Autor | kus kus jak sie robi i zczym podawac? |
mariolkak
Wpisów: 410 Od: 2006-03-09
| 2007-11-02 18:47 kupilam kasze kus kus, czy ktos moze mi powiedziec jak sie ja gotuje? i jak podawac. jadlam ja w pracy i zasmakowala mi wiec chce zrobic ja w domu |
| |
kinkykika
Wpisów: 375 Od: 2006-05-08
| 2007-11-03 00:43 CusCus uwielbiam
Kaszke gotujesz lub zalewasz goraca woda i to wszystko...oczywiscie czekasz az nasiaknie i gotowe.Mozna wymieszac z maslem,papryka,warzywami i przyprawami na cieplo...lub tez same warzywa i majonez na zimno.
CusCus to totalny freestyle...robisz jak uwazasz...dodajesz co chcesz wg uznania i zawsze wychodzi superpowodzenia! |
| |
kanadolka Dziki Zachód
Wpisów: 5374 Od: 2004-06-10
| 2007-11-03 03:30 zalewasz wrzatkiem bulionu np grzybowego z pietruszka lub grzybkami, lub co ci przyjdzie do glowy. proporcja 1:1.15 znaczy sie porcja cous cous i 1.15 porcji wody, czekasz pare minut i podajesz np. do miesa, ryby , albo mieszasz z przyprawami tabouleh i robisz jako taka specyficzna przystawke, ktora nawiasem bardzo lubie. powodzenia. |
| |
iza Sztokholm
Wpisów: 23425 Od: 2000-09-11
| 2007-11-03 12:27 zdecydowanie nalezy gotowac w bulionie! duzo lepiej smakuje
polecam rowniez kasze bulgur, moim zdaniem smaczniejsza niz couscous, i zdrowsza |
| |
kinkykika
Wpisów: 375 Od: 2006-05-08
| 2007-11-03 12:44 Taaaa Iza masz racje...tylko tez zalezy jakis kuskus bo niektore sa blyskawiczne i nawet nie da sie podgotwac bo sie robi ciapka:/ |
| |
iza Sztokholm
Wpisów: 23425 Od: 2000-09-11
| 2007-11-03 13:54 ja w zasadzie to nie gotuje kuskusu, tylko zalewam bulionem.
to bulgur gotuje pzreciez |
| |
kanadolka Dziki Zachód
Wpisów: 5374 Od: 2004-06-10
| 2007-11-03 19:09 ja bulgur tez zalewam wrzatkiem i czekam jakies pol godziny, wychodzi jak pierzynka.mam fajny przepis na bulgur zalatke, jak kogos interesuje to podam. nie bede sie produkowac bez sensu. |
| |
iza Sztokholm
Wpisów: 23425 Od: 2000-09-11
| 2007-11-03 19:12 podaj |
| |
kanadolka Dziki Zachód
Wpisów: 5374 Od: 2004-06-10
| 2007-11-03 19:28 dobra, ale teraz siedze na dysku z vista i instaluje wszystkie programy, jak zmienie wieczorem na XP, albo czekaj moze mam ten przepis na moim back up DVD...zaraz sprawdze |
| |
kanadolka Dziki Zachód
Wpisów: 5374 Od: 2004-06-10
| 2007-11-03 19:34 lepszy pomysl...oto link, znajdziesz tam sporo fajnych przepisow na bulgur, ten to moj ulubieniec.
http://food.yahoo.com/reci pes/eatingwell/442/parsley-tabbouleh
smacznego |
| |
karolina68 Warszawa
Wpisów: 13478 Od: 2004-03-02
| 2007-11-03 20:41 ja gotuje wedlug przepisu na opakowaniu i pod koniec gotowania laduje kupe masla do srodka.
Z tym ,ze najlepszy kupuje w sklepach 'kolonialnych'.
Rozne sa te couscous stad rozne czasy przyrzadzania.
mi najbardziej spakuje na zimno.
z ogorkami, pomidorami, biala cebula (chyba nazywa szalotka)
wszystko kroi sie w kostke i miesza z CC, trzyma sie w lodowce.
Ake generalnie wole Polente od Couscous.
|
| |
mariolkak
Wpisów: 410 Od: 2006-03-09
| 2007-11-04 10:38 dziewczyny dzieki za rady dzis zasiadam i robie ten cc z warzywami. poszukam tez te inne kaszki o ktorych piszecie czy kupie je w wilisie? pozdrawiam.mama nadzieje ze mi wyjdzie bo niestety kiepska ze mnie kuchara |
| |
iza Sztokholm
Wpisów: 23425 Od: 2000-09-11
| 2007-11-04 15:04 "mama nadzieje ze mi wyjdzie bo niestety kiepska ze mnie kuchara"
ze mnie tez i dlatego kuskusy i bulgury to dla mnie! |
| |