| Autor | Amway...i inne dojenie frajerów |
kawaler

Wpisów: 12615 Od: 2008-10-01
| 2009-11-04 09:35 "Co to jest myślenie pozytywne w rozumieniu Amwaya?
- Amwayowcy rozumieją to jako akt mistyczny, czyli jakieś marzenie jest projektem, który ma właściwość konstruowania przyszłości. Na seminariach powtarzają historię pewnej pani z Hawajów, która chciała mieć dom. Pracowała nad tym swoim marzeniem, ale nie miała sukcesów. Kiedyś na plaży znalazła deskę z gwoździem i powiedziała: to jest pierwszy gwóźdź i pierwsza deska mojego domu. Mówi się teraz, że ta pani jest właścicielką całego osiedla. Potrzebny jest zawiązek marzenia: deska z gwoździem albo pierwsza śrubka twojego mercedesa."
moze jakis cytat uskrzydlajacy?
synkowie lapia sie na ten lep.
|
| | |
FIRESTARTER

Wpisów: 695 Od: 2004-11-08
| 2009-11-04 09:48 oni wiecej zarabiaja na sprzedazy ksiazek i cd/dvd
motywujacych niz na samych produktach
strzal w 10 te piramidy, pierw ich "wspólpracownik" kupuje roczny zapas mydla,proszku,odzywek,kosmetyków
a potem gdy mu nie idzie sprzedaz zacheca sie go do kupienia kolejnych materialów motywacyjnych, i znowu mozna odleciec w swiat fantazji |
| | |
synko_gniew_rybaka Eire

Wpisów: 3607 Od: 2009-01-04
| 2009-11-04 10:18 [Wpis wykasowany przez Moderatora. Zanim napiszesz, przeczytaj regulamin] |
| | |
monilka Finlandia

Wpisów: 6493 Od: 2003-06-02
| 2009-11-04 13:16 Amwey kojarzy mi sie z sekciarstwem... |
| | |
synko_gniew_rybaka Eire

| 2009-11-04 15:44 monilka - jeśli ktoś nazywa transweściocha kobietą to jakie może mieć taki człowiek pojęcie o znaczeniu słowa
"sukces"?
 |
| | |
Administrator

Wpisów: 737 Od: 2000-09-01
| 2009-11-04 18:12 Skoncz synko z ta mania przesladowcza. |
| | |
undergroundzone STOCKHOLM

Wpisów: 239 Od: 2009-10-26
| 2009-11-04 23:08 Moja opinia jest nastepujaca
AMWAY ...wyscig szczurow to po 1 ...wyuczone usmieszki ,wkrecanie go...na za pomoca schematow psychologicznych itp
Jedna rzecz mnie bardzo irytowala ...jak pan ze sztuczna minka podczas pokazu opowiadal ze ...jest to plyn do czyszczenia srebra i mozna nim rowniez myc podlogi a nawet ...uwaga ...np myc zeby hahahaa to jest wlasnie amway hahahah |
| | |

| 2009-11-04 23:13 Sadzac synko po twoich cytatach ...jestes w trakcie opanowywania tego typu sztuki ...hahahha Nawet sie zastanawialem czy nie robisz jako przedstawiciel ...i nie zdziwilbym sie jak trafilem w dziesiatke
Potega podswiadomosci itp. Czytalem wszystkie tego typu ksiazki i wiem jaki maja cel. W polaczeniu z wyscigiem o jak najwieksza ilosc punktow i walke o wysoki status w swoim rejonie ...faktycznie moga byc bardzo przydatne!!!hahaaha Mnie osobiscie nie robi technika stania przed lustrem i powtarzania dam rade jestem najlepszy hahahah |
| | |
kajetan Sztokholm

Wpisów: 17008 Od: 2000-09-01
| 2009-11-04 23:34 Kiedys spotkalem faceta, ktory porponowal super deal. Sprzedawal oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowego, gdzie mozna bylo kupic... to wlasnie oprogramowanie, zeby zalozyc wlasny sklep internetowy, ktory sprzedaje oprogramowanie do prowadzenia sklepow internetowych.
Gdy po kilku minutach dalej nie moglem przestac sie smiac, to sobie poszedl. |
| | |
rysownik Rutka Tartak

Wpisów: 569 Od: 2008-09-10
| 2009-11-05 00:04

i tym akcentem kończę dzień! dzienx Kajetan  |
| | |
FIRESTARTER

| 2009-11-05 00:21 "Kto to jest aplajn?
- W strukturze Amwaya jest to ktoś, kto zakłada i prowadzi sieć dystrybutorów. Nauczyciel biznesu, ale nie tylko. To również przewodnik duchowy, który kształtuje osobowość podległych mu dałnlajnów.
Guru?
- Ktoś w tym rodzaju. Amwayowcy mówią, że bogactwo nie wynika jedynie z kwalifikacji menedżerskich, ale jest dowodem wyższego stopnia rozwoju duchowego. Tych stopni jest zresztą cała masa:
Pojedynczy Diament,
Podwójny Diament,
Potrójny Diament,
Korona Ambasadorska.
Można to porównać ze stopniami uduchowienia w kościele. Przy czym aplajn może być stolarzem, a nauki od niego może pobierać magister ekonomii.
Wykształcenie nie ma znaczenia. Dałnlajna obowiązuje reguła edyfikacji, czyli oddawania czci aplajnowi. Odbywa się to podczas mityngów amwayowskich. Wielokrotnie zauważyłem, że mówcy schodzący z estrady byli otaczani przez ludzi. Każdy chciał choć uścisnąć rękę, choć dotknąć skraju szaty. Bo nawet czysto fizyczny kontakt z kimś, kto odniósł sukces, może zmienić nasze życie.
Po co to wszystko: stopnie wtajemniczenia, zależności, izolacja od mediów?
- Jeśli to byłby tylko handel, to z czasem wszystko by się zracjonalizowało ale Amwayowcy twierdzą, że są hodowlą przywódców nowego światowego porządku. Że umiejętności zdobyte u nich mogą być wykorzystane wszędzie: w biznesie czy polityce.
Jakie umiejętności można zdobyć, sprzedając proszek do prania?
- Bardzo specyficzne. Cała ta operacja psychologiczna jest potrzebna do przekonania kogoś, kto 50 razy dziennie słyszy "nie". Tyle razy dystrybutor musi zadzwonić ze swoją ofertą do ludzi. Zwykle większość odmawia. Po kilku tygodniach pracy ktoś taki zaczyna żyć w pustce społecznej. Zakłada się, że absolwent wyższej uczelni powinien znać około 750 osób. Kiedy wyczerpie krąg rodziny, znajomości ze studiów i liceum, powinien odnowić kontakty z podstawówki, a nawet przedszkola. Kiedy i te się skończą, zaczyna się pustka. Co robić? Zaczepiać ludzi na przystanku? W jaki sposób poznawać nowe osoby? To jest podstawowy problem. Więc kiedy amwayowcy zobaczyli moją ekipę filmową, byli zachwyceni. Tyle nowych osób, a każdy ma rodzinę, dzieci, babcię, a babcia w klubie seniora też jakieś osoby zna, chodzi do lekarza. Rzucili się na nas."
synko gniew Amway-a ilu masz downline-ów
jak dlugo jestes uplinem?
|
| | |

| 2009-11-05 00:39 hahahaha
http://www.youtube.com/wat ch?v=FieDKmZ2iBs |
| | |
synko_gniew_rybaka Eire

| 2009-11-05 01:01
 |
| | |
Rumcajs

Wpisów: 859 Od: 2007-12-30
| 2009-11-05 03:47 gniewny synko nie szukaj spisków, bo jak wpadniesz w matnie paranoji to bedziesz sie miotal i miotal
|
| | |
sebastian.jaw

Wpisów: 2005 Od: 2006-12-02
| 2009-11-09 16:35 Amway`owcy to banda burakow i malo bystrych ludzi. Innymi slowy debili.
Nie mowie o tych na samej gorze. Bo oni maja leb jak sklep. Wcisnac taki kit tylu ludziom?
Pelny szacunek.
A ze rzesze matolow klaskaja jak u rubika i snuja plany to juz inna inszosc  |
| | |

| 2009-11-09 18:05 "Amway`owcy to banda burakow i malo bystrych ludzi. Innymi slowy debili"
Nie lubie amway-owców ,ale niestety nie masz racji!...debile jak to powiedziales zwlaszcza ci u góry???
...dojsc na gore i zarabiac te pieniazki co oni zarabiają???...czy debila byłoby stać???(zbudowac siec ludzi ktorzy na ciebie zarabiaja) ...odpowiedz sobie sam ...debilem conajwyzej moze byc ten kto da sobie wciskac syf! Pisalem ze towar do wszystkiego! Czyli do dupy! Moze to byla lekka zlosliwosc z mojej strony!Fakty sa takie ze jezeli chodzi o wszelkiego rodzaju srodki czystosci ...trzeba przyznac ze sa wydajne i skuteczne!!!
Ale patrzac na cene jest wiele lepszych i tanszych rozwiazan!!! |
| | |

| 2009-11-09 18:06 poprawka...niedoczytalem dokladnie z tymi u gory |
| | |

| 2009-11-09 18:08 A ci nizej to niekoniecznie debile ...bardziej bym powiedzial :napalency ktorzy chca sie szybko dochlapac ...niekumajacy tego ze zawsze ten u gory co siatke stworzyl!!! A oni itak tego pulapu nie przeskoczą!
Czytac ksiazki o potedze podswiadomosci czy sztuce sprzedazy ...owszem moga! ...ale na tym koniec! |
| | |
FIRESTARTER

| 2009-11-15 18:42 mylisz sie zobacz temat : 17-róznic...
tam kwitnie Amway-owskie pozytywne myslenie
ps
ja dzisiaj wieczorem wloze po 1000kr do 10 kopert i bede sobie wizualizowal skromnie tylko 20 kopert = 20.000kr |
| | |
synko_gniew_rybaka Eire

