28 15:44
Bylo apetycznie dopoki Lulu sie nie odezwala...
Skad wiesz ze prawdziwy aryjczyk je ziemniaki ze skorka???
Dziwne ze zaden z Modero nie reaguje na twoje pustoslowie ...
Forum upada przez bylejakosc...ech byle by napisac nawet totalny szajs.
Widac i tak sie mozna realizowac

A pierwszy przepis smakowity
  Profil uzytkownika: LARA333     
anna_kowal
stockholm


Wpisów: 55
Od: 2011-04-16
2012-09-28 16:22
bo pewnie jaka kucharka to i taki przepis...
  Profil uzytkownika: anna_kowal     
kamka1238


Wpisów: 9115
Od: 2007-11-19
2012-09-28 21:02
Wpis wykasowany przez Administratora. Łamanie regulaminu serwisu.
  Profil uzytkownika: kamka1238     
kamka1238


Wpisów: 9115
Od: 2007-11-19
2012-09-28 21:08
Wpis wykasowany przez Administratora. Łamanie regulaminu serwisu.
  Profil uzytkownika: kamka1238     
maly_ufo
District 9


Wpisów: 4061
Od: 2007-10-18
2012-09-28 21:10
kamka1238, może szybki i smaczny, ale składników 100000
  Profil uzytkownika: maly_ufo     
Lulu Confaboulu
Sarkazm i szydera


Wpisów: 6700
Od: 2009-03-30
2012-09-28 21:20
A to dla tych z kijem w dupie

Zupa Lans jak chuj
Skład;
dwa uda kury zdechłej
włoszczyzna
makaron sojowy
fasolka japońska
1 l soku pomarańczowego
Sos ostrygowy
Świerza papryczki piri piri ze trzy minimum do chuja
kostka rosołowa warzywna
krewetki koktajlowe
jajko
paluszki krabowe
marchew świerza
Kierwa, tera będzie dymańsko. Jebania się trochę jest z tym Tajskim przepisem, ale możesz udawać światowego, drogi czytelniku spod Siedlec.
Bierzesz gara dużego w pizdu i lejesz wody ze trzy litry. Wrzucasz tego buliona jebanego, umytą włoszczyznę w całości i udka zdechłej kury.
Gotujesz parę godzin na wolnym ogniu ściągając łyżką tę piankę jebaną co parę chwil.
Innymi słowy robisz rosół. Tylko kurwa nie bądź jełopem i nie gotuj jak pojebany na dużym ogniu, bo będzie mętny i efekt końcowy pójdzie się gzić.
Rozmrażasz krewetki, obmywasz tętaką japońską zielonąfasolkę co wygląda jak płaski groszek. Jak nie kupisz, to ostaj tęfasolkęjebaną, i tak na chuj komu potrzebna,
cociaż ładnie sięprezentuje i uzupełnia bukiet smaków żeby był bardziej zajebisty. Ale jak ci sięnie chce dymać do kuchni świata, to spoko.
Ja masz ten rosół pierdolony zrobiony, wypierdalasz mięcho i warzywa.
Teraz kurwa zaczynają się jaja. Jak wygotujesz z litra wody, masz 2 litry rosołu. Dolewasz litra soku pomarańczowego. Najlepiej jak sam wyciśniesz z miąszem,
ale dobrej jakości z kartonu może być. Tylko kurwa napoju z KKerfura czy innej Żaby nie wlewaj, HHortexa sok 100% to minimum.
Zamieszaj i niech lekko zacznie się gotować. Dodajesz łyżkęsosu ostrygowego, jak nie masz może być sojowy.
Zamieszaj. Wrzucasz tera krewetki, fasolkę pojebaną. Zostawiasz na gazie na 3 minuty. Pierdolnij se browara. Jak sie pierdolłeś, bierzesz widelca i mięcho z kury ściągasz
wzdłóż włókien, żeby takie męsne frędzle powstały. Wrzucasz frędzle do gara.
Teraz kluczowa sprawa. Bierzez świerze Piri-piri (3 minimum), tniesz w kawałki grubości 3-4 mm i wrzucasz. Żadnego wyrzucania pestek, w pestkach jest
najwięcej kaispcyny i dzięki temu będzie ostre. A przepis z Tajlandii, więc ryja ma wykręcać. Wrzucasz papryczki.Tniesz ze trzy, cztery paluszki
krabowe surimi czy chuj wie jak ich tam zwać tniesz na 1cm plastry i wrzucasz.
Otwierasz 100 ml Lubelskiej Cytrynówki. Wypijasz duszkiem.
Teraz wrzucasz makaron sojowy. Nie ryżowy, żeby ci się nie pojebało przypadkiem.
Jak makaron zrobi się preźroczysty i fajny do żarcia, zdejmujesz gara z ognia.
Bierzesz jakjo, oddzielasz żółtko i wypierdalasz do kibla. Białko bierzesz i wpierdalasz do gara. Nie mieszasz, tylko zostawiasz na 3 minuty.
Teraz lekko mieszasz.
Podajesz w miseczkach nie w talerzu jak ruskie rosół.
WPIERDALASZ i się lansujesz przed swojąlaską/chłopakiem nie wnikam w wasze padelskie preferencje. Styknie dla 5 osób.


