Odwiedzin 18422497
Dziś 6984
Piątek 28 listopada 2014

 
 

Forum: Kulinaria - kus kus jak sie robi i zczym podawac?

 
 

Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy
Autorkus kus jak sie robi i zczym podawac?
mariolkak


Wpisów: 360
Od: 2006-03-09
2007-11-02 18:47
kupilam kasze kus kus, czy ktos moze mi powiedziec jak sie ja gotuje? i jak podawac. jadlam ja w pracy i zasmakowala mi wiec chce zrobic ja w domu
  Profil uzytkownika: mariolkak     
kinkykika


Wpisów: 375
Od: 2006-05-08
2007-11-03 00:43
CusCus uwielbiam

Kaszke gotujesz lub zalewasz goraca woda i to wszystko...oczywiscie czekasz az nasiaknie i gotowe.Mozna wymieszac z maslem,papryka,warzywami i przyprawami na cieplo...lub tez same warzywa i majonez na zimno.
CusCus to totalny freestyle...robisz jak uwazasz...dodajesz co chcesz wg uznania i zawsze wychodzi superpowodzenia!
  Profil uzytkownika: kinkykika     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 3834
Od: 2004-06-10
2007-11-03 03:30
zalewasz wrzatkiem bulionu np grzybowego z pietruszka lub grzybkami, lub co ci przyjdzie do glowy. proporcja 1:1.15 znaczy sie porcja cous cous i 1.15 porcji wody, czekasz pare minut i podajesz np. do miesa, ryby , albo mieszasz z przyprawami tabouleh i robisz jako taka specyficzna przystawke, ktora nawiasem bardzo lubie. powodzenia.
  Profil uzytkownika: kanadolka     
iza
Sztokholm


Wpisów: 22479
Od: 2000-09-11
2007-11-03 12:27
zdecydowanie nalezy gotowac w bulionie! duzo lepiej smakuje

polecam rowniez kasze bulgur, moim zdaniem smaczniejsza niz couscous, i zdrowsza
  Profil uzytkownika: iza     
kinkykika


Wpisów: 375
Od: 2006-05-08
2007-11-03 12:44
Taaaa Iza masz racje...tylko tez zalezy jakis kuskus bo niektore sa blyskawiczne i nawet nie da sie podgotwac bo sie robi ciapka:/
  Profil uzytkownika: kinkykika     
iza
Sztokholm


Wpisów: 22479
Od: 2000-09-11
2007-11-03 13:54
ja w zasadzie to nie gotuje kuskusu, tylko zalewam bulionem.

to bulgur gotuje pzreciez
  Profil uzytkownika: iza     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 3834
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:09
ja bulgur tez zalewam wrzatkiem i czekam jakies pol godziny, wychodzi jak pierzynka.mam fajny przepis na bulgur zalatke, jak kogos interesuje to podam. nie bede sie produkowac bez sensu.
  Profil uzytkownika: kanadolka     
iza
Sztokholm


Wpisów: 22479
Od: 2000-09-11
2007-11-03 19:12
podaj
  Profil uzytkownika: iza     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 3834
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:28
dobra, ale teraz siedze na dysku z vista i instaluje wszystkie programy, jak zmienie wieczorem na XP, albo czekaj moze mam ten przepis na moim back up DVD...zaraz sprawdze
  Profil uzytkownika: kanadolka     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 3834
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:34
lepszy pomysl...oto link, znajdziesz tam sporo fajnych przepisow na bulgur, ten to moj ulubieniec.
http://food.yahoo.com/reci pes/eatingwell/442/parsley-tabbouleh
smacznego
  Profil uzytkownika: kanadolka     
karolina68
Warszawa


Wpisów: 13476
Od: 2004-03-02
2007-11-03 20:41
ja gotuje wedlug przepisu na opakowaniu i pod koniec gotowania laduje kupe masla do srodka.

Z tym ,ze najlepszy kupuje w sklepach 'kolonialnych'.
Rozne sa te couscous stad rozne czasy przyrzadzania.
mi najbardziej spakuje na zimno.
z ogorkami, pomidorami, biala cebula (chyba nazywa szalotka)
wszystko kroi sie w kostke i miesza z CC, trzyma sie w lodowce.

Ake generalnie wole Polente od Couscous.