| 2009-11-15 20:22 gorzej niż amwayowskie, to JEHOWI! |
| | |
Badboy

Wpisów: 23049 Od: 2004-06-10
| 2009-11-15 20:28 ja mam w dalszej rodzinie malzenstwo, ktore zalapalo sie na Amway we wczesnych latach 90tych, szlo im chyba niezle, bo zrezygnowali z normalnej pracy (byli architektami) i zajeli sie tylko werbunkiem nowych czlonkowm, problem polegal na tym, ze wlasciwie nie dalo sie z nimi juz o niczym innym rozmawiac, bo kazde rodzinne spotkanie wykorzystywali do szerzenia propagandy, jak sami mowili "dla statystyki" tzn, na iles odbytych spotkan z ludzmi, ktores musi przyniesc nowych leszczy, ten sam proceder uprawiali w kolejce do kasy sklepowej czy jadac pociagiem, zaczeli miec calkiem nowych znajomych, oczywiscie z Amwaya, wyjazdy, spotkania w ich towarzystwie itd. po prostu sekta, od paru lat troche im przeszlo, wiem, ze wrocili do zawodu, ale nadal sa dziwni |
| | |
synko_gniew_rybaka Eire

| 2009-11-15 20:44 no bo amway to rzeczywiście sekta - nijak sie to ma do positive thinking w 17 różnic...
mamy znajomych w Polsce, którzy wpadli w sidła Jehowych. Kiedys byli całkiem spoko ludzie (zresztą nadal lubimy ich i szanujemy). No i jak juz wpadli w te sidła to po prostu koniec - non stop tylko o Armageddonie, końcu świata, demonach w internecie i w róznych innych sferach... kiedyś udało im się zwerbowac nas na jakies ich spotkanie... po prostu schiz: wszyscy sztucznie uśmiechnięci w jakieś gorseciki, garniturki, bracie siostro te sprawy... starzy Jehowcy patrzyli na nas jak na świeże mięcho, ale ja w którymś momencie podczas "mszy" parsknąłem śmiechem. Nasze relacje ze znajomymi uległy znacznemu pogorszeniu. Dla starych Jehowców to był znak, że nie będzie z nas pożytku
w chwili obecnej wiem, że nasi znajomi wyszli juz z tego obłedu a na pewno ich "wiara" nie jest juz tak intensywna.
 |
| | |
skory

Wpisów: 44 Od: 2010-03-06
| 2010-03-06 10:36 Od góry do dołu widzę tu przede wszystkim kłamstwa i obelgi. Jak to świadczy o osobach, które się w ten sposób wypowiadają? Raczej nie najlepiej.
Człowiek na poziomie używa mózgu a nie emocji, racjonalnych argumentów a nie obelg.
firestarter
Jacy "oni"? AMWAY? Dystrybutorzy? Konkretnie kto? I skąd masz takie informacje, z ANONIMOWYCH stron opluwaczy AMWAY-a?
monilka
Z czym ci się to kojarzy a czym to jest to dwie różne rzeczy. Kościół Katolicki nie zajmuje w stosunku do AMWAY żadnego stanowiska, wiem to od rzecznika prasowego KEP. Wszystkie ośrodki "chrześcijańskie" itp. dorabiające gębę sekty firmie AMWAY robią to na własne konto i podpieranie się przez nie autorytetem Kościoła jest bezprawne.
undergroundzone
Facet może trochę przesadził, ale faktem jest, iż produkty AMWAY bywają bardzo uniwersalne, żeby wspomnieć chociażby o L.O.C.
kajetan
To była klasyczna piramida finansowa, z niby-produktem. Nie stawiaj znaku równości miedzy piramidami i mlm, bo to są dwie różne rzeczy, wbrew pozorom.
firestarter
Co za bzdety, odkąd to diament jest poziomem DUCHOWYM?
To poziom BIZNESOWY i nic więcej. Określony stopień wynagradzania.
Skąd ty w ogóle wytrzasnąłeś ten tekst? Przecież to kompletne idiotyzmy. A, już poznaję, to wywiad z tym manipulatorem i oszustem Dederką, który o tym biznesie wie tyle, co krowa o gwiazdozbiorach.
Dlaczego manipulatorem? Poczytaj sentencję wyroku sądowego, będziesz wiedział.
rumcajs
W paranoję to na razie póki co popadają łowcy sekt. Widzą je za każdym rogiem i pod każdym krzakiem.
sebastian.jaw
Cóż, ubliżając ludziom od buraków czujesz się lepszy? W czym? Na pewno nie pod względem kultury osobistej, której jak widać nie posiadasz.
undergroundzone
Wypróbuj jakieś produkty, zanim zaczniesz je oceniać, gdyż jak widzę żadnych nie znasz. To, że L.O.C. ma wiele zastosowań jest dla ciebie oznaką, że jest KIEPSKI? Nie rozśmieszaj mnie.
Co do przeskoczenia "pułapu" - to jest z kolei dowód, że nie znasz planu marketingowego AMWAY, bo on właśnie pokazuje, że taki pułap można "przeskoczyć" i faktycznie to się często dzieje. |
| | |
Alfons

Wpisów: 80 Od: 2010-02-08
| 2010-03-06 22:28 dlaczego nie pomóc amerykanskim miljonerom?
tez chce byc w ich zwycieskiej druzynie |
| | |
skory

| 2010-03-07 10:07 A nie lepiej pomóc samemu sobie ucząc się od nich? |
| | |
Danielus81 stockholm

Wpisów: 2874 Od: 2008-03-25
| 2010-03-07 10:15 skory powiedz mi czego sie uczyc od nich?? naciagania ludzi?? Manipulacji ?? Wiermy jak dziala ten biznes. Ale jak juz sie wciagniesz to nic innego dla ciebie nie istnieje. Po trupach aby tylko zwerbowac nowych. Gotowe regulki ktore sie dsotaje ktorych trzeba sie uczyc. Plyty i mnustwo makulatury. Nie mysli sie o innych tylko o sobie , nie wazne ze ktos straci na tym kilka tysiecy koron. Wazne bym ja na tym czlowieku zarobil. I te bajeczki o pieknym zyciu i niewiadomo ilu zarobionych pieniadzach. Okey jak jestes egoista i nie zalezy ci na ludziach to amway ci pomoze. Stracic przyjaciol, znajomych, rodziny. Ktos kto w tym siedzi i idzie mu dobrze jest jak w jakims amoku. Wszedzie widzi potencjalna ofiare naiwnego ktory dal sie zlapac. Tylko nielicznym udaje sie cos tam zarobic. A tak naprawde to tylko ci co zaczeli maja z tego pieniadze i beda mieli coraz wiecej w miare przybywania naiwnych. |
| | |
spagetti Sto(L)ica

Wpisów: 2227 Od: 2007-11-09
| 2010-03-07 12:21 Myslalem ze polacy juz sie nie bawia w amwaye |
| | |
Alfons

| 2010-03-07 12:52 bawia oj bawiawia i w amwaya i w swiadków jehowy i oriflame i wiele innych zabaw |
| | |
skory

| 2010-03-08 21:15 > naciagania ludzi?? Manipulacji ??
Ładnie to tak oskarżać ludzi bez dowodów?
> Wiermy jak dziala ten biznes.
Wątpię.
> Ale jak juz sie wciagniesz to nic innego dla ciebie
> nie istnieje.
Tak się składa, że biznes AMWAY to nie jedyny biznes, który rozwijam. Zatem jesteś w błędzie.
> Po trupach aby tylko zwerbowac nowych.
Po jakich trupach??? Sadzisz, że te biznes opiera się na "werbunku"? I ty twierdzisz, że wiesz jak to działa?
> Gotowe regulki ktore sie dsotaje ktorych trzeba sie
> uczyc.
Rozumiem, że w szkole żadnych regułek się nie uczyłeś?
> Nie mysli sie o innych tylko o sobie ,
Jeszcze jeden dowód na to, że nie wiesz o czym mówisz. To NIE jest biznes dla egoistów. Każdy, kto próbuje postępować tak jak ty sugerujesz, kariery tutaj nie zrobi.
> I te bajeczki o pieknym zyciu i niewiadomo ilu
> zarobionych pieniadzach.
Osoby wymieniane w AMAGRAM-ach nie istnieją w rzeczywistości?
> Okey jak jestes egoista i nie zalezy ci na ludziach
> to amway ci pomoze.
To obrzydliwe co mówisz, jest dokładnie na odwrót, kogo z ty z nas chcesz robić???
> Stracic przyjaciol, znajomych, rodziny.
Problem nie w tym, że my się odwracamy od nich, tylko oni od nas.
> Ktos kto w tym siedzi i idzie mu dobrze jest jak w
> jakims amoku.
Obelgi to nie argumenty.
> Wszedzie widzi potencjalna ofiare naiwnego ktory dal
> sie zlapac.
Widzę, że koniecznie się uparłeś dorabiać nam "gębę"... Na bazie czego? Własnych fobii?
> Tylko nielicznym udaje sie cos tam zarobic.
Wiesz to oczywiście z książki tego kłamcy Scheibelera?
> A tak naprawde to tylko ci co zaczeli maja z tego
> pieniadze i beda mieli coraz wiecej w miare
> przybywania naiwnych.
Może przestudiuj najpierw plan marketingowy AMWAY, zanim zaczniesz się dalej wygłupiać?
Bardzo często jest tak, że ci, co weszli w to później mają większe pieniądze od tych, którzy weszli wcześniej. |
| | |
PaweleM