  Profil uzytkownika: Lulu Confaboulu     
kamka1238


Wpisów: 9115
Od: 2007-11-19
2012-09-28 21:27
Wpis wykasowany przez Administratora. Łamanie regulaminu serwisu.
  Profil uzytkownika: kamka1238     
kamka1238


Wpisów: 9115
Od: 2007-11-19
2012-09-28 21:47
Wpis wykasowany przez Administratora. Łamanie regulaminu serwisu.
  Profil uzytkownika: kamka1238     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-28 21:52
ja sie biore jutro za tajskie....

podejrzewam ze musi byc zajebiste

skladniki same mowia za siebie
"Otwierasz 100 ml Lubelskiej Cytrynówki. Wypijasz duszkiem."
i tu pytanie ... lulu czy mozna to czyms zastapic?? i zmienic proporcje??
  Profil uzytkownika: kamień     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-28 22:05
Kamien, w lubelskiej nie da sie zmienic proporcji gdybym miala to sama pociagnelabym duszkiem
  Profil uzytkownika: suss     
kamka1238


Wpisów: 9115
Od: 2007-11-19
2012-09-28 22:06
Wpis wykasowany przez Administratora. Łamanie regulaminu serwisu.
  Profil uzytkownika: kamka1238     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-28 22:11
to chyba kluczowy skladnik wiec ciezko zmieniac... z systemu nie chce bo tam jest to na wymioty

krajowe wole... ale nic cytrynowego nie mam...

rude i czyste... i co teraz... bedzie tajskie jutro czy nie
  Profil uzytkownika: kamień     
Lulu Confaboulu
Sarkazm i szydera


Wpisów: 6700
Od: 2009-03-30
2012-09-28 22:11
Cytrynowke mozna zastapic grejpfrutowka. Byle nie zoladkowa mietowa, bo to wtedy juz nie bedzie tajska zupa tylko jakas czelabinska. No i, kamien, nie poruchasz
  Profil uzytkownika: Lulu Confaboulu     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-28 22:12
tej no... kostke korr'a dzis do obiadu dodalem... to jak??
  Profil uzytkownika: kamień     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-28 22:13
nie jakies Qrwa tam 's'winiary....
  Profil uzytkownika: kamień     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-28 22:18
a ja cytrynoweczki napilabym sie...
  Profil uzytkownika: suss     
maly_ufo
District 9


Wpisów: 4061
Od: 2007-10-18
2012-09-28 22:30
Suss, możesz sobie sama zrobić "cytrynówkę"....może nie będzie lubelska, ale dobra kiedyś podawałem przepis, tylko trzeba czekać około 2 tyg.

Jak masz ochotę to poszukaj tu http://www.poloniainfo.se/ forum/temat.php?temat=28640 tam chyba electra podawała przepis na nalewkę z pomarańczy a ja podpowiedziałem o cytrynówce
  Profil uzytkownika: maly_ufo     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-29 07:45
Dzieki Ufie Tylko czy ja wytrzymam te 2 tyg
  Profil uzytkownika: suss     
maly_ufo
District 9


Wpisów: 4061
Od: 2007-10-18
2012-09-29 09:11
Ależ niezamaco jeżeli zrobisz dziś to za dwa tygodnie się napijesz, ale jeżeli nie zrobisz bo to długo trzeba czekać to może się napijesz za kilka miesięcy
  Profil uzytkownika: maly_ufo     
babajedna
Warszawa


Wpisów: 1086
Od: 2011-01-12
2012-09-29 09:19
...na dłużej starczy i trening silnej woli będzie...same korzyści
  Profil uzytkownika: babajedna     
Aga


Wpisów: 43
Od: 2012-08-04
2012-09-29 12:41
Ale ta wasza Lulu jest chamowata,
a wy wszyscy udajecie ze jej przepisy takie zabawne?
A co nato moderator/moderatorka, takie to wesole,
te wszystkie przeklenstwa, i piekne slowa w jej przepisach, ja tez kle jag potrzeba, ale juz to przechodzi granice normalnego czlowieka......
  Profil uzytkownika: Aga     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-29 12:59
  Profil uzytkownika: suss     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-29 13:45
przeciez to jest ctrl+c ctrl+v
co wy sie tak spinacie, nie rozumiecie przeslania??
  Profil uzytkownika: kamień     
Lulu Confaboulu
Sarkazm i szydera


Wpisów: 6700
Od: 2009-03-30
2012-09-29 14:11
Oj rzeczywiscie, nie ma tam ani sloweczka o bidraku i pszeczkolu
No chamstwo!!!
  Profil uzytkownika: Lulu Confaboulu     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-29 14:13
Drobnomieszczanstwo i pospolstwo jeszcze
  Profil uzytkownika: kamień     
EnWrotka
Stockholm


