Odwiedzin 24917265
Dziś 2184
Poniedziałek 23 stycznia 2017

 
 

Forum: Kulinaria - kus kus jak sie robi i zczym podawac?

 
 

Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy
Reklama
Autorkus kus jak sie robi i zczym podawac?
mariolkak


Wpisów: 405
Od: 2006-03-09
2007-11-02 18:47
kupilam kasze kus kus, czy ktos moze mi powiedziec jak sie ja gotuje? i jak podawac. jadlam ja w pracy i zasmakowala mi wiec chce zrobic ja w domu
  Profil uzytkownika: mariolkak     
kinkykika


Wpisów: 375
Od: 2006-05-08
2007-11-03 00:43
CusCus uwielbiam

Kaszke gotujesz lub zalewasz goraca woda i to wszystko...oczywiscie czekasz az nasiaknie i gotowe.Mozna wymieszac z maslem,papryka,warzywami i przyprawami na cieplo...lub tez same warzywa i majonez na zimno.
CusCus to totalny freestyle...robisz jak uwazasz...dodajesz co chcesz wg uznania i zawsze wychodzi superpowodzenia!
  Profil uzytkownika: kinkykika     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 4456
Od: 2004-06-10
2007-11-03 03:30
zalewasz wrzatkiem bulionu np grzybowego z pietruszka lub grzybkami, lub co ci przyjdzie do glowy. proporcja 1:1.15 znaczy sie porcja cous cous i 1.15 porcji wody, czekasz pare minut i podajesz np. do miesa, ryby , albo mieszasz z przyprawami tabouleh i robisz jako taka specyficzna przystawke, ktora nawiasem bardzo lubie. powodzenia.
  Profil uzytkownika: kanadolka     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23364
Od: 2000-09-11
2007-11-03 12:27
zdecydowanie nalezy gotowac w bulionie! duzo lepiej smakuje

polecam rowniez kasze bulgur, moim zdaniem smaczniejsza niz couscous, i zdrowsza
  Profil uzytkownika: iza     
kinkykika


Wpisów: 375
Od: 2006-05-08
2007-11-03 12:44
Taaaa Iza masz racje...tylko tez zalezy jakis kuskus bo niektore sa blyskawiczne i nawet nie da sie podgotwac bo sie robi ciapka:/
  Profil uzytkownika: kinkykika     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23364
Od: 2000-09-11
2007-11-03 13:54
ja w zasadzie to nie gotuje kuskusu, tylko zalewam bulionem.

to bulgur gotuje pzreciez
  Profil uzytkownika: iza     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 4456
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:09
ja bulgur tez zalewam wrzatkiem i czekam jakies pol godziny, wychodzi jak pierzynka.mam fajny przepis na bulgur zalatke, jak kogos interesuje to podam. nie bede sie produkowac bez sensu.
  Profil uzytkownika: kanadolka     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23364
Od: 2000-09-11
2007-11-03 19:12
podaj
  Profil uzytkownika: iza     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 4456
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:28
dobra, ale teraz siedze na dysku z vista i instaluje wszystkie programy, jak zmienie wieczorem na XP, albo czekaj moze mam ten przepis na moim back up DVD...zaraz sprawdze
  Profil uzytkownika: kanadolka     
kanadolka
Dziki Zachód


Wpisów: 4456
Od: 2004-06-10
2007-11-03 19:34
lepszy pomysl...oto link, znajdziesz tam sporo fajnych przepisow na bulgur, ten to moj ulubieniec.
http://food.yahoo.com/reci pes/eatingwell/442/parsley-tabbouleh
smacznego
  Profil uzytkownika: kanadolka     
karolina68
Warszawa


Wpisów: 13477
Od: 2004-03-02
2007-11-03 20:41
ja gotuje wedlug przepisu na opakowaniu i pod koniec gotowania laduje kupe masla do srodka.

