Odwiedzin 26161192
Dziś 227
Wtorek 27 czerwca 2017

 
 

Forum: Kulinaria - kus kus jak sie robi i zczym podawac?

 
 

Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy
Reklama
Autorkus kus jak sie robi i zczym podawac?
mariolkak


Wpisów: 410
Od: 2006-03-09
2007-11-02 18:47
kupilam kasze kus kus, czy ktos moze mi powiedziec jak sie ja gotuje? i jak podawac. jadlam ja w pracy i zasmakowala mi wiec chce zrobic ja w domu
  Profil uzytkownika: mariolkak     
kinkykika


Wpisów: 375
Od: 2006-05-08
2007-11-03 00:43
CusCus uwielbiam

Kaszke gotujesz lub zalewasz goraca woda i to wszystko...oczywiscie czekasz az nasiaknie i gotowe.Mozna wymieszac z maslem,papryka,warzywami i przyprawami na cieplo...lub tez same warzywa i majonez na zimno.
CusCus to totalny freestyle...robisz jak uwazasz...dodajesz co chcesz wg uznania i zawsze wychodzi superpowodzenia!
  Profil uzytkownika: kinkykika     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 4742
Od: 2004-06-10
2007-11-03 03:30
zalewasz wrzatkiem bulionu np grzybowego z pietruszka lub grzybkami, lub co ci przyjdzie do glowy. proporcja 1:1.15 znaczy sie porcja cous cous i 1.15 porcji wody, czekasz pare minut i podajesz np. do miesa, ryby , albo mieszasz z przyprawami tabouleh i robisz jako taka specyficzna przystawke, ktora nawiasem bardzo lubie. powodzenia.
  Profil uzytkownika: kanadolka     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23423
Od: 2000-09-11
2007-11-03 12:27
zdecydowanie nalezy gotowac w bulionie! duzo lepiej smakuje

polecam rowniez kasze bulgur, moim zdaniem smaczniejsza niz couscous, i zdrowsza
  Profil uzytkownika: iza     
kinkykika


Wpisów: 375
Od: 2006-05-08
2007-11-03 12:44
Taaaa Iza masz racje...tylko tez zalezy jakis kuskus bo niektore sa blyskawiczne i nawet nie da sie podgotwac bo sie robi ciapka:/
  Profil uzytkownika: kinkykika     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23423
Od: 2000-09-11
2007-11-03 13:54
ja w zasadzie to nie gotuje kuskusu, tylko zalewam bulionem.

to bulgur gotuje pzreciez
  Profil uzytkownika: iza     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 4742
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:09
ja bulgur tez zalewam wrzatkiem i czekam jakies pol godziny, wychodzi jak pierzynka.mam fajny przepis na bulgur zalatke, jak kogos interesuje to podam. nie bede sie produkowac bez sensu.
  Profil uzytkownika: kanadolka     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23423
Od: 2000-09-11
2007-11-03 19:12
podaj
  Profil uzytkownika: iza     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 4742
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:28
dobra, ale teraz siedze na dysku z vista i instaluje wszystkie programy, jak zmienie wieczorem na XP, albo czekaj moze mam ten przepis na moim back up DVD...zaraz sprawdze
  Profil uzytkownika: kanadolka     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 4742
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:34
lepszy pomysl...oto link, znajdziesz tam sporo fajnych przepisow na bulgur, ten to moj ulubieniec.
http://food.yahoo.com/reci pes/eatingwell/442/parsley-tabbouleh
smacznego
  Profil uzytkownika: kanadolka     
karolina68
Warszawa


Wpisów: 13478
Od: 2004-03-02
2007-11-03 20:41
ja gotuje wedlug przepisu na opakowaniu i pod koniec gotowania laduje kupe masla do srodka.

Z tym ,ze najlepszy kupuje w sklepach 'kolonialnych'.
Rozne sa te couscous stad rozne czasy przyrzadzania.
mi najbardziej spakuje na zimno.
z ogorkami, pomidorami, biala cebula (chyba nazywa szalotka)
wszystko kroi sie w kostke i miesza z CC, trzyma sie w lodowce.

Ake generalnie wole Polente od Couscous.



  Profil uzytkownika: karolina68     
mariolkak


Wpisów: 410
Od: 2006-03-09
2007-11-04 10:38
dziewczyny dzieki za rady dzis zasiadam i robie ten cc z warzywami. poszukam tez te inne kaszki o ktorych piszecie czy kupie je w wilisie? pozdrawiam.mama nadzieje ze mi wyjdzie bo niestety kiepska ze mnie kuchara
  Profil uzytkownika: mariolkak     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23423
Od: 2000-09-11
2007-11-04 15:04
"mama nadzieje ze mi wyjdzie bo niestety kiepska ze mnie kuchara"

ze mnie tez i dlatego kuskusy i bulgury to dla mnie!
  Profil uzytkownika: iza     
Forum -> Kulinaria -> kus kus jak sie robi i zczym podawac?
Reklama
Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy








Monter/serwis okien (Solna )
2 pracowników do drenażu w Hudiksvall (Hudiksvall)
Personlig assistent (Malmö)
Comiesieczne dochody pasywne - zmien swoje zycie! (Sztokholm)
Firma sprzątająca zatrudni na umowę (Stockholm)
Personlig assistent (Vällinby )
Sprzatanie mieszkan oraz lokali w Linköping. (Linköping)
firma sprzatajaca (Stockholm)
Więcej





Semester semestrowi nierówny, czyli szwedzkie wakacyjne słownictwo
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Midsommar w Skansenie
Direction: Sweden!
Kasia i spółka w kratkę.
Agnes na szwedzkiej ziemi.
Grinda: piknik na archipelagu
Direction: Sweden!
Midsommar, czyli falliczne słupy i małe żabki
å! ą! – polskie gadanie, szwedzkie rzeczy
Słowenia czyli coś o napalonej 16-latce.
Agnes na szwedzkiej ziemi.
561 schodów do zamku na wzgórzu
Direction: Sweden!
Konferencja: Dwujęzyczność - klucz do sukcesu. 10 lat Związku Nauczycieli Polskich w Szwecji (2017.05.12 - 2017.05.13)


Odwiedza nas 22 gości
oraz 3 użytkowników.


2017-10-01 Zdobyć, utrzymać, porzucić - przedstawienie teatralne https://t.co/3soumatG9v
2017-06-03 Dzień dziecka https://t.co/PJz4QRZPzu
2017-06-18 Kiermasz książki używanej https://t.co/tqOs3sRoKl
2017-06-17 Kiermasz książki używanej https://t.co/9rtBCB86Gu
2017-07-24 Polska Impreza V.I.P. - Midsommar Party https://t.co/6usnIHjbJh
Wiecej
Skattebefrielse
Porod w Szwecji
Religia źródłem wszelkiego zła?
Zmiana nazwiska w szwecji
Opaska elastyczna - polaryzator torsyjny
wylacznie dla romantycznych dusz...
Emigracja dała mi siłę i niezależność myślenia
Inwestycja w przyszłość czy naiwność? Reporter TVN24 w imigranckiej dzielnicy Sztokholmu
Szwedzi: Polska ma najlepsze plaże w Europie. "A Sopot to zielona oaza"
Niezwykła rodzina Wołodarskich
Były Rzecznik Praw Ofiar w szwedzkim areszcie. Organizował prostytucję?
Zdobyć, utrzymać, porzucić - przedstawienie teatralne
Więcej










© Copyright 2000-2017 PoloniaInfoNa górę strony