Wpisów: 5123
Od: 2011-05-25
2012-09-29 14:17
Tak tak Kamień , to jest drobno_mieszaństwo a przesłanie ma głębszą mysl.
Tak jak Bogus Linda w filmie "Psy" miauu przesłanie i
rozmawia przez telefon ze swoją kotką ,żeby jej powiedzieć , że niechce z nią gadac.

przesyłam link do sceny http://www.youtube.com/wat ch?v=T8XvKJhtoZc
  Profil uzytkownika: EnWrotka     
Technical Emotion


Wpisów: 1195
Od: 2011-03-20
2012-09-29 14:46
Aga nie rob jaj.

To ma smakpwac a nie brzmieć.

Chyba ze chcesz przepis na miodek

  Profil uzytkownika: Technical Emotion     
wandaelzbieta


Wpisów: 3758
Od: 2010-01-08
2012-09-29 16:04
Lulu klnie z wdziekiem, ale to juz jest "wyzsza szkola jazdy"
  Profil uzytkownika: wandaelzbieta     
Aga


Wpisów: 43
Od: 2012-08-04
2012-09-29 16:37
Aha, to juz wiem , ze te chuje i kurwy
to jest wdziek, zawsze sie mozna czegos nauczyc.....

To juz sie nie wychylam tylko czytam....
  Profil uzytkownika: Aga     
kamka1238


Wpisów: 9115
Od: 2007-11-19
2012-09-29 16:55
Wpis wykasowany przez Administratora. Łamanie regulaminu serwisu.
  Profil uzytkownika: kamka1238     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-29 17:05
ale wy jestescie pop....

dama z polski przyjechala szwedom kible myc a zwykla kurwa niesmak powoduje
  Profil uzytkownika: kamień     
Aga


Wpisów: 43
Od: 2012-08-04
2012-09-29 17:07
Kamka 1238

Ja wszystko rozumiem , i nie jestem zadna
moralistka, tylko tak jak piszesz czasem nerwy
poniosa....

Czesto zagladam na to forum, ale nie
zawsze mam chec cos napisac, bo stwierdzilam
ze jag ktos zada pytanie madre czy glupie - to
tak zostanie zlosliwie wydrwiony, ze az ciary biora...

Zaraz napewno "elita" rzuci sie na mnie .....

Pozdrawiam
  Profil uzytkownika: Aga     
Aga


Wpisów: 43
Od: 2012-08-04
2012-09-29 17:09
Kamien,

Dama juz siedzi w Szwecji ponad 30 lat i
kible myje sobie sama, i kurwy tez uzywa tylko nie
zawsze i wszedzie....
  Profil uzytkownika: Aga     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-29 17:13
i nie zebym cos mial do sprzataczek zeby nie bylo, tylko nie rozumiem skad to oburzenie

a co de elity, bo ten watek tez byl poruszany, kto te elite tworzy, moze nam pomozesz??

zapraszam
http://www.poloniainfo.se/ forum/temat.php?temat=41199
  Profil uzytkownika: kamień     
Aga


Wpisów: 43
Od: 2012-08-04
2012-09-29 17:24
Kamien,

A tak normalnie, po prostu mnie ponioslo!!!

Nigdy cie nie ponioslo???

Wiem o tym watku i o elicie tez czytalam,

napisalam co ja sadze, chyba på to jest forum...
  Profil uzytkownika: Aga     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-29 17:28
pewnie ze mozna, po to jest forum,
ps.
czy ja za 30 lat tez zapomnie jak sie pisze po polsku nawet dwu literowe slowa??
  Profil uzytkownika: kamień     
Franek Smigło


Wpisów: 140
Od: 2012-07-19
2012-09-29 17:28
spaghetti z wedzonym lososiem
paczka makaronu spaghetti,sloik suszonych pomidorow, peczek cebulki zielonej (dymki) 1 kostka rosolowa drobiowa,flacha wina bialego 0,7 l(wytrawne,polslodkie) 150-200 gram wedzonego lososia, 0,350 ml smietanki 30% sol,pieprz bialy

wino,kostka,pokrojone pomidory(bez zalewy),dymka pokrojona ,sol pieprz do gara,jak wino jest kwasnie dodac troszke cukru,gotowac na malym ogniu ok 40 min jak sie zredukuje do polowy ,a pomidory zmiekna,na koniec wrzucic posiekanego lososia ze smietanka i zagotowac chwilke,wymieszac z ugotowanym makaronem i gotowe.
  Profil uzytkownika: Franek Smigło     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-29 17:30
potrawa swietna tylko ze wina daje sie 2 butelki z czego 1,5 jest dla kucharza....
  Profil uzytkownika: kamień     
Franek Smigło


Wpisów: 140
Od: 2012-07-19
2012-09-29 17:35
no ba.....wiadomo..
  Profil uzytkownika: Franek Smigło     
Aga


Wpisów: 43
Od: 2012-08-04
2012-09-29 17:38
Kamien,

Widze ze jak sie uczepisz...to nie odpuscisz !!!

