Autor | lammsteck jak go przyrzadzic |
mariolkak
Wpisów: 410 Od: 2006-03-09
| 2008-11-12 13:16 kupilam dzis lammsteck swierzy, wyglada jak ta ich szynka do pieczenia, czy ktos mi moze powiedziec co z nim mozna zrobic. upiec w piekarniku w wcalosci czy moze jakos inaczej. |
| |
flatron 470 km do Zamku Sth
Wpisów: 2684 Od: 2005-06-18
| 2008-11-14 22:09 Jak wogole mozesz przelknac takie biedne zwierzatka jakim jest baranek? On jeszcze nie uzyl sobie doroslego zycia ani nie pobrykal na hali z siostrami i bracmi a juz go zarzenli bidulka!
On by chcial przytulic sie do swojej mamy a tu go praza na ruszcie i welenke uzywaja na kolderki dla dzieciakow, beeeee |
| |
monilka Finlandia
Wpisów: 6493 Od: 2003-06-02
| 2008-11-14 22:24 Rany, Flatron, Ty chyba zartujesz. powiedz, ze tak...
Jestes wegetarianka? To wtedy rozumiem. ale jezeli nie to czemu zjadasz kurczaki, swinki, sarenki itp itd?
Jak one sie rozna od jagniecia?
|
| |
monilka Finlandia
Wpisów: 6493 Od: 2003-06-02
| 2008-11-14 22:25 Najlepiej zanim upieczesz jagniecine - zostaw ja w marynacie. Ladnie skruszeje i nabierze smaczku. Potem upiecz. |
| |
mariolkak
Wpisów: 410 Od: 2006-03-09
| 2008-11-15 09:29 no i upieklam. niestety ne wyszedl, mieso twardawe i suche. chyba nie bede juz eksperymentowac,zwazywszy ze nie jestem dobra kucharka. dzieki za rade. |
| |
zebbo
Wpisów: 12 Od: 2008-11-23
| 2008-11-23 21:49 lammstek najlepiej jest zamarynowacz np w czosku tymianku i ruznych innych ziolach a nastempnie wsadzicz do woreczkow plastikowych i na dwa dni do loduwki.potem wyjanc z woreczkow i wsadzicz do piekarnika rozgzanego do 170 stopni i pieczemy od 40 do 60 min wzaleznosci od wagi miensa. |
| |