Odwiedzin 19480602
Dziś 752
Sobota 28 marca 2015

 
 

Forum: Kulinaria - kus kus jak sie robi i zczym podawac?

 
 

Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy
Autorkus kus jak sie robi i zczym podawac?
mariolkak


Wpisów: 362
Od: 2006-03-09
2007-11-02 18:47
kupilam kasze kus kus, czy ktos moze mi powiedziec jak sie ja gotuje? i jak podawac. jadlam ja w pracy i zasmakowala mi wiec chce zrobic ja w domu
  Profil uzytkownika: mariolkak     
kinkykika


Wpisów: 375
Od: 2006-05-08
2007-11-03 00:43
CusCus uwielbiam

Kaszke gotujesz lub zalewasz goraca woda i to wszystko...oczywiscie czekasz az nasiaknie i gotowe.Mozna wymieszac z maslem,papryka,warzywami i przyprawami na cieplo...lub tez same warzywa i majonez na zimno.
CusCus to totalny freestyle...robisz jak uwazasz...dodajesz co chcesz wg uznania i zawsze wychodzi superpowodzenia!
  Profil uzytkownika: kinkykika     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 3843
Od: 2004-06-10
2007-11-03 03:30
zalewasz wrzatkiem bulionu np grzybowego z pietruszka lub grzybkami, lub co ci przyjdzie do glowy. proporcja 1:1.15 znaczy sie porcja cous cous i 1.15 porcji wody, czekasz pare minut i podajesz np. do miesa, ryby , albo mieszasz z przyprawami tabouleh i robisz jako taka specyficzna przystawke, ktora nawiasem bardzo lubie. powodzenia.
  Profil uzytkownika: kanadolka     
iza
Sztokholm


Wpisów: 22591
Od: 2000-09-11
2007-11-03 12:27
zdecydowanie nalezy gotowac w bulionie! duzo lepiej smakuje

polecam rowniez kasze bulgur, moim zdaniem smaczniejsza niz couscous, i zdrowsza
  Profil uzytkownika: iza     
kinkykika


Wpisów: 375
Od: 2006-05-08
2007-11-03 12:44
Taaaa Iza masz racje...tylko tez zalezy jakis kuskus bo niektore sa blyskawiczne i nawet nie da sie podgotwac bo sie robi ciapka:/
  Profil uzytkownika: kinkykika     
iza
Sztokholm


Wpisów: 22591
Od: 2000-09-11
2007-11-03 13:54
ja w zasadzie to nie gotuje kuskusu, tylko zalewam bulionem.

to bulgur gotuje pzreciez
  Profil uzytkownika: iza     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 3843
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:09
ja bulgur tez zalewam wrzatkiem i czekam jakies pol godziny, wychodzi jak pierzynka.mam fajny przepis na bulgur zalatke, jak kogos interesuje to podam. nie bede sie produkowac bez sensu.
  Profil uzytkownika: kanadolka     
iza
Sztokholm


Wpisów: 22591
Od: 2000-09-11
2007-11-03 19:12
podaj
  Profil uzytkownika: iza     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 3843
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:28
dobra, ale teraz siedze na dysku z vista i instaluje wszystkie programy, jak zmienie wieczorem na XP, albo czekaj moze mam ten przepis na moim back up DVD...zaraz sprawdze
  Profil uzytkownika: kanadolka     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 3843
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:34
lepszy pomysl...oto link, znajdziesz tam sporo fajnych przepisow na bulgur, ten to moj ulubieniec.
http://food.yahoo.com/reci pes/eatingwell/442/parsley-tabbouleh
smacznego
  Profil uzytkownika: kanadolka     
karolina68
Warszawa


Wpisów: 13476
Od: 2004-03-02
2007-11-03 20:41
ja gotuje wedlug przepisu na opakowaniu i pod koniec gotowania laduje kupe masla do srodka.

Z tym ,ze najlepszy kupuje w sklepach 'kolonialnych'.
Rozne sa te couscous stad rozne czasy przyrzadzania.
mi najbardziej spakuje na zimno.
z ogorkami, pomidorami, biala cebula (chyba nazywa szalotka)
wszystko kroi sie w kostke i miesza z CC, trzyma sie w lodowce.