Wpisów: 889 Od: 2010-01-29
| 2010-03-08 21:40 skory, cały Twój ostani post jest właśnie napisany w "amłejowski" sposób
zdanie po zdaniu wyciąganie kontekstu w celu udowodnienia ,ze ten co to napisał jest w błędzie.
Tak się składa ,ze dałem się kiedyś "wkręcić" w tego typu historie i opiera się to tylko i wyłączenie na manipulacji i zakłamywaniu oraz właśnie na werbunku nowych frajerów
parę osób tez zna , które w latach 90tych dały się wkręcić, na szczęście na krotko bo szybko zobaczyli co to za g.wno...
amłej to szit!!! ... |
| | |
PaweleM

| 2010-03-08 21:42 podobnie jak inne tego typu "firmy"  |
| | |
monilka Finlandia

| 2010-03-08 21:49 Ale w ogole o co chodzi
Firma sprzedajaca "chemie" zaczyna dopisywac do tej sprzedazy ideologie...
Moze "Pollena Eva" albo inna tego typu firma tez powinna tym sie zajac.
Rozpowszechniac ksiazki o wierze w siebie, organizowac spotkania gdzie wszyscy sie kochaja i kazdemu zalezy na dobru drugiego i w koleczku tanczyc z okrzykami "mocy".Tez bylam na jednym takim spotkaniu. Zemdlilo mnie od tego jak kazdy mnie kochal i chcial rozwiazywac moje problemy + uwazal, ze jestem fantastyczna.
Tego typu wyznan czasem oczekuje od bliskich, ale nie nieznajomych ... bo zapala sie czerwona lampka.
Nigdy nie zrozumiem jak mozna sie dac tak omamic ... gdy w koncu chodzi jedynie o sprzedanie paru plynu do zmywania naczyn albo innego specyfiku.
|
| | |
kropek800101

Wpisów: 102 Od: 2010-02-26
| 2010-03-08 22:24 SKORY MAM DO CIEBIE SPRAWE
Proponuje zebys wzioł ten swój UNIWERSALNY L.O.C umył nim ząbki ,buzie,przeprał skarpetki,umył wanne, wypił na uspokojenie i poszedł spać.
Tak sie sklada ze znam ten twoj L.O.C i nie mowie ze lipa.
Ale fakty sa takie ze prawie człowiekowi w du..e bez mydła wskakujecie żeby tylko cos kupił.
Czarujecie jak stare czarownice.
Nie lubie Was amłejowcy bo jestescie upierdliwi i na maxa natrętni.(jak ci z kociej)
No to siup L.O.C na druga nóżke i już śpij i nie smuć,każdy Was już wyczuł.Próbujecie jak sekta uzalezniac.
WIERSZYK:
My amłeja dziś nie chcemy,bo realnie wciąż żyjemy.
My wolimy szare mydło,choćby nawet mocno zbrzydło.
Skory zrozum prosze cię.Nie kupimy nic nie,nie.
Idz gdzies indziej i to wciskaj,a na forum już nie pyskaj.
/tekst czesciowo wykasowany przez moderatora/
|
| | |
Alfons

| 2010-03-08 22:43 a herbalife,,? bardzo wiele polek równiez w szwecji uwierzylo ze zostanie bizneswoman
mala fiolka 800:-
zawiera mikroelement,wodorosty,itp.
herbalife chyba ma obroty zblizone do amway-a..nie wiem,
|
| | |
synko_gniew_rybaka Eire

| 2010-03-09 10:29 a ja uważam, że Amway to prawdziwa szkoła życia i każdy - powtarzam KAZDY - powinien przejsc przez tą szkołę jeśli chce do czegoś w życiu dojść - nie dosyć, że uczy pracy zespołowej, wyostrza zmysły, rozbudza wyobraźnie, buduje wiare w drugiego człowieka to jeszcze jest bardzo innowacyjna.
"Kto nie był w Amwayu ten nie wie nic o życiu
kto nie wie nic o życiu - zatraca się w alkoholach piciu!"
- to taki dwuwers, który zapamietałem z mojego inauguracyjnego szkolenia w stolicy Amwaya - Chicago Bulls na Florydzie, kiedy to mój apdawn pozwolił pocałowac sie w pięte umystą wczesniej Preparatem Universum.
Jezeli ktoś chce sie spróbowac swoich sił w życiu prosze o przykliknięcie w na ten link:
http://www.amwayismylife.c om
AMWAY I LOVE YOU |
| | |
skory

| 2010-03-09 18:24 > zdanie po zdaniu wyciąganie kontekstu
Odnoszę się do konkretnych wypowiedzi.
Reszty nawet nie chce mi się komentować bo poza emocjonalnym ujadaniem nic tam nie ma. |
| | |
Danielus81 stockholm

| 2010-03-09 18:36 To nie jest emocjonalne ujadanie tylko taka jest prawda. My widzimy w tym zlo ty widzisz w tym cale swoje zycie.
Jak sobie poscielesz tak ise wyspisz. Ale jest wiecej ludzi ktorzy stracili jak zyskali.
Produkty mam do tej pory wogole nie przydatne. Przy rekrutacji obsokoczyli mnie i praktycznie wcisneli mi dlugopis i umowe. Chamsko graja i chamsko chca zarobic.
Jak juz ci mowilem ktos nie chce i powtarza to za kazdy mrazem a ty dalej dzwonisz co jakis czas i namawiasz na spotkanie. Nie umowisz sie z czlowiekiem by pogadac o dupie marynie. Jedyny temat jaki chcesz rozmawiac z nowo nawiazanymi kontaktami to wielki biznes i budowanie sieci. |
| | |
skory

| 2010-03-09 18:42 Alfons
A ty w ogóle coś wiesz?  |
| | |
PaweleM

| 2010-03-09 18:45 "Reszty nawet nie chce mi się komentować bo poza emocjonalnym ujadaniem nic tam nie ma.""
toś k.rwa zabłysnął    |
| | |
skory

| 2010-03-10 08:19 > Ale w ogole o co chodzi
> Firma sprzedajaca "chemie" zaczyna dopisywac do tej
> sprzedazy ideologie...
???
Niby jaką? Ja żadnej "ideologii" AMWAY-owskiej nie znam.
> w koleczku tanczyc z okrzykami "mocy".
???
O czym ty mówisz? Ja nigdy niczego takiego nie widziałem, nie zmyślaj.
> Tez bylam na jednym takim spotkaniu.
I tam to niby widziałaś? Wątpię.
> Zemdlilo mnie od tego jak kazdy mnie kochal i chcial
> rozwiazywac moje problemy + uwazal, ze jestem
> fantastyczna.
Bo lepiej tak po polsku, nie? Łypać na drugiego spod oka ze skwaszoną miną i krytykować?
Ja wolę jak ludzie mnie kochają a przynajmniej lubią, niż doświadczać "polskiej paranoi".
> Tego typu wyznan czasem oczekuje od bliskich, ale nie
> nieznajomych ... bo zapala sie czerwona lampka.
Co właśnie jest przykładem typowo polskich kompleksów i zahamowań, nie mówiąc o chorobliwej podejrzliwości. Odnoszenie się z sympatią do nieznajomych nie jest cechą Polaków, w przeciwieństwie do innych nacji, które długo by tu wymieniać.
> gdy w koncu chodzi jedynie o sprzedanie paru plynu do
> zmywania naczyn albo innego specyfiku.
A kto twierdzi, że jest inaczej? Ja zawsze mówiłem, że to tylko biznes, specyficzny, ale biznes a nie żadna religia czy klub towarzyski. |
| | |
skory

| 2010-03-10 08:29 > To nie jest emocjonalne ujadanie tylko taka jest
> prawda.
Prawda bo prawda, a kto twierdzi inaczej ma wyprany
mózg. Tak, tak, znam tą "argumentację". :P
> Ale jest wiecej ludzi ktorzy stracili jak zyskali.
Oczywiście, potrafisz to udowodnić, podpierając się danymi NIE POCHODZĄCYMI z anonimowych stron i książczyny Scheibelera?
> Produkty mam do tej pory wogole nie przydatne.
Oczywiście, wyrzucić przed użyciem. ;P
Tylko dlaczego są tak wysoko oceniane przez niezależnych ekspertów?
> Chamsko graja i chamsko chca zarobic.
Wszyscy?
> Jak juz ci mowilem ktos nie chce i powtarza to za
> kazdy mrazem a ty dalej dzwonisz co jakis czas i
> namawiasz na spotkanie.
JA tak nie robię. Nie to dla mnie nie.
> Jedyny temat jaki chcesz rozmawiac z nowo nawiazanymi
> kontaktami to wielki biznes i budowanie sieci.
Nic o mnie nie wiesz, mam szerokie horyzonty i potrafię rozmawiać o różnych rzeczach. JEŚLI temat zejdzie na pieniądze, może zahaczę o biznes. Jeśli nie, to nie będę na siłę wmuszać nic człowiekowi. Tak się buduje pozytywne relacje. A że nie wszyscy to umieją to kto winien - AMWAY??? |
| | |
Danielus81 stockholm

| 2010-03-10 09:14 A że nie wszyscy to umieją to kto winien - AMWAY???
Nie patrzy sie na czlowieka ktory da rade i tego chce nie mowi sie o minusach tylko plusach. jak byscie mowili ludzia co ich czeka i jak duzo pracy musza wlozyc w to zeby piac sie w gore to by bylo inaczej. Ale wy do czlwoieka podchodzicie inaczej gadacie o pieknym zyciu pod rozgwiezdzonym niebiem o tym jak mozna szybko sie wzbogacic co juz jest nieprawda. Jak to rodzina amway jest kochana i pomagaja sobie wzajemnie tak pomaga uczyc sie jak piac sie w gore bo idea jest tego zeby pomagac tylko po to bys pracowal najpierw na nich a potem na siebie. Gdzie najpierw zarabiaja inni a na samym koncu zarabiasz ty.
Wszytko pieknie moze i mozna zarobic ale ile ludzi sie odwraca i ile ludzi klnie na amway to widac w tym temacie.
Pozdro i zycze pozytywnych relacji miedzy ludzmi nie zwiazanymi z amwayem |
| | |
PaweleM

| 2010-03-10 10:43 Skory, Twoja pisanina to nic innego jak tylko gledzenie akwizytora-domokrazcy , tez bylem w tym dobry ale na szczescie szybko zmadrzalem  |
| | |
karolina68 Warszawa

