Odwiedzin 25702066
Dziś 4364
Czwartek 27 kwietnia 2017

 
 

Forum: Kulinaria - kus kus jak sie robi i zczym podawac?

 
 

Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy
Autorkus kus jak sie robi i zczym podawac?
mariolkak


Wpisów: 405
Od: 2006-03-09
2007-11-02 18:47
kupilam kasze kus kus, czy ktos moze mi powiedziec jak sie ja gotuje? i jak podawac. jadlam ja w pracy i zasmakowala mi wiec chce zrobic ja w domu
  Profil uzytkownika: mariolkak     
kinkykika


Wpisów: 375
Od: 2006-05-08
2007-11-03 00:43
CusCus uwielbiam

Kaszke gotujesz lub zalewasz goraca woda i to wszystko...oczywiscie czekasz az nasiaknie i gotowe.Mozna wymieszac z maslem,papryka,warzywami i przyprawami na cieplo...lub tez same warzywa i majonez na zimno.
CusCus to totalny freestyle...robisz jak uwazasz...dodajesz co chcesz wg uznania i zawsze wychodzi superpowodzenia!
  Profil uzytkownika: kinkykika     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 4649
Od: 2004-06-10
2007-11-03 03:30
zalewasz wrzatkiem bulionu np grzybowego z pietruszka lub grzybkami, lub co ci przyjdzie do glowy. proporcja 1:1.15 znaczy sie porcja cous cous i 1.15 porcji wody, czekasz pare minut i podajesz np. do miesa, ryby , albo mieszasz z przyprawami tabouleh i robisz jako taka specyficzna przystawke, ktora nawiasem bardzo lubie. powodzenia.
  Profil uzytkownika: kanadolka     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23400
Od: 2000-09-11
2007-11-03 12:27
zdecydowanie nalezy gotowac w bulionie! duzo lepiej smakuje

polecam rowniez kasze bulgur, moim zdaniem smaczniejsza niz couscous, i zdrowsza
  Profil uzytkownika: iza     
kinkykika


Wpisów: 375
Od: 2006-05-08
2007-11-03 12:44
Taaaa Iza masz racje...tylko tez zalezy jakis kuskus bo niektore sa blyskawiczne i nawet nie da sie podgotwac bo sie robi ciapka:/
  Profil uzytkownika: kinkykika     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23400
Od: 2000-09-11
2007-11-03 13:54
ja w zasadzie to nie gotuje kuskusu, tylko zalewam bulionem.

to bulgur gotuje pzreciez
  Profil uzytkownika: iza     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 4649
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:09
ja bulgur tez zalewam wrzatkiem i czekam jakies pol godziny, wychodzi jak pierzynka.mam fajny przepis na bulgur zalatke, jak kogos interesuje to podam. nie bede sie produkowac bez sensu.
  Profil uzytkownika: kanadolka     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23400
Od: 2000-09-11
2007-11-03 19:12
podaj
  Profil uzytkownika: iza     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 4649
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:28
dobra, ale teraz siedze na dysku z vista i instaluje wszystkie programy, jak zmienie wieczorem na XP, albo czekaj moze mam ten przepis na moim back up DVD...zaraz sprawdze
  Profil uzytkownika: kanadolka     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 4649
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:34
lepszy pomysl...oto link, znajdziesz tam sporo fajnych przepisow na bulgur, ten to moj ulubieniec.
http://food.yahoo.com/reci pes/eatingwell/442/parsley-tabbouleh
smacznego
  Profil uzytkownika: kanadolka     
karolina68
Warszawa


Wpisów: 13478
Od: 2004-03-02
2007-11-03 20:41
ja gotuje wedlug przepisu na opakowaniu i pod koniec gotowania laduje kupe masla do srodka.

Z tym ,ze najlepszy kupuje w sklepach 'kolonialnych'.
Rozne sa te couscous stad rozne czasy przyrzadzania.
mi najbardziej spakuje na zimno.
z ogorkami, pomidorami, biala cebula (chyba nazywa szalotka)
wszystko kroi sie w kostke i miesza z CC, trzyma sie w lodowce.