Nie myslalam ze taki zlosliwiec z ciebie.. tylko ze zle nacisnelam na klawiature.... co jeszcze na mnie wymyslisz..za duzo kropek ?

Lepiej czytaj przepisy kulinarne taki byl temat.

  Profil uzytkownika: Aga     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-29 17:42
nie bierz tego personalnie, mi sie nudzi tylko.....
ide chyba pokombinowac jakas dobra kolacje....
  Profil uzytkownika: kamień     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 5374
Od: 2004-06-10
2012-09-29 18:37
Aga...lulu jest fajna, serio, ...a kamien...ja go olewam, oprocz przyczepiania idiotycznych latek malo ma do przekazania. strata czasu. nie zrazaj sie, jest tutaj wielu fajnych forumowiczow z ktorymi milo popisac.
a propos szybkiego przepisu:
wymieszac dwa jaja z bekonem i do mikrowaty...w ten sposob mamy sniadanie
  Profil uzytkownika: kanadolka     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-29 18:38
wstalas dzis lewa noga Aga????
  Profil uzytkownika: suss     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 5374
Od: 2004-06-10
2012-09-29 18:41
suss....kazdemu sie to zdaza...wstaje i tylko mysli komu by tu przywalic. lajf yz brutal
  Profil uzytkownika: kanadolka     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-29 18:41
oprocz tych fajnych forumowiczow sa tez przybledy z za oceanu ktorzy tylko szukaja mozliwoscia pochwalenia sie nowym tabletem, meksykanska sluzaca do rozpakowywania zmywarki, a i zdazala sie nawet ze jak syn w tajemnicy slub wziol coby matka mu tego dnia nie zjeb.... wlasnymi pomyslami bierze to za powod do dumy, czego szwedzka biedna emigracja gratuluje...
ten wpis dedykuje tymczasowo zbanowanemu koledze
  Profil uzytkownika: kamień     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-29 18:43
zbanowanemu koledze? komu?

  Profil uzytkownika: suss     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-29 18:48
a tak mi sie na zakonczenie napisalo... domyslisz sie o co chodzi...

a co do osoby o ktorej pisalem to jest tylko fikcja i moja wyobraznia, wszelkie podobienstwo do osob prawdziwych jest przypadkowe
  Profil uzytkownika: kamień     
maly_ufo
District 9


Wpisów: 4061
Od: 2007-10-18
2012-09-29 18:48
Widzę że wszyscy się przejęli tym co napisała Aga....wszyscy oprócz samej Lulu! i słusznie!!! zlać takie opinie to najlepsze rozwiązanie
Ja to nazywam "bułkę przez bibułkę a chu..a całą łapą" .....a moralizatorki nawet nie załapały że jest to przepis zaczerpnięty z internetu
  Profil uzytkownika: maly_ufo     
maly_ufo
District 9


Wpisów: 4061
Od: 2007-10-18
2012-09-29 18:51
"ten wpis dedykuje tymczasowo zbanowanemu koledze "

zawsze mówiłem że kamień to równy gość .....
Suss, serio nie wiesz o kogo kaman???
  Profil uzytkownika: maly_ufo     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-29 18:57
no nie wiem kurde Ufo
  Profil uzytkownika: suss     
pratsam


Wpisów: 2954
Od: 2007-03-01
2012-09-29 18:58
Rysia Pysia tu brakuje!
Oxen,wracaj.
  Profil uzytkownika: pratsam     
wandaelzbieta


Wpisów: 3758
Od: 2010-01-08
2012-09-29 18:59
Ja wiem, ale nie wiem za co?
  Profil uzytkownika: wandaelzbieta     
Aga


Wpisów: 43
Od: 2012-08-04
2012-09-29 18:59
Kanadolka,
dzieki za mile slowa,

a ty maly-ufo - co jeszcze chcesz ode mnie

malo sie natlumaczylam...??
  Profil uzytkownika: Aga     
pratsam


Wpisów: 2954
Od: 2007-03-01
2012-09-29 19:00
Za jajco
  Profil uzytkownika: pratsam     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-29 19:01
no co wy, Oxen lubi znikac czasami, wiec nawet nie zwrocilam uwagi
  Profil uzytkownika: suss     
Lulu Confaboulu
Sarkazm i szydera


Wpisów: 6700
Od: 2009-03-30
2012-09-29 19:02
kamień
Göteborg


Wpisów: 7053


dama z polski przyjechala szwedom kible myc a zwykla kurwa niesmak powoduje



  Profil uzytkownika: Lulu Confaboulu     
wandaelzbieta


Wpisów: 3758
Od: 2010-01-08
2012-09-29 19:02
Pokazywal?
  Profil uzytkownika: wandaelzbieta     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-29 19:03
  Profil uzytkownika: suss     
maly_ufo
District 9


Wpisów: 4061
Od: 2007-10-18
2012-09-29 19:03
"a ty maly-ufo - co jeszcze chcesz ode mnie

malo sie natlumaczylam...??"