Wpisów: 13478 Od: 2004-03-02
| 2010-03-10 11:42 Ja bylam w Amway na poczatku lat 90-tyvh kiedy do PL weszla linia z Australii.
Jak na studentow konczacych studia, i to calkiem serio, przyjrzelismy sie calej ideologii,i zapewniam was, ze reklamy lecace z TV, i inne rzeczy, to jest dokladnie to samo. Amway, ma podobna linie sprzedazy do Avonu, Oriflame itd, z tym ,ze mechanizm piramdy (zreszta calkiem niezly) zapewnia faktycznie dochody ze sprzedazy innych osob. Mechanizmy handlowe, zasadniczo seminaria, niewiele roznia sie od ideologii wiekszosci firm. Praca handlowca, i tak i nie, znow nauczylismy sie calkiem sporo.
wycofalismy sie, bo musielibysmy poswiecii wiecej czasu a wlasnie konczylismy studia, ludzie,
generalnie, amway dawal szanse wyzywania sie, roznym ludziom, ktorzy niewiele by robili,
/wpis czesciowo wykasowany przez moderatora/
Nie zauwazylam, zeby zarabiajac pieniadzem w jakiejkolwiek firmie robi sie prace charytatywna. Spotykajac ludzi pracujacych na gieldzie tez tematy sa wokol cen akcji. Jezeli zaczyna sie zarabiac,i jest wizja ze mozna przejsc na emeryture majac 30 lat, to mysle, ze wiekszosc by sie mocno sprezala.
Dlaczego to w takim razie ne dziala, piramida, jest pomyslana tak, ze w pewnym momencie, nie ma zmiluj, ale ostatni nie moga zaczac zarabiac, po drugie, to jest dodatkowa praca, i wiadomo, Polacy maja awersje do pieniedzy , a zwlaszcza do pracy.
fajna rzecz na temat amwaya, byla taka, ze w czasach kiedy nikt jeszcze serio nie myslal o ekologii, oni zaczeli wprowadzac rozne nowe techonologie,
po drugie, spoza wszystkch sprzedazy sieciowych maja ten system najlepiej rozwiniety.
Ideologia, no coz, mnie prawie codziennie doja ideologia. Taka albo inna.. Wtym, ze prawcowania w takim a innym miejscu to jest zaszczyt.
/wpis czesciowo wykasowany przez moderatora/ |
| | |
monilka Finlandia

| 2010-03-10 17:20 Skory - ja to bym chciala abys chociaz raz w tym temacie rozpisal sie od siebie. Napisal swoje przemyslenia na temat Amweya, jak to u Ciebie wyglada.
Poki co po prostu odnosisz sie tylko do wpisow innych a to troche za malo jako argument.
Moze cos tak wiecej od siebie?
W moim wpisie opisalam spotkanie Amweyowcow, na ktorym bylam. Nic nie zmyslilam - wiec mi tego nie wmawiaj.
Co do cech "prawdziwych Polakow" ktore wg Ciebie posiadam to nic w nich niewlasciwego. Wiec sie nie obrazam .
Jak dla mnie zachowanie ludzi na tym spotkaniu bylo conajmniej dziwne. A raczej potrafie sie odnalesc w wiekszoci grup, ktore spotykam...
No nic - czekam abys zamiast znowu cytowac i komentowac - napisal cos tylko do siebie.
|
| | |
monilka Finlandia

| 2010-03-10 17:22 Karolina - to pisze jako moderator.
Super, ze wyrazasz swoje zdanie na temat - ale postaraj sie w przyszlosci nie obrazac innych wypowiadajacych sie w temacie. Poki co wykasowalam tylko to co bylo niewlasciwe bo reszta tekstu jest ciekawa i wnosi duzo do tematu.
Nastepnym razem wyleci caly wpis. |
| | |
synko_gniew_rybaka Eire

| 2010-03-10 21:28 kto nie był w amwayu ten nie zaznał miłości
kto nie zaznał miłosci odpali wrotki na zwapnienie kości
AMWAY AMWAY AMWAY !!!
I LOVE YOU AMWAY |
| | |
skory

| 2010-03-15 10:38 O swoich przemyśleniach pisałem wielokrotnie na wielu innych forach, zawsze jednak byłem wyzywany od "wypranych mózgów", ludzi, którzy bezmyślnie powtarzają to co KAŻĄ mi mówić.
Rzecz w tym, że w tym biznesie nikt nie może nikomu nic KAZAĆ. Jeśli coś mówię to dlatego, że SAM tak myślę, a nie dlatego, że muszę oraz dlatego, że wiem o czym mówię, w przeciwieństwie do krytykantów, z których wielu nawet nie zna planu marketingowego AMWAY, nie mówiąc o produktach.
Biznes ten opiera się na pomaganiu ludziom. To nie jest "propaganda" ani "przemyślenie" itp. tylko FAKT.
Ludzie wchodzą do tego biznesu nie po to, by lider miał pieniądze, ale dlatego, że sami chcą je mieć. Jeśli nie będą na tym zarabiali to zrezygnują, na czym lider straci. MĄDRY lider to rozumie i zrobi wszystko, by im pomóc zarabiać, bo TYLKO TAK można zatrzymać ludzi w biznesie i samemu mieć duży biznes - pomagając im osiągnąć korzyść z bycia w nim.
To nie jest biznes dla egoistów i to też jest FAKT.
Człowiek mający na uwadze jedynie własny interes zaczyna traktować innych instrumentalnie, zaczyna ich zmuszać do robienia tego czy owego zapominając, że to biznes WOLNYCH ludzi, którzy mają prawo do własnej decyzji o tym, co będą robili a co nie. Człowiek, który ma coś robić efektywnie, musi być do tego osobiście przekonany a nie zmuszony. Ludzie zmuszani do czegoś zaczynają się czuć wykorzystywani, co JEST PRAWDĄ, ale tylko w odniesieniu do takich "liderów" a nie biznesu AMWAY.
"Liderzy" tacy zaczynają też naginać zasady zapominając, że są one jednakowe dla wszystkich, że nie ma równych i "równiejszych". Świadczy o tym wywalenie paru diamentów w Anglii w zeszłym roku z biznesu.
Istotą problemu jest umiejętność skoncentrowania się na rozwoju biznesu swoich PARTNERÓW, na postawieniu się na ich miejscu, co umie tylko jakaś część ludzi. I to oni w końcu zostają diamentami, liderami. W większości niestety zwycięża na ogół egoizm, co fatalnie odbija się na reputacji tego biznesu. Stąd się bierze nachalność początkujących osób, skoncentrowanych jedynie na własnej korzyści i nie dostrzegających, że jest to postępowanie bardzo niewłaściwe.
Brak umiejętności ODDZIELENIA biznesu od poczynań POSZCZEGÓLNYCH LUDZI jest największą wadą krytykantów.
To, że ktoś robi coś nieetycznego nie przekreśla przecież biznesu, tylko te osoby. Sporej części ludzi, jadących na emocjach, ciężko to jednak dostrzec i zrozumieć.
Szeroko rozpisywane historie o tym, jak to ktoś wziął kredyty i wpadł długi przez AMWAY są po prostu żenujące. W długi takie osoby wpadły przez swoją BEZMYŚLNOŚĆ a nie AMWAY. Gdzie w Zasadach Biznesu AMWAY jest cokolwiek o tym, że na jego rozwijanie potrzebne są kredyty???
To jest wynik właśnie egoizmu paru liderów, którzy by szybko rozwinąć własny biznes, zaczęli ludzi traktować jak bezmyślne marionetki. Jak to się skończyło? Aferą i wywaleniem owych "liderów", o czym jednak już krytykanci nie wspominają.
Gdyby ludzie, którzy wzięli owe kredyty mieli minimum oleju w głowie, przeczytaliby Zasady a następnie skontaktowaliby się z kierownictwem AMWAY Polska i zapytaliby, dlaczego ich liderzy sugerują im wzięcie kredytów, skoro w Zasadach nie ma o tym ani słowa?
Uniknęliby kłopotów a AMWAY-owi zaoszczędziliby dorabiania mu "gęby".
Olbrzymia większość krytykantów kompletnie NIE ROZUMIE funkcji Systemu Edukacji. Pomijając pewną organizację dystrybutorów, w której faktycznie z Systemu stworzono biznes w biznesie AMWAY - co nota bene jest krytykowane przez kierownictwo AMWAY - znalazło to odbicie w zapisach Kodeksu Etycznego - to jest on NIEZBĘDNY do osiągnięcia sukcesu i rozwinięcia dużego biznesu.
Jeśli mamy grupę osób złożoną z kilkunastu osób mieszkających blisko siebie, wówczas nie ma żadnego problemu w kontaktowaniu się z nimi osobiście na bieżąco. Lecz gdy grupa zaczyna liczyć kilkaset osób i zaczynają w niej być osoby oddalone od siebie nierzadko o wiele kilometrów, zaczyna to być problematyczne. I tu wkracza System ucząc ludzi ZA NAS.
Ten oczywisty fakt nie dociera niestety do zacietrzewionych umysłów.
Najistotniejsze w Systemie jest to, że lider nie może jedynie go promować, on musi z niego KORZYSTAĆ tak samo jak ludzie z jego grupy. Dlaczego?
Wyobraźmy sobie taką sytuację. Do lidera zgłasza się po poradę ktoś, kto od niedawna jest biznesie. Lecz lider ma zaraz umówiony plan, a potem leci na prezentację produktową, a potem ma kolejny plan, a potem musi dostarczyć zamówienie, a potem ma trening dla kilku osób, a potem coś tam... Nie ma czasu dla tej osoby w tym momencie. Może nie znajdzie czasu w ciągu tygodnia, bywa i tak. I co zrobi owa osoba, nie zniechęci się?
Więc lider pyta - jaki masz problem? A potem sugeruje - "wiesz, nie mam teraz niestety czasu, ale sięgnij po tą książkę, tutaj jest mowa o tym, jak sobie z tym poradzić. Jeśli coś będzie dla ciebie niejasne, umówmy się na jakiś termin, wtedy postaram się ci to lepiej wyjaśnić."
Czy lider, który sam NIE CZYTA książek wiedziałby, w której będzie rozwiązanie problemu tej osoby? To absurd.
Bywałem często u mojego lidera w domu, gdy jeszcze mieszkałem w tym samym mieście. Widziałem jego bibliotekę, widziałem dziesiątki kaset. On ich faktycznie używał a nie jedynie zrobił sobie wystawkę tego, co chce "zhandlować".
Jeśli chcemy komuś pomóc w oparciu o System, musimy go ZNAĆ. Mój lider wielokrotnie jeździł na te same seminaria co ja, nie jako mówca ale uczeń. I to będąc już liderem.
Jakie są moje przemyślenia?
Jest to niezwykle uczciwy i etyczny biznes, który wielu nieuczciwych i nieetycznych ludzi psuje.
Jest to biznes niezwykle prosty technicznie i szalenie skomplikowany ze względu na psychologię ludzi, wiążącą się z emocjami.
Pokręcona psychika Polaków, połączona z żenującym brakiem umiejętności logicznego rozumowania i równie żenującą ignorancją ekonomiczną to są FAKTY, wielokrotnie wykazywane w różnych opracowaniach, sondażach i raportach. Winę za to ponosi w ogromnym stopniu tragiczny system edukacji, jeden z najgorszych w Europie. Wiele psychicznych obciążeń wynosimy jednak także z domów. Polak jest zakompleksiony, marudny, podejrzliwy, ograniczony i egoistyczny - taki obraz wyłania się z owych wspomnianych dokumentów. W takim społeczeństwie biznes, którego podstawą jest pomaganie innym, uczciwość i etyka, wiara w siebie i pozytywne myślenie oraz entuzjazm jest posądzany o "sekciarstwo". Nic w tym dziwnego. Co nie oznacza, że jest to zgodne z prawdą.
Wielokrotnie słyszałem w swojej organizacji zdanie, pod którym podpisuję się obiema rękoma - "nie chcemy byś myślał jak my, tylko abyś myślał."
Dedykuję to zdanie wszystkim tym, którzy zamiast argumentów merytorycznych serwują bez przerwy wyzwiska, bezpodstawne pomówienia, którzy dają upust swojej nienawiści do wszystkiego co "inne" a zamiast logiki potrafią się tylko ekscytować swoimi słowami.  |
| | |
Lulu Confaboulu Sarkazm i szydera