Z tym ,ze najlepszy kupuje w sklepach 'kolonialnych'.
Rozne sa te couscous stad rozne czasy przyrzadzania.
mi najbardziej spakuje na zimno.
z ogorkami, pomidorami, biala cebula (chyba nazywa szalotka)
wszystko kroi sie w kostke i miesza z CC, trzyma sie w lodowce.

Ake generalnie wole Polente od Couscous.



  Profil uzytkownika: karolina68     
mariolkak


Wpisów: 405
Od: 2006-03-09
2007-11-04 10:38
dziewczyny dzieki za rady dzis zasiadam i robie ten cc z warzywami. poszukam tez te inne kaszki o ktorych piszecie czy kupie je w wilisie? pozdrawiam.mama nadzieje ze mi wyjdzie bo niestety kiepska ze mnie kuchara
  Profil uzytkownika: mariolkak     
iza
Sztokholm


Wpisów: 23364
Od: 2000-09-11
2007-11-04 15:04
"mama nadzieje ze mi wyjdzie bo niestety kiepska ze mnie kuchara"

ze mnie tez i dlatego kuskusy i bulgury to dla mnie!
  Profil uzytkownika: iza     
Forum -> Kulinaria -> kus kus jak sie robi i zczym podawac?
Reklama
Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy








PRACA NA FOOD TRUCKU. (SZTOKCHOLM)
Firma sprzatajaca poszukuje (Partille - Göteborg)
Poszukujemy pracownika (Haninge)
Tylko powazne oferty (Helsingborg)
Przedstawiciel Handlowy (Warszawa)
Kierowca C +YKB (Stockholm/Göteborg)
krawcowa (Växjö)
Praca w ksiegowosci!!!! (ÅRSTA)
Więcej





Ogłoszenie parafialne czyli kto jest zwycięzcą konkursu urodzinowego.
Agnes na szwedzkiej ziemi.
Świetlna wystawa w Nordiska
Direction: Sweden!
Przyjąć czy nie przyjąć, czyli exodus uchodźców – tekst z bloga Doroty z Kropli Arganu.
Agnes na szwedzkiej ziemi.
O szpanerskim zapominaniu języka polskiego.
Agnes na szwedzkiej ziemi.
szwedzkie klasyki
hemma hos Johanssons
Zimowy Sztokholm
Direction: Sweden!
o szwedzkiej kuchni z jeszcze innej perspektywy
hemma hos Johanssons
Wystawa Po prawdże to piękny sztatek beł o statku Wilhelm Gustloff w Utvandrarnas hus w Växjö (2016.06.11 - 2017.01.29)


Odwiedza nas 101 gości
oraz 5 użytkowników.


Przygody Koziołka Matołka https://t.co/cCf8TB3nUm
Mikołajki GTB https://t.co/bCaUGE9HoT
2016-12-31 Szampańska Impreza Sylwestrowa w Malmö https://t.co/9jbwNG5Ubp
2017-01-08 Wspólny Opłatek https://t.co/yNxwk5rUf4
2017-05-06 Kabaret Młodych Panów w Sztokholmie https://t.co/AsE3pIoe09
Wiecej
Uroki Florydy
Praca w restauracji- czy ciężko ją znaleźć?
Digitalbrevlada
Szwedcy kontrewolucjonisci z Gammalsvenskby
Emigracja dała mi siłę i niezależność myślenia
Inwestycja w przyszłość czy naiwność? Reporter TVN24 w imigranckiej dzielnicy Sztokholmu
Szwedzi: Polska ma najlepsze plaże w Europie. "A Sopot to zielona oaza"
Niezwykła rodzina Wołodarskich
Były Rzecznik Praw Ofiar w szwedzkim areszcie. Organizował prostytucję?
Kabaret Młodych Panów w Sztokholmie
Audiencja III czyli raj Eskimosów - spektakl teatralny
Więcej










© Copyright 2000-2017 PoloniaInfoNa górę strony