Aga, powoli i spokojnie przeczytaj mój wpis i zauważ że Twój nick jest tam użyty jedynie w kontekście "autor wpisu" i Ciebie dotyczy w niewielkim stopniu
  Profil uzytkownika: maly_ufo     
pratsam


Wpisów: 2954
Od: 2007-03-01
2012-09-29 19:04
Nie zdazyl,bylo na twardo
  Profil uzytkownika: pratsam     
Janko Muzykant


Wpisów: 187
Od: 2012-04-20
2012-09-29 19:29
Lulu. Pozwoliłem sobie skopiować Twój przepis na tajską zupę i wkleiłem go na swój FB. super...

Dla mnie na szybo i bardzo dobre to naleśniki na ostro=słono z pieczarkami i w bułce tartej,,, Ktoś zainteresowany to napiszę jak to działa... troskę zabawy ale efekt zajefajny
  Profil uzytkownika: Janko Muzykant     
EnWrotka
Stockholm


Wpisów: 5123
Od: 2011-05-25
2012-09-29 19:35
Oj ta Kanadolka , ona nawet jak cos serio napisze to mozna boki zrywac.
  Profil uzytkownika: EnWrotka     
Lulu Confaboulu
Sarkazm i szydera


Wpisów: 6700
Od: 2009-03-30
2012-09-29 19:52
Janko, mialam nie mowic, ale to nie moj przepis :/
Mnie na ruchaniu aniolow nieszczegolnie zalezy

Wpierdalaj.blog.pl - polecam goraco
  Profil uzytkownika: Lulu Confaboulu     
EnWrotka
Stockholm


Wpisów: 5123
Od: 2011-05-25
2012-09-29 20:00

Oj tam , wyjasnienia są zbędne , przeciez i tak było wiadomo , że samodzielnie nic nie skleci .
  Profil uzytkownika: EnWrotka     
Janko Muzykant


Wpisów: 187
Od: 2012-04-20
2012-09-29 21:45
kto , sam nie dam rady, ja ???
  Profil uzytkownika: Janko Muzykant     
EnWrotka
Stockholm


Wpisów: 5123
Od: 2011-05-25
2012-09-29 22:25
Juz sie tak Janko nie gotuj .
To nie o Tobie ,tylko o takiej jednej niezwykłej damie,
która twierdzi ,że samodzielnie posługuje sie widelcem i nożem a jak siada do stołu to nigdy nie wie co
w której ręce.No i mlaska jak zwykła chamka.

ps,a łyzka na to "nie możliwe!". a jednak cerate na stole dama ma poplutą!
  Profil uzytkownika: EnWrotka     
EnWrotka
Stockholm


Wpisów: 5123
Od: 2011-05-25
2012-09-29 23:06
I żeby nie było , że nie na temat.
Podaje przepis.Kurka bez jaj na słodko.

Dac kurze grzęde a ona stwierdzi , że wyzej sięde.
Potem jeb na łeb.No to lu ją .
I mozna juz patroszyc .
Nadziac słodką marmoladą .
Nie panierowac, bo juz sie wczesniej wytarzała w jakims gównie.
Podgrzac w piekarniku do czerwonosci az kura zrobi sie rózowa ze złosci.
Podawac jako przystawke na kolacje bez swiec.
Kura sama zabłysnie.To sie nazywa pycha.
  Profil uzytkownika: EnWrotka     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-30 10:09
bylo juz u nas na forum, ale pozwole sobie powtorzyc
przepisj jest wart uwagi, szybki i prosty

"kurczak niedzielny"

Kurczaka starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego.
Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka
zalewamy szklanką wina białego, szklanką wina czerwonego. Dodajemy 100 gramów
ginu, 100 gramów koniaku, 200 gramów Smirnoffa i 50 gramów rumu.
Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej. Kurczaka możliwie jak
najszybciej wyrzucamy z naczynia, bo jest do d..y, natomiast...SOS!!!
Sos! - Paluszki lizać!!!
  Profil uzytkownika: kamień     
KasiaTom


Wpisów: 1227
Od: 2010-09-23
2012-09-30 10:26
Przepis na szarlotke dla blondynow

http://www.zbuki.pl/blog.p hp?id=408
  Profil uzytkownika: KasiaTom     
kamka1238


Wpisów: 9115
Od: 2007-11-19
2012-09-30 12:02
Wpis wykasowany przez Administratora. Łamanie regulaminu serwisu.
  Profil uzytkownika: kamka1238     
Technical Emotion


Wpisów: 1195
Od: 2011-03-20
2012-09-30 14:56
Ja dzisiaj chcialem blysnac w kuchni

Rozebralem por ,tak zeby byly rurki

Nafaszerowalem zblenderowana piersia z kurczaka ,i warzywkami.
Dusilem rulony z malo iloscia oleju ,jarzynki i curry.