Wpisów: 6700 Od: 2009-03-30
| 2010-03-15 11:58 matkoboska, podalabym ze dwie piguleczki na wywietrzenie mozgu z tego amwayowskiego smiecia, inaczej zamieni sie w leverpastej... |
| | |
Danielus81 stockholm

| 2010-03-15 12:47 Dokladnie lulu tak jak piszesz. Jak widac na przykladzie kolegi skorego. Wpadl po uszy w amway. Nic innego sie praktycznie nie liczy tylko pomoc w dazeniu doc szmaragdu lub diamentu. Zawziecie broni swoich racji i amway jest wielki wszyscy powinni kupowac i sprzedawac ich produkty bo sa naprawde super. Troche drogie ale koncentraty sa warte miliony bo nigdzie ich nie kupisz tylko u przedstawicieli amwajowskich.
Kazda ale to kazda rozmowa sporowadza sie do :
przyjdz zapoznam cie z ciekawymi ludzmi biznesu.
przyjdz powiem ci jak zarobic duzo pieniedzy.
przyjdz pokaze ci co kupilem jakie fajne mam produkty.
przyjdz bedzie spotkanie ludzi biznesu.
A znasz tego czlowieka co sie tak dorobil??
i tak dalej i tak dalej
zwykly prosty test
chociazby tu na forum.
Nie bronic amwaya tylko normalnie porozmawiac z ludzmi o dupie marynie. Lub znajdziesz gdzies na forum jakis normalny temat w ktorym mozesz porozmawiac nie wciagajac to wielkiego biznesu. |
| | |
kropek800101

| 2010-03-15 13:01 Danielus zabierz tego chlopa w gory na wasza zaplanowana wyprawe.
Ten czlowiek potrzebuje gorskiego tlenu bo go amway dusi na maxa.
Dotleni sie wroci do domku i zrozumie ze amway to schiza ktora go opetala. |
| | |
kropek800101

| 2010-03-15 13:04 "Polak jest zakompleksiony, marudny, podejrzliwy, ograniczony i egoistyczny"
W twoim przypadku trzeba jeszcze dopisac upierdliwy. |
| | |
dzch

Wpisów: 4287 Od: 2010-01-18
| 2010-03-15 13:09 Odwiedzali mnie nawiedzeni amwayowcy i swiadkowie jechowy, byli bardzo podobni ale jechowici sa pod kazdym wzgledem nieskonczenie lepsi. Na forum jest tak samo, zaden jechowita nie umiescil takiego grafomanskiego slowotoku jak ten skora. |
| | |
monilka Finlandia

| 2010-03-15 13:11 Dzieki Skory za wyjasnienie i Twoj punkt widzenia.
W tym co piszesz ja widze fajny pomysl i idee ale zupelnie utopijna i nierealna w naszym swiecie gdzie ludzie sa tylko ludzmi... |
| | |
dzch

| 2010-03-15 13:34 Monilko jezeli przeczytalas caly ten nieszczesny slowotok to jestem pelen wielkiego podziwu.
Szansa dorobienia sie (na tym swiecie) przez jehowitow jest nieskonczenie wieksza bo oni dobrze pracuja a wiec dosyc przyzwoicie zarabiaja, natomiast to druga sekta sprzedaje zwykle towary dosyc 'slabym' materialem ludzkim z wiadomym rezulatatem. |
| | |
bolek1970 PZU

Wpisów: 11503 Od: 2006-07-05
| 2010-03-15 13:36 Nie widze sensu w obrazaniu skorego, nabijaniu sie itd...
Rozni nawiedzeni kraza po swiecie i jak ktos jest z tym "happy", to prosze bardzo.
Wiadomo, ze z czasem przejdzie, albo i nie...
Zyjemy w wolnym swiecie bynajmniej... |
| | |
bolek1970 PZU

| 2010-03-15 13:43 Tak, na marginesie, to ta grafomania Skory, jakos niewiele sie rozni od tego co portal niedawno opublikowal
http://www.poloniainfo.se/ artykul.php?id=1290
Ciekaw jestem ile z tych ostatnich tematow w dziale Zycie w Szwecji, w stylu, "czy i ja znajde nieskonczone szczescie w Szwecji", bylo zainspirowanych, takim glupim artykulem ??? |
| | |
skory

| 2010-03-15 13:45 monilka
Jak widzisz z powyższego - mam rację. Zamiast jakiejś rzeczowej dyskusji - mieszanie z błotem, wyszydzanie, wyśmiewanie, jednym słowem - jazda na emocjach. ŻADNEJ próby polemiki z tym, co napisałem.
Z tej - jak mówisz - utopii część osób ma całkiem przyzwoite pieniądze, dalekie od "utopijnych".
Co do ludzi - ja nieco ironicznie twierdzę, że są ludzie i Polacy. Pooglądałem "ludzi" co nie co za granicą i w konfrontacji z "ludźmi" Polacy wypadają kiepsko.
Danielus81
Owszem, jest całkiem sporo takich osób, które się "dorobiły". Mój lider postawił dom za pieniądze z AMWAY-a. Byłem u niego i widziałem na własne oczy. O innych możesz poczytać chociażby w AMAGRAM-ach lub Profilach Sukcesu.
kropek800101
Według twojej definicji - nieupierdliwość to przyznawanie racji, gdy widzi się bezpodstawne oskarżenia, oszczerstwa, nie mówiąc o godzeniu się na obelgi? Ciekawa definicja...
Mam przytakiwać wszystkim oszczercom tylko dlatego, że ty tak chcesz? Chyba kpisz.
dzch
Wątpię, byś w ogóle przeczytał całość i się zastanowił nad treścią mojego postu.
Tak to z wami jest - albo zarzucanie, że nic nie wyjaśniamy, albo w drugą mańkę - że uprawiamy "grafomanię". Może się w końcu zdecydujecie czego chcecie?
Danielus81
Gdybyś nie zauważył - ten wątek dotyczy AMWAY-a. Więc o tym piszę. Ty jednak jesteś wyznawcą "jedynej racji", tutaj można AMWAY TYLKO krytykować, atakować i opluwać, ale niech no tylko kto ośmieli się go bronić - ręka, noga, mózg na ścianie? Typowo POLSKA tolerancja - toleruję tylko tych, którzy uważają tak samo jak ja.
Innych trzeba zgnoić.
Co potwierdza to, co napisałem wcześniej - że Polacy są w swej masie straszliwie ograniczeni. |
| | |
Badboy

| 2010-03-15 13:45 przecież tu chodzi tylko o statystykę, facet wkleił tekst w nadzieji, że ktoś się zainteresuje i złapie kolejnego leszcza, "Któremu będzie mógł pomóc"  |
| | |
skory

| 2010-03-15 13:50 Jak ty wszystko o mnie wiesz... Aż zazdrość bierze, że ja tak nie umiem - czytać w ludzkich umysłach. |
| | |
Badboy

| 2010-03-15 13:52 bo jesteś dość typowy i jak się zna jednego z was to tak jakby się znało wszystkich |
| | |
skory