Ake generalnie wole Polente od Couscous.



  Profil uzytkownika: karolina68     
mariolkak


Wpisów: 405
Od: 2006-03-09
2007-11-04 10:38
dziewczyny dzieki za rady dzis zasiadam i robie ten cc z warzywami. poszukam tez te inne kaszki o ktorych piszecie czy kupie je w wilisie? pozdrawiam.mama nadzieje ze mi wyjdzie bo niestety kiepska ze mnie kuchara
  Profil uzytkownika: mariolkak     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23400
Od: 2000-09-11
2007-11-04 15:04
"mama nadzieje ze mi wyjdzie bo niestety kiepska ze mnie kuchara"

ze mnie tez i dlatego kuskusy i bulgury to dla mnie!
  Profil uzytkownika: iza     
Forum -> Kulinaria -> kus kus jak sie robi i zczym podawac?
Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy








Nyanställningar (Stockholm)
SPRZATANIE - TYLKO W WEEKENDY (Sundbyberg )
FRYZERKA STYLISTKA PAZNOKCI/ RZES (Grödinge)
M.S Stensättning Perstorp (Perstorp)
Pomocnika budowlanego (Stockholm )
Remonty (Stockholm)
MECHANIK SAMOCHODOWY (skåne (kävlinge))
sprzatanie (stockholm)
Więcej





5 ciekawostek o ekologii w Szwecji - W 80 blogów dookoła świata
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Dzień kwitnących wiśni
Direction: Sweden!
Zaglądając przez szwedzkie okna [zdjęcia]
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Dlaczego Europejki/Amerykanki uważane są za szony* – czyli coś ubieraniu się w krajach Islamu.
Agnes na szwedzkiej ziemi.
Poradnik: Jak zrozumieć Szweda?
Direction: Sweden!
O tym jak Pani Pałacu Årsta dostała od męża siarczysty policzek – z cyklu historie z dreszczykiem.
Agnes na szwedzkiej ziemi.
Metropolitano - dżungla w sercu miasta
Direction: Sweden!
Konferencja: Dwujęzyczność - klucz do sukcesu. 10 lat Związku Nauczycieli Polskich w Szwecji (2017.05.12 - 2017.05.13)


Odwiedza nas 86 gości
oraz 3 użytkowników.


2017-05-07 Spotkanie z Anną Godlewską – dyrektor Instytutu Polskiego w Sztokholmie https://t.co/MsioDtmRug
2017-05-13 Sztokholmski Salon Poezji - K.I. Gałczyński w wykonaniu Mai Barełkowskiej i Piotra Cyrwusa https://t.co/4D4NM99pwz
2017-05-14 Czesław Śpiewa - solo act w Göteborgu https://t.co/j9doQjp5Si
2017-05-13 Zajęcia rytmiczno-plastyczne dla dzieci https://t.co/bDm5BWpmve
2017-04-22 Zajęcia rytmiczno-plastyczne dla dzieci https://t.co/A52XwUgOQq
Wiecej
Powinien byc dzial hobby !!!!!
Nieruchmość
Europo Obudz się !!!!!
Witold Pyrkosz nie zyje
Drukarki to syf
Pogadajmy o filmach !
Emigracja dała mi siłę i niezależność myślenia
Inwestycja w przyszłość czy naiwność? Reporter TVN24 w imigranckiej dzielnicy Sztokholmu
Szwedzi: Polska ma najlepsze plaże w Europie. "A Sopot to zielona oaza"
Niezwykła rodzina Wołodarskich
Były Rzecznik Praw Ofiar w szwedzkim areszcie. Organizował prostytucję?
Czesław Śpiewa - solo act w Sztokholmie
Czesław Śpiewa - solo act w Göteborgu
Kabaret Młodych Panów w Sztokholmie
Więcej










© Copyright 2000-2017 PoloniaInfoNa górę strony