Ake generalnie wole Polente od Couscous.



  Profil uzytkownika: karolina68     
mariolkak


Wpisów: 362
Od: 2006-03-09
2007-11-04 10:38
dziewczyny dzieki za rady dzis zasiadam i robie ten cc z warzywami. poszukam tez te inne kaszki o ktorych piszecie czy kupie je w wilisie? pozdrawiam.mama nadzieje ze mi wyjdzie bo niestety kiepska ze mnie kuchara
  Profil uzytkownika: mariolkak     
iza
Sztokholm


Wpisów: 22591
Od: 2000-09-11
2007-11-04 15:04
"mama nadzieje ze mi wyjdzie bo niestety kiepska ze mnie kuchara"

ze mnie tez i dlatego kuskusy i bulgury to dla mnie!
  Profil uzytkownika: iza     
Forum -> Kulinaria -> kus kus jak sie robi i zczym podawac?
Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy








Program Cad (Banhagen)
Do wycen (stokholm i okolice)
Blacharze i dekarze (Kungens Kurva)
Praca Sprzatanie -Helsingborg (Helsingborg)
Praca przy sprzątaniu (Stockholm)
Carpenter and Bricklayers (Borås)
Pracowitą i doświadczoną Panią zatrudnie od zaraz (Märsta)
Szukam szwaczke (Stockholm)
Więcej





SEINABO SEY - najlepszy szwedzki głos?
muzykalabalik
207 szwedzkich słów (lista Swadesha)
Szwecjoblog - blog o Szwecji
ZAPOWIEDŹ: Znajdź wielkanocne jajeczko!
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Slow TV
zuzziezazzles
Ludzie listy piszą
Polka w Szwecji
Poranne pieczenie
Yoga in Stockholm
Pierwszy dzień wiosny, po tak pięknej zimie :)
Życie przez pryzmat jedzenia
Anna Orłowska „Przeciek i inne prace” (2015.03.12 - 2015.04.25)
Polskie dokumenty w konkursie o nagrodę im. Stefana Jarla na festiwalu Tempo (2015.03.04 - 2015.03.07)
Kolejne wznowienie Naszej Klasy Tadeusza Słobodzianka w Galeasen w Sztokholmie (2015.01.27 - 2015.05.30)
"Lokomotivet" Juliana Tuwima dostępna na stronach "En läsande klass"


Odwiedza nas 33 gości
oraz 0 użytkowników.


2015-03-28 Polska Impreza V.I.P. http://t.co/SRckNB5OrE
2015-03-28 Disco Polo i Dance - otwarcie nowego klubu! http://t.co/086JY7sAk2
2015-04-19 Kabaret Paranienormalni w Göteborgu - dodatkowy występ http://t.co/9iluOjwe2E
Beata i Bajm w Sztokholmie - relacja http://t.co/lXk1aHN8HA
Beata i Bajm w Göteborgu - relacja http://t.co/CXuSpcD4mG
Wiecej
Historyczny aspekt podcierania
Najlepsza Polska Dyskoteka 28.03
STUDIA W POLSCE PRACA W SZTOKHOLMIE
5 polaków zabitych w Tunezji
podatek co odliczyc
Zabezpieczenie wozka wizzair
Były Rzecznik Praw Ofiar w szwedzkim areszcie. Organizował prostytucję?
Dwóch Polaków zginęło w wypadku na budowie w Sztokholmie
Chcesz pracować w Szwecji? Więcej zarobisz nie znając języka
Polacy na emigracji - dlaczego nie wracają?
Szwedzki serwis internetowy pozwala sprawdzić kryminalną przeszłość znajomych. Sprawi, że w Szwecji dojdzie do linczów?
Kabaret Paranienormalni w Malmö
Kabaret Paranienormalni w Sztokholmie
Kabaret Paranienormalni w Göteborgu
Więcej










© Copyright 2000-2015 PoloniaInfoNa górę strony