Ziemniaczki tradycyjne.
Salatka: Szparagowka na parze z drobno starta marchewka
Wystudzona i wymieszana z cebulka ,kapka oleju i octu . Popieprzona.

Sosik : Bearnaisesås

Nawet niezle to wyszlo
  Profil uzytkownika: Technical Emotion     
Lulu Confaboulu
Sarkazm i szydera


Wpisów: 6700
Od: 2009-03-30
2012-09-30 16:56
Ja dzis zrobilam placki z cukinii, niezle nawet
  Profil uzytkownika: Lulu Confaboulu     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23425
Od: 2000-09-11
2012-09-30 16:58
o! ale z samej czy mieszane z czyms?
  Profil uzytkownika: iza     
Technical Emotion


Wpisów: 1195
Od: 2011-03-20
2012-09-30 17:08
Potwierdzam Lulu

Tez robilem

Tylko moje strzelaly ze mi pol mordy poparzyly

Puszczaja france strasznie wode
  Profil uzytkownika: Technical Emotion     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-09-30 17:14
bo cukinie trzeba osuszyc przed smazeniem, nie pryska i nie bedzie gorzka

a jak juz przy cukini to polecam ciasto z cukini
  Profil uzytkownika: kamień     
Technical Emotion


Wpisów: 1195
Od: 2011-03-20
2012-09-30 17:27
Slysalem ze i dzemiki pyszne wychodza.
Oczywiscie z cukini
  Profil uzytkownika: Technical Emotion     
maly_ufo
District 9


Wpisów: 4061
Od: 2007-10-18
2012-09-30 17:36
I powidełka
  Profil uzytkownika: maly_ufo     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-30 18:36
takie maluciusiuniunkie
  Profil uzytkownika: suss     
wandaelzbieta


Wpisów: 3758
Od: 2010-01-08
2012-09-30 18:41
Z ogora powidla? Wam w tej Szwecji sie smaki poje....
  Profil uzytkownika: wandaelzbieta     
babajedna
Warszawa


Wpisów: 1086
Od: 2011-01-12
2012-09-30 18:58
a ja dzisiaj herbatę zrobiłam....pyyyyyycha
  Profil uzytkownika: babajedna     
maly_ufo
District 9


Wpisów: 4061
Od: 2007-10-18
2012-09-30 19:14
"a ja dzisiaj herbatę zrobiłam....pyyyyyycha "

z cukinii?
  Profil uzytkownika: maly_ufo     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-09-30 19:22
albo z konfiturkami
  Profil uzytkownika: suss     
sylwianna


Wpisów: 394
Od: 2007-07-24
2012-09-30 20:10
jeśli cukinia to:
- pasztet z cukinii,
- placki ( coś jak ziemniaczane)- boooombaaaa
  Profil uzytkownika: sylwianna     
Franek Smigło


Wpisów: 140
Od: 2012-07-19
2012-10-03 23:16
pasztet? hm..nie znam..ale placki faktycznie zajebiste.. tylko trzeba dobrze odsaczyc cukinie...
  Profil uzytkownika: Franek Smigło     
Lulu Confaboulu
Sarkazm i szydera


Wpisów: 6700
Od: 2009-03-30
2012-10-04 07:13
Ja zapomnialam odsaczyc, dodalam maki
Cukinia 3 szt, podsmazona cebulka, posiekana pietruszka, 2 jajka, maka, sol warzywna i pieprz. Teraz dodalam maki graham, bo nie moglam znalezc zwyklej (znalazlam jak skonczylam smazyc ) bylo niezle.
  Profil uzytkownika: Lulu Confaboulu     
meghann


Wpisów: 2378
Od: 2008-01-29
2012-10-04 09:45
ja w zwiazku z tym,ze latalam po polach i zbieralam wlasnorecznie ta cukinie, to mialam jej mnostwo w domu. Wiec zaprosilam znajomych i zrobilam super-paja na 'filodeg' - cukinie,kantarelki,cebule i troche dyni najpierw poddusilam szybciutko potem dodalam lyzke serka Philadelphia i lyzke Keso (zadnych smietan czy fraiche), na ciasto i do piekarnika na 20 minut. Wyszlo super w krotkim czasie, podalismy do tego mocno schlodzonego Rieslinga....i ide zbierac cukinie znowu w weekend!