| 2010-03-15 13:54 Inteligentny, merytoryczny, kulturalny i o szerokich horyzontach?  |
| | |
Badboy

| 2010-03-15 13:59 nie oceniam twojej inteligencji, bo cię nie znam, tylko metodę działania a ta jest typowa do bólu |
| | |
dzch

| 2010-03-15 14:19 Bolek, nikogo nie obrazam bo 'kazdy orze jak moze' ale amweyowcy to byl najbardziej nieudaczny i zalosny rodzaj domokrazcow ktorzy mnie odwiedzili. |
| | |
kropek800101

| 2010-03-15 14:31 Oj skory skory.
I tak nic nie kupie od ciebie hahahahaha.
A koles o ktorym pisales z amway-a ...postawił chate bo miał takich naiwnych skorych. hahahaha |
| | |
Danielus81 stockholm

| 2010-03-15 16:44 Widzisz tak to juz jest. Niestety tutaj na forum sa ofiary amwaya i ja rowniez do nich naleze. Walnoles posta dluzszego niz papier toaletowy z piekna bajeczka. Na ktora sam polecialem zadny pieniadza. Jednak jak zaczolem pracowac na siebie i zalatwiac klientow na produkty spotykalem sie tylko z negatywna opinia z obelgami i praktycznie ludzie zaczeli mnie unikac. Amway moze i da zarobic ale trzeba zmieniac miejsca co jakis czas bo ludzie beda cie omijac i nienawidzic. Malo kto ci podizekuje. Statystycznie wiecej ludzi doswiadcza porazki a tylko jednostki cos z tego maja i to tez nie zawsze w zaleznosci w jakim kraju i jak dlugo amway jest na rynku.
Naiwni szybko sie koncza i zeby miec wiecej trzeba zmienic miejasce zamieszkania. Bo inaczej zasoby w danym miejscu sie wyczerpuja. Stad takie wedrowanie amwaya po swiecie. Najpierw zaczynaja potem jest pelen rozkwit i potem znikaja i cisza.
Walczysz o swoje i bronisz amwaya bo widzisz w tym nadzieje ze ktos poleci na piekne bajeczki o bogactwie i domku na karaibach. Produkty moze i dobre ale drogie jak cholera i za mniejsdze pieniadze mozna kupic podobne lub lepsze. Ja mam uraz do amwaya i nigdy wiecej.
Pranie mozgu na kazdym kroku. |
| | |
bolek1970 PZU

| 2010-03-15 16:57 Wujo, sam widzisz, ze oszolomow lepiej zostawic samych sobie...
Przyklad Danielusie uderza w sedno sprawy...
Trzeba byc oszolomem, ktory bedzie odizolowany od reszty znajomych, a w najlepszym przypadku, beda sie smiac z niego za plecami, aby zajmowac sie Amwayem.
Co do jakosci produktow, to ich jakosc, polega tylko i wylacznie na mocy reklamy i podobnie jak w przypadku Herbalife, wszystkie badanie dowodzace ich super wlasciwosci, to lpia wykonana na zlecenie firmy...
|
| | |
skory

| 2010-03-15 16:57 Badboy
Typowa, czyli logika, logika i jeszcze raz logika. Nic z tego, co napisałem nie umiecie na drodze logicznej argumentacji zakwestionować i to was boli. Więc nakręcacie emocje, bo tylko tyle wam zostało.
dzch
> nikogo nie obrazam
> amweyowcy to byl najbardziej nieudaczny i zalosny
> rodzaj domokrazcow
Sam sobie zaprzeczasz i to w jednym zdaniu. Żałosny to ty jesteś.
kropek800101
A czy ja ci chcę cokolwiek sprzedać?
Postawił dom, bo zarobił na niego. A krytykanci z lubością lubią twierdzić, że "nikt się nie dorobi". Jak widać można, co zadaje kłam takim twierdzeniom. Skoro jeden czy drugi mógł, to i inni mogą. I to cię gryzie co? Że można, chociaż ty mówisz - "niemożliwe"?
Jesteś typowym polskim marudą. Jeśli ktoś powie, że nic na tym nie zarabia - nazwiesz go frajerem, jeśli powie, że zarabia dużo - mistrzem naciągania. Dla ciebie szklanka jest zawsze do połowy pusta... Szkoda na ciebie czasu i słów. |
| | |
kropek800101

| 2010-03-15 17:05 "Bo inaczej zasoby w danym miejscu sie wyczerpuja. Stad takie wedrowanie amwaya po swiecie"
No wlasnie Chlop sie chyba w Polsce wyczerpal.Teraz bedzie ucho meczyc w Szwecji. Chlopie sveny sikaja na twoj amway. A Polacy na Polonia INfo NIE Z 1 LAPANKI!
No dobra przekonales mnie.Poprosze 10 kilo mydla!
Najlepiej "BIALY JELEN" hahahahaha
Szukaj szukaj jelonkow ,buduj siatke ,szef chate ma musi jeszcze druga dziecku kupic!
Nie trac czasu na forum Polnii,idz pod globen szukac chetnych na produkty,albo nie idz do odenplan,albo nie idz na .... albo najlepiej idz w pi...u  |
| | |
kropek800101

| 2010-03-15 17:06 popr. poloni |
| | |
kropek800101

| 2010-03-15 17:08 Zjadlem literke bo mi szampon do oka wlecial.Szampon amway mowiles ze nie szczypie w oczy ...a jednak  |
| | |
JOLAND

Wpisów: 10279 Od: 2009-11-24
| 2010-03-15 17:09 W jaki Ty temat wchodzisz kropkowany-poeto,na Amwaya nie daja zadnych zasilkow,zapomog.Moze ktos otworzy temat "lumpeksy",to bedzie cos odpowiedniego. |
| | |
kropek800101

| 2010-03-15 17:11 Joland nie badz niemadry.Duzy chlopak jestes Sie odgryzles hahahahahaha . Joland co sie stalo ze tak napisales? |
| | |
kropek800101

| 2010-03-15 17:12 Tak ,tak chce lumpeksy Lepsze niz ten caly amway Mozna sobie pomieszac ,poprzewracac,pomixowac w szmatkach,ponurkowac itd itd Tak chce te lumpeksy  |
| | |
kropek800101

| 2010-03-15 17:13 Kto lubi lumpeksy?Palec do budki,bo za minutke zamykaja budke hahahaha |
| | |
kropek800101

| 2010-03-15 17:26 Joland wycisz sie chlopie http://chopin2010.se/pl/in dex.php |
| | |
skory

| 2010-03-15 17:32 Danielus81
> tutaj na forum sa ofiary amwaya
Wiesz co, robienie z siebie "ofiary" jest naprawdę godne politowania. Sobie nic nie możesz zarzucić, tak z ręką na sercu? Wszystkiemu winien AMWAY? Wątpię.
> Jednak jak zaczolem pracowac na siebie i zalatwiac
> klientow na produkty spotykalem sie tylko z negatywna
> opinia z obelgami i praktycznie ludzie zaczeli mnie
> unikac.
A czemu ty się dziwisz??? Po takiej nagonce, jaką można zaobserwować m.in. na tym forum? Po takim festiwalu agresji, nietolerancji, braku akceptacji dla PRAWA do decydowania o swoim życiu w sposób INNY niż tego by sobie życzyli amway-ofobi?
Mnie jednak nie unikają i ja mam klientów, bo się NIE PODDAŁEM, bo buduję biznes trzymając się zasad, a nie kombinuję po swojemu, bo się uczę i rozwijam, a nie stoję w miejscu i nie użalam się nad sobą. Bo szukam ludzi używających mózgu zgodnie z przeznaczeniem, a nie jako balastu do łapania równowagi. Bo nie jestem nachalny - wbrew opiniom co poniektórych.
> Amway moze i da zarobic ale trzeba zmieniac miejsca
> co jakis czas bo ludzie beda cie omijac i
> nienawidzic.
Pytanie - kto w ludziach ową nienawiść rozbudza i podsyca, AMWAY czy różni paranoicy, których wszędzie jest pełno?
> Malo kto ci podizekuje.
Ci, którzy umieją docenić jakość i profesjonalizm - na pewno to zrobią.
> Statystycznie wiecej ludzi doswiadcza porazki
Zgodnie z Zasadą Pareto, którą pewnie znasz. Pytanie - po której stronie chcesz być? Robienie z siebie "ofiary" do sukcesu na pewno cię nie przybliży.
> Naiwni szybko sie koncza i zeby miec wiecej trzeba
> zmienic miejasce zamieszkania.
No, jeśli ty szukałeś "naiwnych" a nie myślących to gratuluje podejścia.
> Stad takie wedrowanie amwaya po swiecie. Najpierw
> zaczynaja potem jest pelen rozkwit i potem znikaja i
> cisza.
Gdzie znikają, jaka cisza???
AMWAY nie zniknął z żadnego kraju, w którym wystartował. Ci, którzy śledzą fakty, wiedzą, że AMWAY się rozwija, że jego obroty rosną. A że nie ma wokół niego takiej wrzawy w Polsce, jak wtedy, gdy u nas startował - i dobrze. Wrzask, jaki wywołały swego czasu pismaki, wszędzie wietrzące "krew" na pierwsza stronę nikomu do niczego nie jest potrzebny.
Nie chodzi o szum medialny tylko o rozwój a ten trwa w najlepsze, o czym niewielu z krytykantów wie, a może woli nie wiedzieć.
> bronisz amwaya bo widzisz w tym nadzieje ze ktos
> poleci na piekne bajeczki o bogactwie i domku na
> karaibach.
Po prostu piszę o faktach i obalam kłamstwa na temat AMWAY, jakie są rozpowszechniane m.in. na takich forach jak to.
> Produkty moze i dobre ale drogie jak cholera i za
> mniejsdze pieniadze mozna kupic podobne lub lepsze.
Uhm, wiesz co, jeśli ty rozwijałeś kiedykolwiek ten biznes, to ja jestem Eskimosem. Nie gadałbyś takich bzdur, gdybyś kiedykolwiek się tym poważnie zajmował. Co jeszcze wymyślisz? |
| | |
dzch

