Odwiedzin 20573179
Dziś 4184
Poniedziałek 3 sierpnia 2015

 
 

Forum: Kulinaria - kus kus jak sie robi i zczym podawac?

 
 

Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy
Autorkus kus jak sie robi i zczym podawac?
mariolkak


Wpisów: 373
Od: 2006-03-09
2007-11-02 18:47
kupilam kasze kus kus, czy ktos moze mi powiedziec jak sie ja gotuje? i jak podawac. jadlam ja w pracy i zasmakowala mi wiec chce zrobic ja w domu
  Profil uzytkownika: mariolkak     
kinkykika


Wpisów: 375
Od: 2006-05-08
2007-11-03 00:43
CusCus uwielbiam

Kaszke gotujesz lub zalewasz goraca woda i to wszystko...oczywiscie czekasz az nasiaknie i gotowe.Mozna wymieszac z maslem,papryka,warzywami i przyprawami na cieplo...lub tez same warzywa i majonez na zimno.
CusCus to totalny freestyle...robisz jak uwazasz...dodajesz co chcesz wg uznania i zawsze wychodzi superpowodzenia!
  Profil uzytkownika: kinkykika     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 3882
Od: 2004-06-10
2007-11-03 03:30
zalewasz wrzatkiem bulionu np grzybowego z pietruszka lub grzybkami, lub co ci przyjdzie do glowy. proporcja 1:1.15 znaczy sie porcja cous cous i 1.15 porcji wody, czekasz pare minut i podajesz np. do miesa, ryby , albo mieszasz z przyprawami tabouleh i robisz jako taka specyficzna przystawke, ktora nawiasem bardzo lubie. powodzenia.
  Profil uzytkownika: kanadolka     
iza
Sztokholm


Wpisów: 22817
Od: 2000-09-11
2007-11-03 12:27
zdecydowanie nalezy gotowac w bulionie! duzo lepiej smakuje

polecam rowniez kasze bulgur, moim zdaniem smaczniejsza niz couscous, i zdrowsza
  Profil uzytkownika: iza     
kinkykika


Wpisów: 375
Od: 2006-05-08
2007-11-03 12:44
Taaaa Iza masz racje...tylko tez zalezy jakis kuskus bo niektore sa blyskawiczne i nawet nie da sie podgotwac bo sie robi ciapka:/
  Profil uzytkownika: kinkykika     
iza
Sztokholm


Wpisów: 22817
Od: 2000-09-11
2007-11-03 13:54
ja w zasadzie to nie gotuje kuskusu, tylko zalewam bulionem.

to bulgur gotuje pzreciez
  Profil uzytkownika: iza     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 3882
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:09
ja bulgur tez zalewam wrzatkiem i czekam jakies pol godziny, wychodzi jak pierzynka.mam fajny przepis na bulgur zalatke, jak kogos interesuje to podam. nie bede sie produkowac bez sensu.
  Profil uzytkownika: kanadolka     
iza
Sztokholm


Wpisów: 22817
Od: 2000-09-11
2007-11-03 19:12
podaj
  Profil uzytkownika: iza     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 3882
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:28
dobra, ale teraz siedze na dysku z vista i instaluje wszystkie programy, jak zmienie wieczorem na XP, albo czekaj moze mam ten przepis na moim back up DVD...zaraz sprawdze
  Profil uzytkownika: kanadolka     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 3882
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:34
lepszy pomysl...oto link, znajdziesz tam sporo fajnych przepisow na bulgur, ten to moj ulubieniec.
http://food.yahoo.com/reci pes/eatingwell/442/parsley-tabbouleh
smacznego
  Profil uzytkownika: kanadolka     
karolina68
Warszawa


Wpisów: 13476
Od: 2004-03-02
2007-11-03 20:41
ja gotuje wedlug przepisu na opakowaniu i pod koniec gotowania laduje kupe masla do srodka.

Z tym ,ze najlepszy kupuje w sklepach 'kolonialnych'.
Rozne sa te couscous stad rozne czasy przyrzadzania.
mi najbardziej spakuje na zimno.
z ogorkami, pomidorami, biala cebula (chyba nazywa szalotka)
wszystko kroi sie w kostke i miesza z CC, trzyma sie w lodowce.