  Profil uzytkownika: karolina68     
mariolkak


Wpisów: 360
Od: 2006-03-09
2007-11-04 10:38
dziewczyny dzieki za rady dzis zasiadam i robie ten cc z warzywami. poszukam tez te inne kaszki o ktorych piszecie czy kupie je w wilisie? pozdrawiam.mama nadzieje ze mi wyjdzie bo niestety kiepska ze mnie kuchara
  Profil uzytkownika: mariolkak     
iza
Sztokholm


Wpisów: 22479
Od: 2000-09-11
2007-11-04 15:04
"mama nadzieje ze mi wyjdzie bo niestety kiepska ze mnie kuchara"

ze mnie tez i dlatego kuskusy i bulgury to dla mnie!
  Profil uzytkownika: iza     
Forum -> Kulinaria -> kus kus jak sie robi i zczym podawac?
Reklama
Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy











Firma sprzatajaca zatrudni (Stockholm)
Osoba do sprzątania (Astorp)
ZATRUDNIE BUDOWLANCA HALMSTAD (HALMSTAD)
Praca dorywcza - sprzątanie (Stockholm)
Kierowca (Solna)
praca przy sprzątaniu Sztokholm i okolice (Stockholm)
Telemarketer-sprzedawca - Goteborg/Stockholm (Goteborg)
Praca sprzatanie (Klagstorp)
Więcej





..a gdyby tak mieć pastelowe święta?
Blog o wnętrzach i modzie Skandichic - Styl skandynawski... z pasja o wnętrzach i modzie.
święta na surowo..
Blog o wnętrzach i modzie Skandichic - Styl skandynawski... z pasja o wnętrzach i modzie.
julkola - szwedzkie toffi swiateczne
hemma hos Johanssons
Moja biegowa playlista-osobista - Top 10
Życie przez pryzmat jedzenia
Tradycja Julbord
Polka w Szwecji
Z dziennika życiowego rozbójnika!!!
Życie przez pryzmat jedzenia
Bardzo zdrowa strucla drożdżowa
Życie przez pryzmat jedzenia
Wystawa A Million to One (2014.10.26 - 2014.11.23)
Retrospektywa filmów Krzysztofa Kieślowskiego w ramach Cinemateket w Sztokholmie i Göteborgu (sierpień-listopad)
"Lokomotivet" Juliana Tuwima dostępna na stronach "En läsande klass"
Whenever there are people to dance, until than we´re gonna (2014.11.22 - 2014.11.29)
Wystawa Łąka i Las – Polski Design (2014.11.07 - 2014.11.28)
Polscy artyści na Modernautställningen 2014 – Society Acts w Malmö (2014.09.20 - 2015.01.25)


Odwiedza nas 167 gości
oraz 17 użytkowników.


IRFA 7 - relacja http://t.co/YUsmPBuR1S
Klimakterium 2 - relacja http://t.co/ItY58Ddqf6
2014-11-26 Spotkania z Autorem - Michał Moszkowicz http://t.co/KlbWkTVG6n
2014-11-23 Pokaz filmu Papusza w ramach Stockholms Roma Festival http://t.co/WQOR4Oli9K
2014-11-22 Rocznicowy koncert wokalny - Anna Graca i Wiesław Majczuk http://t.co/Kgijo2z6pJ
Wiecej
pomocy
Polski weterynarz
Czy to jest normalne?
Stanislaw Mikulski nie zyje
Wlasnie jade na uppkörning...
Kompleks imigranta?
Dwóch Polaków zginęło w wypadku na budowie w Sztokholmie
Chcesz pracować w Szwecji? Więcej zarobisz nie znając języka
Polacy na emigracji - dlaczego nie wracają?
Szwedzki serwis internetowy pozwala sprawdzić kryminalną przeszłość znajomych. Sprawi, że w Szwecji dojdzie do linczów?
„Odnalezione w tłumaczeniu” to nowy, interdyscyplinarny projekt miasta Gdańsk, o którym szeroko pisze w specjalnym dodatku Tygodnik Powszechmy. Każda edycja ma za temat przewodni jakiś obszar językow
Tradycyjna impreza Mikołajkowa
Polska jultraditioner - spotkanie z serii Ciekawy Polski
Mikołajki - Niby Nic
Więcej













© Copyright 2000-2014 PoloniaInfoNa górę strony