| 2010-03-15 17:32 Facio sie przylepil do forum jak pijawka i strasznie chcialby cos uzebrac ale cos slabo mu to idzie  |
| | |
bolek1970 PZU

| 2010-03-15 17:38 Do niego nie dociera swiat zewnetrzny...
Jest tylko jeden wielki spisek, przeciw Amwayowi...
TYearaz spisek doterl na forum w Szwecji...
No jaja, normalnie... |
| | |
skory

| 2010-03-15 17:43 Jeśli ktoś tu mówi o spisku to na pewno nie ja. To raczej wy macie w głowach "spisek AMWAY-a", by "naciągnąć", "oszukać", "okraść" i "wyprać mózgi". Tylko jakoś uzasadnienia logicznego niet.  |
| | |
kropek800101

| 2010-03-15 17:47 Skory mam prosbe do ciebie.
Skocz na GAMLA STAN i zobacz czy cię tam nie ma. |
| | |
Danielus81 stockholm

| 2010-03-15 17:50 I tu mu nie pojdzie jest to naciaganie ludzi i szukanie cfaniakow z miodem w uszach. W zaden sposob mnie nie przekonales swoimi wypowiedziami wrecz przeciwnie krecisz sie w kulko powtarzajac caly czas to samo. Ci ktorzy siedzieli w tym gowienku wiedza co to jest amway.
http://pl.wikipedia.org/wi ki/Amway
http://www.cneb.pl/a/1789. html |
| | |
kropek800101

| 2010-03-15 17:54 "Gdy doszło do płacenia za kawę - okazało się, że tylko ja mam pieniądze, a reszta towarzystwa "zapomniała portfeli". No cóż, wydawało mi się - że to ja byłem zaproszony, no ale... Głupia i drobna rzecz - ale jednak razi. Facet opowiada o wielkim biznesie, ale jednocześnie nie ma na kawę - i naciąga swojego gościa..."
Dokladnie tak hahahahah |
| | |
JOLAND

| 2010-03-15 18:05 skory,skoro produkt jest dobry,dlaczego nie zmierzy sie prawami rynku?.Dlaczego produktow nie ma w wolnej sprzedazy?,dlaczego Ty z tak "wypranym mozgiem" nie jestes np przedstawicielem na dany kraj,np Gwatemale,Honduras,ect i sklepikarze nie zaopatruja sie w hurtowniach,skladach.Tylko nie pieprz farmazonow o rodzinnym systemie sprzedazy.Dlaczego istnieje ta piramida,ktora napycha kieszen,raczej napychala, tym co maja takich parobkow jak Ty, ktorzy robia ludziom wode w mozgu,ludzie traca przyjaciol.Masz na to logiczna odpowiedz?. |
| | |
dzch

| 2010-03-15 19:17 Facio mysli za jak bedzie dostatecznie namolny to wreszcie ktos sie zalamie i da mu cos uzebrac. |
| | |
bolek1970 PZU

| 2010-03-15 19:21 Amway, to dla naiwnych europejczykow...
Caly patent polega na sprzedazy w duzych opakowaniach(normalka w USA), a w srodku w oczywisty sposob, aby to zapracowalo na taka piramide, rpodukt musi byc dosc tani...
Wystarczy z kartka i olwkiem usiasc, zeby to obliczyc...
Cala reszta to "technika" sciagnieta z amerykanskich kaznodzieji... |
| | |
karolina68 Warszawa

| 2010-03-15 20:14 idea jest wprost genialna, ja mysle, ze budowa piramidy, to jest jedyne co naprawde wyroznia amway od reszty i to jest wlasnie jego najciekawsze rozwiazanie. Zbudowanie stabilnej siatki (jakkolwiek to nazwac) wcale nie jest proste,ale jezeli wszyscy maja podobna motywacje to sa duze szanse, zeby za kilka -kilkanascie lat, zamiast odkladac pieniadze na funduszach emerytalnych, piramida by pracowala.
Poniewaz, idea lezy w tym, ze kazdy przystepuje jako wspolpracownik, wiec automatycznie, polozony jest nacisk na serio marketingowe przedstawienie. Nikt nie przystapi do biznesu,jezeli biznes przedstawi sie byle jak, po drugie jezeli cos sie nie udaje osobie zapraszajacej.
Po trzecie trzeba sie calkiem mocno napracowac, by wylonic ludzi, ktorzy beda zainteresowani. Sprawa wyglada mniej wiecej podobnie jak z imprezami na polonii(poza Izowymi), zaprasza sie ludzi na spotkanie, a potem nikt nie przychodzi.
Nas zniechecili wlasnie ludzie, dokladnie jak tutaj. Pewnei gdybym zaprosila na spacer weekendowy po okolicach STHLM to z checi wyszloby, ze nikt by nie przyszedl. Tacy sa ludzie. A Ci z kolej napaleni na wlasny biznes, raczej wlasnie ciagna cos wlasnego. W 100% pochlonietym czasie.
Jezeli chodzi o pozyczki, na dzialalnosc, nie wiem nic na ten temat, pakiest startowy nie byl wcale drogi,przynajmniej kiedys. I zazwyczaj ludzie dosyc szybko sie orientowali czy dadza sobie rade, czy nie.Kto nie dawal, to sie wycofywal. Ze sprzedarza produktow, tez raczej nie bylo problemow bo to koncentraty. I niezle dzialajace. najtrudniejsze, to wlasnei dobieranie ludzi, ktorzy uznaja ,ze im sie podoba taka a nie inna forma dzialalnosci i takie a nie inne cele.
Bolek, nie jest to frajerstwo, zasady sa dosyc jasne,klopot w tym ,ze czynnik ludzki jest nigdy nie przewidywalny. Co do bogactw natychmiastowych, zasadniczo w zadnym wlasnym przedsiewzieciu zyski nie przychodza natychmiast. I nigdy sie nie spotkalam z tym, zeby ktos w A. przekonywal, ze bogaczem stanie sie od razu, a nawet wiecej, nigdy nikt nie przekonywal o tym ,ze bedzie bogaczem, zas raczej moze sobie pomyslec o dodatku do emerytury.
Policzenie z olowkiem w reku, daje wlasnie rezultat, ze oczywiscie im wyzej w piramidzie, tym wieksze szanse na stabilny dochod, ale jako, ze budowanie piramidy zalezy od dobrania wpolpracownikow, wiec nie ma jakis przeszkod, zeby nie wzniesc sie w piramidzie i reszta rowniez.
Oxen, jest mnostwo firm, ktore sprzedaja w sieciach, bo merketingowo wychodzi to taniej. Nie ma sklepow, nie ma sieci reklamowania, itd.
Ja widzialam ludzi, ktorzy byli niesamowici w budowaniu tej piramidy, swoja osobowoscia przyciagali zainteresowani a potem zostawaly przy nich osoby naprawde zainteresowane.
Wklad wlasny byl niewielki, ryzykowo, wiec niewielkie. Produkty dobre, z klientami ja przynajmniej nie mialam klopotow. Ale, zasadniczo jak napisalam, prowizja na produktach, to nie jest interesujaca idea, jak na tyle czasu ile trzeba bylo poswiecic. |
| | |
karolina68 Warszawa

| 2010-03-15 20:19 a tak wogole to o co chodzi w tym temacie?
Bo jak rozumiem, nie wiele z osob probowalo wlasnych sil w Amwayu? |
| | |
JOLAND

| 2010-03-15 20:43 Taka forma dzialala na poczatku lat 90 w okresie transformacji.Ludzie mieli pieniadze,niczego nie bylo,wystarczylo ladnie zapakowac produkt,naniesc napis Made in USA, szlo jak woda.Teraz sa inne czasy,swiadomosc ludzka jest na duzo wyzszym poziomie.
Mnie osobiscie amway kojarzy sie ze swiadkami jechowy,czysta socjotechnika.
|
| | |
kropek800101

| 2010-03-15 20:51 [Wpis wykasowany przez Moderatora. Prosimy trzymać się tematu.] |
| | |
bolek1970 PZU

| 2010-03-15 21:14 Karolina, to wlasnie jedyny pozytyw amway, ze jak nic sie nie uda sprzedac, to masz zapas srodkow czystosci na dluuuuuuuuuuuuuugi czas...
Lepsze to od piramid, ktore handlowaly slimakami, albo dzdzownicami itd.
Jak, jako byly hadlowiec mam uraz do wszelkiego nagabywania. Sam znam te techniki doskonale i szczerze, to brzydze sie teraz takim naduzywaniem pewnych socjotechnik(JOLAND, dzieki za przypomninie mi slowa, ktorego szukalem)... |
| | |
skory