Ake generalnie wole Polente od Couscous.



  Profil uzytkownika: karolina68     
mariolkak


Wpisów: 373
Od: 2006-03-09
2007-11-04 10:38
dziewczyny dzieki za rady dzis zasiadam i robie ten cc z warzywami. poszukam tez te inne kaszki o ktorych piszecie czy kupie je w wilisie? pozdrawiam.mama nadzieje ze mi wyjdzie bo niestety kiepska ze mnie kuchara
  Profil uzytkownika: mariolkak     
iza
Sztokholm


Wpisów: 22817
Od: 2000-09-11
2007-11-04 15:04
"mama nadzieje ze mi wyjdzie bo niestety kiepska ze mnie kuchara"

ze mnie tez i dlatego kuskusy i bulgury to dla mnie!
  Profil uzytkownika: iza     
Forum -> Kulinaria -> kus kus jak sie robi i zczym podawac?
Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy








PILNE - Zatrudnię malarza na 3 dni (100/hr) (Stockholm)
Sprzatanie domów i mieszkan w LINKÖPING (Linköping)
Budowlancow do wspolpracy (Tomelilla)
szofer kat b prawojazdy NORRKOPING (NORRKOPING)
Blacharz samochodowy Lakiernik samochodowy TÄBY (Täby)
Praca na dachach (Stockholm )
Sprzatanie (Stockholm/Södertälje)
Opiekunka do dziecka (Stockholm / Skarpnäck )
Więcej





Kamienie runiczne - co to takiego i jak je czytać?
Szwecjoblog - blog o Szwecji
„Przekręt” turystyczny
Polka w Szwecji
... Olandia (zdjęcia)
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Wycieczka: Kalmar i... (zdjęcia)
Szwecjoblog - blog o Szwecji
nigdy nie rób tego w Szwecji
hemma hos Johanssons
Migawki z podróży na południe
Polka w Szwecji
BETONOWY MINIMALIZM
Blog o wnętrzach i modzie Skandichic - Styl skandynawski... z pasja o wnętrzach i modzie.
Dwie polskie wystawy na Tęczowym Festiwalu w Malmö (2015.08.04 - 2015.08.09)
"Lokomotivet" Juliana Tuwima dostępna na stronach "En läsande klass"
Gram[m]ofon = rozmowa + podcast + koncert z polskimi i niemieckimi twórcami


Odwiedza nas 76 gości
oraz 7 użytkowników.


2015-08-08 Polska Impreza V.I.P. http://t.co/VRmwGsSW1c
2015-08-08 Sobotnia Noc Disco Polo i Dance http://t.co/UOuE3hye6M
2015-10-10 Małżeński Rajd Dakar - komedia teatralna w Sztokholmie http://t.co/leKHXTqvVB
2015-07-25 Polska Impreza V.I.P. http://t.co/3IZrkBKtgB
2015-07-11 Polska Impreza V.I.P. http://t.co/Pdmf5zEXLI
Wiecej
Brent po 51$ za banke - szykujcie paczki do Rosji.
Dlaczego Batory nie zrobil porzadku ze "szwedzkimi
z pamiętnika młodego kleryka
I tradycyjnie, z wdziecznosci wyzwolicielom.
Dyskryminacja
Księgowy w Szwecji
Szwedzi: Polska ma najlepsze plaże w Europie. "A Sopot to zielona oaza"
Niezwykła rodzina Wołodarskich
Były Rzecznik Praw Ofiar w szwedzkim areszcie. Organizował prostytucję?
Dwóch Polaków zginęło w wypadku na budowie w Sztokholmie
Chcesz pracować w Szwecji? Więcej zarobisz nie znając języka
T.Love - koncert w Sztokholmie
Intryga - przedstawienie teatralne
Skaner - koncert disco-polo w Sztokholmie
Więcej










© Copyright 2000-2015 PoloniaInfoNa górę strony