Autor | Naturalne Polskie Kiełbasy |
Piciuuu
Wpisów: 4 Od: 2011-06-29
| 2011-06-29 17:41 Witam mam pomysł na produkcje Polskich wędlin w SZtokholmie systemem Naturalnych Receptur (bez konserwantów) i wędzenie dymem.Jestem z zawodu Rzeźnikiem w Polsce sprzedawałem i robiłem usługi rzeźnickie był na to zbyt.Zastanawiam się czy też będzie popyt na takie produkty jak niżej wymienione:
Polska
Sląska
Biała
Mielone doprawione
Kaszanka
Bułczanka
Wątrobianka flak(wędzona)
Salseson( biały/czarny)
Szynka Gotowana
Szynka Wędzona
Boczek Wędzony
Smalec z przyprawami(skwarkami)
Schab wędzony
Kości Wędzone
Kiełbasa słoik
Wątrobianka Słoik
Niestety takie wyroby były by troszkę drosze od wędlin marketu,bo nie zawierają konserwantów.I zastanawiam się czy był by na to pobyt skoro mieszka dużo Polaków i są Polskie sklepy z Polskimi produktami co są sprowadzane,ale moich wędlin,nie kupi się w sklepie bo to są takie wyroby jak rzeźnik zabija na wsi świnkę.Chciałem się dowiedzieć opini na ten temat.
|
| |
Ronj@
Wpisów: 7627 Od: 2006-08-16
| 2011-06-29 17:46 A gdzie ta swinke bedziesz zabijal?
Obawiam sie, ze nie wyrobisz sie z przepisami i wymogami Livsmedelsverket.
Poszukaj lepiej juz funkcjonujacych tutejszych masarni i "sprzedaj" im pomysl. |
| |
Piciuuu
Wpisów: 4 Od: 2011-06-29
| 2011-06-29 17:56 Nie chodzi mi o zabijanie tylko kupwanie półtusz i przerabianie. |
| |
Facet46 Szlachta nie pracuje
Wpisów: 4638 Od: 2009-03-25
| 2011-06-29 17:58 zawsze mozna w ... lesie kabana zaszlachtowac |
| |
Ronj@
Wpisów: 7627 Od: 2006-08-16
| 2011-06-29 17:59 A to przerabianie to gdzie? w domowej kuchni?
Poczytaj najpierw
http://www.slv.se/ |
| |
Piciuuu
Wpisów: 4 Od: 2011-06-29
| 2011-06-29 18:03 Albo szukam kogoś co ma znajomości w branży mięsnej i szuka pracownika co umie robić takie produkty.Chętnie bym nawiązał znajomość. |
| |
Piciuuu
Wpisów: 4 Od: 2011-06-29
| 2011-06-29 18:28 Zdaje sobie sprawę że przepisy sanepid itp.żeby otworzyć coś takiego, mieć pomieszczenia,chłodnie,maszyny, odpowiednie do wymagań Unijnych.Ale chciałem się dowiedzieć czy byli by chętni na to,lub szukam pracodawce co by poparł mój pomysł.Jeśli ktoś ma jakieś znajomości lub zna kogoś co był by zainteresowany takimi produktami to chętnie,bym prosił o kontakt. |
| |
Endy85
Wpisów: 78 Od: 2010-07-15
| 2011-06-29 18:55 Od tego masz bazar nie forum. |
| |
Ronj@
Wpisów: 7627 Od: 2006-08-16
| 2011-06-29 19:10 "Ale chciałem się dowiedzieć czy byli by chętni na to"
Ja tak... na troche kaszanki z grilla raz na rok i 2 plasterki salcesonu, rownie czesto.
|
| |
JOLAND
Wpisów: 10279 Od: 2009-11-24
| 2011-06-29 19:14 Jak znajdziesz pracodawce,to zapomnij o wyrobach,ktore wymieniles.Bedziesz produkowal kielbase smakiem i kosystencja przypominajaca polska marte i adele.