| 2010-03-16 09:16 > skory,skoro produkt jest dobry,dlaczego nie zmierzy
> sie prawami rynku?.
Jak to się nie mierzy? Twierdzisz, że mlm działa POZA RYNKIEM? Bądź poważna. AMWAY jest notowany na giełdzie. Serwis handlowy AMWAY-a na internecie jest w USA w ścisłej czołówce, jeśli chodzi o kosmetyki i zdrowie. To nie jest rynek?
> Dlaczego produktow nie ma w wolnej sprzedazy?
Bo zasada mlm opiera się właśnie na tworzeniu takiego schematu sprzedaży, w którym konsumenci zarabiają na tym, że są konsumentami, a nie tylko wydają pieniądze. Twoje pytanie dowodzi właśnie, że nic z tego nie rozumiesz. Polecam lekturę książki Roberta T. Kiyosakiego "Szkoła biznesu dla tych, którzy lubią pomagać innym".
> ,dlaczego Ty z tak "wypranym mozgiem"
Papuga. Powtarzasz słowa, których nie rozumiesz.
> Tylko nie pieprz farmazonow o rodzinnym systemie
> sprzedazy.
Eh, ta nieustanna agresja... Co ci AMWAY takiego strasznego zrobił, że dyszysz do niego nienawiścią?
> Dlaczego istnieje ta piramida,
Nie masz pojęcia o czym piszesz. Schemat piramidy i mlm to dwie kompletnie różne rzeczy, w "Ustawie o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji" wyraźnie to określono. Polecam lekturę.
> ludzie traca przyjaciol.Masz na to logiczna
> odpowiedz?.
Na agresję i irracjonalną nienawiść nie ma logicznej odpowiedzi, raczej psychiatryczna.
Kto to jest przyjaciel? Ktoś, kto za twoimi plecami szydzi z ciebie i rysuje sobie kółka na czole - tak, tak, zetknąłem się z takimi, co mówili o sobie, że są "przyjaciółmi" kogoś, kto się zaangażował w AMWAY.
Czy może ktoś, kto mówi - "wiesz ja siebie w tym nie widzę i tego nie rozumiem, ale jeśli uważasz, że to uczciwe i daje duże możliwości, to ja ci życzę powodzenia"?
Ktoś, kto mówi "daj sobie spokój, nic z tego nie będzie, nie dasz rady"?
Czy ktoś, kto mówi "wierzę w ciebie, na pewno ci się uda, zasługujesz na to"?
Przyjaciel to ktoś, kto cię wspiera, także psychicznie, czy ktoś, kto cię krytykuje i bombarduje negatywami? Pomyśl logicznie, jeśli potrafisz, w co bardzo wątpię sądząc z ładunku emocji i agresji w twojej wypowiedzi
Prawdziwych przyjaciół jest znacznie mniej niż ci się wydaje. Biznes AMWAY ma jeszcze jedną zaletę, o którą go nie podejrzewałem - szybko weryfikuje, kto jest twoim przyjacielem, a kto tylko takiego udaje. To nie my odwracamy się od ludzi, to oni odwracają się od nas. Ktoś, kto nigdy nie poddał przyjaciół próbie, tak na prawdę nie może być pewien, że jakichś w ogóle ma.
Chyba znasz przysłowie "prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" ?
Ja ci biedy nie życzę, bo mogłoby się okazać, że osoby, które nazywasz swoimi przyjaciółmi wcale nimi nie są.
Na koniec dodam tyle, że ja zachowałem wielu przyjaciół spoza biznesu, co dobrze świadczy o mojej umiejętności poznawania się na ludziach. Na tobie się już poznałem - wyładowujesz swoje frustracje na kim popadnie, jakby nie było AMWAY-a to znalazłabyś innego "wroga". Tak jak większość tutaj obecnych, z taką lubością dających upust swojej agresji. Jakie sobie tym wystawiają świadectwo u ludzi na poziomie - sama oceń. |
| | |
skory

| 2010-03-16 09:18 P.S.
Rynek to nie tylko sklepy. Jeśli ty uważasz, że rynek ogranicza się tylko do fizycznej sprzedaży sklepowej, to masz bardzo ograniczone pojęcie o rynku.  |
| | |
skory

| 2010-03-16 09:29 dzch
Dla twojej informacji - nawet nie mam otwartego biznesu w Szwecji, więc nie wypisuj bzdur. Wypowiadam się tutaj tylko dlatego, że mierzi mnie głupota, bezmyślność i podłość dużej części Polaków, przejawiająca się w bezrefleksyjnym wypisywaniu bzdur, pomówień, kłamstw i pluciu na innych. Nic dziwnego, że już ponad 1,5 mln Polaków leczy się w poradniach zdrowia psychicznego, skoro Polacy podsycają w swoich umysłach paranoiczną nienawiść do "innych", przy jednoczesnym braku rozwijania w sobie pozytywnych cech, takich jak życzliwość, tolerancja, optymizm itp. |
| | |
Oxen Let's Rock Baby

Wpisów: 5717 Od: 2004-10-27
| 2010-03-16 10:15 Bo... barany sa poto by je strzyc!
;D |
| | |
Danielus81 stockholm

| 2010-03-16 10:30 Facio przyjechal do szwecji bo amway jest na rynku szwedzim od nie dawna i jeszcze nie dorobili sie na tym panstwie. Wiec szanse mial duze teoretycznie. Ale nie znajac jezyka szwedzkiego okazalo sie ze zarobic w amwayu na terenie szwecji bedzuie cholernie ciezko. Dlatego tez proba zwerbowania poloni szwedzkiej przebiega w taki a nie inny sposob. I wcale sie nie dziwie bo nasza natura juz taka jest. "kazdy orze jak moze"
Wszystkie te slowotoki to jest jeden schemat ktory sie ludzia wmawia ze to jest takie piekne ale w rzeczywistosci jest calkiem inaczej. Naprawde trzeba miec gadane i sile przekonywania. Potem ciezka praca z ludzmi ktorych sie zwerbowalo. Sa slabsi i silniejsi psychicznie ktorzy zostana albo odejda.
Wtedy guru dzwoni co jakis czas i pyta jak mu idzie interes i jakos prubuje zmotywowac. Jezeli zwerbowany zrezygnuje to lider na tym traci. Wiec dlatego musi mu pomagac bo jak mu nie pomoze to lider nie bedzie mial z tego nic. I to wlasnie skory nazywasz pomaganiem i niemysleniu egoistycznie. |
| | |
dzch

| 2010-03-16 10:32 Strzyzenie tam nie idzie skoro tutaj zebrze, domokrazca w Polsce dostaje po pysku i zlatuje ze schodow a kopow w d..e nie zliczy, nic dziwnego ze pisze ze Polacy sa podli i duzo wsrod nich wariatow  |
| | |
JOLAND

| 2010-03-16 11:11 skory,przepraszam bardzo,czy Ty uwazasz nas za idiotow?
"Bo zasada mlm opiera sie wlasnie na tworzeniu takiego
schematu sprzedazy,w ktorym konsumenci zarabiaja na tym,ze sa konsumentami a nie tylko wydaja pieniadze"
Zacytowane slowa sa Twoimi slowami,czyli kupujac produkt musze wejsc do spirali,doznac wyprania mozgu,kupic poczatkowy pakiet,szukac innych,ktorym wypiore mozg,zgarne pieniadze.To jest idiotyzm,
nie dosyc,ze nie wiem czy produkt jest dobry,trace czas,doznaje wyprania mozgu,najgorsze jest to,ze nie wiem ile za co place,gdyz moge nie znalezc innych idotow i jestem "ozeniony" z calym pakietem startowym.
Na koniec jeszcze odsylasz mnie do przeczytania jakiegos podrecznika jak to dziala,musze przejsc przez ta cala droge,by kupic np.krem,dezodorant. |
| | |
skory

| 2010-03-16 11:19 Szkoda na was słów... |
| | |
JOLAND

| 2010-03-16 13:51 Mysle,ze wszystko co miales do powiedzenia juz powiedziales. |
| | |
Danielus81 stockholm

| 2010-03-16 13:54
piekne podsumowanie
Amwayowi mowimy nie !!! |
| | |
Lulu Confaboulu Sarkazm i szydera

Wpisów: 6700 Od: 2009-03-30
| 2010-03-16 16:42 i finito! slut! dosyc! |
| | |
skory

| 2010-03-28 18:46 JOLAND
Widać, jak nic z tego nie rozumiesz i z jaką agresją donosisz się do ludzi, którzy zajmują się rozwijaniem takiej działalności.
Aby kupić jakikolwiek produkt z sieci AMWAY nikt cię nie może zmusić do wejścia do sieci, wystarczy znaleźć dystrybutora, który ci go sprzeda i szlus.
Jeśli produkt ci nie odpowiada, to masz 3 miesiące na to, by go oddać i dostać pieniądze z powrotem.
Pakiet startowy wykupują ci, którzy są zdecydowani by tym się zając a nie ci, którzy tylko chcą kupić produkt.
Za dużo emocji a za mało logicznego myślenia... Nie mówiąc o zerowym poziomie wiedzy. |
| | |
JOLAND

| 2010-03-30 19:32 skory
Badania naukowe udowodnily,ze im czlowiek bardziej inteligentny,tym trudniej go wyprowadzic z powrotem na droge normalnosci po wypraniu mozgu.Ty mi wygladasz na inteligentnego czlowieka,dlatego ustawiles wyzej poprzeczke w systemie zaprzeczania,jednak jestes malo konsekwentny.Raz piszesz,ze Amway zbudowal schemat sprzedazy,by klient zarabial na tym,ze jest klientem(spirala),nastepnie uswiadamiasz nas o ogolnej dostepnosci produktu.Podaj adresy sklepow z tymi kosmetykami w wiekszych miastach Szwecji. |
| | |
skory

| 2010-03-30 22:36 JOLAND
Ty konsekwentnie udowadniasz, że nie masz pojęcia o tym, czym jest mlm. Odkąd to produkty oferowane w mlm są sprzedawane w sklepach??? Przecież to zaprzecza sensowi istnienia mlm, gdyby tak było. Co nie oznacza, że nie są łatwo dostępne, ale w INNY sposób.
Nie pisałem o żadnej "spirali" /skąd ty to wziąłeś???/ nie zmyślaj. Rozgranicz wreszcie kogoś, kto chce TYLKO kupić produkt i kogoś, kto chce kupować produkty i JEDNOCZEŚNIE zarabiać pieniądze, to dwie RÓŻNE osoby.
Poczytaj książki o mlm, zwłaszcza "Era pro-sumenta" a potem wdawaj się ze mną w dyskusje.
I skończ z tym "praniem mózgu", nie używaj słów, których znaczenia nie rozumiesz.
|
| | |