//M.
  Profil uzytkownika: meghann     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23425
Od: 2000-09-11
2012-10-04 10:13
"cukinie,kantarelki,cebule" blaagam... kantarelki?
zapomnialas polskiego?
  Profil uzytkownika: iza     
Ronj@


Wpisów: 7627
Od: 2006-08-16
2012-10-04 10:18
mnie zajelo chwile zanim zaskoczylam tego "paja"
Mowie, ze trzeba zaczac slownik pisac
  Profil uzytkownika: Ronj@     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23425
Od: 2000-09-11
2012-10-04 10:34
"paja na 'filodeg' " ??? eee???
"zadnych smietan czy fraiche"

jak juz piszemy przepisy to naprawde lepiej w jednym jezyku... polskim najchetniej



  Profil uzytkownika: iza     
meghann


Wpisów: 2378
Od: 2008-01-29
2012-10-04 10:58
kantarelki brzmia o wiele ladniej niz kurki,moim zdaniem

a filodeg to nawet nie wiem jak jest po polsku,szczerze mowiac. Ciasto 'filo' ? Czy jak?

Slowo 'paj' uzywa sie zamiennie w jezyku polskim na okreslenie jakiegos placka/tarty, najczesciej z jablkami czy miesem. Jeden z setek przykladow:

http://smaker.pl/przepisy/ obiady/tarta-paj-z-miesem,37221

//M.
  Profil uzytkownika: meghann     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23425
Od: 2000-09-11
2012-10-04 13:11
paj to tarta po polsku ..

ty kantarelko
  Profil uzytkownika: iza     
Technical Emotion


Wpisów: 1195
Od: 2011-03-20
2012-10-04 13:26
Farszyk taki jak na golabki.

W papryki dziada I na pare
Cukinia nadziewana tym farszykiem tez daje rade

Do tego jakis lekki sosik

Jezeli chodzi o buraczki???
Najsmaczniejsze obrane i ugotowane na parze.
Nie doprawiane niczym



  Profil uzytkownika: Technical Emotion     
Ronj@


Wpisów: 7627
Od: 2006-08-16
2012-10-04 13:38
No zesz!
Sosik i buraczki to jeszcze mozna zrozumiec...ale FARSZYK?

  Profil uzytkownika: Ronj@     
Technical Emotion


Wpisów: 1195
Od: 2011-03-20
2012-10-04 13:44
Mielone miesko z grzybkami np

obijalem sie w tym roku i nie bylem na grzybach.

W ice jest mix grzybkow mrozonych
Nawet dobre no i paczka 20 koron kosztuje
  Profil uzytkownika: Technical Emotion     
Technical Emotion


Wpisów: 1195
Od: 2011-03-20
2012-10-04 13:44
Mialo byc u Ica

  Profil uzytkownika: Technical Emotion     
suss
gdzie nogi poniosa


Wpisów: 1877
Od: 2010-09-02
2012-10-04 14:43
Mielone miesko z grzybkami, farszyk, buraczki hehehe TE a co ty tak zdrabniasz wszystko
  Profil uzytkownika: suss     
Lulu Confaboulu
Sarkazm i szydera


Wpisów: 6700
Od: 2009-03-30
2012-10-04 15:09
Tak sie tylko piesciluszka i przekomarkuje z wami, dziewczyneczki
  Profil uzytkownika: Lulu Confaboulu     
KasiaTom


Wpisów: 1227
Od: 2010-09-23
2012-10-04 16:16
Czeste uzywanie zdrobnien swiadczy o trudnosci w zapanowaniu nad pozytywnymi emocjami albo np.o zespole Klüvera-Bucyego.
  Profil uzytkownika: KasiaTom     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23425
Od: 2000-09-11
2012-10-04 16:31
to pol polski gra w tym zespole Klüvera-Bucyego

  Profil uzytkownika: iza     
KasiaTom


Wpisów: 1227
Od: 2010-09-23
2012-10-04 16:47
No nie, bo przy tym zespole wystepuja jeszcze inne objawy, nie jest tak zle.
  Profil uzytkownika: KasiaTom     
Technical Emotion


Wpisów: 1195
Od: 2011-03-20
2012-10-04 16:49
Kasia !!! To farszysko z grzybskami ma byc!!!

Papryczysko pier..one nadziac tym farszyskiem!!!
  Profil uzytkownika: Technical Emotion     
Franek Smigło


Wpisów: 140
Od: 2012-07-19
2012-10-04 19:14
cukinia,baklazan, papryki roznokolorowe pokroic w plastry i usmazyc na oliwie z oliwek do tego swiezy wycisniety czosnek i ocet balsamiczmy tez niezle jest...takie a,la grilowane warzywa..
  Profil uzytkownika: Franek Smigło     
Franek Smigło


Wpisów: 140
Od: 2012-07-19
2012-10-04 19:19
a buraczki? hm...najlepsze po Polsku... czyli ugotowac ze 2 kg buraczkow zetrzec na tarce.. na patelni wysmazyc boczek w kostke z cebulka.. odsaczyc dodac buraki troche masla duzo czosnku wycisnietego ,sol ,pieprz ocet winny lub sok z cytryny i na koniec smietanki... kaloryczne jak fix ,ale dobre...
  Profil uzytkownika: Franek Smigło     
kamień