Wymienione przez Ciebie produkty mozna robic jako domowe
i sprzedawac na rynkach,marknadach,ect
Tak zaczynal ten Niemiec calakiem niedawno.
www.gudmunsgarden.se
Ja jestem chetny na dobre polskie wedliny
|
| |
RYSIEKZIELONKA
Wpisów: 20 Od: 2010-06-09
| 2011-06-29 19:28 Jestem pewien że byli by chętni .Od wiosny do zimy na pewno bo pelno budowlańców, tylko pod warunkiem że cena by była nie wyśrubowana a jeszcze gdyby z dowozem do klijenta ...Wiem z doświadczenia ,nie chce się albo nie ma czasu jechac na drugi koniec Sztokholmu .Wielu pracuje grupami i mieszka razem ,wtedy warto pojechac z towarem.To moja opinia. |
| |
Oxen Let's Rock Baby
Wpisów: 5717 Od: 2004-10-27
| 2011-06-29 20:22 Napisz od razu, ze szukasz pracy, a nie d*pe kaszanka zawracasz...
(a my tu - lakomczuchy - bedziemy Ci szukac masarni?)
|
| |
Oxen Let's Rock Baby
Wpisów: 5717 Od: 2004-10-27
| 2011-06-29 20:28 Ja - podobnie jak Ronj@ tzn. od czasu do czasu plasterek czegos tam...
A na terenie Sthlm i w okolicach jest mozliwosc kupienia polskich wyrobow wedliniarskich, pieczywa, ciast, podrobow, slodyczy, konserw, dan gotowych itp.
Ale probuj - czemu nie?! |
| |
tylkoraz
Wpisów: 283 Od: 2011-05-17
| 2011-06-29 20:46 Tego typy pomysly maja niemalze wszyscy trafiajacy tutaj gdzie wszystko jest z gory zarzadzone drogie no i niesmaczne .
Krotko, to chlopie z twoim pomyslem potrzeba ci kilka milionow koron , znajomosci , wielka , wielka , wielka , bardzo wielka reklama zaistnienia na tubylczym rynku , no ale potem liczenie strat .
Inna alternatywa ...uda sie cos tam otworzyc , ale nie jestem pewny zeby dochod pokryl nawet koszty wody , oczywiscie zakladajac ze CALA polonia w Szwecji bedzie kupowac u ciebie.
Z takimi pomyslami to nawet w Polsce jest niewielu , a co dopiero tutaj ?
Ale masz zapal , taka "zylke" napewno ci sie uda jak nie w tym , to w innym .
Pzdr. |
| |
dorotta
Wpisów: 2 Od: 2008-08-11
| 2011-07-16 09:07 ja uważam że pomysł jest wart zachodu i na pewno uda się tylko nie słuchaj pesymistów którzy nie wierzą we własne możliwości.jednak wszystko musi byc zgodne z przepisami więc zacznij od urzędów |
| |
Lulu Confaboulu Sarkazm i szydera
Wpisów: 6700 Od: 2009-03-30
| 2011-07-16 10:57 tja, a najbardziej obeznani i optymistyczni sa, ktorzy przyjechali tu ooooo, bedzie juz miesiac temu....
moja rada jest taka. zebys swoje wyroby sprzedawal znajomym a jesli koniecznie chcesz robic w branzy to szukaj pracy w jakiejs rzezni. |
| |
bolek1970 PZU
Wpisów: 11503 Od: 2006-07-05
| 2011-07-16 11:19 tja, a najbardziej obeznani i optymistyczni sa, ktorzy przyjechali tu ooooo, bedzie juz miesiac temu....
Jak to moj znajomy agent ubezpieczen mawia, to sa ludzie z PZU, czyli "Pier...ci, Zawsze Usmiechnieci".... |
| |
tylkoraz
Wpisów: 283 Od: 2011-05-17
| 2011-07-16 19:03 Dla Pana zakladajacego temat mam propozycje aby poczestowal najlepszymi polskimi kielbasami kilka szwedzkich rodzin , i BARDZO poprosil o SZCZERA opinie . |
| |
anilewe
Wpisów: 19 Od: 2011-09-21
| 2011-09-21 16:53 Ja osobiscie ju znie tesknie za polskimi wedlinami, mocno aromatyzowane sa (szwedzkie jem sporatcznie) , jak czasem mam ochote lub do czegos potzrebuje to zagladam do sklepu z polskimi produktami i to mi wystarczy co tam maja czasem cos przywioze z pl, ktos mi przywiezie. W Coop extra rowniez jest 5 rodzai wedlin z pl.
Nie sadze zeby taki biznes si eoplacil , a warunki sanepidu to dopiero wyzwanie. Z reszta kupowanie gotowego miesa by przerobic na kielbase sie raczej nie oplaca , chyba ze na wlasny uzytek |
| |