Wpisów: 8037
Od: 2007-10-12
2012-10-04 19:51
zbrodnia jest gotowac buraki...
  Profil uzytkownika: kamień     
meghann


Wpisów: 2378
Od: 2008-01-29
2012-10-04 20:09
KasiaTom i TE

usmialam sie po ciezkim dniu

//M.
  Profil uzytkownika: meghann     
Franek Smigło


Wpisów: 140
Od: 2012-07-19
2012-10-04 20:16
zbrodnia jest gotowac buraki...


dlatego tym razem Ciebie oszczedze..;-D
  Profil uzytkownika: Franek Smigło     
maly_ufo
District 9


Wpisów: 4061
Od: 2007-10-18
2012-10-04 20:34
Szybka sałatka z buraka:

......wrzucić granat do czarnego BMW
  Profil uzytkownika: maly_ufo     
czarna_gda


Wpisów: 19
Od: 2012-09-20
2012-10-04 20:52
Pizza na szybko



rozpuscic 25-50g drozdzy w letniej wodzie lub mleku (ok 1/5 szklanki) dodac odrobine cukru,soli,łychę oleju, 2 szklanki mąki i 2 jajca i wymieszać. Potem najlepiej ugniatac ciasto rekami az zrobi sie etastyczne, nie za suche i odstawic n 20min. A w tym czasie odpalic piekarnik na ok 180stopni niech sie rozgrzeje, blache przesmarować tłuszczem i posypać mąką. Ciasto na blachę i piec w temp 150-18- stopni ok. 15min. i wyciągnąć.

Nawalić sera i czego sie tam chce i spowrotem do piekarnika na ok 10-15min i papu gotowe dla wprawnej reki, to tanie jedzenie dla całej rodzinki w ok 40min.
  Profil uzytkownika: czarna_gda     
Technical Emotion


Wpisów: 1195
Od: 2011-03-20
2012-10-05 19:24
"......wrzucić granat do czarnego BMW"

Dobre
  Profil uzytkownika: Technical Emotion     
KasiaTom


Wpisów: 1227
Od: 2010-09-23
2012-10-05 19:28
Zrobilam dzisiaj faszerowane papryki
  Profil uzytkownika: KasiaTom     
Technical Emotion


Wpisów: 1195
Od: 2011-03-20
2012-10-05 19:30
Prawda ze pyszne ?

  Profil uzytkownika: Technical Emotion     
Technical Emotion


Wpisów: 1195
Od: 2011-03-20
2012-10-05 19:31
Robilas pieczatke z maki ???


  Profil uzytkownika: Technical Emotion     
KasiaTom


Wpisów: 1227
Od: 2010-09-23
2012-10-05 19:39
Pyszne, tylko inny farsz.

Pieczatki robie na swieta. Mam taka pieczatke GOD JUL: maka, cukier puder, maslo i jajko i wanilia.
  Profil uzytkownika: KasiaTom     
Technical Emotion


Wpisów: 1195
Od: 2011-03-20
2012-10-05 19:51
Chodzilo mi o najprzyjemniejsza czesc po nadziwaniu papryczki

  Profil uzytkownika: Technical Emotion     
Technical Emotion


Wpisów: 1195
Od: 2011-03-20
2012-10-05 19:52
Nie badz taka

Jak inny to nalezy go tutaj podac.
  Profil uzytkownika: Technical Emotion     
Forum -> Kulinaria -> Szybki przepis na coś smacznego
Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy









Praca (Värmdö )
Praca-sprzatanie (Täby)
Brukarstwo (Täby)
Praca dla ogólno budowlańca (Skåne)
BLACHARZ, LAKIERNIK (SKOGAS)
mechanik samochodowy (SKOGAS)
Firma sprzątająca (Helsingborg)
Firma sprzątająca (Malmö,Lund, Ystad, Sjöbo i okolice)
Więcej





Szwecja o smaku lukrecji czyli spotkanie w bibliotece Morenowej.
Agnes na szwedzkiej ziemi
Kristineberg slott – piękny pałacyk z Kungsholmen.
Agnes na szwedzkiej ziemi
Firma Sprzątająca
Polka w Szwecji
Muzeum tramwajów w Malmköping.
Agnes na szwedzkiej ziemi
Moja historia cz.5
Polka w Szwecji
Przygoda z malowaniem
Polka w Szwecji
Nowe szwedzkie słowa 2023 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji


Odwiedza nas 27 gości
oraz 2 użytkowników.


TEMU
Szwedzki „wstyd przed lataniem” napędza renesans podróży koleją
Katarzyna Tubylewicz: W Sztokholmie to, gdzie mieszkasz, zaskakująco dużo mówi o tym, kim jesteś
Migracja przemebluje Szwecję. Rosną notowania skrajnej prawicy
Szwedka, która wybrała Szczecin - Zaczęłam odczuwać, że to już nie jest mój kraj
Emigracja dała mi siłę i niezależność myślenia










© Copyright 2000-2024 PoloniaInfoNa górę strony